True Crime


 


Titel: Vindicta – Längs vägen dör vänskapen #4
Författare: Stefan Di-Omnia @books_by_stefan_di_omnia
Utgiven: 1/6 2024
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Ljudbok: Fredde Granberg
Förhandslyssning

📖

VINDICTA, hämnden.
Adrenalinpåslaget har suttit i honom sedan den jävla slampan lyckades undkomma med att i panik springa ut på slottsbacken, och där söka skydd hos högvakten. Planen han själv hade var ju att Carolina inte skulle komma ut därifrån levande.

Utan att hon skulle hittas av någon morgonflanör som slumpmässigt skulle upptäcka henne under fredagsmorgonen på sin väg till julmarknaden i Gamla Stan. Att slampan hittats avklädd, våldtagen och strypt till döds i någon av gränderna runt stortorget. Nu kan hon i stället redan ha hunnit berätta allt för Jonathan, att han stalkade henne där i gränderna under flera timmar.

Vad hämnden från Jonathan nu kan tänkas ge för konsekvenser för honom, är en ovisshet som kraftfullt stör honom, för stunden.
__________

Skrämmande & Spännande!

Jag fick förmånen att förhandslyssna på boken Vindicta med fantastiska Fredde Granberg som uppläsare!

Hela serien är en true crime med gedigen research bakom, den är läskig, trovärdig och otroligt spännande och jag sitter som på nålar. Carl-Magnus ger mig rysningar i hela kroppen 😱

Att det är en otroligt bra och spännande story finns inga tvivel på och jag sitter spänd av att lyssna på boken där Fredde är fantastisk på att gestalta dom olika karaktärerna.

Boken är välskriven och lättlyssnad och jag fastnar direkt i handlingen och har svårt att pausa. Miljöbeskrivningarna är målande och jag kan se allt framför mig.

Att hämnd kan leda till grymma handlingar som i boken/böckerna är en värld där man aldrig har varit och kan föreställa sig, men här är det verkligheten.

Boken slutar med en riktig cliffhanger och nu måste man vänta ett helt år på fortsättningen och det känns olidligt.
Har du inte lyssnat på den här serien så rekommenderar jag dig att verkligen göra det!

Boken: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
Uppläsaren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack bästa Stefan för att jag än en gång fick förmånen att fortsätta lyssna/läsa på den här fantastiska bokserien 🌼
__________


____________

 

Titel: Proditum – Längs vägen dör vänskapen #3
Författare: Stefan Di-Omnia
Release: 1/6 2023 ljudbok + E-bok
Ljudbok: Fredde Granberg
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
__________
Jag fick den stora äran att vara en av några utvalda testläsare som fått förhandsläsa Proditum!
PRODITUM är tredje delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. En verklighetsbaserad spänningsserie om barndomsvännerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio.
För vännerna är deras överenskommelse, en bindande lag, deras egna Mose lag. Där ett liv är ett liv för ett liv.
__________
PRODITUM betyder: Förrådd/sviken (På ett ungefär enligt Google Translate)
Att Stefan Di-Omnia kan skriva fängslande böcker vet vi ju alla som läst hans böcker och den här serien. Och då förra boken ”Themis” slutade som den gjorde så hade jag skyhöga förhoppningar på ”Proditum” och jag kan ju bara säga att jag inte blev ett dugg besviken, tvärtom. Men lite besviken när boken tog slut för snabbt för jag ville verkligen fortsätta läsa 😁
Stefan skriver på ett fint språk och boken är välskriven och lättläst. Det ligger en enastående research bakom boken som alltid i Stefans böcker!
Det här är en bok i rasande fart även när det går lugnt till. Många tvära kast och sjukt spännande så man sitter på helspänn över vad som ska hända härnäst!
Berättelsen ger en hemsk inblick i Stockholms undre värld.
En otrolig pulshöjare ska ni veta och jag sugs in i handlingen som en svamp och där stannar jag kvar till sista punkten.
Det händer sjukt mycket och jag satt på helspänn när ondskan kom krypande och rös av obehag flera gånger, riktigt obehagligt.
Älskar dom olika karaktärerna men jag hatar även några stycken och varför jag gör det förstår man bättre om man läser boken, ja man måste läsa hela serien från början, så är det bara.
Målande miljöbeskrivningar som gör att jag kände mig såå närvarande på platserna. Själva handlingen är en sann historia och gör boken desto mer spännande och oförutseddbar med olika händelser.
Jag sträckläser nästan hela boken och sveps in i handlingen så jag glömmer bort tid och rum, vill veta vad som händer härnäst så bara ett kapitel till, bara ett kapitel till.
Och som vanligt så lämnar Stefan mig med en riktig cliffhanger och den långa väntan på nästa bok 😁
Det här är en riktig bladvändare. Missa INTE den här boken men glöm inte lyssna på dom två första innan!
Nu ser jag mycket fram emot att få lyssna på boken med bästa Fredde Granberg som uppläsare, han är suverän och ÄR karaktärerna! Hörde nästan hans röst genom hela boken.
Tusen tack bästa Stefan för att jag fick äran att förhandsläsa även den här fantastiska boken 🙏
📖


Författare:
 Stefan Di-Omnia

Titel: Kattstryparen - Rum 419
Format: Ljudbok  (Stefan Sauk)
Kategori: Spänning/True Crime
Utgiven år: 2020
Betyg: 5/5


Den här boken är R Y S L I G T  B R A & O N D S K E F U L L och gav mig kalla kårar, att en människa kan vara så ond och beräknande, helt ofattbart!


Handling:

I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.
Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas.

Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.

Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?


Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg. 
Trettio år av bottenlös ondska rullas upp. Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.

M I S S A  I N T E  D E N N A  B O K!!

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg