Thriller

 Titel: Råttlik – Del 1 Nina Wang
Författare: Kristina Emanuelsson

Utgiven år: 2024
Förlag:
 Word Audio Publishing
Ljudbok: Gunilla Leining
Förhandslyssning!

📖
Eskilstuna 2024. Bilbränder och gängkriminalitet. Våldet och förstörelsen är bortom polisens kontroll. Kriminologen Nina Wang har hamnat i klinch med kåren efter att hennes bok om ett ouppklarat mord anklagar polisen för att vara delaktig. Hon har hamnat utanför alla sociala och yrkesmässiga sammanhang. Ingen vill längre ta i henne med tång. Förutom den okände mannen hon i hemlighet träffar ute i skogen på sina joggingturer. Han tillfredsställer både sitt eget och Ninas begär tills allt en mörk kväll går snett ute i löpspåret.


Nina dras in i en omöjlig situation och hon tar upp jakten på en gärningsman med mer makt än hon kan hantera. Barndomsvänner med trassliga familjeförhållanden och en bedragen hustru ger sig till känna samtidigt som Nina ska hålla en bitter poliskår på armlängds avstånd. Och vem är sjuk nog att placera halvruttna och lemlästade råttor där Nina minst förväntar sig det?
Eskilstuna har aldrig varit skitigare och mörkare. Den självständiga och egensinniga Nina Wang är en karaktär som är svårt att inte ta till hjärtat.

Råttlik är första delen i en psykologiskt rafflande och välskriven deckarserie som håller läsaren i ett järngrepp ända till sista sidan. 
__________

Spännande bladvändare!

Jag fick äran att förhandslyssna på den här boken men då det inte gick att öka hastigheten på uppläsningen så valde jag att vänta in boksläppet (som är idag) och har sträcklyssnat på Storytel sen tidigt imorse 😁

Jag har läst Blodsprängd av författaren och det var en bok jag tyckte mycket om. Den här är ännu bättre och det märks att Kristina har utvecklats som författare!

Det här är en otroligt spännande och beroendeframkallande sträckläsarbok och jag var fast från början till slut. Fantastiskt välskriven och ett högt tempo som känns som en actionfilm.

Karaktären Nina Wang gillade jag skarpt och dom andra karaktärerna kändes mycket äkta och levande. Miljöbeskrivningarna är fint beskrivna.

En nagelbitande bladvändare där råttor är i fokus och det är ju tur att jag älskar råttor, jag har haft några tamråttor tidigare men dessa i boken är inte så levande 😁

LÄS eller LYSSNA!

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @kristina_emanuelsson för att jag fick möjlighet att förhandslyssna på din fantastiska bok 🙏💕

__________


 

Titel: Isberg
Författare: Turner Olovzon

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
534
Förlag: Polaris
Bokvinst 2023

📖
Fyra hemligheter. En mörk familjesaga.

I Tassby, Dalarna, där hockey hålls högt och hemligheter långt under ytan, sväljs en bärplockare plötsligt av de mörka skogarna. Samtidigt tänds lamporna i den övergivna herrgården på andra sidan viken. Outsidern Lars-Inge blir föremål för misstankar från byns centralgestalt Liss-Kulla. Men vad döljer han egentligen?

Där Bottenviken letar sig in vid stålverk och stad i Luleå försvinner en femårig pojke och hans mamma Elin inleder en desperat jakt. Har pojken gått genom isen eller har någon tagit honom? Samtidigt drar taxichauffören Andreas omkring på stadens snöiga gator och drömmer om att hämnas barndomen i Tassby.

När dessa personers begär korsas stiger mörka familjehemligheter till ytan och hotar många fler människors liv. Isberg är en spänningsroman och familjesaga.
Det är Niklas Turner Olovzons debut, men också första delen i Doldasviten.

__________

Spännande bladvändare!

Det här är den första delen i Doldasviten och författarens debutbok!

En otroligt välskriven, lättläst, fängslande och stark triller. Skrivet med ett fint språk som är mycket välformulerat.

Författaren bygger långsamt och skickligt upp spänningen och det är ett bra flyt genom hela boken.

Jag blev fångad direkt från första sidan och den höll mig kvar tills boken var slut. Det här är en riktig bladvändare!

Tror nog jag kan säga att det här är den bästa spänningsromanen hittills i år 😁

Nu ser jag mycket fram emot att läsa kommande bok ”Sandslott” som kommer ut under våren!

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

__________

 Titel: En förlorad vän
Författare: Therese Slettengren

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 297
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
Malin har inte sett sin barndomsvän Kattis sedan våren för tjugo år sedan då allt gick fel. En dag får hon se Kattis dödsannons i tidningen och hennes trygga liv vänds upp och ner. Malin släpper allt annat och bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände med hennes vän. Sökandet ger fler frågor än svar och spåren leder Malin till mörka platser i Stockholms undre värld. Snart upptäcker hon att vännen försvunnit under märkliga omständigheter och att det finns krafter omkring henne som är beredda att göra vad som helst för att dölja sanningen.

Författaren till De likas lek är tillbaka med en spännande psykologisk bladvändare som kryper under huden. En tät skildring av det mörker som döljer sig bakom Stockholms skimrande fasad - en värld fylld av missbruk och hemlöshet.Men det är också en berättelse om förlorad vänskap, om att hålla ihop familjen, att vilja hitta tillbaka till det som varit och om svårigheten att behålla det vi älskar mest. Hur långt är du beredd att gå för att ta reda på sanningen? Och vad händer när du inser att den innehåller svar du inte vill ha?

__________


Den förra boken ”De likas lek” var en fullpoängare enligt mig så jag hade höga förväntningar på den här och jag blev inte besviken den här gången heller!

Historien är intressant, boken har ett bra driv framåt och en puls som gör att jag sträckläser den och har väldigt svårt att lägga den ifrån mig.

Boken är välskriven och karaktärerna känns äkta. Miljöbeskrivningarna är målande. Slutet knyts samman på ett mycket bra och oförutsägbart sätt.

Författaren har skrivit en riktigt stark och spännande och som jag verkligen rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @thereseslettengren för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🤗

__________

Titel: X
Författare: Pascal Engman

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
623
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption. En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent. X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen. Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.
__________

Spännande & intressant bladvändare

Den här boken är femte delen i serien om Vanessa Frank. Pascal är absolut en av dom bästa författarna just nu som skriver spänning/thrillerromaner. Ämnet i boken handlar om "spelet bakom spelen", matchfixning, hot, fusk, korruption, och våld och är mycket intressant och jag har fått lära mig en massa nytt som jag inte hade en aning om.

Jag bara älskar böckerna om Vanessa Frank och den här är inget undantag även om jag inte är någon sportfantast. Pascal Engman är såå skicklig på att fånga mig som läsare och hålla mig fast till sista sidan. Boken är spännande, intressant och med ett härligt driv och full fart. Huvudkaraktären Vanessa är fantastiskt gestaltad liksom alla andra karaktärer i den här boken och miljöbeskrivningarna är fantastiska.

Det märks att det ligger otroligt mycket research bakom den här boken och många av karaktärerna är personer som Pascal träffat på i verkliga livet. Jag var på ett författarsamtal i Värnamo tidigare i höst och fick då höra Pascal berätta om bakgrunden och händelser kring boken, mycket intressant. Så har du missat dom tidigare böckerna om Vanessa Frank så läs dom innan den här och gärna i ordning för att lättare lära känna karaktärerna. Rekommenderar verkligen böckerna!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @pascalengman & @bookmark_forlag för ännu en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________

 
Titel: Galtgården
Författare: Robin Bergström

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
435
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Tre bröder hittas ihjälskjutna på sin gård, någon kilometer från Vätterns västra stränder. På samma plats hittas en sedan ett år försvunnen kvinna vid liv i en ljudisolerad cell. Vad har de gjort mot henne? Var hon den enda? Inspektör Thomas Forsberg vid grova brottsenheten får utredningen, men förstår snart att han behöver hjälp. Andrea Sander som ett drygt år tidigare brände sin karriär inom journalistiken blir inkopplad. När hon och Thomas kommer till insikt om vad bröderna bedrev på gården och vad de gjorde med kvinnan, inser de att ingen går att lita på. Samtidigt har Sander egna gastar att ta hand om, gastar som vägrar lämna henne ifred. Och som vill henne illa.
__________

Spännande & skrämmande!

Det här är författarens debutbok och vilken debut sen. Galtgården är en rapp, mörk och stundtals rå thriller om vad som kan hända i en småstad när det ofattbara kommer upp till ytan, om människors sköra psyken och om tillit. Ja jisses vilken spännande och obehaglig bok. Även om boken är ganska tjock med över 400 sidor så är det en bok som jag slukade ganska fort. Det är en lättläst bok med intressanta karaktärer och fantastiska miljöskildringar. Den är rapp med högt tempo och en riktig bladvändare. Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @lavaforlag & @robin.bergstroem för en fantastisk läsupplevelse 🙏

__________

 

 
Titel:
 Den sista marionetten
Författare: Andreas Ek

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
337
Förlag: Stellar & Saga

📖
Joel Adler är en före detta operatör vid Sveriges hemligaste specialförband som efter en förödande insats i Somalia nu lever ett ensamt och kringflackande liv. Krig har varit hans arbetsplats och åren som elitsoldat har format både hans starka psyke och imponerande fysik. Efter ett slumpmässigt möte på ett hotellrum vaknar han upp med den vackra Tess mördad bredvid sig i sängen. Innan Joel hinner göra något åt situationen ringer telefonen samtidigt som polisen bankar på dörren. Rösten i andra änden ger honom ett ultimatum, antingen straffas för mordet eller följa instruktionerna och bli en marionett. Joel fattar ett snabbt beslut. Ett beslut han för evigt kommer att ångra.
__________

Spännande & pulshöjande bladvändare!

Jag säger bara WOW! Vilken spännande bok 😍 Citerar: @boknjutaren Det finns böcker som borde ha en varningstext på omslaget ”börja inte läs efter klockan 21”, och jag håller verkligen med 😁 Jag vet inte när jag sträckläste en bok så här intensivt så nattsömnen rubbades totalt 😁 En välskriven, smart och lättläst bok med korta kapitel och med en handling som står i fokus utan massa sidospår som det oftast är i andra böcker. Karaktärerna är intressanta och miljöbeskrivningarna är mycket fint beskrivna. Det är ett hisnande och pulshöjande tempo och flyt i historien som gör att jag bara vill läsa mer….och mer…..och vips så var boken utläst! Det här vore fantastiskt att få uppleva på bioduken 🤩 Ser mycket fram att få läsa nästa del om Joel och Emma! Om du gillar thriller och spänning så är detta boken för dig! Missa inte.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @andreasekenek och @stellarforlag @sagaegmont för en fantastiskt spännande läsupplevelse utöver det vanliga 🙏🤗

__________Titel: Blodsprängd
Författare: Kristina Emanuelsson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
351
Förlag: 
@wordaudiopublishingsweden

📖
"Blodsprängd" är namnet på journalisten Anders Wikanders stora artikelserie om osynligt våld. Det sista han kommer att skriva innan han tragiskt omkommer i en bilolycka 1994. Något år senare möter hans änka, Sonja, den karismatiske kulturpersonligheten Glenn Spångberg, vars fru Elin försvann bara ett par veckor efter Anders död. Hon har aldrig återfunnits, och Sonja och Glenn finner tröst hos varandra.När Anders och Sonjas dotter, Frances Wikander, många år senare har en vernissage med temat "spår av försvunna kvinnor" ställs allting på sin spets. Frances storebror Milo befarar att utställningen kommer att väcka liv i den hemlighet och mardröm han levt med sedan den där ödesdigra sommaren då hans pappa dog. Vad hände egentligen med Elin? Och var Anders död verkligen en olycka?
__________


Spännande & välskriven bladvändare!

En suverän, otäck, välskriven och spännande story som lyfter upp ämnet som osynligt våld innanför hemmets väggar. Denna bok är en så kallad domestic noir-thrillerKorta kapitel som gör att boken är mycket lättläst och karaktärerna delas upp i dom olika kapitlen med årtal och händelser. Mycket intressant och fängslande. En riktig bladvändare.

Omdöme: 4/5

Tack för förfrågan om att läsa din fantastiska bok @kristina_emanuelsson 🤗

____________

 
Titel: Bleka blå
Författare: Richard Blyckert
Utgiven år: 2022
Förlag: Lava

📖
När Mikael vaknar upp från en fylla befinner sig en ung kvinna i hans lägenhet. Hon har videobevis på en misshandel han utfört och tänker gå till polisen om han inte hjälper henne hitta hennes syster som har blivit bortförd av en sekt.
I svallvågorna av systerns försvinnande anknyter två tonårsflickor över sina trauman, ovetande om vad konsekvenserna av deras vänskap kommer att bli. Polisen Veronica tvingas fortsätta en mordutredning ensam när hon inser att mordet är del av något mycket större.

📖
"Bleka blå" är en mörk kriminalthriller i tre delar om en alkoholiserad skuldindrivare, en psykiskt sjuk tonårsflicka och en kallsinnig polis. Deras öden sammanflätas i denna berättelse om rädsla, desperation och ensamhet. En välskriven bok och fantastisk debut och som är skickligt skriven med en röd tråd där berättelserna sammanflätas. Hemsk, läskig och mycket spännande och det var svårt att lägga ifrån sig den. Nu hoppas jag på att det kommer en uppföljare!

💓

Författare: 
Simone ST. James

Titel: De trasiga flickorna
Format: Ljudbok (Callin Öhrvall Delmar)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2019
Betyg: 4/5

Boken är både en deckare, thriller och en ruskig spökhistoria, som vävs ihop i Vermonts dimmiga landskap. Riktigt spännande och jag drogs in i handlingen som en svamp. 

Handling: 

Hon säger att hon vill vara din vän. Men du får aldrig släppa in henne.

1950: I Vermont finns en herrgård som kallas Idlewild Hall. Här drivs ett hem för oönskade flickor, och fyra av dem är vänner som delar allt med varandra: både hemligheter och rädslan för Mary Hand, damen som sägs hemsöka det gamla huset. Men en dag försvinner en av flickorna spårlöst

2014: Det har gått tjugo år sedan journalisten Fiona Sheridans syster mördades, på Idlewild Halls ägor. Men när ytterligare en kropp hittas börjar Fiona tvivla på att den påstådde mördaren, som fortfarande sitter fängslad, verkligen är skyldig.


          Författare: Daniel Åberg
Titel: Nära gränsen - 1:Gisslan 
Format: Ljudbok (Lo Kauppi)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2019
Betyg: 5/5
Författare: Daniel Åberg
Titel: 
Nära gränsen - 2:Hotet
Format: 
Ljudbok (Lo Kauppi)
Kategori: 
Spänningsroman
Utgiven år: 2020
Betyg: 
5/5


En spännande, fängslande actionserie och en fartfylld handling som man kastas in i från början till slut, en riktig bladvändare, sååå bra!

Handling:

Lisa Korhonens liv rämnade när hon förlorade vårdnaden om sin son. Nu är hon nykter och har fått ordning på sitt liv och kämpar för att få sitt barn tillbaka. När hon äntligen ges chansen att få tillbringa en helg ensam med honom måste hon visa att hon går att lita på – att hennes tillvaro är stabil. 


Men ödet vill något helt annat … Nära gränsen är en nervkittlande thrillerserie som utspelar sig i norrbottnisk glesbygd och där gränsen för vad en människa förmår ständigt förflyttas. Daniel Åberg har tidigare skrivit succéserien Virus för Storytel Original.

          


 

Författare: 
Stephen King

Titel: Senare
Format: Ljudbok (Jonas Malmsjö)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 
5/5

Herr King fortsätter leverera spännande böcker. Den här var en riktig bladvändare och som vanligt så byggs spänningen på genom hela boken. Mästerverk!

Handling:

Ibland betyder ”växa upp” att du måste möta dina demoner. Jamie Conklin, son till en ensamstående, hårt arbetande mor, vill bara ha en vanlig och normal barndom. Men Jamie är inte ett vanligt barn – han ser vad ingen annan kan se och vet saker som ingen annan kan veta. Och priset han får betala för att hjälpa polisen jaga en mördare från andra sidan graven är högre än han någonsin kunnat föreställa sig. 


 


Författare: 
Jesper Ersgård

Titel: 1986 
Jagad i tiden - Storytel Original
Format: Ljudbok (Stefan Sauk)
Kategori: Thriller
Utgiven år: 2018
Betyg: 5/5


Det här är en thrillerserie från Storytel Original. Trilogi
Jag säger bara WOW.....Hur spännande som helst och en riktig bladvändare!
Såå spännande så det var omöjligt att pausa. Annorlunda, kreativ och en historia i ett rafflande tempo.
När jag lyssnade på alla delarna (2020) så var dom uppdelade på 10 delar á ca 1 timme men nu går det att läsa/lyssna på varje i denna trilogin.

Handling:

28 februari 1986. En gammal förvirrad man påträffas iklädd morgonrock och tofflor i snöyra på Östermalmstorg i Stockholm. Han pratar osammanhängande om att han är i fel kropp i fel tid och varnar sedan för att Olof Palme kommer att bli mördad. Några timmar senare skjuts Sveriges statsminister till döds på Sveavägen i Stockholm.

Polisen går upp i full beredskap och den gamle mannen förhörs. Hur kunde han känna till mordplanerna? Mannen vägrar att säga något innan han fått tala med en viss Elias Werner.

I sin desperata jakt på ledtrådar kontaktar polisen Elias Werner. Han har ingen aning om vem den gamle mannen är eller varför denne vill tala med just honom. Häpen och förundrad följer Elias med till polisstationen. Vad han inte anar är att detta är början på ett otroligt äventyr. Mot sin vilja kommer han att transporteras framåt i tiden till år 2017.

Elias från 1986 måste göra allt för att ta sig tillbaka till sin egen tid. Det blir en brutal jakt på det förflutna i en främmande framtid. Elias inser att inget i hans liv är vad det ser ut att vara. Gamla hemligheter lockas upp till ytan. Bit för bit avslöjas den chockerande sanningen om honom själv.

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg