Cias Bokhylla

Snabblänkar

03 april 2024

Benellys forever

 













Titel: Benellys forever
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2024
Sidantal:
240
Förlag: Whip media
Recensionsexemplar

📖
Benjamin älskar sin limousine och arbetet som chaufför för brudpar, kändisar och studenter går bättre än väntat, men hemma är det gnäll. Efter sju år med hem och barn har Nelly tröttnat, men Benjamin har svårt att förstå henne. Hon längtar efter att få komma ut och träffa människor och få möjlighet att arbete i en klädaffär. Kommer Benjamin att förstå hur allvarlig situationen är innan Nelly drabbas av en utmattning? Äldsta dottern Matilda tar kontakt med deras enda granne, den folkskygga Elsa, en äldre kvinna som kommer få en betydande roll i familjen. Elsa är arg på Gud för att hennes man är död och hon känner inte att hon har något att leva för, men när Matilda dyker upp väcks något till liv inom henne.
__________

Humoristis & Gripande!

Boken är välskriven, oförutsägbar och lättläst med korta kapitel där man får läsa om en karaktär i varje del. Den handlar om livet som småbarnsförälder och hur det kan vara tufft många gånger men när dom vuxit upp så önskar man att det inte gått så fort.

 

Det är en humoristisk och även lite gripande och sorglig bok. Fint gestaltade karaktärer som känns äkta och som berör på djupet.


Miljöbeskrivningarna är mycket målande. En härlig mix av kärlek, sorg, vänskap och glädje. Den oväntade vändningen i slutet var jag inte beredd på.


Benellys forever utspelar sig i Ale i Nödinge kommun. Det här är fjärde och sista delen i en serie!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @ellinor_wikman_author för att jag fick läsa 🙏💓
__________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar