Noveller


 

Titel:
 Vargavinter
Författare: Ida Pedone

Utgiven år: 2022
Förlag:
 Ekström & Garay

📖
Vargavinter är en diktsamling som gestaltar kärlek, relationer, rädslor och högkänslighet. Läsaren förflyttas genom de fyra årstiderna, från en färgrik vår till en kall vargavinter, och framvisas ett liv ur både mörka och ljusa synvinklar.

__________

Jag är ingen specialist på prosa och dikter så det var lite svårt att ta till mig dessa dikter och jag fick gå tillbaka och läsa om flera gånger. Men boken är välskriven, har ett vackert språk, fina bilder och med vackra och kärleksfulla ord som gestaltar relationer, rädslor, högkänslighet och kärlek. Läsaren tas med genom dom 4 årstiderna. Och sen så förmedlar dikterna också om hur livet kan upplevas av en person som är högkänslig.

Jag kan inte tänka lagom,
bara för mycket.

Jag har skrivit regler,
men jag bryter dom alltid.

^^

Morgonen är värst.

En enda skopa kaffe.
En enda sked
och en enda tallrik

^^

Omdöme: 3,5/5

Tack @idapedone för att jag fick möjlighet att läsa din bok 💕

__________Titel: Relationer från en drömmare
Författare: Johan Engman
Utgiven år: 2021
Förlag: Vulkan media

📖
Vad händer med oss människor när vi träffas? Våra relationer byggs upp och utvecklas. Vi älskar och sårar varandra. Novellsamlingen "Relationer från en drömmare" består av tretton fristående noveller. Men flera av dem hänger ihop genom att karaktärerna är i samma familj eller bekantskapskrets. Johan Engman är kock, fäktare och trebarnspappa. Han är född och uppväxt i Halmstad och bor nu i Skärholmen, söder om Stockholm. Engman debuterade 2020 med novellsamlingen "Historier från en drömmare" som fick fina recensioner. Nu kommer uppföljaren "Relationer från en drömmare". Miljöerna är mer finslipade och karaktärerna utvecklade. Även de mörka sidorna av människan utforskas där personerna blir maniska och förföljer andra.

📖
Den här boken innehåller 13 noveller om olika relationer. Författaren fångar ett helt livsöde på bara några sidor och novellerna flyter på fint och det är en lättläst och snabbläst bok. En riktig bladvändare som handlar om vänskap, separationer, fördomar, möten och kärlek och vad som händer med oss människor när vi möts. Boken är dramatisk, varm och personlig och mycket fantasifull. En riktig pärla!

🌸 🌸  

Titel: Mörker
Författare: Yvette Klang
Utgiven år: 2021
Förlag: Noble Beast

📖 📖
Boken:
En novellsamling som innehåller berättelser som undersöker hur människors olika perspektiv och agerande kan få begrepp som ondska, sanning, godhet, verklighet, missförstånd och förstånd att befinna sig på en glidande skala. Olika berättelser om människans mörkare sidor.

📖 📖
Mina tankar:
18 mycket välskrivna dystopiska noveller som är hisnande spännande och med överraskande slut, extra knorr. Och det är en svärta som väcker suget efter mer och jag kan inte sluta läsa för jag vill veta hur det går även när jag nästan håller andan av obehag och förstår i mitt undermedvetna hur det ska sluta. Berättelserna berör verkligen och Mörker är den första boken jag läser av Yvette Klang som är en ny bekantskap för mig. Jag älskar psykologiska triller, sci-fi, famtidsdystopier så den här boken var verkligen en fantastisk och positiv överraskning. Så det här är en bok jag verkligen rekommenderar dig att läsa om du gillar genren!
🌸 🌸

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg