30 september 2021

Det enda jag vill är att leva

 












Titel: Det enda jag vill är att leva
Författare:
Birgitta Bergin

Format:
Inbunden
Utgiven år:
2021
Förlag:
Piratförlaget
Omdöme: 5/5


En otroligt fin roman som gick rakt in i hjärtat. Linneas och Nike´s möte över generationer och deras vänskap är både realistiskt och värmande. Jag blev otroligt rörd av historien som är såå fint skildrad och är både tankeväckande och berörande ända in i själen. Om drömmar, familjehemligheter och oväntad vänskap. Det finns så många sjuka och gamla människor som sitter ensamma helt ofrivilligt och saknar anhöriga så här i Coronatider. Och karaktären Nike som är en riktig ensamvarg men som bygger upp sin självkänsla, öppnar upp sig och finner sig själv och kärleken. Många tankar och känslor! En mycket stark och känslosam bok som jag varmt rekommenderar! 

Handling:

”Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina, och det enda jag vill är att leva.” När Nike hör den gamla damens röst på radion väcks något inom henne.
Nike själv lever ett inrutat och snävt liv med sin man Elvis, utan barn och utan vänkrets. Men hon kan åtminstone gå ut, medan denna Linnea sitter helt isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin.
Nikes hjärta värker för kvinnan med den varma rösten.

Nike tar mod till sig och letar upp Linnea, och ringer och erbjuder sig att gå promenader med henne.
Det blir upptakten till en vänskap och en frigörelseresa för den blyga ensamvargen Nike, som alltid levt under sin mans regler och inte vågat ta för sig eller stå upp för sig själv.
När hon sedan börjar på en kurs i akvarellmålning öppnar det dörrar i livet som Nike aldrig hade kunnat föreställa sig: till skapande, till oväntad självkänsla – och oväntad kärlek.


29 september 2021

Polcirkeln

 









Titel: Polcirkeln
Författare:
Liza Marklund

Format:
Inbunden (Ljud: Lo Kauppi)
Utgiven år:
2021
Förlag:
Piratförlaget
Omdöme:
3/5

Mina tankar:

Jaa, vet inte vad jag tyckte om den här comebacken. Jag hade nog för höga förväntningar som inte infriades. Berättelsen tog mig inte med stormsteg och den fångade mig tyvärr inte alls men den är i alla fall läsvärd. Och lite nostalgi från 80-talet fick jag och det var ganska positivt i alla fall. Jag tycker boken var välskriven. Jag både lyssnade och läste varvat för att se om det skulle hjälpa, men tyvärr. Men Lo Kauppi läste suveränt!

Handling:

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980. Fyrtio år senare hittas hon, mördad. Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick. 
POLCIRKELN är den första delen i en praktfull ny trilogi som utspelar sig i staden Stenträsk i Norrbotten. 


27 september 2021

100 år med Lenni och Margot

 













Titel:
100 år med Lenni och Margot
Författare: Marianne Cronin

Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Bazar förlag

Betyg: 5/5

Alltså, vilken debut! Den här boken innehåller såå mycket känslor och humor. Språket och berättelsen är så vackert. Den är sorglig, varm, empatisk och helt ljuvlig. Karaktärerna är så levande och historien är så fin och handlar bl.a om livets stora gåtor. Jag tycker om att författaren låter både Lenni och Margot ha jag-form. Lenni i nutid och Margot i dåtid. Fint att läsa om hur deras vänskap växer fram och väljer att göra något meningsfullt av dom år dom har fått leva och tiden dom har kvar. En bok som gjorde stort avtryck. Jag grät, men mestadels så skrattade jag hysteriskt! En bok som jag verkligen rekommenderar!

Handling:

Livet är kort. Ingen vet det bättre än 17-åriga Lenni som bor på en terminalvårdsavdelning på Glasgows sjukhus. När hon går med i en konstterapigrupp träffar hon Margot, en rebellisk åttiotreåring från avdelningen bredvid. I väntan på det oundvikliga bestämmer de sig för ett gemensamt projekt: tillsammans ska de måla etthundra tavlor, en för varje år som de levt. Genom att gestalta och dela med sig av sina livsberättelser kommer de allt närmare varandra och Lenni inser vilken gåva livet kan vara även när det håller på att tas ifrån oss.


25 september 2021

Dungen

 













Titel:
 Dungen
Författare: Rachel Mohlin

Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Polaris förlag

Betyg: 5/5

Wow vilken debutbok. Jag blev helt golvad!  Och vilket vackert och eget språk. Fantastiskt!
Hemligheter från det förflutna skildras parallellt med nutid och dåtid. En otroligt stark berättelse med ett fantastiskt persongalleri.
Historien är både glad och sorgsen på samma gång och jag säger, ÄNTLIGEN en bok som tar upp olika människors
erfarenheter i religiösa sammanhang. Berättelsen är äkta, obehaglig, dramatisk, sorgsen och omtumlande men även en del humor.
Boken berörde mig verkligen på djupet! Jag hoppas få se fler böcker av Rachel i framtiden.

Handling:

Om du fick en chans att göra upp med ditt förflutna – skulle du ta den då?

Adina lever ensam i en stor Stockholmsvåning. Hon kryssar mellan välbetalda uppdrag som talarcoach, vidlyftiga sexuella kontakter och aggressiv boxning.
En årsdag hon vill undvika är i antågande och när det ringer på dörren och hennes barndomsvän Malin står utanför briserar allt.

Nästan trettio år tidigare lever tonåriga Adina i en liten by utanför Nässjö med sin ensamstående mamma.
Livet kretsar kring frikyrkoförsamlingen där hierarkin är kvävande och ledarna har all makt över medlemmarna.
Därför vill Malin bli Guds utvalda och hon tar med sig Adina till den förbjudna Dungen.
Men inget går som det är tänkt. Ondskan hinner före och Adinas och Malins liv förändras för all framtid

Kokain

 













Titel:
 Kokain - Vanessa Frank: 4

Författare: Pascal Engman 
Format: Inbunden
Utgiven: 2021
Förlag: Bookmark förlag
Betyg: 5+/5

Wow! Han har gjort det igen (om inte ännu bättre)! Såå briljant! Jag bara älskar Vanessa Frank, Nikolaj och Celeste. Boken är otroligt välskriven och man märker att det ligger mycket research bakom med så mycket trovärdighet i historien. Karaktärerna, handlingen, miljöerna och dialogerna är väl genomtänkta och det känns ruskigt, kusligt och rått då det skildrar verkligheten som den tyvärr ser ut. En mix av både fakta och sylvass historia gillade jag mycket. Spännande nagelbitare med högt tempo och driv som är rappt och för historien framåt i en rasande fart och som gör att det är omöjligt att inte sträckläsa. 

Handling: 

Kokain är den fjärde, fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Munkavle


 












Titel:
Munkavle

Författare: Sofie Sarenbrant
Format: Inbunden
Utgiven: 2021
Förlag: Bookmark förlag
Betyg: 5/5

När jag började läsa boken så kunde jag inte sluta. Men jag fick efter en stund ta en paus för det blev så känslosamt och jag hade väldigt svårt att ta in det Sofie varit med om och alla andra som är/varit drabbade. Det här är en mycket viktig bok och du är så stark och modig som valde att berätta din historia.

Du skriver så äkta, rakt, ärligt och modigt om det hemska som hände. Otroligt starkt! Sen fällde jag några tårar till, då du berättade om hur du träffade din prins och den kärlek som ni har till varandra ❤
Jag säger som dom flesta redan sagt:
Lägg skulden och skammen hos förövaren där den hör hemma ❤

23 september 2021

Den lyckligaste mannen på jorden

 













Titel:
 Den lyckligaste mannen på jorden
Författare: Eddie Jaku
Format: Inbunden

Kategori: Biografi
Utgiven år: 2021
Förlag: Bazar förlag
Betyg: 5/5

Den här boken är såå mörk, gripande, hjärtskärande och skrämmande och jag blev helt tagen efter jag läst klart den.
Men samtidigt en så hoppfull, varm och stark berättelse om överlevnad. Tänk att författaren är 100 år och överlevde koncentrationslägret.
Författarens berättelse genom hela boken fick mig att känna förtvivlan, vanmakt, sårbarhet och det han var med om gick rakt in i mitt hjärta.
Men vilken underbar och stark person han verkar vara som tog sig ur det fruktansvärda och kunde gå vidare och uppleva lycka och kärlek.
En man som överlevde förintelsen och berättar varför hopp och kärlek är mycket starkare än att hata.
En rörande och gripande berättelse om det hemska som skedde under kriget och jag ger all min kärlek till alla drabbade.
Detta är en otroligt viktig bok.
Vi får ALDRIG glömma!

Handling:

Eddie Jaku betraktade sig alltid först och främst som tysk, i andra hand som jude. Han var stolt över sitt land.
Men allt detta förändrades den 9 november 1938, då han misshandlades, arresterades och fördes till koncentrationsläger.
Under de kommande sju åren utsattes Eddie för alla otänkbara fasor, i Buchenwald, Auschwitz, och under nazisternas dödsmarscher.
Han förlorade sin familj, sina vänner och sitt land.

När han överlevde förintelsen bestämde sig Eddie att möta varje dag med ett leende under resten av sitt liv.
Han bestämde sig för att hylla alla som dött genom att berätta sin historia, dela sin visdom och leva ett så bra liv som möjliga.
Han känner att han är den lyckligaste mannen på jorden.


22 september 2021

Den enda rätta

 













Titel: Den enda rätta
Författare: Milly Johnson
Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Bokförlaget Polaris 
Betyg: 4/5

Boken innehåller det mesta som en bra feelgood ska göra enligt mig.
Kärlek, vänskap, humor, skratt, sorg, relationer och hemligheter.
Först så blev jag lite ”skraj” då det är en ganska tjock bok på 470 sidor. Men jag glömde snabbt bort sidantalet och tjockleken
när jag börjat läsa och kom snabbt in i handlingen och sen flöt det på och jag var fast.
Lättläst bok, intressanta karaktärer som jag blev kär i och ämnen som berörde mig.
En bok i min smak och jag ser fram emot fler böcker av Milly Johnson.
Rekommenderas varmt! Tack 
@bokforlagetpolaris för recensionsexemplaret

Handling:

Laurie och Pete borde aldrig ha träffats. Men ödet för dem samman av en anledning.
Pete är brandman och Laurie arbetar på ett advokatkontor. De träffas i en stödgrupp för de som mist en närstående.
Ett halvår tidigare, under samma kväll, har de båda förlorat sin älskade.
Efter en tid märker de hur lika deras öden är. Men samtidigt som Laurie kämpar med att hitta lyckan i livet igen uppdagas en sanning för Pete som förändrar allt.
Hemligheter som kanske skulle ha förblivit hemligheter kommer i dagen.

21 september 2021

Agenturen: Ett livsavgörande beslut

 













Titel:
Agenturen: Ett livsavgörande beslut (Agenturen: 1)
Författare: Christina Larsson

Format: Ljudbok (Jonas Malmsjö)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Förlag: Romanus & Selling

Betyg: 5/5

Wow! Det här är en riktig bladvändare och nagelbitare. Historien har ett otroligt driv framåt och det är såå spännande från början till slut så jag kunde inte pausa, sträcklyssnade hela dagen och höll på glömma äta, haha. Storyn är riktigt bra och jag gillar karaktärerna. Sen kände jag igen många av platserna då jag bott i Göteborg. Ser fram emot fortsättningen. Rekommenderas verkligen.!

Handling:

Louise och Max Olsen har tvingats fatta ett avgörande beslut. Ge upp eller kämpa för sina liv. Valet är enkelt. Men för att lyckas med vad de föresatt sig behöver de pengar. Mycket pengar.

Den organiserade brottsligheten breder ut sig i Göteborg. Olika falanger strider om herraväldet och Louise Olsen, utredare vid sektionen för grova brott, hamnar mitt i stormens öga som nyckelvittne i en kommande rättegång. Vem kan hon lita på? Samtidigt är det något som är rejält fel med senaste fallet som hennes man, säkerhetsexperten Max, har åtagit sig.

De inser att de bara har ett val. De som tror att de har oskadliggjort Louise och Max vet inte hur fel de har. Nu är det krig. De två mot resten av världen.

19 september 2021

Blandade bokserier

 Några av alla bokserier jag lyssnat på och följer på Storytel














🌟Röd gryning/Jesper Ersgård - Storytel Original

🌟Agenturen/Christina Larsson
🌟Mörköserien/Samuel Karlsson
🌟Erik Sandström/Mikael Ressem
🌟Falsterbomorden/Olséni & Hansen
🌟Suicidium/Stefan Di-Omnia















🌟Ellinge/Sara H. Olsson

🌟Torbjörn Frisk/@marfall
🌟Solingeserien/@susanneschemper
🌟Nära gränsen/@_danielaberg - Storytel Original
🌟Truut/@dagohrlundforfattare
🌟Vanessa Frank/@pascalengman

Det vi glömde säga

 


Titel: Det vi glömde säga
Författare: Klara Grebe

Format: Pocket + ljudbok (Frida Hallgren)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2019
Förlag: Albert Bonniers förlag

Betyg: 3/5

En rolig, varm, allvarlig, fartfylld och humoristisk feelgoodroman om att vägra gå vidare i livet och om vänskap, vresiga grannar och tonårsdrömmar som inte riktigt blev som man tänkt sig. Huvudkaraktären Ella, hon kan prata hon och har en massa tankar! Jag lyssnade på ungefär halva boken och F.H är såå perfekt för denna boken. Den blev ännu bättre av hennes röst och karaktärerna blev mer levande. 

Handling:

Ella Larsson har kommit på den perfekta planen för att vinna tillbaka sin exman. Den innehåller ett avspänt förhållande till sex, ett flashigt jobb och lögner om att hon älskar att träna och segla. Kort sagt, allt hon inte är. Hon ska bli en annan. En sportig, känslokall kvinna med välklippt frisyr. Sin exmans dröm! Han ska få tigga om att få henne tillbaka. Kan nån hejda henne, snälla!


17 september 2021

Konsten att höra hjärtslag

 













Titel:
Konsten att höra hjärtslag - Burmaserien: 1
Författare: Jan-Philipp Sendker

Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2014
Förlag: Bokförlaget Forum

Betyg: 5/5

Den här boken har ett så vackert språk och den innehåller så mycket känslor, romantik, magi, hjärtesorg och andlighet,  så fram med näsdukarna. Den inspirerade mig och rörde vid mitt hjärta. Otroligt bra!

Handling:

Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är en storslagen kärleksroman. 

Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.
En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. 

Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna, om det som står skrivet i stjärnorna och om kärlek som övervinner allt.


Röd gryning - Storytel Original

 













Titel:
Röd gryning - Sky & Fall/del 1
Författare: Jesper Ersgård

Format: Ljudbok (Fredde Granberg)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Förlag: Storytel Original

Betyg: 5/5

Wow! Vilken fantastisk bok! En helt ny serie!
Sträcklyssnade på boken och den är lika kanonbra som författarens andra böcker/serier på Storytel. Den var såå spännande från början till slut och jag ville bara höra mer och mer, otroligt driv som för historien framåt i en rasande fart. Längtar efter nästa bok som kommer i början på 2022. Fredde Granberg är helt suverän som uppläsare!

Handling:

Alexander DeFall är en världsberömd filmstjärna, Rebecca Skyler en småkriminell fifflare. Han har just kommit hem till Sverige för att ha premiär på Dramaten, hon har precis lurat till sig pengar från ett förortsgäng. De känner inte varandra, men när de blir kallade till ett advokatkontor, där ett testamente ska öppnas, förändras hela deras liv.

Det storslagna arv som de nu ska dela på kommer nämligen med märkliga förbehåll, och de inser snart att det även försatt dem i fara. När de blir attackerade av okända män tvingas de fly för sina liv. Nu måste de samarbeta för att ta reda på vilka som jagar dem - och varför.

Samtidigt i Sibirien gör ett ryskt forskarlag ett mycket märkligt fynd. Begravt i den tinande permafrosten hittar de ett objekt som trotsar allt hittills känt om vetenskap och om vår historia. Vad har fyndet med Rebecca och Alexander att göra? Sanningen är större och obehagligare än vad någon kunnat ana.

Sky & Fall är en fartfylld och episk berättelse med spår till historiska mysterier. Den stora fråga som ekar genom berättelsen är svindlande. Vilka är vi och varifrån kommer vi egentligen? Författare Jesper Ersgård ligger bland annat bakom succérna Svart stjärna och 1986.


Dödsspelet

 













Titel:
Dödsspelet - Jessica Jackson: 4
Författare: Samuel Karlsson

Format: Ljudbok (Gunilla Leining)
Kategori: Deckare
Utgiven år: 2021
Förlag: Lind & Co

Betyg: 5/5

Vilken fantastisk bok! Det här är 4:e boken om Jessica Jacksson på Mörkö.
Jag sträcklyssnade på boken och den är faktiskt mycket bättre än föregående böcker i denna serien även om dom också är riktigt bra. Spännande och fängslande med ett högt tempo och driv, en riktig bladvändare och fullständig nagelbitare. Den knockade mig. Jag gillar att det var parallella historier!

Handling:

En grupp tungt kriminella män blir fritagna från kriminalvårdsanstalten i Västervik där de sitter av sina straff för grova våldsbrott. En av dem är ledaren, Sergei Barkov, en våldsverkare som när ett intensivt hat mot Jessica Jackson efter tidigare sammandrabbningar. Nu hamnar de återigen på olika sidor om lagen när Jessica dras in i en intensiv jakt på de förrymda fångarna.

Samtidigt är Johannes, Jessicas son, på långresa i Sydostasien. I staden Chanthaburi i östra Thailand börjar reskassan sina och han blir snabbt ett tacksamt offer för en av de många bedragare som skor sig på aningslösa ungdomar långt hemifrån och innan Johannes vet ordet av är han indragen i en farlig härva med ortens gangsterkung och tvingas in i ett spel med livet som insats. Kommer han någonsin kunna ta sig hem till tryggheten i Småland igen?


Men på Mörkö står ingen trygghet att finna. En kamp på liv och död utspelar sig mellan Jessica och Sergei. Vem vinner och vem förlorar i dödsspelet?

15 september 2021

Små eldar överallt

 











Titel:
Små eldar överallt
Författare: Celeste Ng

Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2019
Förlag:
Albert Bonniers förlag
Betyg: 4/5

Vilken underbar och vacker bok!
Jag blev lite tveksam i början då handlingen kändes svårtolkad och det tog ett tag innan jag kom in i boken. Men sen grep den tag om mig ordentligt och jag kunde inte sluta läsa. Boken tar upp många olika livsfrågor och handlar om olika personer/personligheter och olika sätt att leva. Slutet var väl lite abrupt och kändes inte riktigt avslutat men jag gillade boken och den var både gripande, varm, viktig och tankeväckande!

Handling:

Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem.


14 september 2021

Kyss Karlsson i nacken

 














Titel:
Kyss Karlsson i nacken
Författare: Karin Brunk Holmqvist

Format: Ljudbok (Anton Körberg)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Bokfabriken

Betyg: 4/5

Författarens böcker gör mig aldrig besviken. Den här boken är lika härlig, rolig, mysig, varm och lite knäpp men på ett positivt sätt. Man får skratta och kommer ganska snabbt in i handlingen med dom udda karaktärerna som man bara älskar. Mysiga tanter och gubbar. Jag bara älskar systrarna Blenda och Johanna. Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Handling:

De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.

Knäppgökavägens stilla lunk är på väg in i kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.


13 september 2021

Tävling-Giveaway på Instagram

AVSLUTAD - VINNAREN PRESENTERAD PÅ IG

På Instagram pågår just nu en tävling - giveaway där du kan vinna ett bokpaket + hemlig gåva!

Kika in på mitt Instagramkonto:

Tävlingen pågår t.o.m söndag 19/9






12 september 2021

Sjörök (1) & Dödsjö (2)

Då jag lyssnat på bägge dessa böcker efter varandra (Sträcklyssnade) så lägger jag recensionerna i samma inlägg! Böckerna är fristående men jag rekommenderar att man läser i ordning för att kunna ha behållning och lära känna karaktärerna!

         














Titel:
Sjörök - Mord i skärgården 1
Författare: Elinor Kapp

Format: Ljudbok (Gunilla Leining)
Kategori: Deckare
Utgiven år: 2020
Förlag: Bokfabriken

Betyg: 3/5

Mord i skärgården om kriminalkommissarie Eddie Öhlund på Stenungsundspolisen där vi får följa karaktärerna i en deckare med ganska lugnt tempo men det är absolut inget negativt för det händer mycket i historien och man får lära känna karaktärerna bra (inför kommande bok 2) och det är mycket av det i denna boken så själva deckarhistorien tar inte så mycket plats. Eddie kämpar med sorgen efter sin fru nästan hela boken. Men jag tycker den är spännande och läsvärd och slutet är helt oväntat. Jag tyckte tyvärr inte att Gunilla Leining passade som uppläsare till denna boken!

Handling:

Kriminalkommissarie Eddie Öhlund jobbar på Stenungsundspolisen, där han utreder stora och små brott i skärgårdsidyllen. Hans eget liv är däremot ingen idyll. Eddie kämpar med att hålla sig över vattenytan efter att hans fru omkommit i en bilolycka.
 

I samband med en utredning av ett dödsfall på en hotellanläggning stöter han på Stella Hart som är på genomresa. Eftersom hon saknar bostad får hon bo hos Eddie några dagar medan han utreder ytterligare ett dödsfall. Den här gången handlar det om ett mord. Samtidigt som han blir förälskad i henne inser han att Stella kanske inte är så oskyldig som hon utger sig för att vara.

 














Titel:
Dödsjö - 
Mord i skärgården 2
Författare: 
Elinor Kapp
Format: 
Ljudbok (Sofia Berntson)
Kategori: 
Deckare
Utgiven år: 2021
Förlag: 
Bokfabriken
Betyg: 4/5

Den här boken tyckte jag bättre om än den första. Jag kom in i handlingen ganska snabbt och boken var mer spännande än jag hade förhoppning på måste jag erkänna. Rafflande tempo som varvas med Eddies privatliv som jag tycker är både gulligt, romantiskt men även lite sorgligt. Det gör att boken tar mig framåt och jag bara vill höra mer för att få veta vad som kommer hända. Riktigt bra och jag ser fram emot en fortsättning. Sofia Berntson passade mycket bättre som uppläsare.

Handling:

Kriminalkommissarie Eddie Öhlund kallas till platsen för ett vägbygge ute på Tjörn. En grävmaskinist har upptäckt kvarlevorna efter ett spädbarn. Stenungsundspolisens utredning kan inte avgöra vem som grävt ner barnet och varför, men när ytterligare ett nergrävt bylte påträffas i närheten inser Eddie Öhlund att han och kollegorna står inför prövning som de kanske aldrig kommer att hämta sig ifrån. 

11 september 2021

Utloggad

 












Titel: 
Utloggad - Skrivsystrar: 1
Författare: Lilly Emme

Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Historiska Media

Betyg: 3/5

En härlig historia med underbara karaktärer som jag kan relatera till i vissa situationer. Skulle nog försöka vara utloggad lite mer än jag är. Det är mycket humor i boken men även allvar där huvudkaraktären verkar lite besatt i att skriva och ge ut sin bok och "glömmer" bort allt viktigt i livet som till exempel sina vänner. Undrar hur långt man är beredd att gå för att förverkliga sina drömmar och är det värt att att göra vad som helst för att bli en publicerad författare?! En feelgood där jag skrattade många gånger och jag fick många tankeställare också.

Handling:

Så länge trettioåriga Katie kan minnas har hon drömt om att bli författare. Tillsammans med tre väninnor har hon bildat kvartetten Skrivsystrar. De har lovat varandra att inte ge upp skrivandet förrän alla fyra är utgivna författare. Men medan vännerna skriver bästsäljare samlar Katie refuseringar på hög. Och hetsen på sociala medier gör knappast hennes sviktande självförtroende bättre.

När Katies frustration av misstag sprids på internet rasar hennes värld. Hon beslutar sig för att logga ut, både från den digitala världen och den verkliga. Först när mobiltelefonen tystnar och hon flyr London börjar hon inse vad som är viktigt i livet. Hon lovar sig själv att aldrig mer skriva ett ord. Ett löfte som vore lätt att hålla om hon bara inte haft den den där hemliga berättelsen som pockat på att bli satt på pränt ända sedan hon var barn.

09 september 2021

Bokvinster

 Jag har ibland tur att vinna böcker på Instagram och Facebook!


Signerat ex av författaren Anna-Maria Ekblad på Instagram














         



Signerat ex av författaren Lisa Hågensen på Instagram















 


Bokvinst av angelicas bokliv på Instagram och massa gottis :-) 











 


Signerat ex av författaren Barbara Kjellström på Facebook







Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg