Ambassadör - Skimra förlag

Jag har fått den stora äran och förtroendet att få vara ambassadör för Skimra.Nu förlag 💗 Så jag kommer här lägga upp mina recensioner och annat som jag gör!

__________

 

Titel: Jonnas bok – Älvaliv 2
Författare: Elisabeth Lendelund

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
423
Förlag: Skimra.nu
Recensionsexemplar

📖
En själfull berättelse som skildrar människor när de inte får vara det som de är och när de får vara det fullt ut, utan rädslor och det som påtvingats dem.
Jonna föds i Indien och lever med sitt trauma då hon adopterades bort och kom till en helt ny värld. Rädslan för övergivenhet ligger som en dimma mellan henne och livet. Behovet av att skapa något bestående och aldrig behöva vara ensam fick Jonna att skapa ett själshem som erbjuder allt det hon älskar av miljö, gemenskap, yoga, workshops och kurser. Hon bjuder också in till en systercirkel. Elva kvinnor kommer samman och genom att visa sig för varandra i närvaro och sanning, blir det till stor hjälp för varandra. Är det en slump att de träffas? Amrita och Hannes träffas i Indien i början av sjuttiotalet och deras möte får konsekvenser från en världsdel till en annan! Hannes resa till Indien förvandlar hela hans liv till något lika vackert och vibrerande som förtvivlat ofattbart!

__________

Magisk & Vacker

Andra boken i serien FÖR EN NY VÄRLD tar oss tillbaka till underbara Älvaliv ute på ön där allt inryms. Ett hjärtöppnande ställe!

Även i den här boken är språket vackert och stillsamt lugnt och manar till eftertanke. Välskriven och lättläst. Elisabeth tar upp många olika svåra ämnen och det bjuds på mängder av känslor.

Miljöbeskrivningarna är magiska och karaktärerna så levande och äkta. Boken är gripande, berörande och sorglig men innehåller mycket kärlek, läkande och sann vänskap 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @skimra.nu för en fin läsupplevelse 🙏

__________


 Titel:
 Det som är du känns
Författare: Elisabeth Lendelund

Utgiven år: 2022
Sidantal: 379

Förlag: Skimra
Recensionsexemplar från författaren

📖
Clarissa lever med en saknad efter sin andra hälft. Ovissheten kring vad som hände ligger som en dimma mellan henne och livet. När hon steg ur barndomens land blev hennes hem kusligt tyst och fyllt av det man inte kan prata om. Clarissas syskon kämpar liksom hon. Jonna har skapat ett själshem som erbjuder allt det hon älskar av miljö, gemenskap, mat, yoga, workshops och kurser. Hon bjuder nu in till systercirklar. Elva kvinnor kommer samman och genom att visa sig för varandra i närvaro och sanning, blir det till stor hjälp för varandra. Är det verkligen en slump att de har träffats?
__________


Det här är 1:a boken i serien ”FÖR EN NY VÄRLD” som tar oss med till underbara Älvaliv ute på ön där allt ryms. Ett hjärtöppnande ställe där elva kvinnor möts av en slump? En mycket själfull bok som både skildrar människor när de inte får vara det som de är och när de får vara det fullt ut, utan rädslor och det som påtvingats oss.

Debutboken ” Clarissas bok” av Elisabeth Lendelund är helt fantastisk och jag sitter med såå mycket känslor i kroppen efter jag har slagit igen boken. Berättelsen är fängslande, intressant och känslosam. Fantastiska karaktärer som är så levande och underbart gestaltade, likaså miljöbeskrivningarna som är otroligt fint beskrivna och målande. Jag sugs in i berättelsen som är helt magisk!

Den är mycket välskriven med ett vackert språk. Varje kapitel börjar med ett ordspråk och det var flera som jag verkligen tog till mig. Det är mycket känslor som berör och det är både svart, mörkt och smärta vissa stunder men i slutänden så är det bara kärlek, vänskap och hopp. Elisabeth tar upp många viktiga ämnen i boken som man måste ta till sig och hon sätter ord på det som är viktigt och känns.

En otroligt vacker bok som berör och stannar kvar i hjärtat och som jag varmt kan rekommendera. Omslaget är otroligt vackert också! Nu ser jag fram emot att få läsa vidare om älvaliv 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @elisabethlendelund @skimra_forlag för en otrolig läsupplevelse 🤗💕

__________


Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg