Milly Johnson

 

 

Titel:
 Tedags på cafe solros
Författare: Milly Johnson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
538
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Connie Diamond har alltid trott att hon är sin make Jimmys enda ögonsten. Men när det visar sig att Jimmy vänsterprasslat de senaste tjugofyra åren, och att chokladen han bedyrade sin kärlek med bara var en täckmantel, får Connie nog och svär att hämnas. Till sin hjälp har hon Della Frostick, oumbärlig anställd på Jimmys städfirma, som mer gärna bistår med att sabotera för honom. De beslutar sig för att starta en egen konkurrerande städfirma, och tillsammans med städerskorna som träffas på Café Solros kommer de se till att Jimmy ångrar att han så mycket som ens tittat åt en annan kvinna.
__________

Mysig & härlig feelgood när den är som bäst!

Milly Johnson’s böcker blir jag aldrig besviken på, man vet vad man får och den här boken är också så där mysig och underbar som jag är van vid. Trots det maffiga sidantalet så är den lättläst och välskriven och karaktärerna och miljöbeskrivningarna är helt underbara. Sidorna flyger iväg och den tar slut alldeles för fort. Boken handlar om några starka kvinnor som verkligen inte tar någon skit, påminner lite om mig själv 😁 Om dolda krafter, revanch, vänskap och kärlek.

Huvudkaraktärerna får man oftast följa på var sitt håll och det tycker jag är intressant och man lär känna dom en och en. Bikaraktärerna är också fint beskrivna och intressanta, en del udda och knäppa varelser men det är ju så vissa personer är och gör historien till den det är, helt fantastisk. Även om böckerna oftast innehåller tragiska människoöden så kan man vara trygg i att det är en feelgoodbok med alla de ingredienser en sådan ska innehålla.

Milly Johnson vet hur man trollbinder mig med sitt sätt att skriva, jag blir helt fast. Om du har missat hennes böcker så rekommenderar jag dom varmt om du älskar feelgood när den är som bäst 💕 Nu längtar jag jättemycket efter nästa bok! Sen måste jag ju berömma det fantastiska bokomslaget och alla andra omslag som pryder böckerna, Amazing 😍

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @themillyjohnson för att jag fått läsa ännu en fantastisk bok 🤗

__________


Titel: En drömresa för fyra
Författare: Milly Johnson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
500
Förlag: Polaris

📖
Vännerna Roz, Olive, Ven och Frankie träffades i skolan och fann varandra omedelbart. Tillsammans dagdrömde de om en högtflygande framtid, full av fantastiska framgångar och rosaskimrande romantik. Världen låg vid deras fötter. Tjugofem år senare är verkligheten en annan. Olive försörjer sin late man och hans sjukliga mamma som städerska. Roz hjärta har blivit så krossat att inte ens hennes nye partner Manus omsorg och kärlek verkar kunna läka det. Och hon har brutit kontakten med Frankie. Men Ven har bestämt sig för att gänget ska återförenas och vad kan vara bättre än att åka på den lyxiga medelhavskryssningen som de alltid drömt om? Plötsligt befinner sig de fyra vännerna långt hemifrån på öppet hav, redo att njuta av en välbehövlig semester. I takt med att de soldränkta dagarna går ter sig vardagen alltmer avlägsen, men vad väntar egentligen på dem när det är dags att gå i land?

__________

Varm & mysig

Ännu en småmysig bok av Milly Johnson. Kanske inte den bästa av hennes böcker. Men jag älskar hennes sätt att skriva berättelser om intressanta människor och livsöden. Språket är enkelt och flyter på och karaktärerna   känns så levande. Miljöbeskrivningen är fantastisk och jag blir riktigt sugen på att åka på en kryssning efter jag har läst boken. Lättläst bok som trots sina många sidor gick snabbt att läsa.

Tusen tack @bokforlagetpolaris för chansen att få läsa ännu en fin bok av Milly

Omdöme: 4/5

__________💓💓
Titel: Drottningen av önsketänkande
Författare: Milly Johnson @themillyjohnson
Utgiven år: 2022
Förlag: Polaris förlag @bokforlagetpolaris
Omdöme: 5/5

📖
När Lewis Harley får en hjärtattack precis efter att ha fyllt fyrtio är det en riktig varningssignal. Det är dags att lämna den stressiga tillvaron i storstaden och göra det han alltid har drömt om. Tillsammans med sin fru Charlotte öppnar han en antikaffär. När Bonnie Brookland en dag kliver in I butiken känner hon sig som hemma. Hon har vuxit upp med en pappa som var antikhandlare, nu arbetar hon för mannen som köpte hennes pappas butik, något hon inte alls trivs med. När Bonnie och Lewis börjar jobba tillsammans märker de snart att de dras till varandra. Bonnie är fast i ett kärlekslöst äktenskap, och Lewis och Charlotte har fler problem i sin relation än vad de vill erkänna. Dessutom har båda hemligheter i sitt förflutna som snart inte går att dölja. Kan de få den lycka de båda förtjänar?


📖
Jag bara älskar alla böckerna av Milly Johnson och den här är inget undantag! Den är otroligt charmig, mysig, underhållande och en riktig bladvändare. Här bjuds man på en hel del vänskap, värme, allvar, humor och kärlek. En välskriven bok med mysiga miljöbeskrivningar och karaktärer och ett språk som är fantastiskt och gör boken lättläst trots sina nästan 500 sidor. Milly Johnson är så skicklig på att gestalta olika personer och det finns sådant djup i varje berättelse. Hon är enligt mig den stora drottningen av feelgood och jag blir aldrig besviken! Nu ser jag fram emot att få läsa nästa bok av Milly Johnson! Och om du har missat den här eller dom andra böckerna så rekommenderar jag varmt att du läser!Tack så mycket @bokforlagetpolaris och @themillyjohnson för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏🏻 💓


  

💓💓

Titel: 
Tebutiken på hörnet

Författare: Milly Johnson
Utgiven år: 2021
Förlag: Polaris
Omdöme: 5/5

📖 📖
Boken:
Spring Hill Square är en av dessa platser i världen som får besökare att andas ut och njuta av lugnet. Och där ligger också Leni Merrymans omtalade tebutik på hörnet, specialiserad på bakverk, bokrelaterade pappersvaror och omtanke. Och för tre människor, som alla behöver lite sympati och kärlek är det en plats där du kan hitta en verklig vän. Molly Jones exman har dykt upp i hennes liv igen och vill rätta till allt innan det är försent. Will Lintons företag har gått omkull och hans fru har lämnat honom att ensam ta hand om spillrorna av sitt liv. Han försöker hitta styrkan att börja om igen. Carla Pride har precis upptäckt att hennes framlidne make inte alls var den hon trodde. Hon måste hitta ett sätt att gå vidare och lämna det förflutna bakom sig. Kan de hitta den tröst och trygghet de behöver i tebutiken hos Leni? Och framförallt, när Leni plötsligt behöver dem som mest kan de göra detsamma för henne?

📖 📖
Mina tankar:
Vilken underbar bok, precis lika mysig och bra som den förra boken ”En enda rätta” och man vill ju bara besöka det lilla gulliga tehuset på hörnet! Det här är en bok om vänskap, kärlek och andra chanser. Och om en alldeles speciell butik på en vacker plats i Yorkshire. Boken gör mig oerhört varm inombords och det finns även med ledsamheter och ibland lite ilska men handlar om att alltid finnas där för sina medmänniskor. Fina och många karaktärer som är lätta att tycka om och även om boken är tjock så kändes den inte allt för lång, tvärtom så var den lättläst och man vill bara läsa mer för att få veta hur det går för personerna! Fantastisk bok som jag rekommenderar!

💓💓

 

Titel: Den enda rätta
Författare: Milly Johnson
Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Bokförlaget Polaris 
Betyg: 4/5

Boken innehåller det mesta som en bra feelgood ska göra enligt mig.
Kärlek, vänskap, humor, skratt, sorg, relationer och hemligheter.
Först så blev jag lite ”skraj” då det är en ganska tjock bok på 470 sidor. Men jag glömde snabbt bort sidantalet och tjockleken
när jag börjat läsa och kom snabbt in i handlingen och sen flöt det på och jag var fast.
Lättläst bok, intressanta karaktärer som jag blev kär i och ämnen som berörde mig.
En bok i min smak och jag ser fram emot fler böcker av Milly Johnson.
Rekommenderas varmt! Tack 
@bokforlagetpolaris för recensionsexemplaret

Handling:

Laurie och Pete borde aldrig ha träffats. Men ödet för dem samman av en anledning.
Pete är brandman och Laurie arbetar på ett advokatkontor. De träffas i en stödgrupp för de som mist en närstående.
Ett halvår tidigare, under samma kväll, har de båda förlorat sin älskade.
Efter en tid märker de hur lika deras öden är. Men samtidigt som Laurie kämpar med att hitta lyckan i livet igen uppdagas en sanning för Pete som förändrar allt.
Hemligheter som kanske skulle ha förblivit hemligheter kommer i dagen.

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg