Feelgood


 

Titel: Ett oönskat arv
Författare: Malin Lundskog

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
234
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Planeringen inför treårsfirandet av hälsoverksamheten Mariannes mirakel i Göteborg är igång och de två systrarna Helén och Caroline, som äger verksamheten, är oense om det mesta. Tillsammans åker de ut till den lilla ön Knippla i södra Bohuslän för att planera både firandet och framtiden. Där möter de Tekla, som med sina menande blickar och kloka ord tycks veta mer om systrarna än de själva gör. De blir också bjudna på nyfångad fisk av Magnus, men när han hör vad de heter i efternamn blir han upprörd och avslutar middagen. Varför?

Ju mindre systrarna känner igen sig själva, desto mer närmar de sig varandra. Men kommer de någonsin att bli som de systrar de önskar? Och vad ska de göra med sitt oönskade arv?


__________

Tänkvärd & lättläst!

Den här boken är en fristående uppföljare till ”Mariannes mirakel” som jag läst och tyckte mycket om och den här är inget undantag!

I den här boken får vi återse systrarna Caroline och Helen. Det är inte alltid så lätt att komma överens med sin syster. Men dom träffar Tekla på ön som kommer med (goda) råd.

Handlingen utspelar sig på härliga västkusten och är en riktigt bra feelgoodroman med dom rätta ingredienserna. Systerskap, humor, allvar, djup och om härliga medelålders kvinnor.

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöerna är underbara. Man kan riktigt känna havet och alla dofter. Boken är lättläst och och välskriven och en riktig sträckläsarbok

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @malinlundskog för en härlig läsupplevelse 💓🙏

__________

 


Titel: Släppa taget?
Författare: Marie Sammeli

Utgiven år: 2024
Sidantal:
269
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Småstad, medelålder, vardagskatastrof … kan det sluta lyckligt?

Cecilia är allt man ska vara: engagerad mamma, kärleksfull fru, lojal dotter, snäll lillasyster, före detta firad skönhet, arkitekt. Men vad hjälper allt det när tonårsdottern Maja mest suckar, mannen Simon mest håller på med en Tysklandsaffär, mamma Ingrid är trött, storasyster Emily lever det glada livet i London och alla i Ljungstenar bara vill ha snarlika verandor.

Förutom det är hon också konstant stressad, väldigt irriterad och proffs på att skriva listor. Det är kanske mindre uppskattat av hennes familj och arbetskamraterna på byrån.
Livet i Ljungstenar borde vara enkelt, lustfyllt och tryggt. Men en dag vänds Cecilias liv plötsligt upp och ner, och i en småstad är det svårt att gömma sig. Är det kanske dags att släppa taget om det som varit och ge sig in i något nytt?


__________

Engagerande bladvändare!

Det här är Maries första bok i en ny serie. Och vilken fantastisk start det var att få läsa den här boken!

Marie är fantastisk på att skildra miljöer och fina persongestaltningar och det är värme, kärlek och härlig humor i fin blandning som gör även den här boken fantastisk.

Jag sträckläser och har svårt att lägga den ifrån mig längre stunder och nu när den är slut så känns det tomt. Det som jag tycker mycket om är dom vardagliga bekymren och livet som tas upp och det som utspelar sig i en liten ort och det är charmigt.

Det är mycket i den här boken som man kan känna igen sig i och den innehåller alla ingredienser som behövs i en härlig feelgoodroman!

Jag rekommenderar den verkligen och nu ser jag fram emot nästa bok 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @mariesammeli och @harpercollins_nordic för att jag fick möjlighet att läsa 💓🙏

__________

 

Titel: Livet går vidare
Författare: Maria Wensund

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
372
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Nästan ett år har passerat sedan vi lämnade Hemsjö och på pensionatet går livet sin gilla gång. Tills pensionatsägaren Oskar en dag försvinner. Amanda och Vera söker efter honom medljus och lykta när en ny gäst dyker upp på pensionatet. En gäst som tycks bära på en hemlighet. Samtidigt som sökandet efter Oskar pågår, kämpar Amanda med sina skuldkänslor gentemot sin dotter Klara. Hur ska hon berätta för henne vem hennes far är? Och vad håller på att hända med Vera? Hon känner inte alls igen henne.

Livet går vidare är fortsättningen på debutsuccén Tillbaka till Hemsjö, som ska filmatiseras av Colin Nutley och Helena Bergström Nutley

__________

Underbar uppföljare!

Som jag längtat på att få läsa den här boken. Jag älskade ”Tillbaka till Hemsjö” och jag älskade även den här boken otroligt mycket 😍

Det här är en varm, gripande och fin historia med hemligheter och drama och där man åter igen får komma till fantastiska Hemsjö och det underbara pensionatet.

Persongalleriet är så fint gestaltat och det känns som dom är mina vänner. Och miljöbeskrivningarna är så målande att jag kan se allt framför mig.

Boken är välskriven och lättläst och riktigt svår att lägga ifrån sig långa stunder. Avslutas med lite lösa trådar som jag hoppas få svar på i tredje boken.

En bok som jag varmt rekommenderar och missa inte att läsa den första först om du inte har gjort det. Nu längtar jag efter filmen som ska komma 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @maria.wensund för en fin läsupplevelse 💓🙏

__________

 

Titel: 
På samma strand
Författare: Birgitta Gunnarsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 270
Förlag: Modernista

📖


När Tora motvilligt går med på att flytta in hos sin moster Maud under hennes sista tid i livet tänker hon att det är sista gången hon behöver ha med släkten att göra, sedan ska hon återgå till sin lugna, ordnade tillvaro. Men när Tora kallas in till advokatkontoret och informeras om Mauds testamente får hon en smärre chock. Försöker mostern håna henne från andra sidan graven?
Mauds död får Toras tankar oundvikligen att dras till det förflutna. Till vännen som aldrig svarade på hennes brev. Till moderns beslut att aldrig låta henne träffa sin italienska far. Samtidigt har stämningen på hennes jobb försämrats och påfrestande konflikter blossar upp. Toras omsorgsfullt konstruerade försvarsmurar börjar stegvis krackelera, och hon tvingas både konfrontera sina djupaste rädslor och ompröva sanningar hon levt med i hela sitt liv. När sommaren närmar sig är inget som det brukar.

__________

Tänkvärd & lättläst

Jag tycker mycket om Birgittas böcker, har läst 2 nu och boken ”Så länge hjärtat kan slå” är kvar, likaså ”En snöängel till jul” som hon skrivit tillsammans med sina döttrar 💓

Den här boken är välskriven med ett lågmält och fint språk. Lättläst med karaktärer som man tycker om och miljöbeskrivningar som är mycket målande. 

Jag har varit i Italien, I Rimini och Riccione för många år sen, ett fantastiskt land och det känns som jag är där i boken. 

Det är en mycket tänkvärd historia som dröjer sig kvar länge. Jag har känt alla känslor i kroppen och det är underbart. Så fint skrivet, fortsätt så Birgitta 😍

 

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________

 

Titel: Elva smaker av kärlek
Författare: Frida Gråsjö

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
206
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Elsa Blom njuter av livet. Att vara bankdirektör är allt hon någonsin velat. Men när bankens styrelse beslutar sig för att slå ihop Rosnäs båda bankkontor är det inte längre Elsa som ska leda arbetet, utan en man som är betydligt yngre och mindre erfaren än hon. Att bli omkörd för sin ålder på det sättet är inte ett alternativ, så när en möjlighet dyker upp att köpa ett företag med gedigen affärsplan och goda vinstmöjligheter hoppar Elsa på den. Det enda problemet är att hennes nya företag är en glassfabrik, och att hon inte kan ett dugg om glass. Elsa är van vid att ha många bollar i luften men det här kan blir för mycket även för henne. Med en tight budget behöver hon ordna allt själv: från renovering och marknadsföring till att lista ut vilka - och hur många - glassmaker som är de ultimata. Frågan är hur hon ska lyckas ta sig ur den knipa hon hamnat i, och bevisa att gammal trots allt är äldst?

__________

Underbar feelgood både på insidan och utsidan

Den här serien om Rosnäs tycker jag mycket om så det var underbart att vara tillbaka där igen. Och omslaget är ju såå magiskt vackert 😍

Karaktärerna är såå fint gestaltade och känns mycket äkta och levande. Likaså miljöbeskrivningarna och inte tala om glassbaren där jag kan se mig sittandes.

Det här är en riktig bladvändare som bjuder på olika ingredienser som titeln avslöjar. En glassbägare som innehåller en mängd smaker av kärlek!

Älskar glass så jag blir riktigt sugen på att leta upp en riktig glassbar snart. 

Det här är den femte boken i Rosnäs-serien.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @modernistared & @frida_grasjo för att jag fick läsa 💓🙏

__________

 

Titel: Hemligheternas skafferi
Författare: Caroline Säfstrand

Utgiven år: 2017
Sidantal: 
304
Förlag: Massolit förlag

📖
Ina och hennes man Erik lever ett till synes harmoniskt liv tillsammans. Men när Ina får veta att hon bär på en obotlig sjukdom tar hon sig tillbaka till barndomsön Ven för att söka efter svar på ouppklarade frågor. Varför minns hon inte sina år på ön? Vad hände egentligen den där dagen när hon var sex år gammal? Svaren hon finner lämnar hon efter sig som ledtrådar i ett korsord.

Ett halvår senare kommer Erik till ön för att uppfylla Inas önskan om att lösa korsordet. För varje ord han fyller i kommer han inte bara närmare hennes sanning, utan också sin egen. På ön möter han en udda skara människor. Hundraåriga Signe som lever med sina uppstoppade
djur, excentriska Liv som driver krogen Hemligheternas skafferi och Maj som på ett mystiskt sätt vunnit en vistelse på ön, utan att ha tävlat. Det visar sig att de alla finns nämnda i Inas korsord och att rutorna avslöjar sanningar som förändrar allt.

__________

Varm feelgood med djup!

Caroline är en av mina favoriter när det gäller feelgood. Det här är en fantastisk berättelse med parallella historier som vävs samman fint i slutet.

Roligt att korsordet finns med längst fram i boken. Boken är välskriven och lättläst och har ett fint språk rakt igenom. Varm, kärleksfull och mysig!

Fint gestaltade karaktärer och fantastiska miljöbeskrivningar. Jag har aldrig varit på Ven men måsta absolut göra ett besök där. 

Det här är en sträckläsarbok som jag varmt kan rekommendera 💓

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________

 

Titel: Benellys forever
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
240
Förlag: Whip media
Recensionsexemplar

📖
Benjamin älskar sin limousine och arbetet som chaufför för brudpar, kändisar och studenter går bättre än väntat, men hemma är det gnäll. Efter sju år med hem och barn har Nelly tröttnat, men Benjamin har svårt att förstå henne. Hon längtar efter att få komma ut och träffa människor och få möjlighet att arbete i en klädaffär. Kommer Benjamin att förstå hur allvarlig situationen är innan Nelly drabbas av en utmattning? Äldsta dottern Matilda tar kontakt med deras enda granne, den folkskygga Elsa, en äldre kvinna som kommer få en betydande roll i familjen. Elsa är arg på Gud för att hennes man är död och hon känner inte att hon har något att leva för, men när Matilda dyker upp väcks något till liv inom henne.
__________

Humoristis & Gripande!

Boken är välskriven, oförutsägbar och lättläst med korta kapitel där man får läsa om en karaktär i varje del. Den handlar om livet som småbarnsförälder och hur det kan vara tufft många gånger men när dom vuxit upp så önskar man att det inte gått så fort.

 

Det är en humoristisk och även lite gripande och sorglig bok. Fint gestaltade karaktärer som känns äkta och som berör på djupet.


Miljöbeskrivningarna är mycket målande. En härlig mix av kärlek, sorg, vänskap och glädje. Den oväntade vändningen i slutet var jag inte beredd på.


Benellys forever utspelar sig i Ale i Nödinge kommun. Det här är fjärde och sista delen i en serie!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @ellinor_wikman_author för att jag fick läsa 🙏💓
__________

 

Titel: Det du önskar ska du få
Författare: Lucy E Cajliden
Utgiven år: 2023
Sidantal: 342
Förlag: Visto
Recensionsexemplar
📖
Nina vill ha jobbet som chefredaktör. Erik längtar efter barn. Oscar vill bara att hans älskade systerdotter ska få fortsätta leva. De känner inte varandra, men snart kommer deras liv och öden vävas samman på ett obegripligt och grymt sätt. En sak har de dock gemensamt de har alla ägt samma lyckopeng, ett europeiskt mynt från Belgien, anno 1999. Alla har de hållit i pengen och önskat det de så innerligt vill ha och snart visar det sig att: Det du önskar ska du få!
__________
Spänning & Tantsnusk!
Vilken härlig debutroman. Innehåller en härlig blandning av humor, drama, vänskap, tantsnusk och lite till.
Karaktärerna är fint gestaltade, trovärdiga och levande. Välskriven med ett fint språk och bra flyt genom hela boken.
Hoppas få läsa mer av författaren framöver. Jag rekommenderar att läsa den!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @lucycajliden för en fantastisk läsupplevelse 🤗😍
__________

 

Titel: Chilis vita citroner
Författare: Lisa Hollander

Utgiven år: 2023
Sidantal: 363
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Chili är tillbaka i Stockholm efter att ha mött våren i Torrevieja där livet tog ett steg fram, två bak. Vägen tillbaka var krokigare än hon kunnat ana och hon tvivlar på att hon någonsin kommer våga lita på någon igen. En äldre dam korsar hennes vägar och deras relation växer sig snabbt stark vilket gör Chili förtvivlad dagen då damen plötsligt inte dyker upp. Ricks längtan efter barn är stor men han bryter upp med sin fru och står ensam kvar med sitt jobb och sin mamma som enda familj. En natt vänds hans liv upp och ner när hans mamma ringer och berättar att någonting har hänt. Det finns en fråga han inte kan få bort från sina tankar. Vem är mammans nya kärlek?
__________

Mysig & lättläst

Det här är författarens debutroman och det kan man inte tro. En riktigt mysig feelgood.

Livshistorier flätas samman på ett fint sätt. Miljöbeskrivningarna är mycket målande och karaktärerna fint gestaltade.

En bok om familjeproblem, fin vänskap, kärlek och varma relationer. Lite humor och sorg är också några av ingredienserna.

Det är en välskriven bok med korta kapitel och handlingen gör att man bara vill läsa vidare, så den var svår att lägga ifrån sig.

Och omslaget är ju bara sååå vackert, eller hur? Missa inte denna pärlan!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @min_resa_mot_bokrelease för att jag fick läsa den här fina boken!

__________

 
Titel: På rosa moln
Författare: Ida Fryklund
Utgiven år: 2024
Sidantal: 312
Förlag: Saga
Recensionsexemplar
📖
För Stella innebär återvändandet till Kungsbacka en förhoppning om att äntligen komma till ro. Visst saknar hon Italien, resandet och Angelo men hon måste växa upp. De flesta i hennes ålder klättrar i karriärstegen och skaffar familj, så vad är det som stoppar henne från att göra samma sak? Kanske kan ett fast arbete på Resebyrån Sjöallén leda till en nystart.
För Stellas mamma Diana börjar däremot livet som karriärist och hängiven hustru att skava. På senare tid har hon känt sig osynlig i sin mans ögon och deras äktenskap upplevs mer och mer som ett affärsavtal. Är det verkligen så här hennes framtid ska se ut? På ren impuls lämnar hon man och arbete bakom sig och hyr en lägenhet i Skärhamn. Sakta men säkert börjar den gamla Diana visa sig i spegelbilden igen. Men kan hon verkligen gömma sig från sitt liv för alltid? Och hur länge ska hon ignorera den lilla knölen i bröstet?
"På rosa moln" är den tredje fristående delen i Ida Fryklunds Sjöallén-serie, en känslostark feelgood om att hitta nya riktningar i livet.
__________
Mysig & Varm
Vad härligt att återse Sjöallén och Stella igen och dom andra härliga karaktärerna. Dom återkommer i alla böckerna och det känns bra!
Den här boken är även den en riktig bladvändare. Välskriven och lättläst med lagom korta kapitel så det är svårt att lägga den ifrån sig.
Jag gillar att den innehåller både kärlek och humor och att Ida tar upp viktiga ämnen. Det går en röd tråd genom hela boken och jag kan relatera till mycket.
Det här är en underbar feelgoodserie som jag tycker blir bättre och bättre för varje bok. En härlig bok med fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar!
Missa inte den här bokserien
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5
Tusen tack @ida_fryklund för att jag fick möjlighet att ännu en gång läsa en fantastisk bok 💕

 

Titel: Espana por favor
Författare: Åsa Hellberg

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
316
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Tre saker händer samtidigt i Fjällfors: Mias man dör, Nooras dotter blir gravid och Lotta tvingas flytta hem till sin exman i Luleå. Bostäder ska säljas på en övermättad marknad, där elpriserna skjutit i höjden och räntekostnaderna är svindlande till och med för ett hus i Norrlands inland. 


Hur går det nu med de tre bästisarnas dröm om Spanien? Skulle inte livet bli bättre efter 60? I kyrkokören sjunger Lotta Y viva España så högt att Gud kan höra henne, på pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig får hon veta att Spanien och en änglabutik kanske inte är en lysande idé just nu.

Men så kommer stumma 81-åriga Dolores med sin halmhatt och hemlängtan, och då ändras allt ännu en gång.

__________

 

Älskar att läsa om kvinnor i min egna ålder och Åsa kan verkligen konsten att förmedla dom rätta känslorna och skriva om människors öden och äventyr 💕

Massor av känslor får man känna av i den här berättelsen och att man aldrig ska ta livet eller något för givet. Ta chansen när den kommer!

Jag tyckte mycket om karaktärerna som var fint och äkta gestaltade. Miljöbeskrivningarna var mycket målande och jag såg allt framför mig, kände även värmen och alla dofter.

Boken är välskriven och mycket lättläst. Jag läste ut den på en dag. Jag har skrattat och gråtit och har haft många känslor i kroppen. En fantastisk bok!

Det här är del 1 i en planerad serie som heter ”Alla vill till Spanien” och vem vill inte dit liksom. Jag vill 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack snälla @asahellberg & @bokforlagetforum för härlig läsning 🤗 Ser fram emot nästa bok 💕

__________


 

Titel: Tanner & Louise
Författare: Colleen Oakley

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
397
Förlag: LavenderLit

📖
Tjugoettåriga Tanner Quimby behöver någonstans att bo. Så när hon erbjuds husrum mot att hon tar hand om en åttiofyraårig dam tackar hon motvilligt ja. Ett litet ynka fall. Det var allt som behövdes för att Louise Wilts dotter skulle kräva att Louise skaffar en sköterska på heltid. Strunt samma att Louise fortfarande kan ta sig fram för egen maskin, lösa korsord utan minsta problem och hälla upp två fingrar vodka åt sig varje eftermiddag. Tanner och Louise gör sitt bästa för att ignorera varandra, men det dröjer inte länge förrän Tanner börjar lägga märke till saker. Märkliga saker. Varför är trädgårdsskjulet låst som rena rama fängelset? Varför pratar lokalnyheterna om jakten på en brottsling som är kusligt lik Louise? Och varför dyker Louise plötsligt upp i Tanners rum, klockan ett på natten med väskorna packade, och säger att de måste fly stan?
__________

Humoristisk & Härlig bladvändare!

Den mestadels sanna historien om Tanner och Louise är en fullständigt oförglömlig feelgoodroman full av hjärta, charm och humor.

Först så vill jag bara säga att det här är en helt underbart vacker bok på omslag och blad 💕 Tror inte jag sett något så här ljuvligt på länge, eller inte alls faktiskt 😁

Boken är välskriven och lättläst och har ett härligt driv i handlingen som gör att det blir sträckläsning. Den är också väldigt roligt skriven.

Jag bara älskar karaktärerna som känns äkta och är härligt gestaltade. Miljöbeskrivningarna är målande!

En underbar feelgood som innehåller vänskap mellan yngre och äldre i fin samklang, ja berättelsen är som ljuv musik 🤗

Det här är en bok som verkligen är i riktig ”Thelma och Louise” anda.

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 

Titel: Gamla hjärtan & krokiga vägar
Författare: Kaj Branzell

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
364
Förlag: Lind & Co
Ljudbok: Katarina Ewerlöf

📖
Kuvade, sextiofemåriga Monika i Karlstad fattar mod och skiljer sig från sin dominanta man och flyttar till jämnåriga vännen Birgit, änka sedan några år. Med en rejäl slant efter skilsmässan, vill Monika njuta av sin nyvunna frihet och flyger till Nice. Där blir hon stormande förälskad, både i en fransman och i medeltidsbyn Villars-sur-Var. Åter i Karlstad kan Monika varken glömma fransmannen eller byn och övertalar Birgit att följa med tillbaka till Provence. Tillsammans med Birgits blandrashund Fingal ger de sig av på en äventyrlig bilresa genom Europa till Provence.

Men allt blir inte som kvinnorna tänkt sig.

De två kvinnorna skiljs så småningom åt. Birgit lämnar byn och tar sig till Spanien med Fingal där hon blir förälskad i en spanjor och lär sig dansa flamenco. Monika får flera vänner i den gamla byn, en av dem en yogalärare som driver ett värdshus. Efter diverse dramatiska händelser och förvecklingar, förenas vännerna Monika och Birgit i byn, närmare bestämt i det charmiga värdshuset La Cabane. Där många trådar till slut kan knytas ihop.


__________

Charmig & Hjärtevärmande!

Vilken mysig och härligt livsbejakande bok det här var. Jag vet precis vad jag ska göra när jag blir pensionär. Ta bilen ut i världen på en tripp.
Men jag vill nog undvika kaos och drama som dom här härliga medelålders damerna får vara med om på sin resa, förutom romantik då 
😁

Älskade karaktärerna som kändes så levande och äkta. Jädrar anamma, mod och kärlek är huvudingrediensen i boken.

