Cias Bokhylla

Snabblänkar

12 april 2024

Något att frukta

 










Titel: Något att frukta
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2024
Sidantal:
289
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Alla har de något att frukta. Otrohet, utpressning, hämnd och död.
Allt tyder på att Elin Strands dödslista återigen är aktiverad, när en av de gängkriminella ungdomar som tidigare attackerade henne dör under dramatiska former.

De sammansvurna poliserna Eric Mikaelsson och Torbjörn Schert de enda som känner till Elins mörka hemlighet oroar sig för att inte längre kunna skydda henne när en motiverad kriminalpolis tar upp jakten, pådriven av högst personliga skäl. Långt ifrån sitt forna jag och med den tidigare musikkarriären lagd i spillror är varje dag i fängelset en plåga för Mohammad Ahmad. En oväntad möjlighet att återerövra någonting värdefullt, och en önskan om vedergällning, tänder emellertid hans livsgnista på nytt. Lojaliteter skiftar snabbt när före detta vänner byter sida. De överlevande från tidigare sammandrabbningar får ännu en gång sina liv sammanflätade i en otäck spiral av våld, utpressning och hämnd. Vem överlever? Vem dör? Insatserna är skyhöga och utgången oviss.


__________

Spännande bladvändare!

Liksom föregående böcker så kan Peter konsten att skriva spänning, läskigt och rått så det riktigt kryper längs min ryggrad och den här boken är inget undantag.

Boken är välskriven, har ett bra språk och med bra flyt framåt. Att det tas upp viktiga ämnen så som gängkriminalitet med mera känns och är äkta i dagens samhälle tyvärr!

Den är lättläst och en riktig bladvändare och man vill bara läsa ett kapitel till och ett till……
Karaktärerna känns otroligt äkta och levande och miljöbeskrivningarna målande. Det märks att det ligger gedigen research bakom boken och att författaren vet vad han gör.

Den här sista delen knyter ihop säcken och det blir ett fint avslut på trilogin. Missa inte den här serien!

Dom andra delarna i serien är:
1 – Och sen så är jag död
2 – Det vita spöket

Jag hoppas få läsa mer av Peter Johansson framöver!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare och @lavaforlag 💓
För att jag ännu en gång fick möjlighet att läsa!

 __________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar