06 september 2022

Bokfestivalen i djupa skogen

 













Titel:
Bokfestivalen i djupa skogen
Författare: Sofie Axelzon

Utgiven år: 2022
Sidantal:
350
Förlag: Lind & Co

📖
Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare, en trollkarl och en trubadur. Kommunen har gått in med extra pengar och allt ser ut att bli ett trevligt och lagom hanterbart arrangemang för bibliotekarierna Eva och Lisa, vars brinnande, kreativa engagemang gjort att Sidhäll utsetts till "Årets kulturkommun" i Sverige. På kommunhuset har dock kulturnämndens ordförande helt andra planer. I hemlighet planerar han att göra om filialens lilla evenemang till en gigantisk bokfestival. Den extra uppmärksamhet som bygden fått genom media ska utnyttjas till max - och det finns inga gränser för vilka stjärnförfattare han bokar in och hur storslaget allt ska bli! Därefter anser han sig inte behöva ta mer ansvar, och som en överraskande present lämnar han åt bibliotekarierna i Sidhäll att "ta hand om det praktiska". Snart får Lisa, Eva, nyanställda Saga, pensionerade Kåge och stödtruppen i Bibliotekets vänner ännu en kalldusch. Men med hjälp av generösa bybor, de lokala raggarna, en bokälskande bonde, en korsordskonstruktör och en rejäl dos koka-soppa-på-en-spik ska de se till att genomföra den där förbenade bokfestivalen trots att inget talar för att det ens är möjligt!
__________

Mysig & Inspirerande!

Åh vilken underbar bok. Jag älskade den förra ”Bokbussen kommer vid midnatt” och den här är inget undantag. Boken är välskriven och lättläst och sidorna bara flyger iväg, en riktig bladvändare. Karaktärerna är klockrena och intressanta och miljöbeskrivningarna är fantastiska. Historien är lysande och inspirerande och här snackar vi jävlaranamma 😁 Mysig, varm och härlig feelgood som handlar om det bästa jag vet, böcker 💕 Och om att aldrig ge upp oavsett! Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tusen tack till @lindochco och @sofieaxelzon_forfattare för en fantastiskt mysig bok
🤗💕
__________


Inga kommentarer:

Livet går vidare

  Titel: Livet går vidare Författare: Maria Wensund Utgiven år: 2024 Sidantal: 372 Förlag: Polaris Recensionsexemplar 📖 Näst...

Populära inlägg