Välskriven, lättlyssnad och med målande miljöbeskrivningar. Katarina Ewerlöf läser fantastiskt bra och ger karaktärerna liv 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 

Titel: 
Snöfall över Paris
Författare: Karolina 
Schützer
Utgiven år: 2023
Sidantal: 
287
Förlag: LB Förlag
Recensionsexemplar

📖
Livet i Paris blir inte så lugnt som den före detta tv-reportern Sophia hoppats på. En okänd släkting dyker upp i den nyrenoverade baren på rue Notre Dame des Champs och mörka hemligheter från det förflutna nystas upp. Hemligheter som hotar att krossa tillvaron på Le Lulu. Samtidigt får Sophia reda på att hon är gravid, något som blir mer av en chock än en glad överraskning. Även om kärleken till den nya pojkvännen Tristan växer sig allt starkare är det tydligt att både Sophia och Tristan behöver göra upp med sina egna uppväxter. Tristan försvinner allt längre bort och Sophia tvingas fatta ett livsavgörande beslut. Mitt i allt laddar personalen på Le Lulu upp för en magisk jul fylld av champagne, skaldjur och ostar. Frågan är om det går att fly från det förflutna eller om Sophia och Tristan måste konfrontera sina demoner för att kunna leva fullt ut?
__________

Lättsam & Mysig!

Välskriven och lättläst bladvändare som var svår att lägga ifrån sig. Hennes debutroman Under stjärnorna i Paris tyckte jag mycket om och den här var minst lika bra!

En äkta feelgoodbok full av kärlek, vänskap, familjehemligheter, glädje och sorg, som träffar rakt i hjärtat. Det här är vackert och värmande. Miljöbeskrivningarna är målande och karaktärerna är intressanta.

Det här är en bok jag varmt kan rekommendera. Har du inte läst den första boken ”Under stjärnorna i Paris” så gör gärna det först 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lbforlag och @karolina_schutzer för mysig läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: 50 mil till jul
Författare: Joanna Bolouri

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
268
Förlag: Printz publishing
Recensionsexemplar

📖
Bilresan hem inför jul brukar vara starten på julledigheten för Kate och Ed, som den har varit varje jul i deras tioåriga förhållande. I vanliga fall skränar julmusiken på högsta volym, deras traditionellt fula jultröjor är på - och stämningen brukar vara på topp. Men årets bilresa kommer att bli väldigt annorlunda. Istället för julmys kommer en frostig tystnad att fylla bilen.

 

Efter ett massivt gräl har deras förhållande helt havererat. Men de har tagit det gemensamma beslutet att innan separationen är ett faktum, så ska de fira jul med sina familjer en sista gång. Men med tre olika jultraditioner att fira, en gammal flamma som väntar under misteln och familjernas rosenskimrande förväntningar på deras framtid tillsammans, blir den här vanligen underbara tiden på året mer lik en mardröm.

 

Det bli en kaotisk blandning av kalkon, julgodis och känslostormar. Men det kommer också att bli en jul de aldrig ska glömma.
__________

Mysig & Charmig!

Historien varvar dåtid och nutid, det gillar jag! Boken är lättläst och välskriven, kanske lite förutsägbar men det gör inte så mycket, den är otroligt mysig och beroendeframkallande, svår att släppa.

Härliga karaktärer och fint beskrivna miljöer. Charmig, kärleksfull, varm och julig bok som jag kan rekommendera 🤗💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @printzpublishing och @joannabolouri för en mysig läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: Skilaki: byrackan som blev filmstjärna

Författare: Dag Öhrlund & Elisabeth Sjöberg Strand
Utgiven år: 2023
Sidantal: 
382
Förlag: Stellar
Recensionsexemplar

📖
När Skilaki som valp blev kastad i havet från en flyktingbåt flöt han tillsammans med sin bror Skye i land på södra Kreta. Skye, med de vackra isblå ögonen, blev snabbt tillfångatagen och bortförd till det stora landet i väster. Skilaki blev kvar, och var snart en av de klokaste byrackorna på ön. Tillsammans med Stella, Delfi och den förrymda semesterfiraren och renrasiga pudelfröken Kajsa von Knorring bestämmer sig Skilaki för att hitta sin lillebror. Med mycket list och fara för sitt eget liv tar han sig från det behagliga bylivet på Kreta hela vägen till skumraskkvarteren i Hollywood och miljonvillorna i Beverly Hills. Vägen kantas av farliga tvåbeningar, Oscars-galor och hund kriminalitet. Kommer Skilaki någonsin hitta Skye?
__________

Mysig & Rolig!

Skilaki byrackan som blev filmstjärna är en feelgood skriven ur hundars perspektiv. En underfundig och klipsk roman för den med sinne för humor och ett hjärta som klappar för hundar.

Det här är en fantastiskt rolig bok med mycket klokheter, värme och kärlek, fram för allt om man älskar hundar som jag gör 💕

Välskriven och lättläst med fantastiska miljöbeskrivningar och härliga karaktärer. Mycket fin berättelse om modiga hundar. Att skriva från ett hundperspektiv är så underbart tycker jag!

Den här boken skulle jag gärna vilja se som en film ⭐️ En annorlunda feelgood om vad som är viktigt i livet. Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @stellarforlag  @dagohrlundforfattare & @instaludde66 för underbar läsupplevelse 🤗💕

__________


 

Titel: Hur blir det med julen?
Författare: Jessica & Annika Devert

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
346
Förlag: Printz publishing
Ljudbok: 
@klarazimmer 
Recensionsexemplar

📖
Systrarna Anki, Susanne och Jenny har trots sina olikheter alltid stått varandra nära. Men när deras pappa går bort och sista länken till barndomen försvinner blir det tydligt att de haft vitt skilda relationer till honom. Det är första advent och julen har alltid firats traditionsenligt i det stimmiga och trivsamma föräldrahemmet men i år - hur blir det med julen? Mitt bland julförberedelser och bodelning får systrarna ett besked som får deras värld att gunga. Kan det finnas syskon som de inte känt till? Medan snön faller över deras lilla stad och systrarna helst vill mysa med julklappsinslagning och glögg tvingas de att öppna dörren till sin pappas förflutna. Hur många kommer att samlas runt julbordet i år?
__________

Rolig & varm bladvändare!

Det här är en lättläst och mysig julfeelgood även om jag kanske inte fick någon riktig julkänsla. Jag lyssnade mestadels på boken när jag inte orkade läsa den fysiska och Klara är perfekt som berättarröst!

Mycket varm och stundtals humoristisk bok om systerskap och familj och hur olikheter kan vara både bra och dåligt och om familjehemligheter. Berättelsen känns trovärdig och realistisk.

Det är riktig en bladvändare som jag läste/lyssnade klart på 1,5 dag för det gick inte att pausa för länge 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för recex och fin läsupplevelse @printzpublishing @devert @annikadevert 🤗💕

 __________

 

Titel: Önskedottern
Författare: Anna Sundbeck Klav

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
370
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
För arbetarsonen Gunnar är Ingrid mer än vad han någonsin hade kunnat drömma om. En vacker, driftig och förmögen ung kvinna som dessutom är upp över öronen förälskad i honom. De gifter sig 1951 och i bröllopspresent får de Villa Tennsoldat, en sekelskiftesdröm i skånska Mölle. När den efterlängtade dottern Agneta kommer till världen borde deras äktenskap bara bli starkare, men dotterns ankomst väcker istället nya sidor hos Ingrid. En oro börjar stiga i henne, och den är så stark att den riskerar att stjälpa inte bara äktenskapet utan även relationen till Agneta. För Ingrid bär på en hemlighet som en dag måste få komma fram i ljuset
__________

Kärleksfull & Mysig

Det var underbart att få komma tillbaka till Mölle. Boken är en riktig feelgoodpärla precis som den förra boken!

Boken innehåller en rafflande hemlighet, vänskap, kärlek, hoppfullhet, förtvivlan, skratt och tillhörighet samt vänskap över generationsgränserna.

En lättläst, välskriven bladvändare med målande miljöer och fina karaktärer. En sträckläsarbok.

Det här är andra delen om Mölle, första boken heter Sommargästen! Missa INTE!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige och @annasundbeckklav för ännu en pärla till bok 🤗💕

__________

 

Titel: Insnöade till jul
Författare: Sarah Morgan

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
382
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Lucy Clark kommer göra allt hon kan för att inte bli av med jobbet lagom till jul. Även om det innebär att personligen leverera ett vackert inslaget marknadsföringspaket till Ross Millers föräldrahem i Skottland. Väl på plats är förvirringen total ? hans familj tror att hon är Ross flickvän och Ross spelar av någon anledning med i missförståndet. Dessutom gör en snöstorm att Lucy inte kan ta sig tillbaka till London. Motvilligt dras hon in i gemenskapen och lockas av tanken på ett riktigt julfirande, en familj ... och kärlek! Men flera i familjen bär på hemligheter som måste upp till ytan om det ska kunna bli en magisk jul.
__________

Varm & Mysig!

Sarah Morgans böcker är alltid ett säkert kort för mig, särskilt hennes julböcker som är något extra!

Det här är en romantisk julroman som innehåller alla ingredienser som en feelgood ska ha. Kärlek, vänskap, hemligheter, familjedrama och mycket humor!

Boken är lättläst och välskriven. Bra beskrivet persongalleri och fina miljöbeskrivningar. Boken är stämningsfull och jag får en riktig julkänsla när jag läser!

Det är en bok som jag vill rekommendera att läsa oavsett årstid! Och missa inte Sarah Morgans tidigare böcker. Riktiga pärlor 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @harpercollins_sverige & @sarahmorganwrites för en riktigt mysig läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: Låt mig berätta allt
Författare: Caroline Säfstrand

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
350
Förlag: Forum
Köpt bok!

📖
Första delen i en ny serie - Hemligheternas ö.

Ulrica bestämmer sig för att tillbringa två sommarveckor på den idylliska ön Ven, platsen som alltid rört upp så starka känslor hos hennes mor.

 

Med sig har hon ett gammalt vykort som hon vet kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, nu vill hon förstå hur.
Mitt emot Ulricas stuga bor Bea, vars liv helt har stannat upp. När hon på radion hör en forskare prata om att alla människor bär på tretton hemligheter, fem så hemliga att vi aldrig berättar dem för någon, undrar hon över turisten på andra sidan vägen. Är hon verkligen här för naturens skull? För båda kvinnorna har livet nyligen skakats om, men en röst från det förflutna kanske kan leda dem in på nya vägar.

__________

Ny fantastisk serie i bästa feelgoodanda!

Caroline är en topfavorit i genren feelgood och jag har läst dom flesta av hennes böcker, några kvar att utforska 🤗
Har haft det stora nöjet att träffa henne 2 gånger, en gång i Småland på författarsamtal och en gång i Skåne på skrivkurs 💕

Det är säkra kort att läsa Carolines böcker. Jag blir aldrig besviken. Så den här hade jag höga förväntningar på och jag blev inte ett dugg besviken.

Karaktärerna är så fint och varmt gestaltade och känns så levande. Och miljöbeskrivningarna är otroligt målande och underbara. Boken är välskriven och lättläst och sidorna flyger fram och jag vill bara läsa mer och mer.

Det här är en finstämd och mycket vacker historia med ett djup och eftertanke. Caroline är otroligt duktig på att skriva om relationer och hemligheter och även den här boken var mycket fängslande.

Missa INTE den här pärlan 💕

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 

Titel: Skrivkramp
Författare: Lilly Emme

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
304
Förlag: Historiska Media
Köpt bok!

📖
Emma Singh är den nya stjärnan på den brittiska författarhimlen. Hennes debutbok slog säljrekord och förväntningarna på uppföljaren är skyhöga. Med tanke på Emmas bakgrund tar förläggaren för givet att även nästa bok ska utspela sig i Indien. Problemet är bara att hon känner sig lika brittisk som drottning Elizabeth och inte ens är måttligt intresserad av landet där hon har sina rötter. Inspirationen uteblir, skrivlusten är obefintlig och orden lossnar inte, hur mycket Emma än försöker. Hon har drabbats av skrivkramp medan hennes deadline obevekligt närmar sig. När Emma blir erbjuden tjänsten som husmor på en internatskola packar hon väskorna och lämnar London.

Kanske vaknar kreativiteten till liv om hon byter miljö? Hon föreställer sig att arbetet kan skötas med vänsterhanden och att hon ska få mycket tid till sitt manus, men livet som husmor är krävande och intensivt. Då hon möter eleven Mira inser Emma att det finns fler som har kommit på villovägar i livet. Kan de två hjälpa varandra att hitta vägen framåt?
__________

Härlig feelgood!

Jag tyckte mycket om den första boken ”Utloggad” och den här är inget undantag! Korta kapitel som gör att jag sträckläser. Boken är välskriven och lättläst.

Det är lätt att tycka om Lilly’s böcker och sättet som hon skriver på. Djup, värme och allvar blandas med en härlig humor. Karaktärerna är lätta att tycka om och miljöbeskrivningarna är fint beskrivna.

Skrivkramp är den andra fristående boken i serien Skrivsystrar. Jag rekommenderar att läsa första boken ”Utloggad” innan den här.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________


 
Titel: Min tur nu (3)
Författare: Stina Sundling

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
301
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
År av dejtande har satt sina spår och tvivlen växer hos Stilla. När det blir översvämning i hennes lägenhet tvingas hon checka in på hotell. Vistelsen blir längre än hon tänkt sig och ensamheten blir snart påtaglig.

Hon faller in i dejtande igen, men inte med samma kraft som tidigare. Har hon rentav blivit rädd för att dejta? Kan det vara så att hon har gått sönder?

Och vill hon ens ha tillbaka sin lägenhet och sitt gamla liv, om hon är riktigt ärlig? Ett uppbrott kanske är precis vad hon behöver.

Hon ser sin chans att börja om på nytt - nytt jobb, ny stad, nytt liv. Och väskan har hon redan packat. Äntligen ska hon göra den där resan till Italien som hon längtat efter.

Nu är det Stillas tur att leva det liv hon vill ha!
__________


En lättläst och välskriven bok med ett bra språk och handling. Jag gillar att fortsätta läsa om Stilla och om hennes tankar och vad hon hittar på nu när hon ska dejta. Själv har jag också varit ute i dejtingsvängen men Stilla känns lite mer desperat än vad jag var själv 😁 Bikaraktärerna var lätta att relatera till på olika sätt. Innehåller både allvar och humor och en historia om en mogen kvinnas (Stilla) jakt på kärleken.

Min tur nu? är den tredje fristående delen i serien om Stilla. Med humor och allvar skildras en samtida dejtingvärld och en mogen kvinnas jakt på kärlek och kampen för att hitta vad som gör en lycklig

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @stinasundling.se och @hoiforlag för att jag fick möjlighet att läsa mer om Stilla 🤗

__________


 

 

Titel: 
Rörigt uppdrag (2)
Författare: Åse Åsenlund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
367
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Paméla, 32 år, lever singelliv och är hudterapeut på en salong i Halmstad. Med bakgrund som maskör inom film och tv, och en unik talang att skapa gnistrande, föryngrad och sammetslen hy, har hon blivit mycket populär bland ortens kvinnor. När hon brännskadar den lokala kändisprästens ansikte inför hennes bröllop, går både karriären och drömmen om att starta eget åt pipan. Paméla får en ingivelse att satsa på en helt ny karriär i en mansdominerad bransch. Påhejad av sin bästa vän Cissi tar hon steg i sitt liv som hon aldrig trott var möjliga. Men hur långt ska hon egentligen gå för att nå sitt mål? I en spiral av lögner och stormande känslor pressar hon sig till det yttersta och tvingas konfrontera sina fördomar, sina relationer och till och med sin identitet.
__________

Humor, allvar & romantik!

Lättläst, välskriven feelgoodroman med korta kapitel och en härlig historia som gör att man sträckläser kapitel efter kapitel. Jag skrattar och gråter åt allt dråpligt som händer i Pamélas liv och jag känner verkligen med henne också på samma gång, kan man ha sådan otur, eller tur?

Boken innehåller både allvar och massor av humor som verkar helt galet ibland 😁
Men ingen feelgodd utan romantik så klart 💕

Jag älskade första boken som Åse kommit ut med, Saligt uppdrag. Och den här fristående uppföljaren tyckte jag var ännu bättre 
🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack @lavaforlag & @forfattareasenlund för en härlig läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: 
En halv Kaj
Författare: Mikael Jisander

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
234
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Kaj är bara en halv människa. Vissa dagar inte ens det. Han delar sin tid mellan jobbet som bilförsäljare och villan i Klippan som numera ekar tom. Men sina principer har han i behåll och Kaj inser vad han måste göra. En resa till paradisön Skiathos i Grekland blir ett sätt att hitta en väg framåt i livet. Trots sin motvilja mot flyg och båtar reser Kaj i väg, och stöter på allt från nitiska flygplatskontrollanter till odrägliga solstolspaxare som gör livet surt. Men inget får stoppa Kaj - han har ett uppdrag att fullfölja. Det har han lovat sin älskade dotter Elsa.

På samma resa finns även Jenny, en ambitiös yrkeskvinna som motvilligt är på semester med sin man och två små barn. Hon är mitt uppe i sitt livs viktigaste jobbprojekt och har egentligen inte tid att vara ledig. Till en början kan ingen ana att mötet mellan halvfiguren Kaj och fullblodskarriäristen Jenny ska leda till något gott, men semesterveckan kommer att förändra bådas liv i grunden.

__________

Fin & berörande bok med en dos humor!

Efter att jag blev helt knockad av Mikaels förra bok ”Benny älskar Baklava” så hade jag stora förväntningar på den här boken och jag kan bara säga WOW Mikael, du har gjort det igen och jag blev inte besviken 🤗

Det här är en välskriven och lättläst bok som jag inte kunde släppa längre stunder! Mikael kan det där om att beskriva känslor och att beröra med sina ord. Man blir varm i hjärtat 💕 Jag både skrattar och gråter.

Älskar karaktärerna och miljöbeskrivningarna är så målande att det känns som jag är på plats. Boken innehåller viktiga ämnen som relationer, livsdrömmar och sorg. Jag tar till mig och reflekterar.

Missa nu inte den här pärlan till bok 💕 och har du inte läst Mikaels första bok om Benny så måste du göra det 😁 Nu ser jag fram emot fler böcker!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @mikaeljisander & @modernistared för att jag fick läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕

__________
Titel: Outsäglig sorg och saknad
Författare: Emma Gustafsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
308
Förlag: Norstedts
Recensionsexemplar

📖
Janne tar sin tillflykt till en stuga i Närke för att återhämta sig från en tragisk förlust. Han är deckarförfattare och hoppas att det manus han börjat på kan bli en väg ut ur det mörker han har befunnit sig i så länge.
Äntligen ska han få vara ifred med sina tankar. Fia är nöjd med att hon lyckats få sin stuga uthyrd under hela sommarperioden. Det är en nödvändig inkomst i väntan på att snickerifirman ska gå med vinst
Men hon ljög i annonsen. Det är inte alls långt till närmsta granne som hon skrev, hon och dottern Lo kommer bo i ladan på tomten intill. Hon har just betalat av den sista skulden hos Kronofogden, så att åka iväg någonstans är inte att tänka på. Janne får ingen vidare ro att skriva eftersom Lo inte verkar införstådd med att ladan är hennes hem över sommaren, utan allt som oftast släntrar över till Janne.
Med lite hjälp från henne kommer Janne och Fia varandra allt närmare. Och trots att ingen av dem räknat med det kommer den här sommaren förändra alla deras liv.
__________

Det här är en varm och underbar relationsroman om sorg och saknad som är bokens titel 💓
Emma beskriver karaktärerna Janne, Fia och Lo mycket bra och realistiskt och man tar verkligen till sig dom alla i sitt hjärta.

En vacker historia om klasskillnad, kärlek, relationer, sorg och om att gå vidare i livet efter att ha varit med om något jobbigt.
Det här är Emmas debutroman i feelgood genren och det har hon gjort så bra. Boken är välskriven och lättläst. Jag hoppas få läsa mer av henne framöver!

Outsäglig sorg och saknad är en vacker relationsroman om kärlek, sorg, klass, kreativitet och om att gå vidare efter både små och stora katastrofer.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @norstedts_forlag & @emma_g_skriver för en fin läsupplevelse 🤗💕

__________ 
Titel: Den Amerikanska gästen
Författare: Maria Limshage

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
304
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
En sommar på Gotland kan aldrig gå fel.
Eller?

Sanne åker på familjesemester till Burgsvik. Även om hon älskar att tillbringa somrarna i bagarstugan är hon det här året inte lika peppad. Vardagen med krävande jobb och en intensiv ettåring har sugit kraften ur henne. Hon skulle hellre åka på solsemester, dricka drinkar och läsa en bra bok. De hinner inte ens packa ur bilen förrän Seb ringer och meddelar att han tänker komma dit. Seb, hennes första stora kärlek som hon inte trodde hon skulle få se igen. Varför hör han av sig nu, efter tio år? Tänker han verkligen komma till Burgsvik? Det är upptakten till tre galna veckor på Gotland med en bångstyrig dotter, en sambo som beter sig som en tonåring och en spirande kärlek som inte fått chansen att gro. Den amerikanska gästen är en feelgoodroman om drömmar som slår in med värsta tänkbara tajming, och dess konsekvenser.

__________

Underbar bok!

Den här boken är välskriven, lättläst och lättsam, tänkvärd och även rolig och har en svärta man inte ofta hittar i denna feelgood genre.
Älskade persongalleriet där människorna känns såå levande och miljöbeskrivningarna är fantastiska. En bok som jag bara älskade 💕
Med en hel del skruvade scener där man kan känna igen sig hur det var/är med småbarn och slitet 😁

Jag sträckläste den här boken på knappt 2 dagar för den är en riktig bladvändare!
Vill du ha en härlig underhållande feelgoodroman så måste du läsa den här!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lavaforlag & @limshage_skriver 🤗💕

__________

 
Titel: Fjärilar i magen
Författare: Ida Fryklund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
316
Förlag: Saga Sverige
Recensionsexemplar

📖
På Restaurang Sjöallén i Kungsbacka finns det alltid saker att göra. Menyerna måste planeras, inköpen beställas och gästerna ska känna sig välkomna. Oskar har tagit över restaurangen som hans föräldrar startat och nu kretsar hela hans liv runt Sjöallén. Stressen inom honom gör sig mer och mer påmind. Men vem har tid att sakta ner? Kimberly har däremot lätt för att koppla av. Sedan några månader tillbaka arbetar hon extra på en förskola och älskar det. Samtidigt planerar hon inför sin nästa utlandsresa. Under en middagsbjudning hos en vän möter hon Oskars lillasyster Stella, som också arbetar på Sjöallén. Tillsammans får de en idé. De ska börja ha kulturkvällar med poesiuppläsningar på restaurangen. Oskar blir inte direkt eld och lågor över förslaget och Kimberly gör sitt bästa för att inte dras med i hans tankesätt. När stressen till slut blir för mycket för Oskar behöver han motvilligt ta emot Kimberlys råd. Fast hur ska hon, som tar dagen som den kommer, kunna se till att han får ordning på sitt liv?
__________

En underbar bokserie som har fångat mitt hjärta 💕

Såå mysig, lättläst, välskriven och med gripande och viktiga ämnen! Älskar karaktärerna och dom fina miljöbeskrivningarna.
Ida skriver såå fint och fångar mig direkt i handlingen och håller mig kvar till sista sidan! En riktig bladvändare!

Det här är en riktigt fin, mysig, spännande och intressant feelgood som innehåller både kärlek, värme, gråt och skratt och olika livsöden som stannar kvar inombords 🤗
Rekommenderar Ida’s böcker varmt 
💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @idafryklund för ännu en fantastisk och mysig bok 🙏

__________

 
Titel: Våfflor och kaffe med Twist
Författare: Ida Berner

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
343
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
En helt vanlig dag stressar Gry, psykologen som älskar att skämta, rätt ut i gatan och blir påkörd av en liten gul bil som körs av begravningsentreprenören Anders. Mirakulöst nog överlever Gry utan större men. Hon blir sjukskriven och drabbas som sig bör av en livskris, där den stora frågan är vilken riktning hennes fortsatta liv ska ta. Hennes man är såklart överlycklig över att hon överlevt men förstår inte pratet om "förändringens vindar". Gry lyckas i stället övertala sina systrar att följa med henne till Arvika och föräldrarnas stuga, som de jämt besökte som barn. Där vill hon starta ett våffelcafé där kaffe med twist ska finnas på menyn, och fundera över livet. I närheten av stugan bor Måns, Grys gamla ungdomskärlek, som dumpat henne brutalt flera gånger. Hon gör sitt bästa för att undvika honom men han har någon slags magnetisk kraft över henne... Kanske har han förändrats? Kanske kan livet bli roligare ihop med honom än med maken som ogillar förändring, endast bär grå skjortor, som älskar orientering mer än allt annat och som inte har någon humor. Åtminstone är han inte lika rolig som Måns. Det blir en sommar att minnas - en sommar med död, systerskap, minnen, nya bekantskaper, brända våfflor, spaning efter den vita magiska älgen och en strävan efter att uppfylla drömmar. Mitt i allt finns Gry med sina tvivel - ska hon vara nöjd med det hon har eller är det dags att bryta upp och prova något helt annat? I boken figurerar värmlandsbandet môra-Per som finns på riktigt. Bandets sångare, Pär-Eric "Pärra" Eriksson, har hjälpt till med bokens jössehärsmål.

__________

Mysig & lättläst

Verklighetsbaserad feelgood med både humor, kärlek, svärta och vänskap. Karaktärerna är lätta att tycka om, man fångas lätt i deras olika beteenden och likaså miljöbeskrivningarna, fint gestaltat.

Berättelsen får mig att reflektera över andras beteenden men också mina egna. Ett boktips 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag och @idaforfattare för överraskningsboken 🙏

__________

 

 
Titel: Skogslyckan
Författare: Linn Nilsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
224
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Telefonen avbröt Lillys tankar och när hon läste namnet på skärmen slog hon handen för munnen. Det var ett namn som fick henne att kippa efter andan.
Vad ville han efter alla dessa år? Lilly tryckte bort samtalet. Hon skakade på huvudet. Han var inte värd att hanteras som en kris, han var ingen och han skulle definitivt inte få förstöra den här helgen.
Sigrid höjde blicken från skärmarna. Fan! Vad gjorde han här? På andra sidan rummet stod en lång bredaxlad man och betraktade henne med ett leende på läpparna. Han tecknade att hon skulle komma men hon hade verkligen ingen lust att prata med honom. Det fanns dock andra saker hon gärna gjorde med den mannen. Lilly ville bort från den sorgsna känslan. Hon slog numret, lät två signaler gå fram och lade sedan på luren. Efter en liten stund slog hon samma nummer igen och lät tre signaler gå fram. I den andra änden svarade en man med endast "kommer" för att sedan lägga på luren. Lilly vände på klacken och började gå mot deras mötesplats. Skogslyckan är en gård utanför Lund i Skåne som hyser Lilly och hennes vänner. Här kan de fly den stressiga vardagen och leva tryggt bakom höga grindar. Lilly vill helst skydda både sig själv och sina vänner från otrevligheter men balansen mellan kontroll och välvilja kan vara svår. Gamla och nya relationer rör runt bland vännerna och prövar både deras kärleksrelationer och deras vänskap.

__________

Välskriven och lättläst. Mysig och intressant. Gillade karaktärerna och jag har trivts bra i deras sällskap på Skogslyckan i Skåne 🤗

Här finns en riktig blandning av livet. Kärlek, vänskap, trubbel och annat gott o blandat! En härlig bok som jag gärna rekommenderar 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag & @livlitteratur för läsupplevelsen 🙏

__________

 
Titel: Medan livet pågår
Författare: Jenny Fagerlund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
279
Förlag: Norstedts
Recensionsexemplar

📖
Julia är helt nöjd med tillvaron. Hon har ett jobb som hon älskar och tjänsten som byråchef är inom räckhåll. När hon är med om en olycka förändras allt och livet sätts på paus. Utan det sammanhang hon är van vid kämpar hon med att hitta rätsida i tillvaron och det sista hon vill är att släppa in nya människor i sitt liv. Men när Agnes - en envis och smått enerverande granne - dyker upp dröjer det inte länge förrän hon har lyckats nästla sig in i Julias liv. Fast allt är inte så enkelt som Agnes vill få det att låta som, och livet kommer med fler överraskningar än vad Julia har räknat med. Hemligheter och gamla sanningar kommer fram och en gång för alla måste Julia ta itu med sitt förflutna och det hon så länge flytt ifrån. Kan hon, tillsammans med Agnes och de nya människorna i sitt liv, reda ut röran hon hamnat i?
__________

Jag bara älskar Jenny Fagerlund böcker och har läst alla! Hade höga förhoppningar på den här och jag blev inte besviken den här gången heller.

Jenny skriver så fantastiskt bra och på ett vardagligt sätt där man kan känna igen sig i mycket. Karaktärerna känns oerhört äkta och man kommer dom riktigt nära. Målande miljöbeskrivningar.
Boken är mycket välskriven, fängslande, rörande och lättläst och så intressant att man knappt kan lägga den ifrån sig så jag sträckläste den. Det här är en riktig feelgoodpärla 
💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @norstedts_forlag och @jenny_fagerlund för ännu en fantastisk läsupplevelse 🙏 💕

__________


 

Titel: Kyssar i regnskog
Författare: Lovisa Wistrand

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
257
Förlag: Ordberoende förlag
Recensionsexemplar

📖
I Ellas svinrygg ligger aldrig ett perfekt blonderat hårstrå fel, hon har en walk-in-closet fylld med designerkläder och antalet skor med svindlande klackhöjder är i nivå med Carries i Sex and the City.Hon värderar bekvämlighet högt och skulle aldrig frivilligt sätta sin fot i djungeln, men när vännerna slår vad om att hon inte skulle klara av en enda natt i det vilda måste hon bevisa att de har fel. 


På resan i det dimhöljda Rwanda väntar bergsgorillor, regnskog och mängder av insekter, men också en synnerligen attraktiv turistguide. Archer bryr sig visserligen inte om att kläderna han har på sig är lite smutsiga eller att han tjänar en spottstyver. Förmodligen är han rika Ellas raka motsats. Ändå kan hon inte låta bli att imponeras av hans kunskaper om gorillorna och det faktum att han liksom är ett med den vilda naturen. Synd bara att Archer inte verkar tycka särskilt bra om Ella. Enligt honom är hon för uppblåst och utseendefixerad för att klara av de utmanande vandringarna genom nationalparken. 


Detta hindrar inte Ellas känslor från att växa sig allt starkare när hon märker att tankarna bara dras till honom, men tyvärr finns det ett stort problem som gör en romans omöjlig.Samtidigt är det en annan resenär som verkar göra allt för att röja Ella ur vägen. Frågan är varför? Hur långt är personen villig att gå för att hon ska åka hem igen? När Ella av misstag lämnas ensam med gorillorna är det bara överlevnad som gäller och hon tvingas utvecklas till någonting hon aldrig hade trott var möjligt. Författarens tidigare bok Vackra, vita lögner fick många läsare att gråta av skratt.
__________


Det här är en lite annorlunda bok mot Lovisa’s tidigare böcker (tycker jag) så jag blev glatt överraskad av historien, inte minst dom fantastiska miljöbeskrivningarna och den härliga historien.

Fantastiska karaktärer även om huvudkaraktären var lite väl jobbig, men bara i början för sen blev det fart på henne och hon var både rolig och underhållande 😁

Boken innehåller kärlek, äventyr, humor och är riktigt charmig. Den är välskriven med ett fint flyt i språket och bra driv i handlingen. Så läs den!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @lovisa_wistrand för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________


 
Titel: Smultronhyllan
Författare: Birgitta Bergin

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
380
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar

📖
Efter ett liv i rampljuset som framgångsrik författare bestämmer sig Agnes för att förverkliga sin gamla dröm om att vara till nytta och glädje för andra och tar jobb på äldreboendet Smultronhyllan. Även om stället är trevligt bubblar Agnes av idéer om hur man kan göra tillvaron mer meningsfull för de äldre. Men den nye chefen verkar vara fast besluten att sätta käppar i hjulet för henne. Den nyskilda Agnes ger sig också ut på dejtingmarknaden och plötsligt går allt väldigt fort. På ett par dagar har den charmiga Benny flyttat in hos henne och tar alltmer kontrollen över hennes liv. Det nya liv Agnes drömt om glider henne sakta men säkert ur händerna. Hur kan hon se till att inte tappa bort sig själv? Smultronhyllan är en insiktsfull berättelse om kärlek, stark vänskap och äldre människors önskan om att få leva ut en bladvändare med personer att både älska och hata.
__________


Ännu en fantastisk bok av Birgitta Bergin! Den fängslar mig som alla hennes böcker och jag har otroligt svårt att lägga den ifrån mig, en riktig bladvändare.

Lättsamt språk, välskriven, målande miljöbeskrivningar och fängslande historia. Karaktärerna är såå underbara och dom har alla sina egna personligheter. Historien är underbar och innehåller många ingredienser så som kärlek, djup, sorg, humor och värme.

Har du missat Birgitta’s böcker så är det verkligen på tiden att börja läsa dom. Rekommenderar denna och dom andra varmt 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @piratforlaget @birgittaberginforfattare  för att jag fick möjlighet att läsa 💕

__________

 
Titel: Lyckliga gatan tur & retur (Ella Frank del 2)
Författare: Cassandra Brunstedt

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
319
Förlag: LB förlag
Recensionsexemplar

📖
Amits ankomst till Sverige närmar sig. Gården är så gott som färdigrenoverad, Shirin har hyrt ut sin lägenhet i stan och skärgårdsretreatet är fullbokat hela sommaren. Ella kan knappt förstå hur bra allt blev till slut! Men när Amit anländer möts de inte alls i den himlastormande återförening som Ella sett framför sig. Hon har svårt att tyda hans signaler samtidigt som hon själv har fullt upp med att planera dagarna på gården. Ella stöter dessutom allt oftare på journalisthunken Ruben. Han är inte bara nyseparerad och kontaktsökande utan också väldigt snygg. Varför bryr hon sig om honom nu när Amit äntligen är här? En sak är säker. Det var inte så här Ellas nya harmoniska skärgårdsliv skulle bli.
__________

Lyckliga gatan tur och retur är uppföljaren till den rosade debuten En enkel till Indien och handlar om den ädla konsten att omfamna nuet och lära sig leva mitt i det kaos som vi ibland kallar livet. Om naturens läkande krafter och att alla vägar, förr eller senare, leder oss hem. Det här är en jättefin och bra uppföljare som verkligen tar upp vad som är viktigt i livet. Den var lättläst och mycket svår att lägga ifrån sig så jag sträckläste den ganska snabbt. Välskriven är den också och tänkvärd och den innehåller en härlig historia, fantastiska karaktärer som är lätta att tycka om, några återkommande karaktärer men även en del nya dyker upp och alla har sina olika utmaningar i livet.

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack för recex @cassandra.brunstedt och @lbforlag och för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 
Titel: Stenängeln (del 2)
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
263
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
En dag söker sjukhusprästen upp dödsdoulan Angelika. På stadens lasarett ligger den före detta sjömannen Douglas. Han har inte mycket tid kvar och har nyss blivit villkorligt frigiven. Angelika blir nyfiken på den gamle mannen, men inser snart att hans liv är höljt i dunkel. I nya hemmet på Svaneholm finns Sebastian och hunden Freddy, liksom den före detta husfrun Nilsson som envisas med att fylla badkaret åt Angelika varje morgon. Men inte ens på hemmaplan råder lugn och ro, och när gränserna mellan det privata och det affärs- mässiga suddas ut växer Angelikas tvivel. Har Evigheten AB någon framtid?
__________

Stenängeln är andra delen i Ewa Klingbergs nya serie Evigheten AB, en spinoff på succén Begravningsbyrån Tranan. Den kreativt sinnade Angelika möter människor som står inför döden och måste hantera situationer som kräver ett varmt och öppet hjärta. Ännu en fin bok av Ewa. Hon skriver så lättsamt även om den här serien handlar om döden. Underbara miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. Historien bjuder på både glädje, sorg, humor, mysterier och kärlek. Boken var lättläst och det var roligt att få återse Angelika på hennes kamp att få fart på företaget ”Evigheten AB” Boken är fristående men jag skulle rekommendera att man läser första delen innan den här! Riktigt mysig feelgood 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia @ewa_klingberg_forfattare för en fin läsupplevelse 💕

__________

 
Titel: Möten vi aldrig glömmer
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
218
Förlag: 
@whipmedia
Recensionsexemplar

📖
Möten vi aldrig glömmer utspelar sig i Göteborg och är en feelgoodbok om att känna sig vilsen som ung människa på väg ut i vuxenlivet.
Benjamin, 20 år, vill arbeta med bilar men har hoppat av fordonsprogrammet och hamnat i ett alkoholmissbruk precis som sin far. Nelly, 19 år, har precis avslutat sina studier på stylistprogrammet och erbjudits jobb på Bettans hårverkstad. Hon brottas med negativa tankar och längtar efter att hennes föräldrar ska se och förstå henne. Benjamin och Nelly tvingas till ett kristet sommarläger och placeras av misstag i samma rum. Han blir tagen av hennes skönhet och hon tycker om hans sällskap. När lägret är slut oroas Benjamin över vad som ska hända när han reser hem. Är det sista gången han ser Nelly? Han får ett återfall och Nelly väntar förgäves på att han ska höra av sig.
Ska deras vägar korsas igen?

__________

En fin roman om tro, hopp och kärlek. Lättläst och välskriven med korta kapitel som jag gillar men dom var lite väl korta.

Boken tar upp ämnen som oftast är väldigt svåra att prata om, ensamhet och alkoholmissbruk. Berättelsen går in i mitt hjärta och jag kan känna igen mig själv i några situationer. Gripande och fin!

Även om boken innehåller mycket problematik så finns där många fina saker så som kärlek och värme och att vara modig och att ta hand om varandra 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @ellinor_wikman_author för din förfrågan om att läsa din fina bok 💕

__________

 
Titel: Balsam för själen
Författare: Ida Fryklund
Utgiven år: 2023
Sidantal: 297
Förlag: Saga egmont
Recensionsexemplar
📖
Nykära Bella och nyligen dumpade Lisette är ägarna av en frisörsalong mitt i centrala Kungsbacka. För att läka sitt brustna hjärta ger sig Lisette ut i världen av nätdejting och blir snabbt charmad av Jonathan. Samtidigt träffar hon upprepande gånger på sin tonårsförälskelse Anton. Han som under en kväll för många år sedan både fångade och krossade hennes hjärta. Är det slumpen eller ödet som för dem samman och kan hon släppa sina sårade känslor och åter låta honom komma in i hennes liv? Under tiden som Bella stöttar sin väns sökande efter ny kärlek fördjupar hon själv relationen med pojkvännen Casper. Det är dags att träffa hans mamma Margaretha vilket leder till att Bella kastas in i ett oväntat familjedrama. När hela historien uppdagas för Bella befinner hon sig plötsligt ofrivilligt i centrum av allt. Motvilligt förstår hon att om hon inte hanterar situationen på rätt sätt kan den potentiellt betyda slutet på hennes och Caspers relation.
__________
Mysig & varm bladvändare
Första delen i serien Sjöallé-serien.
Det här är en välskriven, fantastisk och lättläst feelgood-roman. Karaktärerna är mycket fint gestaltade och miljön är så mysigt och levande.
I den här boken får vi bekanta oss med karaktärerna på ett lugnt sätt och det känns bra att det tar tid och att man inte rusar fram i handlingen.
Tycker mycket om storyn och hur fint Ida för den framåt och när man läst klart boken så känns det som karaktärerna är mina vänner och man har verkligen fått bekanta sig med dom och känner till miljöerna väl.
Boken innehåller familjerelationer, vänskap och kärlek och det är bra ingredienser för en feelgood-bok! Det här är en riktig bladvändare och jag hade svårt att lägga den ifrån mig!
Jag hade en varm, positiv och härlig känsla i kroppen när jag slog ihop boken 💕
Rekomenderas varmt. Och har du inte läst Ida´s andra böcker om Gårda brygga så gör det 🤗
Nu ser jag mycket fram emot att läsa mer om Sjöallén 💕
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Stort tack @ida_fryklund för att jag fick läsa din fantastiska bok 🤗
@sagaegmont @sagasverige
__________

 


Titel: Konsten att bli lycklig

Författare: Pia F. Davidsson
Utgiven år: 2022
Sidantal: 319
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
När skilsmässopappren dunsar ner i brevlådan, blir det startskottet för 58-åriga Ursulas resa mot att bli stark och hitta sig själv efter ett långt äktenskap. Hon har inget som helst intresse av att träffa någon ny än på länge. Sexlivet är lagt i träda och hon tänker inte återuppväcka det heller. Möjligen kan hon på sikt tänka sig ett lagom vänskapligt förhållande, med stillsamma promenader och söndagslunch. Men bästa väninnorna har andra planer. De gör allt för att väcka liv i Ursulas kärleksliv. Möjligheterna är lika oändliga som profilerna på dejtingsajterna. Saker och ting går inte riktigt som Ursula tänkt, men när hon bestämmer sin för att vara lycklig inser hon att det går, bara man vet vad man vill. Och det är en konst.
__________
Kärleksfull, humoristisk & berörande feelgoodpärla 😍

Vilken fantastisk bok det här är 💕 Så underbar och så hoppfull. En berättelse där man får bekanta sig med en kvinna på 58 år som tror att livet är slut. Dom andra karaktärerna är otroligt härliga och roliga, vilka vänner som ställer upp 🤗

Historien är full av sidohistorier, skrönor och dråpligheter. Författaren tecknar ett kärleksfullt och humoristiskt porträtt av en stukad kvinna som går från larv till fjäril. Som läsare får man skratta, även om skrattet ibland fastnar i halsen.

Boken är mycket välskriven och lättläst. Med små ordspråk i början av alla kapitel gör den extra härlig att läsa och jag läste den ganska snabbt då det var lite svårt att pausa när historien var så intressant. En riktig feelgoodpärla som jag varmt rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @ordberoendefrlag & @piafdavidson för möjligheten att få läsa den här pärlan till bok 🙏💕
__________

Titel:
 Den brinnande petunian
Författare: Morgan Lundberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
325
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
När änkan Amalia hittar en naken man med minnesförlust vid sin brevlåda ger hon honom kläder och bjuder in på te. Mannen kallar sig för Gabriel och visar sig vara starten på ett oväntat äventyr. Några dagar senare börjar hennes petunia brinna och Amalia får ett viktigt uppdrag. Emot sig har hon en mirakelutredare utsänd av självaste påven, en granne som verkar vara besatt av en demon och skeptiska bybor. Amalia vänder sig till barnbarnet Martina för hjälp. I denna feelgood där bullbaken ständigt avlöser varandra, får läsaren följa med på en spännande skildring av hur goda och onda makter försöker att få grepp om mänskligheten. Den brinnande petunian är en roman om nytändning på ålderns höst och om vikten av att ta sig tid till att fika
__________

Varm, smart & humoristisk

WOW! Vilken bok det här är. Fantastiskt och kvickt språk och med ett härligt driv. Boken är välskriven och lättläst. Fantastiska karaktärer och med helt underbar humor. Och efter varje kapitel så slutar det med en cliffhanger som gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken för man vill bara veta vad som ska hända. Boken innehåller även mycket tanke och satir, en härlig kombo. Sen är ju omslaget otroligt vackert 😍

En bok som är en av dom bästa jag läst i den här kategorin. Kan verkligen rekommendera dig att läsa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @morgan.lundberg.skriver för att jag fick möjlighet att läsa din härliga bok 🤗

__________

 

Titel:
 Tedags på cafe solros
Författare: Milly Johnson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
538
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Connie Diamond har alltid trott att hon är sin make Jimmys enda ögonsten. Men när det visar sig att Jimmy vänsterprasslat de senaste tjugofyra åren, och att chokladen han bedyrade sin kärlek med bara var en täckmantel, får Connie nog och svär att hämnas. Till sin hjälp har hon Della Frostick, oumbärlig anställd på Jimmys städfirma, som mer gärna bistår med att sabotera för honom. De beslutar sig för att starta en egen konkurrerande städfirma, och tillsammans med städerskorna som träffas på Café Solros kommer de se till att Jimmy ångrar att han så mycket som ens tittat åt en annan kvinna.
__________

Mysig & härlig feelgood när den är som bäst!

Milly Johnson’s böcker blir jag aldrig besviken på, man vet vad man får och den här boken är också så där mysig och underbar som jag är van vid. Trots det maffiga sidantalet så är den lättläst och välskriven och karaktärerna och miljöbeskrivningarna är helt underbara. Sidorna flyger iväg och den tar slut alldeles för fort. Boken handlar om några starka kvinnor som verkligen inte tar någon skit, påminner lite om mig själv 😁 Om dolda krafter, revanch, vänskap och kärlek.

Huvudkaraktärerna får man oftast följa på var sitt håll och det tycker jag är intressant och man lär känna dom en och en. Bikaraktärerna är också fint beskrivna och intressanta, en del udda och knäppa varelser men det är ju så vissa personer är och gör historien till den det är, helt fantastisk. Även om böckerna oftast innehåller tragiska människoöden så kan man vara trygg i att det är en feelgoodbok med alla de ingredienser en sådan ska innehålla.

Milly Johnson vet hur man trollbinder mig med sitt sätt att skriva, jag blir helt fast. Om du har missat hennes böcker så rekommenderar jag dom varmt om du älskar feelgood när den är som bäst 💕 Nu längtar jag jättemycket efter nästa bok! Sen måste jag ju berömma det fantastiska bokomslaget och alla andra omslag som pryder böckerna, Amazing 😍

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @themillyjohnson för att jag fått läsa ännu en fantastisk bok 🤗

__________

    

 

Titel:
 Sanningen om ostrondykerskan
Författare: Caroline Säfstrand

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
350
Förlag: Bokförlaget Forum
Recensionsexemplar

📖
En feelgoodroman om vänskap, mod och sökandet efter sanningen. När författaren Inez Edmarks granne plötsligt går bort bestämmer hon sig för två saker - att döstäda sitt hus och att skriva sin sista bok. Men inte en roman den här gången, utan en personlig bekännelse: sanningen om ostrondykerskan. Så ramlar Inez och får problem med höften. Hon tvingas anlita städerskan Meja som under tre veckor ska hjälpa henne att rensa klart i huset. Enda regeln är att Meja inte på några villkor får öppna den blå mappen som innehåller hennes bokmanus. Mötet mellan Inez, som på ålderns höst måste försonas med sitt förflutna, och vilsna Meja, som söker en framtid, får oanade konsekvenser. Kommer de två kvinnorna, trots sina olikheter, att kunna hjälpa varandra?
__________

Mysig, varm & kärleksfull bladvändare!

WOW! Caroline har gjort det igen, sååå bra bok och hon är fenomenalt skicklig på att beskriva människors öden, vänskap, kärlek och känslor blandat med humor och svärta 💕 Caroline gestaltar de olika karaktärerna på ett mästerligt vis och känns mycket trovärdiga och jag blir totalt uppslukad i handlingen. Miljöbeskrivningarna är otroligt målande och det känns som jag är där på plats. Boken är välskriven, har ett fint språk, är lättläst och en riktig bladvändare. Handlingen utspelar sig i nutid och på 70-talet och upplösningen vävs ihop på ett fint sätt i slutet. Den här boken är ett måste att läsa om man som jag älskar Carolines böcker 😍

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

__________
Titel:
 Änglarummet
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
270
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Angelika, tidigare anställd på begravningsbyrån Tranan, har startat eget och har sin kundmottagning på badhotellet i Tranås. Där tar hon emot människor som befinner sig i livets slutskede och som är i behov av en hand att hålla i när det är dags att somna in. Men det är svårt att livnära sig som dödsdoula och Angelika inser att hennes framtid är osäker. Än värre blir det när hon i all hast måste flytta från sitt kontor. Så när Ladyn på Svaneholm ber om hennes hjälp har hon inte råd att säga nej. Trots att det är uppenbart att den gamla damen inte bara behöver en ledsagare vid dödsbädden. Mot sin vilja tvingas Angelika att agera privatdetektiv i en värld som är en helt annan än den hon är van vid.
__________


Änglarummet är första delen i Ewa Klingbergs serie Evigheten AB, en spinoff på den älskade serien Begravningsbyrån Tranan. Den kreativa Angelika möter människor som står inför döden och måste hantera situationer som kräver ett varmt och öppet hjärta. Spännande med en ny serie. Jag älskade böckerna om begravningsbyrån Tranan och det var roligt att få komma tillbaka till Tranås där jag personligen har mina egna rötter/släktskap. I den här boken får vi stifta bekantskap med några nya karaktärer men även återse Angelica och några från tidigare böcker.  En humoristisk, varm, mysig och även lite sorglig berättelse som tar upp livets slutskede. Nu ser jag fram emot en fortsättning och längtar efter nästa del om livet på Evigheten AB.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia och @ewa_klingberg_forfattare  för en härlig läsupplevelse 🤗💕

__________
Titel: Den sista adventskalendern
Författare: Jenny Fagerlund

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
210
Förlag: Norstedts
Recensionsexemplar

📖
Mitt i en snöstorm anländer Petra och hennes elvaåriga systerdotter till Nyponvikens handelsträdgård. En plats de aldrig besökt men som Petras syster berättade om innan hon dog och som hon bad Petra åka till om hon någonsin fick bekymmer. Viveka som äger handelsträdgården tar emot dem med öppna armar och erbjuder Petra anställning. Sakta börjar Petra och Charlie vänja sig vid sin nya tillvaro och lär känna resten av byborna, men deras ankomst rör upp blandade känslor. En morgon ligger en adventskalender utanför dörren. Den visar sig innehålla en berättelse om byns konstnär Lilly där varje lucka avslöjar en ny detalj om Lilly. Snart inser Petra att invånarna i byn döljer något och att adventskalendern är nyckeln till svaret.
__________

Mysig, varm & julig!

Jag har läst alla böcker av Jenny och jag bara älskar hennes sätt att skriva och berätta så att karaktärerna får liv och blir intressanta och hon får mig fångad i alla storys direkt. Den här boken är sååå mysig och julig och miljöbeskrivningarna är otroligt målande och mysiga. Det här är en välskriven och lättläst bok som jag knappt kunde lägga ifrån mig, en riktig bladvändare. Sen så gillar jag verkligen upplägget att boken är som en adventskalender men jag kunde inte läsa bara ett kapitel om dagen utan det blev närapå sträckläsning istället. Hade lätt kunnat vara minst 75 sidor till tycker jag 🤗 En mycket underhållande, varm och mysig julfeelgood och jag skulle gärna läsa en uppföljare för att få läsa mer om dom fantastiska karaktärerna 🙏 Rekommenderar dig att läsa den här boken och dom andra som Jenny skrivit, en riktig feelgoodskatt 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack så mycket @jenny_fagerlund @norstedts_forlag för att jag fick läsa den här underbara boken 🤗 Och tack för den fina adventskalendern (choklad) och signeringen 💕🙏

__________

  
Titel:
 Julhälsningar från ett slott i Normandie
Författare: Jo Thomas

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
356
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
När Fliss farfar dör ärver hon och hennes systrar hans franska slott. De beger sig omedelbart till Normandie för att få uppleva sitt arv, och gör djärva planer över välsmakande crêpes och cider från trakten. De blir dock snart varse att slottet är i hopplöst behov av renovering, och att en stor arvsskatt väntar Goda råd är dyra när de förstår att de är fast med ett hus de inte får sälja, men inte heller har resurser att ta hand om. Fliss bestämmer sig till slut för att själv fixa till de eleganta gamla rummen och öppna ett bed & breakfast. Jacques, stadens stilige borgmästare, är inledningsvis emot hennes planer. Men när det blir tydligt att det enda sättet att rädda det vackra slottet är genom samarbete, så upptäcker Jacques och Fliss att de har mer gemensamt än de först trott.
__________

Mysig & varm bladvändare

Jag tycker mycket om Jo Thomas mysiga feelgoodböcker och den här är inget undantag även om första halvan av boken inte kändes direkt så julig som jag hade hoppats på. MEN jag tycker den är mycket välskriven, lättläst och har ett härligt persongalleri och miljön är fantastisk, tänk dig ett vackert Franskt slott i snötäckt vinterskrud. Boken innehåller även läckra recept som jag absolut kommer testa och jag kan riktigt känna alla dofter och smaker när jag läser boken 💕 Jo Thomas skriver om värme, kärlek, familjehemligheter och vänskap och har du inte läst dom andra: Hälsningar från-böckerna så gör det, dom är helt fristående från varandra!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris för fantastisk läsupplevelse 💕🙏

__________
Titel: Äldreboendet Pärleporten
Författare: Lilly Emme & Sara H. Olsson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
253
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
På äldreboendet Pärleporten känner Vera Liljeqvist att hon vid 87 års ålder äntligen har hittat hem. Hela boendet är i behov av renovering men det är inte så viktigt när man har hittat vänner för livet. Vera och de andra på äldreboendet gör det bästa av situationen. De pysslar i växthuset, fikar nybakta saffransbullar och dricker specialkryddad snaps. Ända tills en råttinvasion tvingar dem att tillfälligt flytta ut. För att lugna hyresgästerna fortsätter vårdbiträdet Birk att repetera årets luciatåg mitt i flyttkaoset. Vera inser att cheferna på äldreboendet döljer mer än bara råttor och mögelfläckar. Om hon inte avslöjar deras planer kan boendets traditionsenliga julfirande och resten av hennes liv ödeläggas. Till sin hjälp tar hon den neurotiske men godhjärtade Birk.
__________

Mysig, roli & varm bladvändare!

Jag bara älskar böckerna om kvarteret Kronan och det här är del 3 i serien. Boken är sååå mysig, rolig och varm och karaktärerna är helt underbara, likaså dom målande miljöbeskrivningarna. Handlingen är suverän och otroligt rolig och lite skruvad och jag fick mig många härliga skratt 😁Det här boendet skulle jag lätt flytta in i. Den är välskriven med ett fint språk och otroligt lättläst och jag hade verkligen svårt att lägga den ifrån mig då det händer sååå mycket som man inte vill missa. En riktig bladvändare. Det här vore perfekt för en film. En underbar feelgoodroman! Har man inte läst dom andra böckerna i serien så gör det innan du dyker ner i den här 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia  @writerlillyemme & @sara.h.olsson för en helt fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 
Titel: Kristallklara nätter i juletid
Författare: Sarah Morgan

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
348
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Vänskap, kärlek och ett gnistrande vackert vinterlandskap
Christy har planerat det ultimata julfirandet: en skön vecka i norra Sverige tillsammans med sin familj och bästa vännen Alix. Men en kris precis före jul ställer allt på ända och nu behöver hon vara ensam med sin man för att de tillsammans ska reda ut den. Alix kan väl åka före, och ta Christys dotter med sig? Alix ställer självklart upp, men känner en viss oro för sin vän som inte verkar säga hela sanningen om de ändrade planerna. Och är hon verkligen rätt person att ta hand om en fyraåring med spring i benen? Då dyker plötsligt oväntad hjälp upp - ett spöke från förr som hon lovat sig själv att aldrig ha något att göra med igen. I det glittrande vinterlandskapet bubblar undangömda känslor upp till ytan och tvingar dem att en gång för alla ta itu med det förflutna. Både hemligheter och drömmar avslöjas, och oväntad kärlek väcks till liv

__________

Mysig julroman

Jag älskar Sarah Morgans böcker och den här är inget undantag även om den är väldigt förutsägbar men ibland så är det tjusningen och att allt slutar lyckligt! Språket är lättsamt och miljöbeskrivningarna är mycket målande och roligt att handlingen utspelar sig i Norrland. Karaktärerna är också fint gestaltade. En del av dom gillar man och en del inte alls. Boken är välskriven och lättläst. Maxad julkänsla om kärlek, vänskap och ett snörikt landskap 💕 Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige för att jag fick läsa den här fantastiska julromanen 🤗💕

__________

 

Titel: BRF Kramsnö
Författare: Jens Hellström

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
225
Förlag: Ekström & Garay
📖
Ingela behöver träffa en ny man, tycker Bodil. Det är nätdejting som gäller och Bodil hjälper gärna till, snickrar ihop en profil och tar hand om de kontaktförfrågningar som strömmar in. Bodil chattar och sorterar, och när hon vaskat fram en bra kandidat så meddelar hon Ingela att det är dags för blinddejt, givetvis under diskret övervakning. Ingela är skeptisk till upplägget, men går ändå med på att försöka. Hon har liksom inget bättre för sig.
__________

Det här är författarens debutbok och handlar om vänskap och kärlek, och om att en god intention inte alltid är tillräcklig. Boken är välskriven, lättläst och svår att lägga ifrån sig. Jag skrattade gott många gånger och tyckte det var en rolig och charmig historia. Träffsäkra karaktärer som man bara älskar. Så levande och trovärdiga. Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

Titel: Grannar & Fiender
Författare: Jens Hellström

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
172
Förlag: Ekström & Garay
📖
Ingela har inte gett upp nätdejtingen. Tvärtom - hon har utökat sökområdet. Nästa blinddejt blir med en man som är bosatt i Paris, och de ska träffas utanför självaste Notre-Dame. Det får bli en weekendresa till den franska huvudstaden. Bodil ska med såklart, som resesällskap och stöd, och inte minst som kritisk övervakare. Samtidigt på hemmaplan råder det en djup konflikt mellan de två falangerna i bostadsrättsföreningen, något som Peder varit lyckligt ovetande om ända fram till nu. Som nyligen invald i styrelsen kastas han rakt in i konfliktens epicentrum: Ska han bli tvungen att välja sida? Båda falangerna försöker värva Peder, och innan han vet ordet av har han allierat sig med båda två.

__________

Här fortsätter tråden från förra boken. Det är också en dråplig och härlig bok med hög igenkänningsfaktor. Med härlig humor och mycket kärlek och jag sitter och småler hela tiden. Härliga karaktärer som känns både trovärdiga och levande och fina miljöbeskrivningar!  LÄS Båda!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

Tack @jenshellström för recex & att jag fick möjlighet att läsa 💕

__________


 
Titel: Livet på distans
Författare: Katarina Lundholm

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
248
Förlag: Visto
Recensionsexemplar

📖
En pandemi vänder upp och ner på tillvaron och det mesta ska ske på distans. Det blir en utmaning, men det dyker även upp oväntade möjligheter.

Anders, ensamstående tvåbarnspappa, stortrivs med att få mer tid över både för sig själv och barnen. Den tilldragande Mimmi får honom att öppna upp sig. Men vem är hon egentligen? Och är han redo för en relation?
Annika, nybliven chef, brottas med det dåliga samvetet att inte räcka till för medarbetarna på distans. När sedan hennes gamla pappa blir sjuk ställs allt på sin spets. Orkar hon fortsätta som chef?
Jenny, den duktiga tjejen som vill ha kontroll på tillvaron, trivs inte alls med att ha ett hemmakontor i sin prydliga lägenhet. Kollegan David dyker upp och finns där när det känns svajigt hemma med Emil. Men vad vill hon egentligen med sitt liv?
Martina, en nyanställd ung ekonom, är partyprinsessan som inte räknat med att hennes nya jobb ska innebära att sitta ensam hemma i sin lilla enrummare och arbeta. Vågar hon bryta upp för en dröm om att leva livet?

__________

Härlig feelgood med stor igenkänning!

Välskriven och lättläst härlig bok med mycket igenkänning. En mycket rapp och varm berättelse om vanligt folk på en statlig myndighet, där människor utsätts för allehanda kaos, förändringar och utmaningar på kontoret. Här blandas både humor och allvar. Karaktärerna känns både levande, trovärdiga och äkta och författaren skriver så träffsäkert. 

Livet på distans är en härlig feelgood och en fristående uppföljare till boken Värket. Vi får återse några av personerna från kontoret och följa hur deras liv förändras när de tvingas ställa om till hemmakontor och leva livet på distans.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @katarina_lundholm och @vistoforlag för att jag fick möjlighet att läsa boken ❤️

__________

 
Titel:
 Nya gäster på Hedgehog Hollow (Del 2)
Författare: Jessica Redland

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
467
Förlag: Lavender Lit

📖
Efter ett år fullt av motgångar har Samantha äntligen lyckats öppna sitt räddningscenter för igelkottar på den brittiska landsbygden. Det är hårt arbete och frågan är om Samantha har tagit på sig mer än hon klarar av? Som tur är har hon Josh vid sin sida. Men Josh har sina egna problem att ta itu med. Efter faderns svek har Josh kapat banden med honom, men när olika omständigheter för dem samman igen ställs Josh inför ett svårt beslut: Är han verkligen redo att förlåta sin far?
__________

Hjärtevärmande & mysig!

Det här är den andra delen om Hedgehog Hollow! En riktigt mysig och hjärtevärmande bok som får mig att sitta med ett léende på läpparna efter jag slagit ihop boken. Omslaget både på den här och förra boken är som en karamell och matchar varandra såå fint och bara det gör att man blir glad. Den här boken/serien innehåller allt som en bra feelgood ska innehålla, kärlek, relationer, värme mm och gulliga igelkottar såklart. Fantastiska miljöbeskrivningar och ett fint gestaltat persongalleri som man både älskar och hatar. Boken är välskriven och lättläst och en riktig bladvändare. Har du missat den här serien så måste du läsa den. Såå mysig 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________
Titel:
 Kärlek på Hedgehog Hollow (Del 1)
Författare: Jessica Redland

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
447
Förlag: Lavender Lit

📖
När Samantha Wishaw tvingas se sitt livs kärlek gifta sig med en annan kvinna, som till råga på allt är hennes kusin, är hon redo att ge upp hoppet om att någonsin finna kärleken igen. Men när hon senare kör vilse och stöter på Thomas, en ensam, äldre änkeman som bor på den förfallna gården Hedgehog Hollow, förändras plötsligt allt. Glad över att slippa alla gräl som uppstått efter kusinens bröllop bestämmer sig Samantha för att fullfölja Thomas och hans fru Gwendolines dröm om att öppna ett räddningscenter för igelkottar på gården. Hon kastar sig över uppgiften, omedveten om att hennes egen lycka kanske också finns att hitta på Hedgehog Hollow.
__________

Mysig, varm & gullig feelgood!


Åh vilken underbar bokpärla som jag knappt kunde släppa ifrån mig när jag börjat läsa och jag slukade den otroligt snabbt. Komplicerande familjerelationer varvas med värme, vänskap, kärlek, hopp och söta igelkottar. Jag tyckte mycket om huvudpersonen Samanthas fina relation till sina morföräldrar. Boken är välskriven och lättläst och språket flyter på. Fina miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. I slutet av boken så finns det en förteckning/fakta om hur man kan göra det trivsamt för igelkottarna i sin trädgård, vad dom äter mm. Den här boken är första delen i serien om Hedgehog Hollow.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________
Titel: Rosenträdgårdens hemlighet
Författare: Marie Sammeli

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
323
Förlag: Harper Collins

📖
Att driva ett pensionat i sydafrikanska Kapstaden visar sig vara svårare än vad Julia och hennes mamma Gunvor kunnat ana. När de dessutom drabbas av en vattenläcka bestämmer de sig för att stänga pensionatet för renovering medan Julia åker på safari - vilket ger Gunvor fria tyglar att ensam sköta allt. Hon bestämmer sig för att i hemlighet hålla Rose Garden öppet och locka gäster genom att erbjuda en självhjälpskurs. Tre frusna själar från Sverige checkar in: Martin, utbränd affärsman, Barbro som har tappat livsgnistan och så Judith, skribenten som bär på en stor hjärtesorg. Med hjälp av Gunvors speciella syn på tillvaron och aptit på livet får de chansen att ta kontrollen över sina liv. Vad ingen vet är att Judith också har ett annat syfte med resan: att nysta i historien kring sin morbror Lars som verkade som präst i Sydafrika under apartheid. När allt fler hemligheter avslöjas får hon möjlighet att ställa ödesdigra handlingar i det förflutna till rätta ...
__________

Mysig, varm & humoristisk!

Den här är den fjärde fristående boken i serien om Julia, nu med Gunvor i centrum som är Julias mamma. Gunvor’s  mantra vi kreativa själar är såå klockren. Det är en välskriven, lättläst, varm och humoristisk berättelse med rappa dialoger, om relationer, hundar och att hitta tillbaka när livet tagit en på avvägar. En riktigt mysig feelgood och den bästa i serien tycker jag. Vackra målande miljöer och ett underbart persongalleri. Marie är fantastisk på att skriva med ett vackert språk och hon väver in empati med en underbar humor och jag bara älskar hennes böcker. Missa inte den här pärlan till bok!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @harpercollins_sverige & @mariesammeli för att jag fick möjlighet att läsa den här fina boken 💕

__________

 

Titel:
 Galen i dig
Författare:  Mhairi McFarlane

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
390
Förlag: Harper Collins

📖
Harriet Hatley är bröllopsfotograf, men själv tror hon inte på romantik längre. Hon ryggar inför tanken på äktenskap och avskyr chokladfontäner mer än allt annat. Så när hennes pojkvän friar gör hon det enda rätta - gör slut och flyttar ut. Istället hyr hon in sig hos Cal Clarke, som själv har upplevt en riktig bröllopskatastrof. Men med ett ex som vägrar släppa taget och ett annat som beslutat sig för att hämnas upptäcker Harriet snart hur snabbt tillvaron kan rasa samman. Medan hon kämpar för att rädda sin karriär och sitt rykte går Harriet och Cal från rumskompisar till vänner, och det visar sig snart att båda två har hemligheter och erfarenheter som de måste ta itu med.
__________

Humoristisk & varm

Det här är en underbart underhållande och lättläst feelgoodbok. Välskriven med härliga karaktärer och ett rappt språk som får sidorna att flyga fram. Här spelar känslorna en mycket viktig roll och boken handlar även om utstuderande hämndaktioner, svek och om manipulativa psykopater! En bok jag rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige för recensionsexemplar 💕

__________

 

 

Titel:
 Någon annans tidsfördriv
Författare: Ann Edliden

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
365
Förlag: Polaris

📖
Den goda nyheten är att Petter har potential att bli en perfekt pojkvän. Den dåliga nyheten är att han inte existerar, men det vet inte Doris om. Än. När han inte dyker upp till deras första dejt börjar hon ana oråd och snart visar det sig att hon inte är den enda han lurat via olika dejtingappar. I jakten på Petters riktiga identitet tar Doris hjälp av sociala medier och startar ett kvinnligt hämndkollektiv med syfte att avslöja honom en gång för alla. Samtidigt tvingas hon hantera sin krångliga familj hemma i Värmland. Familjen är dock inte krångligare än de oregerliga deltagare hon tampas med i jobbet som pressansvarig för skandalsåpan Château Amore. Säsongen, som beskrivs som den sjukaste någonsin, innehåller allt från fuskanklagelser och homofobi till en dramatisk final som också får förödande konsekvenser för Doris egen framtid.
__________

Underhållande & välskriven!

Den här boken var riktigt underhållande och smart. En feelgoodroman som är en hyllning till chic lit genren, lite lik Bridget Jones dagbok. Nätdejting och dokusåpa står i fokus precis som det är i vår värld. Jag kan verkligen relatera till mycket. Tyckte mycket om karaktärerna, speciellt då karaktären Doris. Mycket välskriven, lättläst, rapp och realistisk. Den handlar även om drömmen om att hitta den rätta, karriär och vänskap. Vem kan man lita på därute? Tyckte också det var roligt när Doris pappa ger sig ut på Facebook, jag fick många goa skratt. Det är författarens debutbok och jag rekommenderar den varmt. Nästa bok av författaren är boken ”Dör för dig” som jag snart ska läsa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bokforlagetpolaris och @annedliden för recensionsexemplar 💕

__________

Titel:
 Bokfestivalen i djupa skogen
Författare: Sofie Axelzon

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
350
Förlag: Lind & Co

📖
Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare, en trollkarl och en trubadur. Kommunen har gått in med extra pengar och allt ser ut att bli ett trevligt och lagom hanterbart arrangemang för bibliotekarierna Eva och Lisa, vars brinnande, kreativa engagemang gjort att Sidhäll utsetts till "Årets kulturkommun" i Sverige. På kommunhuset har dock kulturnämndens ordförande helt andra planer. I hemlighet planerar han att göra om filialens lilla evenemang till en gigantisk bokfestival. Den extra uppmärksamhet som bygden fått genom media ska utnyttjas till max - och det finns inga gränser för vilka stjärnförfattare han bokar in och hur storslaget allt ska bli! Därefter anser han sig inte behöva ta mer ansvar, och som en överraskande present lämnar han åt bibliotekarierna i Sidhäll att "ta hand om det praktiska". Snart får Lisa, Eva, nyanställda Saga, pensionerade Kåge och stödtruppen i Bibliotekets vänner ännu en kalldusch. Men med hjälp av generösa bybor, de lokala raggarna, en bokälskande bonde, en korsordskonstruktör och en rejäl dos koka-soppa-på-en-spik ska de se till att genomföra den där förbenade bokfestivalen trots att inget talar för att det ens är möjligt!
__________

Mysig & Inspirerande!

Åh vilken underbar bok. Jag älskade den förra ”Bokbussen kommer vid midnatt” och den här är inget undantag. Boken är välskriven och lättläst och sidorna bara flyger iväg, en riktig bladvändare. Karaktärerna är klockrena och intressanta och miljöbeskrivningarna är fantastiska. Historien är lysande och inspirerande och här snackar vi jävlaranamma 😁 Mysig, varm och härlig feelgood som handlar om det bästa jag vet, böcker 💕 Och om att aldrig ge upp oavsett! Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tusen tack till @lindochco och @sofieaxelzon_forfattare för en fantastiskt mysig bok 
🤗💕
__________

 
Titel: Det lilla pensionatet i gröna dalen
Författare: Marie Sammeli

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
299
Förlag: Bladh by Bladh

📖
Julia lever sin dröm utanför Kapstaden med veterinären Max, sonen Theo och deras två hundar. Vingården hon sköter om blomstrar med alltfler gäster som uppskattar att prova vin i den mysiga miljön. Men allt förändras när ägarna beslutar sig för att sälja. Samtidigt impulsköper Julias pensionerade och framgångsrikt vloggande mamma Gudrun pensionatet Rose Garden i närheten av vingården. Hon ångrar snart sitt köp, men när de undersöker möjligheterna att snabbt sälja det gamla pittoreska viktorianska huset med sin prunkande rosenträdgård uppenbarar sig en spännande historia som gör att Julia får svårare och svårare att skiljas från det. Men är verkligen att driva ett pensionat i Kapstaden tillsammans med en excentrisk mamma vägen framåt i yrkeslivet?
__________

Charmig, mysig & humoristisk feelgood!

Det här är den tredje fristående boken i den omtyckta serien om Julia! Det är en varm, mysig, charmig och humoristisk feelgood om vänskapsförhållanden, familjeband, ödet, hundar och om livet som tar andra vägar än man tänkt sig. Boken är välskriven och lättläst med fantastiska miljöbeskrivningar och ett härligt persongalleri. En bok jag sträckläste då sidorna bara flög fram! Älskar omslaget, såå fint 🤗
Tipsar om att läsa dom tidigare böckerna i serien för att få rätt känsla!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bladhbybladh och @mariesammeli för recensionsexemplar 💕

__________

 

 

Titel:
 Hollywood Hills Forever
Författare: Lisa Willman

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
394
Förlag: Lionvalley Publishing

📖
Det är inte lätt att vara bipolär, fråga bara Alice Häll. Hon kan inte ens impulsresa till Los Angeles utan att föräldrarna hotar med att ringa Interpol.
City of Angels visar upp sin sämsta sida, när allt borde vara fantastiskt. Det efterlängtade mötet med hårdrocksbandet Vyper blir historiskt av helt fel anledning, och dessutom måste hon tydligen bli attraherad av en halvdryg, helgalen amerikan.
Vad har Armenien med saken att göra och kan man verkligen ha för många gitarrer?

__________

Fängslande & Underhållande!

WOW! Vilken fantastisk bok. Jag fångas direkt av berättelsen och där stannar jag kvar till slutet, en lätt och snabbläst bok. Det här är en välskriven och rapp historia med underbara karaktärer och fint beskrivna miljöer. Varje kapitel har en låttitel som rubrik, fantastiskt och nostalgiskt. Jag får många goa skratt emellanåt och bara tokälskar dom färgstarka karaktärerna. Och kolla bara på omslaget, såå fint och tilldragande 💕

Så gillar man feelgood och rockmusik så är det här en bok för dig!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

Titel:
 Tända stjärnor
Författare: Anneli Olsson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
326
Förlag: Stellar

📖
Vid nio års ålder har Karins livsdröm redan tagit form: hon vill bli astronaut och ge sig ut i rymden. Tjugofem år senare jobbar hon som robotingenjör på ett företag som samarbetar med både NASA och ESA. Hon är nära - men inte tillräckligt nära. Kommer tillfället någonsin att dyka upp? När den europeiska rymdorganisationen plötsligt går ut med att de behöver tre nya astronauter tvekar Karin inte en sekund. Ivrigt påhejad av bästa vännen Emil och sin familj påbörjar hon den långa, och svåra, ansökningsprocessen. Men vad ska hon göra om allt faller redan på läkarundersökningen? Kan det ligga henne i fatet att hennes pappa tampas med psykisk ohälsa? Hon är bara en utav tiotusentals som vill åt de eftertraktade platserna. Ändå kan hon inte låta bli att hoppas. För kanske, bara kanske, finns det en chans att drömmen kan bli verklighet. 


Tända stjärnor är den första delen av tre i den planerade feelgoodserien Gravitationsserien. Stora drömmar, stark vänskap och tuffa utmaningar att ta sig igenom för att komma närmare stjärnorna.
__________

Kärleksfull, varm & berörande!

Det här är en mycket annorlunda feelgood-bok mot dom jag är van vid att läsa. Den är otroligt välskriven, intressant, lättläst och beroendeframkallande och det märks också att det har krävts otroligt mycket research bakom boken och jag är mycket imponerad. Kanonbra! 

En feelgood som är såå mycket mer, innehåller kärlek, vänskap, massor av drömmar och om att våga satsa på sin stora dröm och övervinna svårigheter. Varm och mysig bok som är första delen i en ny kommande serie, Gravitationsserien! 

Ser mycket fram emot att följa den här serien 💕 LÄS!!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för recex och en fantastisk läsupplevelse @forfattaranneli @sagasverige och @stellarforlag

__________

 
Titel: Brevet till Fredrika
Författare: Siri Gustafsson

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
251
Förlag: Bazar

📖
Fredrika och hennes mormor har alltid haft en väldigt nära och innerlig relation. Så när mormor dör och efterlämnar ett hus som ingen kände till blir Fredrika naturligtvis väldigt förvånad. Men mormor har även skrivit ett brev där hon berättar om morfar, och hur han bara försvann på ett oförklarligt vis. Nu hoppas hon att Fredrika ska kunna forska lite i vad som hände den där dagen. Och varför. Fredrikas äktenskap är på upphällningen, det enda som håller dem samman är den lilla son de har. Hon är till en början inte klar över vad hon ska göra med arvet, men allteftersom hon lär känna huset och det lilla samhället det ligger i, blir hon mer och mer övertygad om att hon ska behålla det. Kanske rentav flytta dit och börja om på nytt.
__________

Mysig, varm & berörande feelgoodpärla!

Siri’s böcker är såå mysiga och fina och den här är inget undantag, en riktig pärla! Jag sögs in i historien och fastnade för karaktärerna och miljöbeskrivningarna. Enkelt och vackert språk och en välskriven bok. Boken innehåller det mesta så som hemligheter, kärlek, mod och skuld. Jag satt med näsdukar i beredskap då den verkligen berör och både grät och smålog om vartannat. Den här boken är 1:a delen i Borghamnsserien. Det är en riktigt varm och mysig feelgood som jag verkligen rekommenderar 💕

Omdöme: 4/5

__________

 

 
Titel: longingforlove.se
Författare: Monika Thormann

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
323
Förlag: Ordalaget

📖
Var hittar man kärleken när man passerat 40 plus? Tinder? Andra nätdejtingsajter? Cecilia har förlorat tron på kärleken men är ändå inte beredd att ge upp hoppet. 


- Jag valde att göra Cecilia i longingforlove.se lite arg, med kortklippta naglar och platta skor för att jag hade läst så många romaner där jag inte alls kände igen mig. Alla kvinnor klapprade runt i högklackat, bröt av sina konstgjorda naglar, shoppade dagarna i ända, kunde inte köra bil och drömde om att starta kaféer, säger Monika Thormann. Huvudpersonen Cecilia är arg på män, inte speciellt deprimerad och hon försöker välja en man med intellektet och inte efter sina känslor. Cecilia arbetar som bibliotekarie, älskar böcker och vill själv skriva. 


För att närma sig den drömmen åker hon på en skrivkurs i skärgården som leds av Ruben, en känd författare, som väcker Cecilias nyfikenhet. Bland deltagarna finns Jari, en förvuxen ungdom, och den vältränade norrmannen Eldar som båda blir dejtingaspiranter. Kursveckan blir intensiv för Cecilia. Förvecklingar, längtan efter kärlek, åtrå, en mystisk kontakt på dejtingsidan, men även misstro mot sig själv, sin skrivförmåga och omgivningen. 


Hur kommer sensommarveckan och den efterföljande resan till Island att påverka resten av hennes liv?
__________

Finstämd, jordnära & kärleksfull bladvändare!

Det här är en bok som jag verkligen kunde relatera till och igenkänning om en  medelålders kvinnas längtan efter kärlek. Huvudkaraktärerna är Ruben och Cecilia som jag tyckte mycket om men boken handlar om så mycket mer. 

Historien har ett bra tempo och driv, är välskriven och med ett budskap och härlig humor i dråpliga situationer. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och hela boken känns äkta. En riktig bladvändare och mycket fin feelgoodbok.

Omdöme: 4,5/5

Tusen tack @monicathormann för att jag fick läsa din fantastiska bok och även tack till förlaget @ordalagetbokforlag 💕

__________
Titel: Hälsningar från den spanska körsbärsträdgården
Författare: Jo Thomas

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
447
Förlag: Polaris

📖
Efter tre brutna förlovningar är Beti i stort behov av en nystart i livet. Vad kan passa bättre än att bege sig till södra Spanien och börja en ny tillvaro i solen? Men allt är inte bara sangria och siesta. Beti får jobb på en andalusisk gård där man odlar körsbär, där ska bären plockas och träden vattnas, dessutom är hennes temperamentsfulle chef Antonio en riktig utmaning. Medan solen ger henne färg njuter hon mer och mer av sitt nya liv. Och när hon dessutom upptäcker flamencon så händer något med henne. Hon måste bara släppa taget och lyssna till sitt hjärta. Den spanska körsbärsträdgården är en bok fylld av sol, kärlek och familjehemligheter.

____________

Varm, spännande, kärleksfull bladvändare!

Det här är en fantastisk bok om familjehemligheter, kärlek, sol och ett ämne som fängslar och förmedlar vikten av att tro på sin förmåga av att vara viktig för andra, lita på sig själv och tänka positivtJo Thomas skriver såå fint med underbara karaktärer och helt fantastiska miljöbeskrivningar att man känner sig delaktig och här känner jag solens strålar. Boken är lättläst och svår att lägga ifrån sig. Jag har bara läst en bok tidigare av författaren ”Den franska lavendelgården” som jag också tyckte mycket om och den här blev också en favorit. Alla böckerna är fristående. En riktig feelgood som jag rekommenderar!

Omdöme: 4/5

Tack @bokforlagetpolaris för recex och möjligheten att få läsa 💓

__________

 

Titel:
 Hjärtat talar grekiska
Författare: Angela Rizzo

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
349
Förlag: Hoi förlag

📖
Den trettioåriga läkaren Maria sitter i ett flygplan, på väg tillbaka till barndomens ö i Grekland där moderns sida av släkten bor. Hon vet inte varför hon har kallats dit, eller vad hon kan förvänta sig. Hon har aldrig förstått varför kontakten med familjen bröts när hon var tio år och har svårt att förlåta att de övergav henne. Återföreningen väcker starka känslor till liv och hon går från att ha varit ensam till att plötsligt vara en del i en stor, kärleksfull familj som styrs av den godhjärtade men excentriska mormodern. Maria blir snart varse att med gemenskap och tillhörighet följer inte bara trygghet och mening, utan även ansvar och krav. När hon möter kärleken tillåter hon sig för första gången att bortse från förnuftet och kastar sig in i en passionerad relation som låter henne utforska sin egen lust och kvinnlighet, men saker blir komplicerade när en tragedi inträffar och snart befinner hon sig mitt i ett äkta grekiskt drama.

____________

Mysig, lättläst, välskriven feelgood/romance!

Det här är första boken i en serie. Många härliga karaktärer som man bara älskar. Boken innehåller det mesta, kärlek, romantik, värme, sorg, känslor, längtan och hopp. Vackra och målande miljöbeskrivningar som gör att man längtar till Grekland 💓 Ibland så tar kanske dom erotiska scenerna över lite för mycket och själva handlingen kommer i skymundan, men helt ok. Boken är välskriven, intressant och lättläst och gillar man romance så är detta boken för dig! Ser mycket fram emot nästa bok!

Omdöme: 3,5/5                         

Tack @angelarizzoforfattare och @hoiforlag för att jag fick möjlighet att läsa 🤗

____________

 

Titel:
 Den bästa sommaren
Författare: Sarah Morgan

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
317
Förlag: Harper Collins

📖
Stekande sol och skamlös matchmaking är perfekta ingredienser för att skapa den bästa sommaren! Även om Kathleen är åttio år och precis haft inbrott vill hon inte alls ha den hjälp som hennes dotter försöker tvinga på henne. Det hon behöver nu är ett riktigt äventyr! Hon börjar därför smida planer på en efterlängtad roadtrip. Liza håller på att gå under av vardagens alla måsten och det sista hon behöver är att hennes envisa mamma ska dra iväg på en ogenomtänkt semester - är det bara hon som har förståndet i behåll? När Martha, som inte vet vad hon ska göra med sitt liv och dessutom försöker bli kvitt ett efterhängset ex, får syn på Kathleens annons har hon svaret på sina böner. Chaufför på en "episk roadtrip" låter som något för henne. Enda kruxet är att hon ogärna kör bil. Tack vare Kathleens äventyrslusta och lite jävlar anamma får de tre kvinnorna uppleva en sommar de sent ska glömma.

__________

Mysig, humoristisk, välskriven sommarfeelgood!

Sarah Morgan kan verkligen skriva böcker som får mig att bli helt fast. Miljöbeskrivningarna och karaktärerna är fantastiska. I den här storyn så är det berättaren Kathleen, en 80 årig ganska tjurig och envis  kvinna, men såå härlig, och dottern Liza samt Martha som är chaufför, som alla berättar i tredje persons perspektiv. En underbar feelgood som innehåller både sorg, kärlek, familjehemligheter, relationer och härlig humor, är även spännande och har en härlig blandning av sött och salt. Dessa kvinnor tar dig med på ett riktigt äventyr med spännande intriger och visar att det aldrig är för sent att leva livet och drömma oavsett ålder. En underbar och mysig bok med många fina budskap! Välskriven bladvändare som jag varmt rekommenderar!

Omdöme: 5/5

Tack @harpercollins_sverige och @sarahmorganwrites för rexex och för möjligheten att få läsa den här fantastiska boken 💕

____________Titel: Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen
Författare: Yvonne Ehn

Utgiven år: 2022
Förlag: Stellar förlag

📖
Det oväntade sms:et som precis landat i telefonen känns som ett slag i magen. Cornelia behöver ingen betänketid - hon vet att hon måste lämna allting bakom sig. Lägenheten, jobbet och sakerna betyder ingenting längre. Hon måste fly, någonstans dit avsändaren inte kan spåra henne. Valet faller på Kanelholmen, en avlägsen ö ute i Stockholms pittoreska skärgård. Utan några löften om bostad eller arbete sätter hon sig på båten mot sitt nya liv. Det får bära eller brista. På Kanelholmen möter Cornelia en gemenskap som välkomnar henne med öppna armar. Men ön visar sig också bjuda på utmaningar hon inte kunnat föreställa sig. Vad skulle hennes älskade morfar säga om han såg henne nu? Samtidigt som Cornelias brokiga förflutna kommer allt närmare, snubblar hon själv över ett mysterium. Ett mysterium, som hon inte kan låta bli att försöka lösa. Kanelholmen är en feelgood-serie i flera delar om livet på en skärgårdsö. Lär känna invånarna och bli själv en del av gemenskapen på mysiga Kanelholmen.

____________

Varm, mysig, tänkvärd och en riktig sommarbok!

Det här är en riktig sommarbok. Jag känner havsluften och alla dofter genom boksidorna. Älskar karaktärerna och dom underbara miljöbeskrivningarna. Såå mysig och charmig feelgood som innehåller det mesta, vänskap, 
kärlek, glädje och lite smärta och en samling hundar, precis rätt ingredienser. Boken är välskriven, lättläst och sidorna bara flyger fram, en riktig bladvändare. En riktigt mysig sommarbok perfekt för att läsas i hängmattan, solvarma klippor eller hemma i läsfåtöljen. Den här boken är första delen i en serie och jag ser redan fram emot att fortsätta läsa om Kanelholmen.
Omdöme: 5/5


Tusen tack @stellarforlag och @yvonneehn för recex och chansen att få läsa 
🙏

____________

 

Titel: En drömresa för fyra
Författare: Milly Johnson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
500
Förlag: Polaris

📖
Vännerna Roz, Olive, Ven och Frankie träffades i skolan och fann varandra omedelbart. Tillsammans dagdrömde de om en högtflygande framtid, full av fantastiska framgångar och rosaskimrande romantik. Världen låg vid deras fötter. Tjugofem år senare är verkligheten en annan. Olive försörjer sin late man och hans sjukliga mamma som städerska. Roz hjärta har blivit så krossat att inte ens hennes nye partner Manus omsorg och kärlek verkar kunna läka det. Och hon har brutit kontakten med Frankie. Men Ven har bestämt sig för att gänget ska återförenas och vad kan vara bättre än att åka på den lyxiga medelhavskryssningen som de alltid drömt om? Plötsligt befinner sig de fyra vännerna långt hemifrån på öppet hav, redo att njuta av en välbehövlig semester. I takt med att de soldränkta dagarna går ter sig vardagen alltmer avlägsen, men vad väntar egentligen på dem när det är dags att gå i land?

__________

Varm & mysig

Ännu en småmysig bok av Milly Johnson. Kanske inte den bästa av hennes böcker. Men jag älskar hennes sätt att skriva berättelser om intressanta människor och livsöden. Språket är enkelt och flyter på och karaktärerna   känns så levande. Miljöbeskrivningen är fantastisk och jag blir riktigt sugen på att åka på en kryssning efter jag har läst boken. Lättläst bok som trots sina många sidor gick snabbt att läsa.

Tusen tack @bokforlagetpolaris för chansen att få läsa ännu en fin bok av Milly

Omdöme: 4/5

__________

 

Titel:
 Mord under augustimånen
Författare: Lena Risberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
191
Förlag: Lava

📖

Sköna augusti störs av att en okänd människa hittas död på en byggnadsställning utanför bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm i Stockholm. Omständigheterna är både mystiska och oklara. Polisen misstänker mord och en utredning startar. Bästa väninnorna Ninni och Bim hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Nyinflyttade grannar, gamla bekanta och utomstående blir misstänkta när damerna startar sin egen mördarjakt. En händelserik och dramatisk utflykt till skärgårdsön Utö väcker ännu fler frågor.

__________


"Mord under augustimånen" är den 3:e boken i serien om Ninni och Bim. Jag är glad att få vara tillbaka med Bim och Ninni på Konvaljen och jag fångas in i storyn från första kapitlet. Det är en underhållande bok med fantastiskt personporträtt, matinspiration, nostalgitrippar, spännande intriger toppat med mysterier och mordgåtor. Författaren 
har öga för dom små detaljerna som bidrar så mycket till själva helhetenBoken är såå mysig och varm och en riktig feelgood/mysdeckare. Det är ett fantastiskt språk och bra flyt och driv i berättelsen som gör den lättläst och svår att lägga ifrån sig. Och väninnorna har verkligen utvecklats från tidigare böcker och det är så härligt. Har ni missat den här serien så rekommenderar jag den varmt! Läs gärna dom 2 tidigare böckerna först om du inte gjort det. Jättebra 🤗

Tusen tack fina 
@forfattare_lena_risberg för att jag fick förhandsläsa den här fantastiska boken och jag ser redan fram emot nästa bok 💕

Omdöme: 4,5/5

____________

 
Titel: Berätta en detalj
Författare: Malin Tuvesson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
311
Förlag: Ordberoende

📖
Romanceförfattaren Julia lämnar ett förhållande på sparlåga hemma i Sverige och drar till London för att göra PR och skriva manus när en av hennes böcker ska filmatiseras. Beskedet om att Paul Thompson, en av de mest eftertraktade filmstjärnorna för tillfället, tackat ja till rollen som Antonio gör alla överlyckliga. Alla utom Julia. Hur kan den överreklamerade, stroppiga skådisen passa för rollen som ligger henne så varmt om hjärtat? En grillfest hemma hos Paul håller på att sluta i tragedi och plötsligt är det Julia som kommer att spela en viktig roll för Paul. Hon tvingas successivt omvärdera sin inställning - kanske finns det ett djup bakom hans snygga fasad trots allt.

__________

Underhållande, Lättläst, Mysig & Intressant

Den här boken är författarens debutroman. Bokomslaget är såå fint och tilltalar mig till läsning! Handlingen är intressant där man får följa karaktären Julia på hennes olika intervjuer som författare. Boken är lättsam, lättläst, mysig och underhållande och det är lagom med sexscener 😁 Innehåller kärlek, vänskap, intriger och är en härlig blandning av feelgood/romance!

Omdöme: 4/5

Tack till @ordberoendefrlag och @tuvessonmalinför möjligheten att läsa 💕

____________

 
Titel: 
Vända blad (del 2 om Schantz förlag)

Författare: Johanna Schreiber
Utgiven år: 2022
Förlag: Norstedts förlag

📖
Förläggaren Clara är den eviga singeln som är fast övertygad om att kärlek aldrig blir lika fantastisk som i böckerna. Stukad efter att ha tappat sin största författare till en av Schantz förlags värsta konkurrenter ser hon äntligen en ljusning när manuset till en otrolig kärleksroman landar på hennes skrivbord. Vad Clara inte räknat med är att hon ska bli lika förälskad i författaren som hon är i manuset. Hon är övertygad om att romanen kommer att bli en succé - om den nya snobbiga förlagschefen inte hinner göra sig av med henne innan dess. Valet mellan kärlek och karriär borde vara enkelt för en romantiker, men med kolleger som sviker, chefer som ljuger och en familj som vägrar prata om sår som aldrig riktigt läker blir det svårare än Clara hade kunnat föreställa sig.

📖
Det här är andra fristående boken om Schantz förlag. Jag tyckte mycket om förra boken ”mellan raderna” och den här var inget undantag. Det är humor, intriger, svärta, kärlek, vänskap och värme i en salig blandning och karaktärerna känns så levande och fantastiskt beskrivna. Miljöskildringarna är så härliga och vem skulle inte vilja tillbringa tid i böckernas värld 💕
En charmig, mysig och underbar feelgood och otroligt intressant hur det går till i processen att ge ut en bok. En riktig bladvändare så missa inte! Nu ser jag fram emot nästa bok 🤗

Tack till @norstedts_forlag och @joschreiber för recex och att jag fick möjlighet att läse den här fantastiska boken 🌸

 
Titel: 
En enkel till Indien

Författare: Cassandra Brunstedt
Utgiven år: 2022
Förlag: LB förlag

📖
Modejournalisten Ella Franks vildaste dröm blir till verklighet när hon tackar ja till tjänsten som chefredaktör för världens största modemagasin, som ska lanseras i Skandinavien. Men mitt i drömmen inser Ella att hon borde varit försiktig med vad hon önskade sig. Erbjudandet som verkar för bra för att vara sant, med inflytande, pengar och lyxiga champagnemingel, visar sig snart vara just det. Och en olycka kommer sällan ensam. När Ellas liv rasar samman vet hon inte längre vad hon ska ta sig till. Utmattad och besviken bokar hon en enkel biljett till Indien och checkar in på ett ashram. Där möter hon meditationsläraren Amit som öppnar hennes ögon på fler sätt än hon trodde var möjligt. En enkel till Indien är en roman om att nå en återvändsgränd och lära sig hitta nya vägar framåt. Om livsförändrande insikter och den magi som först kan uppstå när man saktar ner och skapar rum för den.


📖
Åh vilken fantastisk debutbok! Tyckte otroligt mycket om den här boken på alla sätt. Jag har själv drömt om att få åka till Indien på en retreat och jag älskar kristaller och använder dom dagligen, likaså healing och yoga 💕 Fantastiska miljöbeskrivningar och ett fint persongalleri och en otroligt trovärdig historia. Det märks att författaren har mycket bra kunskaper och egna erfarenheter. En varm och kärleksfull feelgood som var svår att lägga ifrån sig! Jag hoppas få se mer av Cassandra framöver!

Tusen tack till @lbforlag och @cassandra.brunstedt för chansen att få läsa den här fantastiska boken 💕

 
Titel: Sommargästen
Författare: Anna Sundbeck Klav
Utgiven år: 2022
Förlag: Harper Collins

📖
När Agneta blir änka känns hennes hus i Mölle plötsligt alldeles för stort, och hon beslutar sig för att hyra ut ett rum för att dryga ut hushållskassan. Hemligheten som maken Henning berättade före sin död - att han har en dotter utanför äktenskapet - skaver i henne, och hon måste också bestämma vad hon ska göra med hans aska som hon gömt under sängen. Sophie har vuxit upp med sin danska rockstjärna till mamma, och när hon får veta att hennes far gått bort reser hon till hans hemstad Mölle. Hon hyr av en slump in sig hos Agneta och sommaren som följer blir ett hisnande äventyr kantat av sorg och lycka, rödvin och jordgubbssaft, kärlek och besvikelse. Och en stark, ny vänskap som ingen av kvinnorna hade väntat sig.

📖 Det här var en riktigt fantastisk bok helt i min smak! Första delen i serien ”Huset i Mölle” en feelgood. Jag älskar när man får vara med i historien både i dåtid och nutid! Såå mysig och lättläst och en riktig bladvändare. Boken är skriven med ett vackert språk och miljöbeskrivningarna är fantastiska. Vänskapsband mellan ung och äldre är såå fint beskrivet och som växer fram genom sorg, hemligheter och saknad! Rekommenderas verkligen. Perfekt bok för riktig sommarfeeling och nu ser jag fram emot fortsättningen i nästa del. Omslaget är sååå somrigt och vackert 💕

Tusen tack till @harpercollins och @annasundbeckklav för att jag fick chansen att läsa den här fantastiska boken 🙏

 

Titel: 
Frank

Författare: Magnus Ottosson @magnusskriverbok
Utgiven år: 2022
Förlag: Visto & Idus förlag

📖
När Frank är på väg hem från jobbet får han ett samtal som förändrar hans liv. En tragisk händelse har gjort att det senaste året varit mörkt och utan framtidstro, men när Patric ringer och erbjuder honom boende och ett jobb i New York är det som att han får en andra chans. Ett vikariat på The New York Times, en av de mest anrika tidningarna i världen. Inget håller honom kvar i Växjö längre. Uppsägningen från hans tjänst på Smålandsposten är odramatisk och den 10 april 2012 lyfter planet mot JFK Airport i New York. Hans förflutna plågar honom, men ett oväntat möte redan första arbetsdagen får honom att trotsa osäkerheten och övertygar honom om att det är rätt beslut att börja om. För musikern och skaparen Magnus Ottosson var steget till att skriva böcker inte särskilt långt. Magnus debuterar nu med Frank, den första boken i en kommande serie om Smålandsjournalisten Frank. En serie som ska locka till en skön stund i hängmattan eller i soffan en söndagseftermiddag.


📖
Det här är författarens debutbok och första i en kommande bokserie! En härlig och välskriven feelgood med ganska korta kapitel som gör att den är lättläst och kapitlen flyger fram i en rasande fart. Fina miljöbeskrivningar, intressant handling och ett härligt persongalleri. Som gammal Göteborgare är det en fröjd att läsa boken och man känner igen sig ganska mycket. Nu ser jag mycket fram emot dom kommande böckerna i serien. En läsvärd och fantastisk bok som jag kan rekommendera!

Tack @idusforlag @vistoforlag @magnusskriverbok för möjligheten att få läsa den här boken 🤗

 
Titel: Bali, bullar och bröllop
Författare: Tove Höglund
Utgiven år: 2022
Förlag: BOD Sverige

📖
Candice lever sedan 8 år tillbaka på Bali med Vince. Hon är nykter alkoholist och umgås mest med vänner i AA-gemenskapen och försörjer sig som konstnär. Livet skulle vara perfekt om det inte vore för sorgen över den trasiga relationen med dottern Majken och barnbarnet Lina. Majken är perfektionist ut i fingerspetsarna och kämpar för att hålla ihop. När en kollega på skolan i Stockholm blir sjukskriven och Majken måste jobba dubbelt är hon nära nog att brista. Lina kämpar på med studierna på Stockholms universitet. Men är utbildningen verkligen rätt för henne? Hon har redan hoppat av en utbildning och har stora krav på sig att läsa vidare. Så dyker en vänförfrågan upp på Facebook. Hur vågar Candice höra av sig efter det hon gjorde för 24 år sedan?


📖
Den här boken är såå fantastisk och den fångade mig direkt och grep tag i mitt innersta, mitt hjärta och själ. Mycket av det som dom fantastiska karaktärerna är med om och som boken handlar om, alkoholism, adhd, dåliga familjerelationer, har jag själv erfarenheter av, både via jobbet och privatlivet, så det kändes mycket träffande på många plan. En feelgoodroman med svärta men även mycket kärlek och människors förmåga att förlåta och förändra. En varm och fin roman som är författarens debut och det kan man inte tro, såå bra skriven, lättläst och miljöbeskrivningar som är helt fantastiska. Det märks att författaren har stor kännedom i dom tunga ämnena. Jag skulle väldigt gärna vilja åka till Bali! Sen hoppas jag verkligen att det kommer ut fler böcker framöver av Tove 💕

Tack till @bod_sverige och @tovehoglund_forfattare för att jag fick chansen att läsa den här fantastiska boken 🙏

📖📖 

Titel:
 Benny älskar Baklava

Författare: Mikael Jisander
Utgiven år: 2021
Förlag: Modernista
Ljudbok: Fredde Granberg

📖
Benny begär inte mycket av livet. Bara att det är ordning och reda i rörmokeriet, att Liverpool vinner sina matcher och att ölen på puben är skummande kall. Dagarna går sin gilla gång och bjuder sällan på några större överraskningar. Inte förrän det övergivna grannhuset plötsligt får nya invånare. Farah och hennes familj är flyktingar från Syrien och nyinflyttade i den lilla orten Klippan, något som vänder upp och ner på allt invant. Lugnet på gatan byts mot högljudda diskussioner och oskottade trottoarer. Benny är skeptisk. Polarna ännu mer. Och när en serie stölder och våldsbrott samtidigt blossar upp är spekulationerna i full gång.Trots motsättningarna dras Benny motvilligt till Farah. Hon är mörk och spännande, men också irriterande. Varmhjärtad och omtänksam, men också en besserwisser. Och så bakar hon gudomligt goda kakor, även om han uppfattar ordet baklava som en smula suspekt. Problemen i byn eskalerar, drevet går, och Benny får erfara vad rädslan för det okända kan göra med människor. När situationen ställs på sin spets och Benny tvingas till ett livsavgörande val krävs det mer mod än han någonsin lyckats uppbåda.

📖
Det här är författarens debutbok, en helt fantastisk debut. En bok som jag fastnade i direkt och jag sträcklyssnade på boken med Fredde Granberg som verkligen är en superbra uppläsare med sån inlevelse! Boken är rolig, gripande, lättläst, berörande, välskriven och har ett djup i all sin enkelhet. Det är en riktig berg- och dalbana i berättelsen om Benny och som läsare sugs jag helt in i hans liv. Jag hoppas att jag får läsa fler böcker av författaren framöver! En bok som jag verkligen rekommenderar att läsa eller lyssna på!

🌸

 
Titel: Drottningen av önsketänkande
Författare: Milly Johnson @themillyjohnson
Utgiven år: 2022
Förlag: Polaris förlag @bokforlagetpolaris

📖
När Lewis Harley får en hjärtattack precis efter att ha fyllt fyrtio är det en riktig varningssignal. Det är dags att lämna den stressiga tillvaron i storstaden och göra det han alltid har drömt om. Tillsammans med sin fru Charlotte öppnar han en antikaffär. När Bonnie Brookland en dag kliver in I butiken känner hon sig som hemma. Hon har vuxit upp med en pappa som var antikhandlare, nu arbetar hon för mannen som köpte hennes pappas butik, något hon inte alls trivs med. När Bonnie och Lewis börjar jobba tillsammans märker de snart att de dras till varandra. Bonnie är fast i ett kärlekslöst äktenskap, och Lewis och Charlotte har fler problem i sin relation än vad de vill erkänna. Dessutom har båda hemligheter i sitt förflutna som snart inte går att dölja. Kan de få den lycka de båda förtjänar?


📖
Jag bara älskar alla böckerna av Milly Johnson och den här är inget undantag! Den är otroligt charmig, mysig, underhållande och en riktig bladvändare. Här bjuds man på en hel del vänskap, värme, allvar, humor och kärlek. En välskriven bok med mysiga miljöbeskrivningar och karaktärer och ett språk som är fantastiskt och gör boken lättläst trots sina nästan 500 sidor. Milly Johnson är så skicklig på att gestalta olika personer och det finns sådant djup i varje berättelse. Hon är enligt mig den stora drottningen av feelgood och jag blir aldrig besviken! Nu ser jag fram emot att få läsa nästa bok av Milly Johnson! Och om du har missat den här eller dom andra böckerna så rekommenderar jag varmt att du läser!

Tack så mycket @bokforlagetpolaris och @themillyjohnson för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏🏻 💓

 
Titel:
 Landsvägarnas drottning BH-Bussen: 1

Författare: Karin Jansson
Utgiven år: 2022
Ljudbok: Gunilla Leining
Förlag: Printz publishing

📖
Ny, charmig serie om uppbrott och livskriser – och underkläder!

44-åriga Annie befinner sig mitt i en livskris. Efter att ha tillfrisknat från en allvarlig bröstcancer är hon tillbaka på det trygga, men tråkiga, jobbet i hemtjänsten. Förhållandet med Mårten knakar också i fogarna, speciellt när han nu har börjat sjunga i kör med den irriterande Carola. Till råga på allt har Annie dessutom blivit "kompisdumpad" av bästisen Åsa, som hon planerat att starta underklädesbutik med.
Vändningen kommer när Annie blixtförälskar sig i en högerstyrd Scaniabuss från sextiotalet och ger sig ut på landsvägarna för att sälja underkläder. Det blir några omvälvande veckor med kundmöten, nya vänskaper, bad i insjöar och vackra vyer i Hälsingland, Härjedalen och Dalarna. Det är dags för Annie att ta reda på vad hon vill med livet. Samtidigt bär hon på en gåta från sitt förflutna. Vet hon hela sanningen om vem hon är?

📖
Landsvägarnas drottning är den första delen i Karin Jansons nya serie Bh-bussen. Jag älskar Karin´s böcker, hon är fantastisk på att skriva feelgood och gestaltar originella karaktärer och miljöer helt underbart. Den här boken är en riktig bladvändare. Man får uppleva underbara miljöer i mellersta Sverige och jag kan riktigt se mig själv på platserna då jag har varit där för många år sen, i Dalarna, Härjedalen och Hälsingland, såå fantastiska miljöer! Boken är humoristisk, annorlunda och en underhållande berättelse och med en dos allvar om uppbrott och mod i en tid i livet då många väljer att i stället luta sig tillbaka. Nu ser jag såå mycket fram emot att få läsa mer i kommande böcker i den här fantastiska bokserien!

🌸


Titel: När vardagen knackar på
Författare: Anna Alemo
Utgiven år: 2022
Förlag: Historiska media
Ljudbok: Sofia Berntson

📖
Frida och Mårten har flyttat ihop, men hur håller man liv i kärleken när vardagen med renovering, arbete och utbildning blir centralt? Frida vill så gärna att Mårten ska fria, men han har fullt upp med att byta arbetsuppgifter och genomgå utbildning. Frida får hålla i tåtarna med renovering och hunden Max när Mårten är i Stockholm. Dessutom finns Kim där med sina långa ben och långa blonda hår

📖
När vardagen knackar på är uppföljaren till ”När livet har andra planer”, Det här är en såå mysig bok, en riktig pärla och det är verkligen en riktig feelgood som har allt. Underbar och varm bok som beskriver på ett fantastiskt sätt hur det kan vara att leva i ett nytt förhållande där man trevar sig fram. Karaktärerna är fantastiska och jag kommer på mig själv med att skratta som en tok. En fin bok som får mig att bli varm i hjärtat! Sofia Berntson är fantastisk som uppläsare till den här boken. Läs den. Men börja med första boken om du inte läst den än!

🌸

 
Titel: När grannen tystnar
Författare: Sofia Rutbäck Eriksson & Mattias Boström
Utgiven år: 2022
Förlag: Lind & Co
Ljudbok: Ellen Jelinek

📖
Katarina Zapp och hennes eminenta detektivbyrå rycker ut när Malmuddens "Café Klas" behöver stöttning i sitt nya extrajobb som nämndeman. Klas är nära att bryta ihop i domstolen, innan förhandlingarna ens hinner börja. Under pausen som utses faller Domare Tikkanen död ihop i korridoren. Hjärtproblem säger polisens undersökning, mord säger Katarina Zapp. Samtidigt som detektivbyrån tar sig an Tikkanens död så beter sig Gretas PRO vän Ulf konstigt. Är han den han utsäger sig att vara? Katarina själv vet inte hur hon själv ska välja, satsa på Amin eller Babic.

📖
Jag bara älskar böckerna om Katarina Zapp och Greta. Övriga karaktärer är också såå underbara. Jag sträcklyssnar med glädje och jag skrattar gott åt alla galna upptåg och det härliga språket och vill inte att den ska ta slut. En riktig feelgood som man blir glad av. Ja vill ni skratta så kommer ni som jag bara älska Zapp, Greta och övriga karaktärer så läs/lyssna på boken och har man inte följt den här serien så börja med första boken så du hänger med! Hoppas det kommer många fler böcker i den här serien 🤗🙏

🌸  

Titel: Mord i bistra vinternatten
Författare: Lena Risberg
Utgiven år: 2021
Förlag: Lava

📖
Det lackar mot en fröjdefull jul men i bostadsrättsföreningen Konvaljen på Södermalm störs den stundande julefriden av ett dubbelmord. Eller är det en tragisk olycka? Bästa väninnorna och grannarna Ninni och Bim hamnar återigen mitt i händelsernas centrum. Vad döljer deras grannar? Såväl nyinflyttade som gamla bekanta är misstänkta till motsatsen bevisats. Dessutom verkar det som om kärleken hittat till den olycksdrabbade bostadsrättsföreningen.

📖
"Mord i bistra vinternatten" är den andra boken i serien om Bim & Ninni. Den första är "Mord, det är mord" som jag tyckte mycket om och den här boken är ett snäpp bättre, så det märks att författaren har utvecklats i sitt skrivande. I den här boken så får vi ta del av underhållande personporträtt, nostalgitrippar och spännande intriger. Det är en rolig, lättsam, klurig och fartfylld mordgåta toppad med matinspiration och fina miljöbeskrivningar.

En feelgood-deckare i ordets rätta bemärkelse. Boken är välskriven, lättläst och med korta kapitel vilket gör att man lätt sträckläser. Men det beror också på att det är en fantastisk historia och ett härligt språk och med fantastiska karaktärer. Det är också roligt att berättelsen kretsar kring en bostadsrättsförening och där vissa av karaktärerna i huset är lite speciella, så härliga och dom sätter avtryck på mig! Såg någonstans att det ska komma en fortsättning, del 3 och det ser jag mycket fram emot! Det här är en bok jag verkligen rekommenderar att läsa!


🌸  Titel:
 Som om ingenting hänt
Författare: Anette Nyberg

Utgiven år: 2021
Förlag: Lava

📖 📖
Boken:

Lisa och hennes familj har flyttat tillbaka till Glättringe efter några år i USA där Lasse, hennes man har arbetat samtidigt som hon roddat med familjen. I Glättringe ska hon i lugn och ro inreda det nya huset i lugn och ro och samtidigt ta hand om både Lasse och barnen. Dock blir det inte som Lisa tänkt, hon behöver hoppa in och arbeta i Mammans café och beslutar sig sedan att ta över det tillsammans med sin syster. Allt mer tid läggs för att caféet ska bli iordningställt och gå med vinst, samtidigt som Lasse lägger allt mer tid utanför hemmet vilket leder fram till en händelse som gör att Lisa måste omvärdera både familjelivet och framtidsplanerna

📖 📖
Mina tankar:

Det här är första boken i en bokserie och författarens debutbok. Handlingen kretsar kring Lisa och hennes utveckling och man får följa hennes relation till sin syster, sina anställda och även hur hon är som affärskvinna och renoveringen av sitt café. En riktig feelgood som är välskriven, beroendeframkallande (sträckläste) och berättelsen känns så äkta att jag kan känna doften av nybakat från caféet. Jag ser interiören, människorna och köket framför mig så det känns som jag är där själv. Det märks att Anette vet hur ett café fungerar, allt verkar så trovärdigt. Så mysig bok och jag är så glad att jag har bok 2 kvar att läsa framöver! Tack snälla @anette.nyb för att du var så snäll och skickade ett ex av denna första bok så jag kan läsa i ordning! En eloge till illustratören @emmagravesdesign för ett fantastiskt vackert bokomslag!

Omdöme: 4/5

🌸 🌸 


 Titel: 
MeloDrama Queens – Vad kan gå fel?

Författare: Nanne Grönvall
Utgiven år: 2021
Förlag: Lava förlag
Finns även som ljudbok och Nanne läser boken själv!

📖 📖
Boken:
Mimmi och Pirjo - två artister vars storhetstider har passerat bäst-före datum, åker motvilligt på en gemensam turné i förhoppning att slippa tomma lokaler och inställda konserter. Båda lever kvar i sina divabubblor och dessutom har de alltid avskytt varandra ända sedan de träffades i mitten på nittiotalet. Mimmis livlina i den tuffa nöjesbranschen är hennes trogna vänner - MeloDrama Queens. Välkommen in i en galen nöjesvärld! Att hålla sig aktuell i underhållningsbranschen är en konstart. Att dessutom åldras och försöka hålla jämna steg med digitalisering, influencers och sociala medier, visar sig inte vara helt lätt. I en vardag präglad av konkurrens tar sig MeloDrama Queens igenom glädje, sorg, fram- och motgång tillsammans. Jakten på att känna sig behövda och bekräftade leder MeloDrama Queens ut på hisnande äventyr. Ena dagen är man en stor stjärna och i nästa stund är det knappt någon som ens änner igen en. Vem vet vad som kan gå fel i en MeloDramatisk värld?

📖 📖
Mina tankar:
WOW! Vilken debut, vilken fantastisk bok och handling. Jag har inte skrattat så här mycket på länge, en härlig, lättläst och humoristisk bok. Så många dråpliga händelser som man får vara med om och karaktärerna är sååå härliga. En riktigt tokrolig bok! Man förstår ganska snart att Nanne verkligen har erfarenhet och stenkoll av artistlivet och att det inte alltid är en dans på rosor utan det finns även ibland en ganska hård tillvaro och en svår baksida med till exempel sociala medier och journalister som vränger om saker och ting och att allt man läser inte är sant alla gånger. Jag skulle absolut vilja hänga med på flera äventyr med detta härliga MeloDrama Queens-gäng både i bokform och den hade gjort sig fantastiskt bra även som film! Missa INTE att läsa den här toppenboken, eller lyssna för nu finns den även som ljudbok!
Omdöme: 5/5
Tack @nannegronvall för en underbar bok och tack @lavaforlag för recensionsexemplaret!

🌸 🌸   


Titel: Skrivet i stjärnorna - Gårda brygga 2
Författare: Ida Fryklund

Utgiven år: 2021
Förlag: NoNa
Ljudbok: Charlotta Jonsson

📖 📖
Boken:

Julen närmar sig med stormsteg och Kamile ser fram emot ett lugnt firande tillsammans med sin man Adrian och barnen hemma i Gottskär. Julklappar ska inhandlas, julbelysningen ska upp och knäcken kokas. Samtidigt har hon efter många års kämpande äntligen fått PR-ansvaret för ett av nästa års största projekt. Adrian har alltid stöttat sin frus ambitioner och har inga problem med att ta det mesta av ansvaret i hemmet ... åtminstone ända till dess att han efter en bilolycka själv behöver extra hjälp. När balansen i deras förhållande skiftar sätts förhållandet på prov. Kan drivet att inte förlora sitt prestigefulla projekt och karriär i stället göra att Kamile riskerar sitt äktenskap med Adrian? Samtidigt har Adrians vän Casper fullt upp med att renovera den gamla sommarstugan han nyligen köpt. Att flytta från det välbekanta i Kungsbacka ner till Gårda Brygga är ett stort steg för Casper som alltid försöker hålla sig till den trygga vägen i livet: Inga bergodalbanor på Liseberg, aldrig mer än max en chili-symbol vid beställandet av thaimat, inget dejtande via Tinder. Men så träffar han Gabriella. Hon som bor granne med Kamile och Adrian och vid vissa tillfällen är glad och varm och vid andra snobbig och kall. Trots det så kan han inte låta bli att dras till henne. Men att bli kär är bara det en risk och Gabriella är dessutom redan upptagen

📖 📖
Mina tankar:

Jag älskade första boken om Gårda brygga ”Med handen på hjärtat” och den här var inget undantag, till och med ännu bättre tycker jag! Den innehåller det mesta som en bra romance/feelgood ska göra. Riktigt mysig, varm, kärleksfull, glädjefull, lite sorg, relationer, den berör och väcker tankar, känner starkt för karaktärerna och deras olika livsöden. Men mest av allt så är det KÄRLEK! En fantastisk bok. Fina miljöbeskrivningar och mycket välskriven med fint språk och jag vill även ge en stor eloge till uppläsaren Charlotta Jonsson som är perfekt för den här boken och berättelsen.

🌸 🌸 Titel: Eld, snö och stjärnor
Författare: Heléne Holmström
Utgiven år: 2021
Förlag: Lovereads
Uppläsare: Charlotta Jonsson

📖 📖
Boken:
En varm julroman om en irriterande tv-inspelning, en oväntad kyss och en hundra år gammal surdeg. Nora gör allt för att rädda sina föräldrars älskade konditori från konkurs – ställer till och med upp i tv när hon får chansen. Kändisbagaren Henrik Eklund vill spela in sitt julprogram på konditoriet och Nora har inte råd att tacka nej. Motvilligheten förstärks när tv-teamet dundrar in i Västervik och Henrik vill ändra på allt hon kämpar för att bevara. Men ju mer de umgås, bakar lussekatter och ordnar glöggkväll, desto närmare kommer Nora den karismatiske stjärnbagaren. Och allt kanske inte är som det först verkar. Snart står mer på spel än konditoriets överlevnad och höga tittarsiffror.

📖 📖
Mina tankar:

Wow, vad jag tyckte mycket om den här boken, en riktig pärla. Underbara historier då det handlar om två parallella berättelser. En utspelar sig under andra världskriget och den andra i nutid under julen. Här känner man riktigt dofterna av surdegsbröd, bakverk, teer och viner. Många känslor, vänskap, kärlek och en mycket intressant historia/historier. Karaktären Nora tycker jag mycket om och jag var fast i berättelsen redan efter första kapitlet. En riktigt mysig feelgoodbok som jag varmt kan rekommendera! Vore roligt om man fick fortsätta följa Nora i någon uppföljare! 

>><< 

Titel: Snöfall över strandcaféet (Evie Flynn 2)
Författare: Lucy Diamond @lucydiamondwrites
Utgiven år: 2018
Förlag: Printz Publishing @printzpublishing
Uppläsare: Katharina Cohen

📖 📖
Boken:
Efter en hektisk sommar på strandcaféet ser Evie fram emot sin första jul med nya pojkvännen Ed. Hon är fast besluten att det ska bli den mest perfekta, romantiska julen någonsin. Mysiga kvällar framför brasan bara de två, med vin och godsaker underbart! Men friden tar slut när Eds före detta fru plötsligt tar kontakt igen, och sedan dyker oväntade gäster upp: Eds grinige bror Jake och Evies bästa vän Amber, som just fått sitt hjärta krossat. Lägg till snöstormar och familjedraman, och det ser ut som om julen kommer att bli lite av en kalkon.

📖 📖
Mina tankar:

Vilken mysig, gullig, romantisk, varm, kärleksfull och härlig historia. Lucy Diamond´s böcker brukar alltid vara ett säkert kort och så även den här gången, även om den här inte är ny utan utkom 2018. Boken är del 2 om Evie Flynn och den första boken heter Strandcaféet. Evie känns genuint äkta och trevlig och det var roligt att lära känna henne ännu mer i den här boken! Den är lättläst med, fint språk och relativt kort vilket gör att den går snabbt att läsa! Man blir glad och varm i kroppen av denna boken. Snöfall över strandcaféet är en hjärtevärmande och charmig berättelse i ljuvlig miljö och den perfekta verklighetsflykten när kylan kommer. Det lilla caféet vill man ju bara besöka och bosätta sig i. Man kan riktigt känna doften av alla goda bakverk. 

>><< 
Titel: 
Julstök i Halleholm (Halleholm 2)

Författare: Ruth Kvarnström-Jones
Utgiven år: 2021
Förlag: Printz Publishing
Uppläsare: Rachel Mohlin

📖 📖
Boken:

Hösten har anlänt till Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. Lovisa Lindegrens liv har äntligen ordnat upp sig: hon har stora planer inför julen på stans bästa bageri och kärleken mellan henne och Axel spirar.
Men minnena från barndomen och systern Cecilias cancerbehandling och bortgång har alltid plågat Lovisa, och när Axels mor Désirée insjuknar ställer det till stora problem mellan Lovisa och den praktiskt lagda onkologen Axel. Medan julen närmar sig och husen i Halleholm täcks av gnistrande snö väcks många frågor. Vad döljer bästa vännen Rebecca för Lovisa? Kommer Halleholms mest älskade gubbe Algot att få återförenas med sin familj på andra sidan jordklotet? Och kan Lovisa äntligen förlika sig med Cecilias död för att kunna gå vidare med Axel?

📖 📖
Mina tankar:

Det här är 2:a delen i släktsagan om Halleholm. Jag älskade förra boken och den här var absolut inget undantag. Det är en varm släktsaga, där traditioner och gamla oförrätter möter nutida kärlek och intriger – över läckra cupcakes och hemmagjord varm choklad! Såå mysig, varm, charmig, tänkvärd och fint skriven bok och karaktärerna bara älskar jag. Mycket bak blir det men historien bara flyger fram och man kan riktigt känna doften. Boken innehåller godsaker, intriger och massa kärlek! Ser fram emot uppföljare om Halleholm. Rachel Mohlin är fantastisk som uppläsare till boken!

>><<


Titel: Siden, pärlor och vit marsipan (Systrarna Ljung 3)
Författare: Sofia Fritzson
Utgiven år: 2021
Förlag: Lavender Lit
Uppläsare: Ellen Jelinek

📖 📖
Boken:
Allis storasyster Ellinor ska gifta sig och impulsiv som Allis är erbjuder hon sig att hjälpa till med bröllopsförberedelserna. Men redan vid den första punkten på listan stöter hon på problem och bestämmer sig för att ta hjälp av sin bästa vän och granne, Jakob. Jakob har varit hemligt förälskad i Allis ända sedan hon flyttade in i huset bredvid för två år sedan. De blev snabbt bästa vänner och för att inte riskera deras vänskap har han aldrig berättat hur han egentligen känner. Men när Allis ber om hjälp blir det allt svårare att behålla känslorna för sig själv. Vad skulle hända om han erkänner att han älskar henne?

📖 📖
Mina tankar:

Det här är 3:e och sista delen i serien om systrarna Ljung. Jag har verkligen älskat att följa med dom och övriga karaktärer i övriga böcker, så det känns lite vemodigt nu! Boken är en lättläst, fantastisk och romantisk julroman om vänskap som plötsligt utvecklas till något mer. Såå mycket känslor, värme, vänskap, mys, vinter och ett otroligt fint och gulligt avslut på serien! Missa inte denna underbara bok. Kan läsas fristående om man vill! 

>><< 

Titel: En jul av minnen
Författare: Gabriella P. Kjeilen
Utgiven år: 2021
Förlag: Seraf förlag

📖 📖
Boken:
Julia Erlandsson har inte varit hemma i Lummeby på tolv år. Men när hennes pappa bryter benet och inte orkar resa till henne över julen tvingas hon tillbaka. Minnen från det förflutna jagar henne och trots att hon försöker söka skydd i böckernas värld gör allt henne påmind om vad som hände där för tolv år sedan. Det som fick henne att lämna allt och fly. När Martin Bäckmans mamma drabbades av alzheimers och flyttade in hos honom sattes allt annat på paus. Nu, flera år senare, står han ensam i sitt stora hus när modern tvingats flytta in på hem. Han inser att han befinner sig i lite av en livskris och vet inte riktigt vad han ska göra härnäst. Inte blir det lättare av att hans ungdomskärlek plötsligt dyker upp efter att ha försvunnit spårlöst ur hans liv så många år tidigare.

📖 📖
Mina tankar:
Det här är en jättemysig, kärleksfull, fin och varm julroman inom romance, om att våga bemöta trauman och sorg för att kunna gå vidare och hitta lyckan. Författaren varvar skickligt romantik och familjeband med svärta och livets baksidor. En mycket bra och lättläst historia med härliga karaktärer och en bok som var väldigt svår att lägga ifrån sig så var beredd på sträckläsning.

>><<

Titel: Julmiraklet
Författare: Caroline Twamley
Utgiven år: 2021
Förlag: Seraf förlag

📖 📖
Boken:
Sommaren 1961 har Petter och Inger en svallande tonårsromans. De lovar varandra evig kärlek, trots att de kommer från helt skilda världar. Sextio år senare flyr Daniel storstaden med brustet hjärta. I det slitna gamla torpet, som i annonsen beskrevs som en "vitmålad dröm", finner han inte bara mystiska gamla brev som ger honom bränsle till sin historiska roman. Han finner också Sara som bor i huset intill. Sara bor ensam med sin livliga labrador. Efter att hennes mamma gått bort och relationen till systern blivit allt mer främmande har hon bara sin pappa kvar. Den stundande julen känns allt annat än lustfylld, tills hennes nyvunne granne kommer med ett förslag.

📖 📖
Mina tankar:

Det här är en riktigt mysig julig feelgoodroman om hur människors liv flätas samman och om oväntad vänskap. Det garanteras romantik, julmys, vänskap och värme. Älskar karaktärerna och den fina historien och boken är vackert skriven. En lättläst bok som det inte gick att lägga ifrån sig och vips, så var den utläst! 

>><< 


Titel: Skära skära havre – Del 4 i Sardinön
Författare: Jessika & Annika Devert
Utgiven år: 2021
Förlag: Saga Egmont
Ljudbok: Katharina Cohen

📖 📖
Boken:
Sommaren börjar nå sitt slut på Sardinön och det har gått en vecka sedan Andreas gick ner på knä och friade till Emelie. Men trots den spirande kärleken mellan de två, tycks det knappt finnas någon tid för vare sig deras relation eller för bröllopsplanering. Emelies ex Ousman är fortfarande kvar på ön och skapar dramatik, dottern Linn närmar sig förlossningsdatum och dessutom dröjer det inte länge innan Andreas ska bli pappa. Som vanligt är det mycket som händer omkring Emelie och ännu stormigare blir det när hon återvänder till arbetet på Hembygdsgården och bestämmer sig för att planera både en kräftskiva och en skördefest. Hur ska det egentligen gå med bröllopsplaneringen? Två bebisar? Ousman som lägger sig i allting? Och vem är den nya charmiga kvinnan som plötsligt dyker upp på Sardinön?

📖 📖
Mina tankar:
"Skära, skära havre" är den fjärde delen i den härliga feelgood-serien om Sardinön. En riktigt mysig, charmig och lättsam bok som dom tidigare i serien och en underhållande story. Jag älskar alla karaktärerna på Sardinön. Katharina Cohen passar sååå bra som uppläsare till den här serien! Läses i ordning för att förstå och lära känna karaktärerna.

>><< 


Titel: 
Dina ängder gröna – Del 5 Hallavik
Författare: Sara H. Olsson

Utgiven år: 2021
Ljudbok: Fredde Granberg

>><< 

Boken:

Det har varit dåligt med bokningar till hotellet Vita huset under hösten. Nina och Johanna funderar på hur de kan locka till sig gäster. När Johanna läser en artikel om hur fågelskådare släpper allt och vallfärdar till platser där ovanliga fågelarter siktats, får hon en briljant idé. Samtidigt som affärerna tar fart har Johanna fullt upp med att ta hand om sin fyraårige son, som hon dumt nog tagit ur förskoleverksamheten. Konsten att balansera jobbet med föräldraskapet visar sig vara svårare än hon trott. I sin tur går Nina i hemlighet och funderar över livet. Kanske är det inte hotellägare hon vill vara i resten av sina dagar? När hon oväntat får ett spännande erbjudande ställs allt på sin spets. Men hur lägger hon fram det för Johanna utan att riskera deras vänskap? Även den evige ungkarlen Klarne har omvärderat sitt liv och skaffat sig nya, jämnåriga vänner. Men då en av fågelskådarna börjar bli väldigt påstridig kan han inte riktigt förstå hennes avsikter. Hur mycket förändring klarar egentligen en gammal gubbe?

>><< 

Mina tankar:

Jag bara älskar Sara´s sätt att skriva och har njutit av alla böcker i serien och den här boken är inget undantag. Språket är lättsamt, humoristiskt och kärleksfullt. Jag blev glad i hela kroppen av den här boken.
En underbar och mysig feelgood med en fantastisk historia som jag kan relatera lite till. Älskar Fredde Granberg som uppläsare då han får karaktärerna så levande och äkta. Tack för en fantastisk läsupplevelse!

Omdöme: 5/5

➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 


 


Titel: Det vi glömde säga
Författare: Klara Grebe

Format: Pocket + ljudbok (Frida Hallgren)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2019
Förlag: Albert Bonniers förlag

Betyg: 3/5

En rolig, varm, allvarlig, fartfylld och humoristisk feelgoodroman om att vägra gå vidare i livet och om vänskap, vresiga grannar och tonårsdrömmar som inte riktigt blev som man tänkt sig. Huvudkaraktären Ella, hon kan prata hon och har en massa tankar! Jag lyssnade på ungefär halva boken och F.H är såå perfekt för denna boken. Den blev ännu bättre av hennes röst och karaktärerna blev mer levande. 

Handling:

Ella Larsson har kommit på den perfekta planen för att vinna tillbaka sin exman. Den innehåller ett avspänt förhållande till sex, ett flashigt jobb och lögner om att hon älskar att träna och segla. Kort sagt, allt hon inte är. Hon ska bli en annan. En sportig, känslokall kvinna med välklippt frisyr. Sin exmans dröm! Han ska få tigga om att få henne tillbaka. Kan nån hejda henne, snälla!

➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 

 

Titel: 
Kyss Karlsson i nacken
Författare: Karin Brunk Holmqvist

Format: Ljudbok (Anton Körberg)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Bokfabriken

Betyg: 4/5

Författarens böcker gör mig aldrig besviken. Den här boken är lika härlig, rolig, mysig, varm och lite knäpp men på ett positivt sätt. Man får skratta och kommer ganska snabbt in i handlingen med dom udda karaktärerna som man bara älskar. Mysiga tanter och gubbar. Jag bara älskar systrarna Blenda och Johanna. Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Handling:

De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.

Knäppgökavägens stilla lunk är på väg in i kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.


 ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 


Titel: 
Utloggad - Skrivsystrar: 1
Författare: Lilly Emme

Format: Inbunden
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Förlag: Historiska Media

Betyg: 3/5

En härlig historia med underbara karaktärer som jag kan relatera till i vissa situationer. Skulle nog försöka vara utloggad lite mer än jag är. Det är mycket humor i boken men även allvar där huvudkaraktären verkar lite besatt i att skriva och ge ut sin bok och "glömmer" bort allt viktigt i livet som till exempel sina vänner. Undrar hur långt man är beredd att gå för att förverkliga sina drömmar och är det värt att att göra vad som helst för att bli en publicerad författare?! En feelgood där jag skrattade många gånger och jag fick många tankeställare också.

Handling:

Så länge trettioåriga Katie kan minnas har hon drömt om att bli författare. Tillsammans med tre väninnor har hon bildat kvartetten Skrivsystrar. De har lovat varandra att inte ge upp skrivandet förrän alla fyra är utgivna författare. Men medan vännerna skriver bästsäljare samlar Katie refuseringar på hög. Och hetsen på sociala medier gör knappast hennes sviktande självförtroende bättre.

När Katies frustration av misstag sprids på internet rasar hennes värld. Hon beslutar sig för att logga ut, både från den digitala världen och den verkliga. Först när mobiltelefonen tystnar och hon flyr London börjar hon inse vad som är viktigt i livet. Hon lovar sig själv att aldrig mer skriva ett ord. Ett löfte som vore lätt att hålla om hon bara inte haft den den där hemliga berättelsen som pockat på att bli satt på pränt ända sedan hon var barn.

 ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 


Titel: 
Herre på täppan (Ester Karlsson med K/Del 4)
Författare: Olséni & Hansen

Format: Ljudbok (Anton Körberg)
Kategori: Roman/Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

En härlig bok om Ester och hennes kakadua Roland och dom andra karaktärerna. En underbar historia i mysdeckar-kategorin där Ester och hennes vänner, förutom kolonilivet, vardagslivet och annat även får ett mord på halsen som måste lösas. Har du inte läst dom tidigare böckerna så rekommenderar jag dom även om det är fristående böcker så blir det lättare att hänga med i alla karaktärer!

Herre på Täppan är den fristående fortsättningen på Ester Karlsson med K (2017), Ett lik i garderoben (2018) och Grannar i död och lust (2020) - härliga pusseldeckare med starka karaktärsskildringar och en stor dos humor.

Handling:

Arne och Barbro har blivit med kolonistuga, och Ester och hennes kakadua Roland tillbringar motvilligt sensommaren i det spartanska lilla huset. En av kolonigrannarna, Hjalmar von Ridderhusen, en distingerad herre med dyra vanor, visar sig vara Barbros första kärlek. Arne går i taket av svartsjuka, och när sedan Hjalmar påträffas död pekas Arne genast ut som huvudmisstänkt av polisen. När ytterligare en av koloniägarna går döden till mötes dras även Roland in i utredningen då kriminalkommissarie Bertilsson misstänker att Esters kakadua blivit vittne till mord. Men hur får man en kakadua, som bara kan ordet kaka, att börja prata? Och varför ljuger alla i koloniområdet och ändrar sina vittnesmål stup i kvarten?

För att fria sig själv, Barbro och inte minst Arne från polisens misstankar drar Ester igång sin egen mordutredning. Med ett påklistrat leende och med hembakta vaniljdrömmar snokar hon runt bland stugorna och får flera av koloniägarna att lätta sina hjärtan och bekänna sina synder. 

➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 

Titel: 
Bokförlaget Gyllendufva (Kvarteret Kronan 1)
Författare: Sara H. Olsson & Lilly Emme

Format: Ljudbok (Frida Hallgren)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

Det här är en bok som handlar om böcker!
Så jag bockar av rutan B i Höst-Bingo utmaningen

Bokförlaget Gyllendufva är den färgsprakande inledningen på serien om kvarteret Kronan, ett mysigt område i Huvudstaden där butiker och företag kanske drivs lite okonventionellt, men med stort hjärta. I denna skruvade, humoristiska skildring av böckernas värld får läsaren följa med till ett traditionellt förlag som plötsligt får två påhittiga kvinnor i toppen. Hemligheter avslöjas och vänskapsband knyts när författarna Sara H. Olsson och Lilly Emme tar sig an bokbranschen i detta kärleksbrev till feelgoodgenren. Underbar bok och Frida Hallgren är otrolig som uppläsare!

Handling:

Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan? 

➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢   

Författare: 
Jessika Devert

Titel: Katthotellet vid kusten
Format: Ljudbok (Klara Zimmergren)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

Författarens 2:a fristående roman. Det är en mysig, varm och humoristisk berättelse om sommarkänslor, att våga och börja om. Och om katter förstås. Jag tyckte mycket om denna boken och miljön var fantastisk och jag kunde nästan känna att jag var där på plats. Riktigt bra feelgood med fantastisk uppläsare som har den rätta dialekten där boken utspelar sig, Bohusläns kust.

Handling:

När Jonna blir vräkt från sin drömlägenhet och dessutom inser att hennes förlupne före detta pojkvän lurat henne på pengar rasar världen ihop. Utan jobb eller någonstans att bo tar hon sina fyra älskade katter och åker till sin farfar i Bohuslän, som hon inte träffat på trettio år. Hon får flytta in i hans gästhus på Räkholmen och de börjar lite trevande lära känna varandra och sin gemensamma släkthistoria.

Ett steg i taget lär Jonna känna den lokala frisören, den snygge snickaren och de som bott på ön i hela sitt liv – ett speciellt och lite svåråtkomligt folk. Att träffa någon ny kärlek är hon inte intresserad av, men när det visar sig att byns rikemansson älskar att dansa lika mycket som hon – då vaknar något till liv i hennes hjärta. Kanske finns det chans till lite allt möjligt på Räkholmen?

         

 

Författare: 
Jennifer Berglund

Titel: Oväntat besök och fullkomlig förvirring
Format: Ljudbok (EvaMaria Oria)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 3/5

Fick förhandslyssna på boken innan den kom ut som ljud och E-bok!

Det är en mysig och lättläst bok med mycket charm, kärlek och hästar. Man kan nästan ”se” gården framför sig.
Hemligheter som sakta kommer upp till ytan och många överraskningar ju längre man kommer in i boken. 
Känner med Anna många gånger i historien, hennes frustration och vilsenhet och känslor som gör henne sårbar.
Men den är lite väl förutsägbar men är i alla fall läsvärd.

Handling:

På hästgården i Vendel bor Anna med sina sex islandshästar. Att vara ensam med djuren har hon inget emot - tvärtom. Hon trivs alldeles utmärkt med sitt enkla leverne.
Trots detta hänger ett stort orosmoln över henne. Något hon inte berättat för någon. Något hon inte kommer kunna lösa själv.

En dag dyker grannen Folke oväntat upp hos Anna. Hans son Philip har bestämt sig för att lämna Stockholm och köpa en gård i Vendel.
Utan att riktigt förstå hur det gick till har Anna plötsligt gått med på att ha Philip som inneboende, för att lära honom om livet på en gård.
Hon som egentligen bara vill vara själv! Samtidigt som Anna försöker anpassa sig till sin nya situation dyker flera ovälkomna överraskningar upp.
Ett hjärtslitande förflutet, som format hela hennes tillvaro, tvingar henne att ta itu med känslor hon helst velat glömma.
Och som om det inte vore nog, visar sig Philip snart vara en ren katastrof som gårdshjälp. Ändå kan hon inte låta bli att tycka om honom - mer än hon egentligen borde.
 Hur ska hon lyckas ta sig ur det här?

"Oväntat besök och fullkomlig förvirring" är den andra delen i serien om invånarna i den uppländska byn Vendel.

Det är en fristående uppföljare till boken "Klimatsmart och fullkomligt förvirrad".  


          

 
Författare: Jessika Devert
Titel: Dagboken jag aldrig skrev
Format: Ljudbok (Klara Zimmergren)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg:

Denna boken är en humoristisk, varm och äkta bladvändare – en medelålders Bridget Jones nedsläppt mitt bland Göteborgs spårvagnar. Fantastiskt rolig och härlig story. Och uppläsaren är perfekt med äkta dialekt 👍

Handling:

Humoristisk feelgood om att vara mitt i livet!

Tänk att du en dag får en dagbok av din dotter. Hon är drygt tjugo år gammal och nyfiken på hur det egentligen är att vara femtio. Du lovar att du ska skriva, åtminstone någon gång i veckan. Men vad finns det egentligen att skriva om? Hur spännande kan det vara att följa en femtioårig kvinnas liv i Göteborg?

Det blir mot alla odds ett fullspäckat år – som innefattar både livsbejakande vinkvällar i Göteborg och meditationsläger på Österlen. Klimakterievallningar och läkarjobb på Sahlgrenska. En trygg sambo och en tjugo år yngre (skitsnygg) AT-läkare. Och så var det det där med relationen till mamma och syrran … Det är inte helt okomplicerat att vara mitt i livet.

          

 

Författare: 
Sofia Rutbäck & Mattias Boström

Titel: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken
Format: Ljudbok (Ellen Jelinek)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

Såå rolig, mysig och spännande och jag garanterar skratt och härliga karaktärer. Handlar om ett annorlunda gäng på lilla Malmudden i Luleå.
Detta är första delen i den humoristiska deckarserien Katarinas eminenta detektivbyrå. 

Handling:

Varför den spänningsälskande Katarina Zapp, 31 år gammal, arbetar med något så strukturerat som revision är egentligen en gåta. Men hon får dagarna att gå med hjälp av stora mängder choklad och detektivromaner som får ryggraden att krulla sig. 
När mystiska saker sker både på arbetet och hemma i grannskapet slänger hon sig rakt ut i det okända tillsammans med sin pensionärs­granne Greta. Äntligen får hon användning för allt hon lärt sig i böckernas värld. För är det inte så att hon är menad att arbeta med något helt annat än siffror?


          

Författare: Birgitta Bergin
Titel: Toktanten
Format: Ljudbok (Maria Lyckow)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2019
Betyg: 4/5

Den här var riktigt bra och komisk men även irriterande då jag själv skulle bli vansinnig av en sån granne 👀 Jag såg miljön och människorna framför mig och skrattade mestadels så en riktig feelgood mitt i eländet!

Handling:

Vad händer när ett litet samhälle tas över av en person som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom? Och hur långt är en människa beredd att gå för att få makt att härska över andra?

Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad och njuta av västkustens salta stänk.

Men det blir inte så.

De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på?

Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på..


          

 

Författare: 
Anna Alemo

Titel: När livet har andra planer - Frida & Mårten 1
Format: Ljudbok (Sofia Berntsson)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

Första boken i en ny serie. Boken är en humoristisk, varm och romantisk feelgood där jag snabbt tyckte om karaktärerna och storyn, många skratt!
Håller utkik efter nästa bok!

Handling:

Ett paket knottriga, gröna kondomer på sambons inköpslista gör att Fridas värld rämnar. Hon flyr hem till sina föräldrar, där hennes frispråkiga och spirituella mamma, och pappans ivriga modelljärnvägsbyggande, snart gör tillvaron olidlig. Privatliv och sovmorgnar är plötsligt ett minne blott.

Att hitta ett eget krypin i Lund är inte lätt, och när Frida till slut lyckas få en egen bostad får hon en riktigt irriterande granne på köpet. Mårten retar upp henne, klär sig i gröna foppatofflor och har en hund så liten att den skulle kunna misstas för ett marsvin. Tyvärr är han hyresvärdinnans barnbarn och Frida måste lägga band på sig för att inte äventyra sin nya bostad.


          Författare: 
Fredrik Backman
Titel: Folk med ångest
Format: Ljudbok (Anna Maria Käll)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2019
Betyg: 5/5

Bland det roligaste jag lyssnat på! En skruvad humoristisk och stökig komedi. Jag lovar dig att du kommer skratta en hel del, iallafall dra på smilbanden!

Handling:

”Folk med ångest” är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den…tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

         

 
Författare: Christina Larsson
Titel: Ta ingen skit Ann-Britt (Klimakterierebellerna 1)
Format: Ljudbok (Anton Körberg)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2020
Betyg: 4/5

Alltså! Hur bra var inte denna boken då! Underbar karaktär som är 50+ och det var igenkänningsfaktor på mycket. Som jag har skrattat men också känt både ilska, sympati och fått en aha-upplevelse! Anton Körberg är superbra som uppläsare! Här har du en riktig feelgood-roman! 
Missa inte författarens två andra feelgoodböcker i serien "Klimakterierebellerna" som också är jättebra!

Handling:

Ann-Britt Roos vet inte var hon ska göra av sig själv. De eskalerande klimakteriebesvären, barnens tjat, omorganisationen på jobbet och äldreboendet som hotar slänga ut hennes far om han rymmer igen utgör ständiga källor till kaos.

Så vill hennes man Krister plötsligt sälja villan där de bott i trettio år och fort ska det gå. Innan hon vet ordet av står Ann-Britt i en ny lägenhet, förvirrad, ensam och fullkomligt otillräcklig. Hon som alltid ställt upp för allt och alla. Vad har hon gjort för att förtjäna detta?

När nya grannen Carmen hittar Ann-Britt gråtande i trapphuset öppnas en ny värld för Ann-Britt, där ingen låter en vän stå ensam. Carmen och hennes vänner peppar Ann-Britt med coachning, galna upptåg och makeovers, men framför allt ger de henne kärlek och omtanke.

Sakta men säkert växer en ny kraft fram hos Ann-Britt och snart bestämmer hon sig för att det är nog. Hon tänker inte ta mer skit!


          

 

Författare: Åsa Liabäck
Titel: I hjärtat av Ådala (Ådala 1)
Format: Ljudbok (Anja Lundqvist)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

En riktigt mysig bok som påminner mig om min mormor och mina somrar bland blommor, odling och röd stuga med vita knutar! Man kan riktigt känna doften av alla blommor och jag ser miljön framför mig. En fantastisk berättelse!

Handling:

Det kändes plötsligt som om det var en sommar fylld av möjligheter. Som om vad som helst skulle kunna hända.

Trettiofemåriga Anna har precis kommit ut på andra sidan ett kraschat förhållande när hon köper en kolonilott i Ådala, utmed Stångån i Linköping. Hon är ensam, men vill komma på fötter igen. Stoppa ner händerna i jorden och hitta ny mening.

I koloniområdet finns även den gamla livsnjutaren Ragnar, som har koll på allt som händer i stugorna. Trädgårdspolisen Rigmor som gör livet svårare för alla. Medelålders Margareta som plötsligt blivit kär igen. Och 24-åriga Stephanie som behöver fly från sina föräldrar.

Medan blommor och grönsaker växer fram börjar känslorna spira i Ådala. Oväntad vänskap, svek och hemligheter. Det blir en sommar att minnas.

          


Författare: 
Eleonore Holmgren

Titel: Sista sommaren
Format: Ljudbok (Anna Maria Käll)
Kategori: Feelgood/Roman
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Kanske sommarens bästa feelgoodroman 2021?!
Jag tyckte mycket om den här boken som innehåller mycket humor, glädje, kärlek, tårar, vänskap och ett slumpartat möte och man riktigt sugs in i sommarkänslan som boken förmedlar! Rekommenderas varmt!

Handling:

Sista sommaren är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar.

Adam är utkastad hemifrån och på flykt från en knarklangare när han desperat bryter sig in i ett hus i Stockholms skärgård. Där överraskas han av 86-åriga Britta, en vresig och bestämd dam som mot sina barns vilja har rymt till sitt älskade sommarställe.

Britta låter Adam stanna eftersom hon inser att hon behöver hjälp. Han får betala för mat och uppehälle genom att jobba hårt och följa hennes minsta nyck. Till en början gnisslar det ordentligt mellan dem, men långsamt börjar en vänskap växa fram som kommer att förändra dem båda. Det blir en magisk sommar – en av de bästa i Brittas liv.


         

  

Författare: 
Åse Åsenlund

Titel: Saligt uppdrag
Format: Ljudbok (Gunilla Leining)
Kategori: Feelgoodroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

En riktigt bra debutant. Boken är allvarsam men innehåller samtidigt humoristiskt drama i småstadsmiljö. Det är en spännande roman med tydlig feelgoodkänsla. Ett levande språk, intressanta och mångfacetterade karaktärer och en fängslande samt oförutsägbar handling gör lyssningen till ett sant nöje.

Handling:

Efter åratal av kringflackande prästliv har Ulrika Johannesson, 45, nått höjden av sin karriär som kyrkoherde i Vassätra, en gudsförgäten ort utanför Halmstad. Med bra lön, stort ansvar och vacker prästgård har hon äntligen hittat hem. Bakom den perfekta fasaden bubblar dock de mörka sidorna av hennes personlighet – hennes förakt för barn, bristande impulskontroll, fördomsfulla människosyn och spirande spelmissbruk.

En händelse i kyrkan delar det lilla samhället i två läger och Ulrika inser att hon nu tvingas kämpa för att inte bli av med såväl jobbet som sin perfekta tillvaro. Allt kompliceras ytterligare när hon en sen kväll utsätts för en chockartad upplevelse i sin trädgård...


 

 


Författare: Helena Stjernström

Titel: Miraklet i Tunneberga (#1 i Kyrkoherden på Kullahalvön)

Format: Ljudbok
Kategori: Deckare/Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

Det här var en underbar, rolig, spännande och fartfylld historia som överraskade mig. Mycket feelgood fast den tillhör kategorin deckare. Ser fram emot fortsättningen i serien!

Handling:

I Tunneberga by bär invånarna på en hemlighet - och inte vilken hemlighet som helst. Kyrkoherden Ylva är ofrivilligt i centrum av det hela och har vakat över den i alla år, i skydd av sin till synes fläckfria prästfasad.

När den pensionerade kriminalkommissarien Walter flyttar till Tunneberga börjar det genast tisslas och tasslas bland byborna. Med sitt idoga grävande i byns historia lär det inte dröja länge innan han är dem på spåren.
Men om hemligheten och historien bakom kommer ut så står hela byn på spel.
Hur ska de kunna stoppa honom?

"Miraklet i Tunneberga" är en humoristisk, spännande och fartfylld berättelse, där byborna måste enas för att genomföra den största blåsningen i skånsk historia. Allt för att förhindra att deras väl bevarade hemlighet avslöjas – och hotar att förstöra allt de byggt upp.

 

 

Författare: 
Emma Hamberg

Titel: je m'apelle Agneta (Agneta 1)
Format: Ljudbok (Författaruppläst)
Kategori: Feelgoodroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Bland det roligaste jag lyssnat på i den här kategorin i år. Underbart att Emma läser själv! En underbar bok om att hitta mening i livet och att våga en förändring.


Handling:

”Alla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig.”

Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för henne.

Agnetas man Magnus, fågelskådare och frisksportare, anser att ”din kropp är ditt tempel” och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i källaren där Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sängen, dricka vin i smyg och se på tv-serier där folk renoverar franska gårdar är hennes enda, hemliga njutning.

Men när Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne.

Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig – varje fredagar 17.00 sitt på bar.
Måste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com

Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence. Där ingenting är som i annonsen. Äventyret kan sannerligen börja.

Je m’appelle Agneta är en roman om att våga kliva ur sig själv, om att inse att livet är kort och att vi borde dansa mer på borden. En roman där Emma Hambergs karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida.

 

 

Författare: Olséni & Hansen
Titel: Hotellgästen (#7 i Mord i Falsterbo)
Format: Ljudbok (Anton Körberg)
Kategori: Feelgood/Mysdeckare
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

En humoristisk deckare med samvetslösa pensionärer, en församling i fritt fall och en polis helt utan moralisk kompass. Jag älskar denna serien som är en riktig mysdeckare & feelgood!

Underbara karaktärer och jag får alltid många goa skratt och när det gäller mördare och gärningsmän/kvinnor så blir jag alltid lika förvånad i varje bok att det inte är den jag trodde det skulle vara. Riktigt bra uppläst av Anton Körberg!


Välkommen till det idylliska Falsterbo! Här möter vi ett piggt men opålitligt pensionärsgäng med den överenergiska Egon i spetsen, ständigt redo att lägga näsan i blöt. Mord i Falsterbo-serien kännetecknas av varm men skruvad humor och lättsamt hanterade mord i somriga småstadsmiljöer.


Handling:

Sommaren på Falsterbonäset har knappt börjat när en känd influencer hittas död i poolen på Hotell Gässlingen. Skanörpolisen Mårten Lind, som blivit dumpad av sin fru, är sjukskriven för depression. För att skingra tankarna kastar han sig huvudstupa in i mordutredningen och tar hjälp av vännen Egon, 88 år, för att slippa undan kollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck. När ännu en hotellgäst mister livet, samtidigt som församlingen med Egon i spetsen har besök av en delegation från Knislinge kyrka, blir saker och ting dödligt komplicerade.


 


Författare: Mikael Bergstrand
Titel: Ingemar Modigs uppvaknande
Format: Ljudbok (Stefan Sauk)
Kategori: Roman
Utgiven år: 2019
Betyg: 4/5


En mysig, rolig och tänkvärd bok med värme och vänskap. Tycker du om boken Delhis vackraste händer så kommer du garanterat tycka om denna också.

Handling:

Varje morgon vaknar Ingemar Modig sjöblöt av svett, precis innan klockradion slår på. Om han inte hinner stänga av den innan väckningssignalen ljuder kommer någon att dö. Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv.

Men så träffar han Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien. Dalia är inte bara fruktansvärt envis och en jäkel på att svära på svenska. Hon är dessutom en väldigt bra fotbollsspelare och accepterar inte ett nej.

Tillsammans försöker vännerna hitta en väg som går bortom plågsamma minnen och kulturkrockar. Vad de inte vet är att den avdankade lokalreportern Ludvig Nilsson smider onda planer. Vardagslunken i Borstafors kommer snart vara ett minne blott.

Ingemar Modigs uppvaknande är en lika delar sorglig som rolig berättelse om ensamhet, vänskap och mod. 

Författare: Henning Mankell
Titel: Italienska skor - Del 1
Format: Ljudbok  (Anton Körberg)
Kategori: Feelgood/Roman
Utgiven år: 2020
Betyg: 5/5


Det här är första boken - Andra boken heter Svenska gummistövlar!

En mycket fin bok, tänkvärd och rörande med ett kärleksfullt slut.


Handling:

En hund, en katt och en myrstack. Mer sällskap än så finns det inte för Fredrik Welin på hans ö i skärgården, om man inte är generös och räknar in postbåten. Men hur blev det egentligen såhär? En morgon står plötsligt anledningen ute på isen. Harriet, kvinnan han en gång svikit och lämnat utan ett ord, har hittat honom. Nu är hon döende och insisterar på att Fredrik ska hålla ett trettio år gammalt löfte. Är detta hans chans att rätta sitt misstag?

Tillsammans med Harriet ger sig Fredrik ut på en resa som omkullkastar hela hans tillvaro. Det blir en upplevelse han sent ska glömma - med möten som han aldrig trott var möjliga ...

 
Författare: Josefine Sandblom
Titel: Fridlysta Fridolf
Format: Ljudbok  (Maria Lyckow)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Feelgood när den är som bäst!! Dråpliga, roliga karaktärer, härlig berättelse!

"Fridlysta Fridolf" är den fristående fortsättningen på läsarfavoriten Selektiva Selma. Böckerna handlar om ett gift pensionärspar i Motala med ett alldeles särskilt sätt att handskas med omvärlden.

Handling:

Selma vill väl, men ofta blir det på något märkligt sätt fel. Fast egentligen är det kanske mest när hennes man Fridolf lägger näsan i blöt? Ja, så är det nog.

När Eva-Lisa, som i många år längtat efter ett syskon till sin tonårsson, äntligen blir gravid igen överskuggas lyckan av ett svartsjukt ex som gör vad han kan och lite till för att förstöra idyllen. 
Selma och Fridolf tar det som sitt uppdrag att lösa problemet med det påstridiga exet. Vad lagen säger om tillvägagångssättet har de faktiskt inte tid att bry sig om.

 


Författare: Karin Brunk Holmqvist
Titel: Stenhimlen
Format: Ljudbok  (Kerstin Andersson)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2013
Betyg: 3/5


Författaren skriver riktigt bra och underhållande böcker och den här är inget undantag, man får skratta en hel del men boken har även ett budskap, värme, kärlek och gemenskap.


Handling:

Erna är 34 år och okysst. En dag ropar hon in en låda med hembygdsböcker på auktionen efter rektor Påhlsson. Den öppnar nya dörrar. I fantasin och i verkligheten. Erna Henningsson är klipsk, konstnärligt begåvad och har ett hjärta av guld. Hon bor kvar hemma på gården på Österlen och hennes stränga pappa underlättar inte direkt livet för Erna och hennes mamma. I sitt auktionsfynd med hembygdsföreningens gamla årsböcker hittar hon ett brev. Det är ett innerligt kärleksbrev till framlidne rektor Egon Påhlsson från Maria. Men Erna vet att rektorns fru hette Marta.

 


Författare: Jennifer Anglade Dahlberg

Titel: Sommaren på Nornö
Format: Ljudbok  (Rachel Mohlin)
Kategori: Feelgood
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5


En mysig bok som handlar mycket om dotter-mor relation och om hur det är att bo på en ö och gamla och nya hemligheter lurar runt hörnet.

Handling:

Artonåriga Zoë Holmgren har levt hela sitt liv på den lilla ön Nornö i Stockholms skärgård. Hon har vuxit upp med sin stökiga mamma Linn och mormor Agnes, och har aldrig träffat sin pappa, en haitisk-amerikansk soldat som hennes mamma Linn mötte en kväll för snart nitton år sedan.

Inget spännande brukar hända på Nornö, men när Camilla Gunnarsson Easton, utlandssvensk, före detta modell och numera Manhattanbo, anländer till sin nybyggda sommarbostad, ställs deras tillvaro på ända. Både Zoë och Linn dras direkt till familjen Eastons sofistikerade och tillsynes perfekta liv, ljusår från deras egen trassliga vardag. Men snart visar det sig att under den polerade ytan gömmer sig hemligheter som hotar att krossa den sköra idyll de lever i.

Sommaren på Nornö växlar mellan Zoë och Linns perspektiv och handlar om komplicerade mor-dotter-relationer, om ursprung och identitet och om de hemligheter som alltid verka komma fram, hur väl vi än försöker gömma dem. 


Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg