04 september 2022

Livet som en dyslektiker

 













Titel:
Livet som en dyslektiker
Författare: Cecilia Poulsen

Utgiven år: 2022
Sidantal:
63
Förlag: Type & Tell
Läsålder: 9-12

📖
Cirka fem till åtta procent av Sveriges befolkning har idag någon form av dyslexi. Detta betyder att cirka tre barn i en klass på 20 barn har någon form av dyslexi. Många tycker precis som jag att det är superjobbigt att få diagnosen dyslexi. Denna boken är en självbiografi och handlar om hur jag fick min diagnos. Och hur jag har fått kämpa mig igenom min skoltid ihop med min dyslexi. Det har inte varit enkelt. Men nu vill jag peppa andra till att göra samma resa som jag har gjort. Oavsett om man har dyslexi eller inte så kommer man att lyckas i livet med en stark vilja. Denna boken är inte korrekturläst av ett stavnings proffs. Och det är lite charmen med hela boken.
__________

Inspirerande & positiv!

Det här är en charmig bok där författaren beskriver och berättar hur en dyslektiker blir bemött genom livet. Jag vet av egen erfarenhet (min ena son är dyslektiker) hur det är att gå genom livet med detta och hur viktigt det är med stöd från familjen och omgivningen. Cecilia delar sina tankar och känslor på ett rakt och ärligt sätt.  Trots att man ser att hon har det svårt med vissa delar i sitt sätt att skriva så har hon ändå ett bra ordförråd, vilket visar på att en dyslektiker inte är dum på något sätt. Boken är mycket positiv och den kan garanterat inspirera många. Och att man kan lyckas med rätt inställning och att man ser möjligheterna istället för alla hinder! Rekommenderas varmt.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ceciliasboktips för att jag fick möjlighet att läsa din fina bok 💕

__________


Inga kommentarer:

Livet går vidare

  Titel: Livet går vidare Författare: Maria Wensund Utgiven år: 2024 Sidantal: 372 Förlag: Polaris Recensionsexemplar 📖 Näst...

Populära inlägg