14 mars 2023

Havets erövrare – Den hårda vägen (del 2)

 
Titel: Havets erövrare – Den hårda vägen (del 2)

Författare: Leif Selander
Utgiven år: 2023
Sidantal: 371
Förlag: Lava
Förhandsläst recex
Boksläpp: 15/3

📖

Harald Sigurdsson tar sig ner längs floden Dnjepr mot Konstantinopel tillsammans med sitt manskap och bästa vännen Atle. Målet är att ansluta sig till Väringagardet, men det visar sig inte vara så lätt som de trott. Såväl petjeneger som pirater står i deras väg. I Konstantinopel är den nya kejsarens position svag och matbrist hotar riket. Haralds rykte och en oväntad kontakt ger honom en möjlighet att visa vad han går för. I en tid fylld av palatsintriger, otrohet och giftmord är dock utmaningarna många. "Havets erövrare" är den andra delen i serien "Den hårda vägen", en verklighetsbaserad berättelse om Harald Sigurdssons spännande livsöde.

__________
Spännande, fängslande bladvändare!

I den här andra delen i serien ”Den hårda vägen” så möter vi Harald Sigurdsson igen på hans äventyr och denna gången mot Konstantinopel och dess svårigheter när han ska ansluta sig till Väringagardet tillsammans med sina vänner.

Han måste visa sig värdig och visa vad han går för och vad han kan och det visar sig inte vara så lätt. Det här blir ett äventyr utan dess like. Och för att inte avslöja för mycket så går jag inte in på några detaljer 🤗

Berättelsen innehåller allt som en riktig äventyrsbok ska innehålla och det är en riktigt spännande berättelse som gör det nästan omöjligt att pausa. Man får vara med om fängslande spänning, intriger och svek, mord och givetvis pirater. Att boken är verklighetsbaserad gör den ännu mer intressant.

Leif Selander kan konsten att skriva på ett lätt och begripligt sätt och han är otroligt skicklig på att gestalta karaktärerna och den fantastiska miljöbeskrivningen. Ja miljöerna är så målande att det känns som jag är på plats i berättelsen.

Boken är mycket välskriven och man märker ganska snabbt att det ligger otroligt mycket kunskap bakom och en gedigen research. Kapitlen är korta och typsnittet är lagom stor och lätt att läsa.

Det här är en bok jag varmt rekommenderar om man tycker om historia, äventyr, vikingar, intriger, spänning mm och verklighetsbaserade böcker. Och har du missat första delen ”FLYKTEN” i den här serien så läs den först.

Missa heller inte Leif Selander´s andra bokserie ”Väringasagan” som även den är verklighetsbaserad!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack Leif @leffeselander för att jag fick möjlighet att förhandsläsa din fantastiska bok 🙏 Nu väntar jag med spänning på nästa del!
__________

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg