29 maj 2022

Benny älskar Baklava


 











Titel:
Benny älskar Baklava

Författare: Mikael Jisander
Utgiven år: 2021
Förlag: Modernista
Ljudbok: Fredde Granberg

📖
Benny begär inte mycket av livet. Bara att det är ordning och reda i rörmokeriet, att Liverpool vinner sina matcher och att ölen på puben är skummande kall. Dagarna går sin gilla gång och bjuder sällan på några större överraskningar. Inte förrän det övergivna grannhuset plötsligt får nya invånare. Farah och hennes familj är flyktingar från Syrien och nyinflyttade i den lilla orten Klippan, något som vänder upp och ner på allt invant. Lugnet på gatan byts mot högljudda diskussioner och oskottade trottoarer. Benny är skeptisk. Polarna ännu mer. Och när en serie stölder och våldsbrott samtidigt blossar upp är spekulationerna i full gång.Trots motsättningarna dras Benny motvilligt till Farah. Hon är mörk och spännande, men också irriterande. Varmhjärtad och omtänksam, men också en besserwisser. Och så bakar hon gudomligt goda kakor, även om han uppfattar ordet baklava som en smula suspekt. Problemen i byn eskalerar, drevet går, och Benny får erfara vad rädslan för det okända kan göra med människor. När situationen ställs på sin spets och Benny tvingas till ett livsavgörande val krävs det mer mod än han någonsin lyckats uppbåda.

📖
Det här är författarens debutbok, en helt fantastisk debut. En bok som jag fastnade i direkt och jag sträcklyssnade på boken med Fredde Granberg som verkligen är en superbra uppläsare med sån inlevelse! Boken är rolig, gripande, lättläst, berörande, välskriven och har ett djup i all sin enkelhet. Det är en riktig berg- och dalbana i berättelsen om Benny och som läsare sugs jag helt in i hans liv. Jag hoppas att jag får läsa fler böcker av författaren framöver! En bok som jag verkligen rekommenderar att läsa eller lyssna på!

🌸

Inga kommentarer:

Stormvakt

  Titel: Stormvakt – Del 1 Strindbergserien Författare: Kristina Ohlsson Utgiven år: 202 Sidantal: 490 Förlag: Forum 📖 Efter...

Populära inlägg