30 augusti 2022

Missgärningar

 












Titel: Missgärningar
Författare: Petra Nyberg

Utgiven år: 2022
Sidantal:
279
Förlag: Lava

📖
När arkivarien Emma går igenom sin gammelmoster Idas hus inför bouppteckning och arvskifte hittar hon brev och fotografier som avslöjar att Ida hade många hemligheter. Breven leder till en okänd make, till barn som försvann 1937 och hela vägen tillbaka till ett mord som skedde 1849. Emma börjar nysta i vad som verkligen hände för att förstå hur hennes gammelmoster var inblandad men ju mer Hon hittar desto mer förvirrad blir hon. Hur är allt kopplat? Missgärningar är en fascinerande historisk roman om passion, svartsjuka och mord. Tre århundraden binds samman för en fängslande berättelse där det förflutna spelar stor roll.
__________

Spännande & Fängslande!

Den här historiska romanen utspelar sig över tre århundraden. Från 1800-talet fram till vår tid. Boken är välskriven, lättläst och intressant och handlar om mörka hemligheter, knektar, fattiga torpare, misär, hat, otrohet, passion, mord och svartsjuka. Berättelsen har ett vackert och lite gammaldags språk som förhöjer känslan av en historisk roman. En salig blandning men mycket intressant och annorlunda. Spännande att få ta del av Emmas arkivletande i vår nutid!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Stort tack för en intressant och annorlunda läsupplevelse @petra_charlotte_nyberg och @lavaforlag 🙏

__________


Det lilla pensionatet i gröna dalen

 












Titel: Det lilla pensionatet i gröna dalen
Författare: Marie Sammeli

Utgiven år: 2022
Sidantal:
299
Förlag: Bladh by Bladh

📖
Julia lever sin dröm utanför Kapstaden med veterinären Max, sonen Theo och deras två hundar. Vingården hon sköter om blomstrar med alltfler gäster som uppskattar att prova vin i den mysiga miljön. Men allt förändras när ägarna beslutar sig för att sälja. Samtidigt impulsköper Julias pensionerade och framgångsrikt vloggande mamma Gudrun pensionatet Rose Garden i närheten av vingården. Hon ångrar snart sitt köp, men när de undersöker möjligheterna att snabbt sälja det gamla pittoreska viktorianska huset med sin prunkande rosenträdgård uppenbarar sig en spännande historia som gör att Julia får svårare och svårare att skiljas från det. Men är verkligen att driva ett pensionat i Kapstaden tillsammans med en excentrisk mamma vägen framåt i yrkeslivet?
__________

Charmig, mysig & humoristisk feelgood!

Det här är den tredje fristående boken i den omtyckta serien om Julia! Det är en varm, mysig, charmig och humoristisk feelgood om vänskapsförhållanden, familjeband, ödet, hundar och om livet som tar andra vägar än man tänkt sig. Boken är välskriven och lättläst med fantastiska miljöbeskrivningar och ett härligt persongalleri. En bok jag sträckläste då sidorna bara flög fram! Älskar omslaget, såå fint 🤗
Tipsar om att läsa dom tidigare böckerna i serien för att få rätt känsla!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bladhbybladh och @mariesammeli för recensionsexemplar 💕

__________


29 augusti 2022

Neo Sapiens Anno 2073

 












Titel:
Neo Sapiens Anno 2073
Författare: Johan Leth

Utgiven år: 2020
Sidantal:
407
Förlag: Visto

📖
När Linn Andersen bestämmer sig för att föda ett konventionellt barn blir hon motarbetad av systemet. Istället rekommenderas en Neo baby, ett certifierat embryo med biogenetiskt odlad hjärna. Linn blir misstänksam, börjar gräva och dras in i en händelsekedja som till sist tvingar in henne i en desperat kamp mot en empatilös fiende. En grupp artificiella intelligenser har bestämt sig för att låta evolutionen gå vidare och förpassa människosläktet in i historien. Neo Sapiens utspelar sig år 2073 när vi lever sida vid sida med artificiella intelligenser. Det är första delen i en trilogi med ambitionen att måla bilden av framtiden och hur den kan komma att se ut under övergångsstadiet. Inspiration är utvecklingen inom AI och böcker som Life 3.0, Superintelligens och Homo Deus.
__________

Spännande & Tänkvärd

Del 1 i Neo-Sapiens-trilogin. Det här är en intressant bok stundtals men tyvärr fastnade jag inte ordentligt och tyckte det fattades något. Kändes som om jag läste en faktabok!
Omslaget är fantastiskt och gör ju att man bara vill läsa boken men tyvärr hjälpte det inte, jag kom inte in i den alls. Kanske passar den någon annan så haka inte upp er på min recension
😁

Omdöme: ⭐️⭐️/5

Tack @vistoforlag för recex

__________


Något är fel i universum

 












Titel: Något är fel i universum
Författare: Stefan Olsson

Utgiven år: 2022
Sidantal:
176
Förlag: Visto

📖
Jerry var mycket olycklig för att han hade glömt pelargonen på den blå planeten från början och Jennifer hade upp repade gånger bett om ursäkt för att hon tagit den. Desmond försökte förklara för dem att det inte spelade någon roll. Mixtrar man med universum så händer det konstiga saker. Eller, det h änder konstiga saker i universum helt enkelt. Så är det bara.

På planeten som kallas jorden, men egentligen heter Tellus, vandrar en ensam man i regnet. Han är på väg till något, men har ingen aning om vad. I en stad, inte så långt från den ensamma mannen, packar en kvinna inför en resa. Samtidigt, på en grön planet på andra sidan universum, sitter en tokig man inlåst och väntar på något. På samma planet vankar en frustrerad härskare runt i ett trekantigt rum. Dessa fyra har till synes ingenting gemensamt, mer än att de är ovetande om att de alla har en viktig roll att spela i de kosmiska katastrofer som nalkas. Detta är berättelsen om dem. Men också om en hårig hund, en försvunnen kung, en vildsint best och om en pelargon som äntligen fick komma ut och se sig omkring lite.

__________

Klurig & Humoristisk!

Språket är bra och passar genren. Jag märker att jag skrattar väldigt ofta under läsningen och det är helt omöjligt att räkna ut var vi ska hamna i slutändan. Det är snyggt gjort med många kluriga vändningar och inga lösa trådar som hänger kvar. Detta är en riktigt smart story med klurig upplösning. Lite för stort persongalleri för att jag ska hänga med ordentligt och jag måste tänka till flera gånger. Det är en spännande resa genom tid och rymd och jag tycker om att tiden inte är linjär utan att saker kan hända i olika tidsrymder men ändå påverkas av varandra. En lättläst, intressant och välskriven bok!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @vistoforlag för recensionsexemplar

__________


Gammelboken & hans vänner

 












Titel: Gammelboken & hans vänner
Författare: Lise-Lott Ökvist

Utgiven år: 2022
Sidantal:
83
Förlag: Visto
Ålder: 6-9 år

📖
Vet du vad vi böcker gör när ni människor inte ser? I denna bok får du ta del av vår värld!

Här möter du superkittliga anteckningsböcker, mystiska almanackor, vresiga matteböcker och musikljudböcker som inte kan låta bli att spela upp sig. Du får följa med den nya boken Pelle när han upptäcker livet som bok och vad som ger en boks liv mening. Historien tar sin början en sensommarkväll då Pelle hamnar bredvid den högt snarkande Gammelboken. Den gamle boken är full med revor och märken och hela framsidan täcks av en mystiskt mörk och sötdoftande fläck ...
För vem?

Gammelboken & hans vänner är en perfekt bok för alla som tycker om roliga, fantasifulla och mysiga sagostunder tillsammans. Man blir aldrig för gammal för en högläsningsstund! Boken fungerar också utmärkt att läsa själv för alla som knäckt läskoden, likväl som diskussionsunderlag för barn i för- och grundskoleåldern där de, utan pekpinnar, kan reflektera kring sin egen läsning och värdet av saker i allmänhet - och böcker i synnerhet!
__________


Jag läste den här boken tillsammans med ena barnbarnet som är 9 år och även hennes lillasyster på 4 år lyssnade och uppskattade boken! Boken
är underfundig, värmande och nytänkande. Den är lättläst, rolig och innehåller många olika ämnen/delar som är aktuella när du är ett litet barn och ska formas till en fri tänkande vuxen med goda värderingar och värdegrund. Charmig bok som är mycket välskriven. Vad sägs om superkittliga anteckningsböcker 🤗 Såå mysig bok! Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @vistoforlag för att vi fick läsa den här fina boken 🙏

__________


Hollywood Hills forever

 













Titel:
Hollywood Hills Forever
Författare: Lisa Willman

Utgiven år: 2022
Sidantal:
394
Förlag: Lionvalley Publishing

📖
Det är inte lätt att vara bipolär, fråga bara Alice Häll. Hon kan inte ens impulsresa till Los Angeles utan att föräldrarna hotar med att ringa Interpol.
City of Angels visar upp sin sämsta sida, när allt borde vara fantastiskt. Det efterlängtade mötet med hårdrocksbandet Vyper blir historiskt av helt fel anledning, och dessutom måste hon tydligen bli attraherad av en halvdryg, helgalen amerikan.
Vad har Armenien med saken att göra och kan man verkligen ha för många gitarrer?

__________

Fängslande & Underhållande!

WOW! Vilken fantastisk bok. Jag fångas direkt av berättelsen och där stannar jag kvar till slutet, en lätt och snabbläst bok. Det här är en välskriven och rapp historia med underbara karaktärer och fint beskrivna miljöer. Varje kapitel har en låttitel som rubrik, fantastiskt och nostalgiskt. Jag får många goa skratt emellanåt och bara tokälskar dom färgstarka karaktärerna. Och kolla bara på omslaget, såå fint och tilldragande 💕

Så gillar man feelgood och rockmusik så är det här en bok för dig!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________


Den sista hemligheten – Familjen Deverillsviten

 













Titel:
Den sista hemligheten – Familjen Deverillsviten
Författare: Santa Montefiore

Utgiven år: 2022
Sidantal:
493
Förlag: Polaris

📖
Året är 1939 och fredstiden efter första världskriget går obönhörligen mot sitt slut.

Hos familjen Deverill blåser förändringens vindar än en gång och en ny generation står redo att ta över. Martha Wallace reste till Dublin från sitt barndomshem i Amerika för att söka efter sin biologiska mor. I stället fann hon kärleken i den unge och oemotståndligt charmige JP Deverill, och när JP visar sig komma från samma by som modern hon söker tycks Marthas öde vara beseglat. Bridie Doyle, numera grevinnan Marcantonio tillika slottsfru på slottet Deverill, är fast besluten att göra godset där hon en gång tjänade till ett ståndsmässigt hem åt sig själv och sin familj. Hennes extravagante make Cesare har dock andra planer, och omgivningen får anledning att undra om greve di Marcantonio verkligen är den han utger sig för att vara. Kitty Deverill har funnit sig till rätta i familjelivet med maken Robert och deras två barn. När hennes stora kärlek Jack O Leary oväntat återvänder till Ballinakelly ställs tillvaron på ända, men den här gången tillhör hans hjärta inte längre Kitty.

__________

Eftersom jag inte hade läst dom 2 tidigare böckerna i den här serien så lyssnade jag på dom innan jag började läsa den här boken! Det är en fantastisk släktsaga som innehåller det mesta. Kärlek, mysterier, krig, hat, värme mm. Boken är lättläst och en riktig bladvändare trots sin tjocklek och sidantal. Den är välskriven och med intressanta karaktärer. Jag älskar historiska romaner så den här rekommenderar jag och läs gärna dom 2 tidigare böckerna innan om du inte gjort det så blir det lättare att hänga med i den här historien! Det här är den sista och avslutande delen om familjen Deverill! Älskar omslaget, såå fint 💓

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bokforlagetpolaris för recex och möjligheten att läsa den här boken 💕

__________


23 augusti 2022

Elvira – Ur min mammas dagbok

 












Titel: Elvira – Ur min mammas dagbok
Författare: Karin Bäck

Utgiven år: 2022
Sidantal:
343
Förlag: Visto

📖
Bland kala klippor och rödmålade fiskebodar ligger idylliska Stocken, ett litet fiskesamhälle i södra Bohuslän. Elviras älskade morföräldrar har efterlämnat ett hus som det fallit på Elviras lott att rensa ut. I en gammal kista på vinden finner Elvira den nakna och ocensurerade sanningen om sina föräldrars relation, i en dagbok skriven av hennes mamma.

Elvira ur min mammas dagbok är en relationsroman med flera bottnar. Boken är i första hand skriven ur en ung kvinnans perspektiv i spåren och konsekvenserna av en frånvarande förälder. Vi får följa Elviras tankar och reaktioner, genom förtvivlan och bestörtning. Såväl Elvira som läsaren presenteras för ett outgrundligt mysterium. Vilken förälder är kapabel att överge sitt eget kött och blod? Romanen är en djupdykning i kärlekens oerhörda kraft, paletter i ljusa färger men också målande betraktelser av svärtan när relationen fastnar i destruktivitetens klibbiga trådar.

__________

Stark & berörande bok!

Det här är författarens debutbok. En mycket stark och fin relationsroman som berör mig mycket. Boken är lättläst även om den berör tunga ämnen som psykisk misshandel och frånvarande förälder och språket är fint och välskrivet. Historien utspelar sig i både nu- och dåtid och det uppskattar jag i en sån här bok. En riktigt bra debut och jag hoppas få läsa mer av Karin i framtiden!

Omdöme: 4/5

Tack @karin.elvira.paloma för att jag fick förfrågan om att läsa din fantastiska bok 💕

__________


Astrid, Ingrid & Wararat

 












Titel: Astrid, Ingrid & Wararat
Författare: Camilla Sundqvist

Utgiven år: 2022
Sidantal:
273
Förlag: Visto

📖
Jag sätter på mig mina strumpor, skor, tar min jacka och går ut via terrassen. Den dörren jämrar sig ingenting, det vet jag sedan innan. Blomsterarrangemang i svarta krukor står strategiskt utplacerade på den halvcirkelformade terrassen. Det luktar friskt såsom en augustikväll ofta gör, om dagen har varit ljummen med klarblå himmel. Jag rundar trädgårdslandet och lämnar sedan mitt liv.
Vad skulle få dig att bara lämna din tillvaro för något helt okänt?

Astrid, Ingrid och Wararat. Tre kvinnor i olika åldrar, skeden av livet och med olika bakgrunder. De känner inte varandra. Ingen av dem vet att de andra existerar. Ändå kommer de bli ovärderliga i varandras liv.En helg i augusti väljer alla tre att lämna de liv de är vana vid. Utan att förklara, utan att själva riktigt förstå. Av en slump hamnar de alla på samma geografiska plats långt ifrån Sverige. Ibland räcker det för att man ska knyta an till varandra. Snart kommer det visa sig att de har mer gemensamt än vad man kan tro. Alla tre flyr från någonting: Minnen, relationer, döden. Flykten ledde dem bort, men också till varandra.

__________

Spännande & varm berättelse!

Det här är en fin bok med mycket igenkänningsfaktorer. Boken är lättläst och har ett lättsamt språk och korta kapitel så jag läste ut den på ett par dagar. Man får stifta bekantskap med tre kvinnor och får en inblick i deras olika liv. Det blir tydligt hur våra erfarenheter och upplevelser påverkar oss och gör oss till dom vi är. En mycket välskriven och underhållande bok som jag rekommenderar!

Omdöme: 4/5

Tack @vistoforlag & @camilla_sundqvist_ för läsexemplar 🤗

__________

20 augusti 2022

Avgrunden

 













Titel:
Avgrunden
Författare: Yrsa Sigurdardottir

Utgiven år: 2022
Sidantal:
345
Förlag: Harper Collins

📖
En ung, rik investerare hittas hängande i en snara på den gamla avrättningsplatsen Gálgahraun - ett lavafält strax utanför Reykjavik. När kroppen tas ner blir det uppenbart att det inte rör sig om ett självmord. På mannens bröstkorg sitter en bit av en papperslapp med ett bleknat meddelande, fastnaglad med en spik. Polisen Huldar skickas till den döde mannens lägenhet där han till sin förvåning hittar barnpsykologen Freyja tillsammans med en fyraårig pojke som inte kan förklara varför han befinner sig där. Det enda han kan berätta om sig själv är sitt förnamn, och hans teckningar visar något högst oroväckande. Medan Huldar letar efter mördaren måste Freyja gå till botten med pojkens bakgrund och hitta hans föräldrar - innan det är för sent.
__________

Spännande med bra driv. En riktig bladvändare!

Såå spännande den här var. Jag kunde inte släppa taget om boken. Vilket driv och intriger blandat med mystik. Karaktärerna är fint beskrivna och det är fantastiska miljöbeskrivningar. Island har jag alltid velat åka till och nu ännu mer! Slutet var helt oväntat och gjorde det hela sååå mycket bättre. Det här är en bok man inte får missa. Glöm inte doom tidigare böckerna i serien! Avgrunden är fjärde fristående delen i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja.

Omdöme: 5/5

Tack @harpercollins_sverige för en fantastisk läsupplevelse 💕

__________


19 augusti 2022

H.O.L.O

 












📖 BOKRECENSION 📖

Titel: H.O.L.O
Författare: Theo & Ulla Gabay

Utgiven år: 2022
Sidantal: 413

Förlag: Visto

📖
Göteborg, år 2053.

Sektionschef Ellen Hennung kallas ut till Västra Frölunda en snöslaskig måndagsmorgon efter ett rapporterat självmord. Liket av en naken man påträffas i ett badkar, fastkedjad vid en cementklump. Det som först verkar vara ett makabert självmord blir i stället upptakten till en kapplöpning med en seriemördare som systematiskt siktar in sig på offer från den ytliga underhållningsbranschen, där Hologrammet styr. Under utredningen plågas Ellen av sitt förflutna, något som tycks interagera med mördarens eget mörker och deras öden kommer oundvikligen att sammanflätas.

H.O.L.O. är första boken i serien om Ellen Hennung och Sektion Fyra.
__________

Spännande & intressant framtidsvision!

En riktigt bra debutbok som är första boken i en kommande trilogi. Liite svårt att komma in i handligen men det släpper efter ett tag. Huvudkaraktären är en komplex, stark och tuff kvinna, men med svagheter och problem som alla oss andra. Boken är skriven på ett lite annorlunda sätt och det tyckte jag bara var intressant. En mycket bra deckare med inslag av dystopisk science fiction. I slutet så lämnas man med en rejäl cliffhanger, som en säsongsavslutning av en tv-serie 😁 Gillar du den här sortens böcker så rekommenderar jag den. Ser fram emot att fortsätta läsa bokserien!

Omdöme: 4/5

Tack @vistoforlag för recex 💕

__________

15 augusti 2022

Laurentius krönika

 












Titel: Laurentius krönika
Författare: Stefan Eriksson @laurentius_kronika

Utgiven år: 2022
Sidantal:
476
Förlag: LionValley Publishing @lionvalley_publishing

📖
Hur länge kan man tåla ett förtryck, bara för att det pågår bortom det egna landet gränser?

När en spådom varnar för en ny fiende, samlar prins Eduron krafter till det godas försvar. Han stöter på motstånd hos de misstänksamma upp- rorsledarna i norr och de kärva ryttarna i öst, men även bland de egna jarlarna. När hans far förskjuter honom, riskerar han att förlora allt. Laurentius Krönika utspelar sig i en medeltids-inspirerad fantasyvärld, med gudar ur den nordiska mytologin. Berättelsen baseras på Sveriges äldsta lajvkampanj där omsjungna värdshus som den Gyllene Hjorten och Tre Kannor känns igen.
__________

Välskriven, Fängslande & Storslagen bladvändare!

WOW vilken bok, vilken fantastisk historia! Jag blev totalt uppslukad och fängslad. En mycket välskriven och spännande historia. Jag bara älskar medeltidsböcker med nordisk mytologi, äventyr och fantasy. Stefan har gjort ett storslaget och gediget arbete bakom den här boken, det märks verkligen. Språket är vackert och fint och karaktärerna är såå intressanta. Det här är bok 1 och nu ser jag fram emot nästa bok! Sen måste jag berömma omslaget, såå vackert och det finaste jag sett på länge! Jag rekommenderar verkligen den här boken!

Omdöme:  🗡🗡🗡🗡🗡/5

Tack Stefan för att jag fick chansen att läsa den här fantastiska boken 💕
Du missar väl inte min giveaway som pågår där du kan vinna just den här boken?!

__________


Det sista mästerverket

 













Titel: Det sista mästerverket
Författare: Magnus Johansson

Utgiven år: 2022
Sidantal:
292
Förlag: Ekström & Garay

📖
Uppsala i slutet av trettiotalet.
Den unge arbetaren Erik Lind försöker hitta sig själv i ett turbulent politiskt klimat. Lockad av en karismatisk arbetskamrat går han med i stadens nazistparti. Men snart visar ideologin sitt rätta ansikte och Eriks övertygelse börjar svaja. Kan han slita sig loss från nazismens järnklor innan det är för sent? Över ett halvt sekel senare har den hyllade författaren Karl-Axel Sandell slagit sig till ro efter nio succéromaner. Men en höstdag ringer telefonen. Någon från hans förflutna är i andra änden. Någon som vet något. Något som absolut inte får läcka ut. Det sista mästerverket är en roman om gamla oförrätter och nya avslöjanden. Om ett våldsdrabbat fyrtiotal och en oresonlig samtid. Men det är också en berättelse om vänskapens kraft, om att det aldrig är för sent att försonas.

__________

Spännande & angelägen bladvändare!

Boken utspelar sig i två tidsplan, i vår samtid och i krigstid och författaren gör det skickligt och spännande. Historien är mycket intressant och underhållande och som lämnar många avtryck. Författaren är inte rädd för att ta upp viktiga ämnen så som att en offentlig person har ett förflutet i ett nazistparti. Välskriven och lättläst bladvändare. En fiktiv historia som kunde vara sann! Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️4/5

Tack @magnuswriter för förfrågan om att läsa din fantastiska bok

__________


12 augusti 2022

Tända stjärnor

 













Titel:
Tända stjärnor
Författare: Anneli Olsson

Utgiven år: 2022
Sidantal:
326
Förlag: Stellar

📖
Vid nio års ålder har Karins livsdröm redan tagit form: hon vill bli astronaut och ge sig ut i rymden. Tjugofem år senare jobbar hon som robotingenjör på ett företag som samarbetar med både NASA och ESA. Hon är nära - men inte tillräckligt nära. Kommer tillfället någonsin att dyka upp? När den europeiska rymdorganisationen plötsligt går ut med att de behöver tre nya astronauter tvekar Karin inte en sekund. Ivrigt påhejad av bästa vännen Emil och sin familj påbörjar hon den långa, och svåra, ansökningsprocessen. Men vad ska hon göra om allt faller redan på läkarundersökningen? Kan det ligga henne i fatet att hennes pappa tampas med psykisk ohälsa? Hon är bara en utav tiotusentals som vill åt de eftertraktade platserna. Ändå kan hon inte låta bli att hoppas. För kanske, bara kanske, finns det en chans att drömmen kan bli verklighet. 


Tända stjärnor är den första delen av tre i den planerade feelgoodserien Gravitationsserien. Stora drömmar, stark vänskap och tuffa utmaningar att ta sig igenom för att komma närmare stjärnorna.
__________

Kärleksfull, varm & berörande!

Det här är en mycket annorlunda feelgood-bok mot dom jag är van vid att läsa. Den är otroligt välskriven, intressant, lättläst och beroendeframkallande och det märks också att det har krävts otroligt mycket research bakom boken och jag är mycket imponerad. Kanonbra! 

En feelgood som är såå mycket mer, innehåller kärlek, vänskap, massor av drömmar och om att våga satsa på sin stora dröm och övervinna svårigheter. Varm och mysig bok som är första delen i en ny kommande serie, Gravitationsserien! 

Ser mycket fram emot att följa den här serien 💕 LÄS!!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för recex och en fantastisk läsupplevelse @forfattaranneli @sagasverige och @stellarforlag

__________

11 augusti 2022

Sjöjungfrun

 












Titel:
Sjöjungfrun
Författare: Anki Edvardsson

Utgiven år: 2022
Ljudbok:
Maria Lyckow @storytelsverige
Förlag: Norstedt

📖
En hemlös kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg kopplas på fallet och en intensiv jakt på mördaren inleds. Allt förändras i ett slag när en ung man ställer sig på Rådhustorget med en bombväst. Hänger händelserna samman på något vis? Per och Charlotte inser att de måste agera snabbt för att få stopp på det accelererande våldet som drabbat staden. Samtidigt tampas Per med sjukdom i familjen och Charlotte ser sin nyfunna trygghet rämna när en gammal bekantskap dyker upp på polisstationen. Det är bäddat för konflikter, men trots sina olikheter och privata problem är de båda poliserna ett oslagbart team.
__________

Spännande & fartfylld bladvändare!

Det här är andra boken om poliserna Charlotte von Klint & Per Berg. Första boken ”Snöängeln” var fantastiskt bra och den här är såå suverän och snäppet bättre! Redan efter ett par kapitel så är jag totalt fast och uppslukad av boken. Jag kastas fram och tillbaka och trodde att jag skulle veta vem som var den skyldige, men jag hålls på halster till slutet innan min gissning visade sig vara helt fel  😁 mycket skickligt gjort! Karaktärerna och miljöbeskrivningarna är perfekta och det är ett fantastiskt driv och tempo. Sen innehåller boken aktuella samhällsproblem som berör. Boken slutar med en riktig cliffhanger. Uppläsaren Maria Lyckow är perfekt för den här boken. En riktig bladvändare som jag rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

10 augusti 2022

Ensam ö

 













Titel:  Ensam ö – Del 4 i Rivieranserien 
Författare: Britt Peruzzi

Utgiven år: 2022
Sidantal:
350
Förlag: Bazar

📖
Nice har sakta hämtat sig från det första covid-året och är redo för en glittrande Medelhavssommar. Men två mystiska försvinnanden gör slut på friden. Kommissarie Alda Luppi kallas hem från sin semester och får ansvar för båda utredningarna. Vad har hänt 8-åriga Léon som försvann på vägen mellan skolan och gitarrlektionen? Och har 19-åriga Chloé från Nice avvikit frivilligt från ett svenskt karmelitkloster eller har hon blivit utsatt för ett brott? I en kamp mot klockan försöker Alda lösa inte bara dessa fall utan även ett olöst mord som länge tyngt hennes samvete.
__________

Spännande & välskriven bladvändare

Den här boken är 4:e delen i Rivieran-serien. Boken innehåller det mesta som en bra deckare ska göra. Karaktärerna är intressanta och fantastiskt beskrivna. Miljöbeskrivningarna är fenomenala och vackra och kretsar kring Nice och dess omnejder. Sen kan man nästan känna doften av den härliga maten och vinet. Det märks att författaren har mycket goda kunskaper av Nice. Boken är välskriven, lättläst och en riktig bladvändare. Gillar du deckare som är välskrivna så rekommenderar jag den här serien, men börja med dom föregående böckerna för bäst behållning!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️4/5

Tack @bazarforlag och @britt.peruzzi för recex och en fantastisk läsupplevelse 💕

__________


Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg