Cias Bokhylla

Snabblänkar

10 mars 2024

Espana por favor

 













Titel: Espana por favor
Författare: Åsa Hellberg

Utgiven år: 2024
Sidantal:
316
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Tre saker händer samtidigt i Fjällfors: Mias man dör, Nooras dotter blir gravid och Lotta tvingas flytta hem till sin exman i Luleå. Bostäder ska säljas på en övermättad marknad, där elpriserna skjutit i höjden och räntekostnaderna är svindlande till och med för ett hus i Norrlands inland. 


Hur går det nu med de tre bästisarnas dröm om Spanien? Skulle inte livet bli bättre efter 60? I kyrkokören sjunger Lotta Y viva España så högt att Gud kan höra henne, på pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig får hon veta att Spanien och en änglabutik kanske inte är en lysande idé just nu.

Men så kommer stumma 81-åriga Dolores med sin halmhatt och hemlängtan, och då ändras allt ännu en gång.

__________

 

Älskar att läsa om kvinnor i min egna ålder och Åsa kan verkligen konsten att förmedla dom rätta känslorna och skriva om människors öden och äventyr 💕

Massor av känslor får man känna av i den här berättelsen och att man aldrig ska ta livet eller något för givet. Ta chansen när den kommer!

Jag tyckte mycket om karaktärerna som var fint och äkta gestaltade. Miljöbeskrivningarna var mycket målande och jag såg allt framför mig, kände även värmen och alla dofter.

Boken är välskriven och mycket lättläst. Jag läste ut den på en dag. Jag har skrattat och gråtit och har haft många känslor i kroppen. En fantastisk bok!

Det här är del 1 i en planerad serie som heter ”Alla vill till Spanien” och vem vill inte dit liksom. Jag vill 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack snälla @asahellberg & @bokforlagetforum för härlig läsning 🤗 Ser fram emot nästa bok 💕

__________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar