Cias Bokhylla

Snabblänkar

13 april 2024

Omgiven av lögnare

 













Titel:
Omgiven av lögnare
Författare: Thomas Erikson

Utgiven år: 2024
Sidantal:
315
Förlag: Bookmark
Genrer: Fakta
Ljudbok: Författaruppläst
Recensionsexemplar

📖
DEN CHOCKERANDE INSIKTEN OM VARFÖR ALLA LJUGER

Studier visar att personer som aldrig tidigare träffats ljuger för varandra upp till tre gånger inom de första fem minuterna. Är det verkligen sant?

Via kända lögnare, enkla avkodningstekniker och underhållande anekdoter visar boken hur du avslöjar en tvättäkta lögnare och genomskådar osanningar men även hur du själv ljuger utan att bli ertappad. Omgiven av lögnare reder ut det komplicerade gränslandet mellan lögn och sanning, undanhållande av sanning, mygel med siffror och statistik och den ack så bedrägliga vita lögnen. Här kan du göra test som avslöjar hur mycket du själv skulle kunna tumma på sanningen, och lära dig vilka andra som gör det.

I en tid där lögner flyger jetplan och sanningen åker hästskjuts är det här oumbärlig läsning för alla som inte vill bli lurade. Omgiven av lögnare är senaste uppföljaren till Omgiven av idioter som sålt mer än 1,5 miljoner exemplar bara i Sverige och legat #1 på brittisk Sunday Times bästsäljarlista.

__________

Intressant & Tankeväckande

Det här är en svår bok att recensera då det är mer som en faktabok/uppslagsbok. Jag tycker den är mycket intressant och man kan gå tillbaka och läsa flera gånger.

Jag lyssnade på halva boken där Thomas Erikson själv läser och han både läser och skriver på ett sätt som är lätt att förstå. Texten är lättläst med många bilder som förklarar bokens olika delar.

Här får läsaren många tips och jag kan känna igen mig i flera olika senarier. Som sagt, många insikter i vad man får och inte får ljuga om, för vi alla ljuger någon gång i livet!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @bookmark_forlag & @thomaseriksonwriter för att jag fick möjlighet att läsa.

MISSA INTE att jag i samarbete med förlaget tävlar ut 3 exemplar av boken!

__________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar