Bokserier


 


Titel: Korpen (1)
Författare: Lina Bengtsdotter
Utgiven år: 2024
Sidantal: 329
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
En vårnatt hittas en nybliven ung mamma ihjälskjuten i sin lyxvilla i Djursholm. Kriminalinspektör Sakka Pienni och resten av teamet på Regionala utredningsenheten i Stockholm får mordfallet på sitt bord. En intensiv utredning drar i gång, som blottlägger familjehemligheter, lögner och opålitliga alibin.
I takt med att fallet växer och kräver fler offer plågas Sakka av barndomsminnen från mörkerlandet i norr. Samtidigt gör hon allt för att dölja den hemlighet som kan ödelägga såväl hennes privatliv som yrkeskarriär. Snart är Sakkas största rädsla inte bara att förlora mördaren ur sikte, utan något som är ännu värre: att förlora sig själv.
Lina Bengtsdotter väver på ett sömlöst sätt samman kontrasterande miljöer i en serie som berör psykisk ohälsa, barndomstrauma, tystnadskultur och klass.
__________
Spännande bladvändare!
Det här är den första boken i en kommande deckarserie om kriminalinspektör Sakka Pienni.
Otroligt välskriven och lättläst bok som jag fastnar i direkt, med lagom korta kapitel vilket gör att jag sträckläser….bara ett kapitel till.
Mycket bra gestaltning av karaktärerna som kändes äkta och miljöbeskrivningarna var fint beskrivna. Skickliga övergångar med parallella händelser gör det hela komplett.
Boken innehåller hemligheter, lögner och opålitliga alibin och viktiga ämnen som berör!
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5
Tusen tack @bookmark_forlag och @lina.bengtsdotter för en spännande läsupplevelse 💓🙏
__________

 

Titel: Döden för oss samman
Författare: Håkan Mattsson
Utgiven år: 2022
Sidantal: 316
Förlag: Modernista
📖
Sommaren 2008 försvinner fyraåriga Linnea spårlöst i ett tryggt villaområde. Polisen, grannarna och familjen söker efter henne, men förgäves. Linneas mamma, pappa och storasyster tvingas hantera försvinnandet på sina olika sätt, och familjen slungas in i en destruktiv spiral. Tolv år senare rymmer storasyster Hannah hemifrån utan förvarning och pappa Mathias dras in i en desperat jakt efter sin enda kvarvarande dotter. Under sökandet efter Hannah upptäcker han ledtrådar till vad som hände Linnea för tolv år sedan. Från ett litet kafé på Kungsholmen, via ett majestätiskt äldreboende, till sektliknande korridorer där man inte drar sig från att utföra vetenskapliga experiment, byggs mysteriet upp.
Frågorna hopar sig, och svaren - när de slutligen infinner sig - väcker nya, större frågor. Är döden verkligen så slutgiltig som vi tror? Mathias hela världsuppfattning utmanas innan han slutligen inser sanningen. Kan det finnas hopp även när man tror att allt hopp är ute?
__________
Spännande & Annorlunda!
Det här är en ”deckare” utöver det vanliga. Första delen i en trilogi! Vilken tur att jag har alla här hemma 😍
Den är välskriven och lättläst och det hände såå mycket så jag bara måste sträckläsa den.
Fängslande läsning med ett större djup än jag anade från början och ett härligt driv framåt.
Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är målande.
Boken innehåller härliga twister som gjorde den spännande hela vägen fram i mål.
Rekommenderar den verkligen 👌
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________ 

 


Titel: Vindicta – Längs vägen dör vänskapen #4
Författare: Stefan Di-Omnia @books_by_stefan_di_omnia
Utgiven: 1/6 2024
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Ljudbok: Fredde Granberg
Förhandslyssning

📖

VINDICTA, hämnden.
Adrenalinpåslaget har suttit i honom sedan den jävla slampan lyckades undkomma med att i panik springa ut på slottsbacken, och där söka skydd hos högvakten. Planen han själv hade var ju att Carolina inte skulle komma ut därifrån levande.

Utan att hon skulle hittas av någon morgonflanör som slumpmässigt skulle upptäcka henne under fredagsmorgonen på sin väg till julmarknaden i Gamla Stan. Att slampan hittats avklädd, våldtagen och strypt till döds i någon av gränderna runt stortorget. Nu kan hon i stället redan ha hunnit berätta allt för Jonathan, att han stalkade henne där i gränderna under flera timmar.

Vad hämnden från Jonathan nu kan tänkas ge för konsekvenser för honom, är en ovisshet som kraftfullt stör honom, för stunden.
__________

Skrämmande & Spännande!

Jag fick förmånen att förhandslyssna på boken Vindicta med fantastiska Fredde Granberg som uppläsare!

Hela serien är en true crime med gedigen research bakom, den är läskig, trovärdig och otroligt spännande och jag sitter som på nålar. Carl-Magnus ger mig rysningar i hela kroppen 😱

Att det är en otroligt bra och spännande story finns inga tvivel på och jag sitter spänd av att lyssna på boken där Fredde är fantastisk på att gestalta dom olika karaktärerna.

Boken är välskriven och lättlyssnad och jag fastnar direkt i handlingen och har svårt att pausa. Miljöbeskrivningarna är målande och jag kan se allt framför mig.

Att hämnd kan leda till grymma handlingar som i boken/böckerna är en värld där man aldrig har varit och kan föreställa sig, men här är det verkligheten.

Boken slutar med en riktig cliffhanger och nu måste man vänta ett helt år på fortsättningen och det känns olidligt.
Har du inte lyssnat på den här serien så rekommenderar jag dig att verkligen göra det!

Boken: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
Uppläsaren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack bästa Stefan för att jag än en gång fick förmånen att fortsätta lyssna/läsa på den här fantastiska bokserien 🌼
__________


____________

 

Titel: Ett oönskat arv
Författare: Malin Lundskog

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
234
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Planeringen inför treårsfirandet av hälsoverksamheten Mariannes mirakel i Göteborg är igång och de två systrarna Helén och Caroline, som äger verksamheten, är oense om det mesta. Tillsammans åker de ut till den lilla ön Knippla i södra Bohuslän för att planera både firandet och framtiden. Där möter de Tekla, som med sina menande blickar och kloka ord tycks veta mer om systrarna än de själva gör. De blir också bjudna på nyfångad fisk av Magnus, men när han hör vad de heter i efternamn blir han upprörd och avslutar middagen. Varför?

Ju mindre systrarna känner igen sig själva, desto mer närmar de sig varandra. Men kommer de någonsin att bli som de systrar de önskar? Och vad ska de göra med sitt oönskade arv?


__________

Tänkvärd & lättläst!

Den här boken är en fristående uppföljare till ”Mariannes mirakel” som jag läst och tyckte mycket om och den här är inget undantag!

I den här boken får vi återse systrarna Caroline och Helen. Det är inte alltid så lätt att komma överens med sin syster. Men dom träffar Tekla på ön som kommer med (goda) råd.

Handlingen utspelar sig på härliga västkusten och är en riktigt bra feelgoodroman med dom rätta ingredienserna. Systerskap, humor, allvar, djup och om härliga medelålders kvinnor.

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöerna är underbara. Man kan riktigt känna havet och alla dofter. Boken är lättläst och och välskriven och en riktig sträckläsarbok

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @malinlundskog för en härlig läsupplevelse 💓🙏

__________

 

Titel: Lycksalighetens ö – Svartåsviten del 2
Författare: Christina Erikson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
383
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Svartå, 1789. När Christinas bror Marcus går bort efter en tids sjukdom ställs Svartå herrgårds framtid på spel. Utan en manlig arvinge till godset blir vikten på Christinas axlar större än någonsin och kravet om att hitta en make gör sig återigen påmint. Christina måste på nytt ta upp kampen om Svartå herrgård. Samtidigt kan hon inte glömma sin ungdomskärlek, murarsonen Gustaf, som sju år tidigare tvingades lämna byn.

I bakgrunden utspelar sig en maktkamp i samhällets övre skikt, där kung Gustav III får allt fler fiender inom adeln medan franska revolutionen sprider stor oro över Europa.

Lycksalighetens ö är den andra delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända fram till modern tid. Det är en historia om kvinnlig list, omöjlig kärlek och maktspel i samhällets översta skikt.

__________

Vacker bokdiamant!

Det här är en fantastisk historisk roman. Jag bara älskade första boken och den här är inget undantag.

Otroligt välskriven och lättläst med ett vackert språk. Sidorna bara flög iväg och jag kunde inte släppa boken längre stunder.

Jag dras in i handlingen som en svamp och där stannade jag kvar till sista sidan. Mitt hjärta ömmar för Christina. Tyckte mycket om hennes farmor också som gav ett starkt intryck 💓

Älskar dessa starka kvinnoporträtt med sin historia och drivkraft. Karaktärerna är mycket fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är otroligt målande.

Boken innehåller alla ingredienser som en bra bok ska göra. Romantik, dramatik, sorg, glädje, maktspel och kvinnlig list.

Älskar den här tidsepoken och nu längtar jag mycket efter nästa bok. 

Missa inte den här bokdiamanten, börja med första delen!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @eriksonchristina & @bookmark_forlag  för en fantastisk läsupplevelse 💓😍🙏

__________

 

Titel: Snedsteget – Off Campus 2
Författare: Elle Kennedy

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
331
Förlag: Bookmark

📖

John Logan har allt. Han är populär, anses vara skolans nästa hockeylöfte och kan få vilken tjej han vill. Vad ingen vet är att det bakom den lyckliga fasaden döljer sig ett mörker. Logan bär nämligen på en tryckande ångest och han gör allt för att distrahera sig själv med fester, sprit och tillfälliga hook-ups. Men när han träffar Grace Ivers vänds hans värld upp och ned.

Den blyga förstaårseleven Grace har en tendens att bli en nervös pratkvarn bland killar. Speciellt bland snygga killar. Men när hon möter den heta hockeyspelaren Logan känner hon något hon aldrig känt förut: en himlastormande förälskelse. Grace kan inte få nog av honom tills ett ödesdigert snedsteg förändrar allt.


__________


Gripande & Berörande


Det här är en bok som innehåller både romans, dramatik, passion, hetta och ett djup. Boken är andra delen i ”Off Campus” serien.

Välskriven och lättläst med blandade karaktärer som är fint gestaltade. Miljöbeskrivningarna är målande och det är en sträckläsarbok, i alla fall var det så för mig.

Tyckte du om första boken så kommer du nog garanterat att tycka om även den här!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________

 


Titel: Släppa taget?
Författare: Marie Sammeli

Utgiven år: 2024
Sidantal:
269
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Småstad, medelålder, vardagskatastrof … kan det sluta lyckligt?

Cecilia är allt man ska vara: engagerad mamma, kärleksfull fru, lojal dotter, snäll lillasyster, före detta firad skönhet, arkitekt. Men vad hjälper allt det när tonårsdottern Maja mest suckar, mannen Simon mest håller på med en Tysklandsaffär, mamma Ingrid är trött, storasyster Emily lever det glada livet i London och alla i Ljungstenar bara vill ha snarlika verandor.

Förutom det är hon också konstant stressad, väldigt irriterad och proffs på att skriva listor. Det är kanske mindre uppskattat av hennes familj och arbetskamraterna på byrån.
Livet i Ljungstenar borde vara enkelt, lustfyllt och tryggt. Men en dag vänds Cecilias liv plötsligt upp och ner, och i en småstad är det svårt att gömma sig. Är det kanske dags att släppa taget om det som varit och ge sig in i något nytt?


__________

Engagerande bladvändare!

Det här är Maries första bok i en ny serie. Och vilken fantastisk start det var att få läsa den här boken!

Marie är fantastisk på att skildra miljöer och fina persongestaltningar och det är värme, kärlek och härlig humor i fin blandning som gör även den här boken fantastisk.

Jag sträckläser och har svårt att lägga den ifrån mig längre stunder och nu när den är slut så känns det tomt. Det som jag tycker mycket om är dom vardagliga bekymren och livet som tas upp och det som utspelar sig i en liten ort och det är charmigt.

Det är mycket i den här boken som man kan känna igen sig i och den innehåller alla ingredienser som behövs i en härlig feelgoodroman!

Jag rekommenderar den verkligen och nu ser jag fram emot nästa bok 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @mariesammeli och @harpercollins_nordic för att jag fick möjlighet att läsa 💓🙏

__________

 

Titel: Livet går vidare
Författare: Maria Wensund

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
372
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Nästan ett år har passerat sedan vi lämnade Hemsjö och på pensionatet går livet sin gilla gång. Tills pensionatsägaren Oskar en dag försvinner. Amanda och Vera söker efter honom medljus och lykta när en ny gäst dyker upp på pensionatet. En gäst som tycks bära på en hemlighet. Samtidigt som sökandet efter Oskar pågår, kämpar Amanda med sina skuldkänslor gentemot sin dotter Klara. Hur ska hon berätta för henne vem hennes far är? Och vad håller på att hända med Vera? Hon känner inte alls igen henne.

Livet går vidare är fortsättningen på debutsuccén Tillbaka till Hemsjö, som ska filmatiseras av Colin Nutley och Helena Bergström Nutley

__________

Underbar uppföljare!

Som jag längtat på att få läsa den här boken. Jag älskade ”Tillbaka till Hemsjö” och jag älskade även den här boken otroligt mycket 😍

Det här är en varm, gripande och fin historia med hemligheter och drama och där man åter igen får komma till fantastiska Hemsjö och det underbara pensionatet.

Persongalleriet är så fint gestaltat och det känns som dom är mina vänner. Och miljöbeskrivningarna är så målande att jag kan se allt framför mig.

Boken är välskriven och lättläst och riktigt svår att lägga ifrån sig långa stunder. Avslutas med lite lösa trådar som jag hoppas få svar på i tredje boken.

En bok som jag varmt rekommenderar och missa inte att läsa den första först om du inte har gjort det. Nu längtar jag efter filmen som ska komma 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @maria.wensund för en fin läsupplevelse 💓🙏

__________

 Titel: Sandslott
Författare: Niklas Turner Olovzon

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
452
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Gemenskapen i Tassby, Dalarna ligger i spillror efter dramatiska händelser något år tidigare, och byns matriark Liss-Kulla gräver efter sanningen om en försvunnen thailändsk bärplockare. Samtidigt på svenskön Koh Lanta i Thailand firar en överklassfamilj påsk i paradiset när deras tonårsson försvinner en ovädersnatt. Modern Sophie söker honom alltmer desperat över stränder och genom djungel men möter mystiskt motstånd från omgivningen. Har korruptionen på ön något att göra med det som döljer sig i de mörka dalaskogarna hemma i Sverige?

SANDSLOTT är den andra, fristående delen i Doldasviten, som utforskar det vi människor döljer för omvärlden.

__________

Välskriven & Spännande!

WOW! Efter boken istid som jag gillade massor så har Niklas gjort det igen, skrivit en fantastisk bok som är omöjlig att lägga ifrån sig. En riktig bladvändare.

Det här är andra delen i serien DOLDASVITEN och även om det står att den är fristående så rekommenderar jag att man läser första boken ”Istid” innan den här för att få ett bättre sammanhang.

Boken är otroligt välskriven och skickligt gjord, med ett språk som flyter på genom hela historien. Man får vara med omväxlande både i Sverige och Thailand och jag undrar ganska länge vad dessa platser har gemensamt och det är riktigt spännande.

Karaktärerna är fint gestaltade och jag gillar att det är en blandning av både lite udda personer och ”vanliga” och det känns äkta. Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska och jag kan känna värmen och mig själv på plats i Thailand.

Jag får förutom spänning, mycket mystik, hemligheter, sorg, djup och även humor. Boken berör och väcker känslor med aktuella ämnen. Det blir en överraskande upplösning och detta ”pussel” fogas samman. Såå otroligt bra!

Jag blir extra gripen av dedikationen i början av boken ”Till mamma” – Jag vill ju va som du……..och i slutet på boken fastnade jag vid orden ”Sandslott handlar om kvinnlig råstyrka och om moderskap” och alla andra fina ord om sin mamma 💓

Har du missat den här serien så måste du bara läsa om du gillar spänning och även djup!!
Det här är en av dom bästa serier jag läst och jag skulle verkligen vilja se den som film/serie 😍

 

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @turnerolovzon_author för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 💓🙏

__________

 

Titel: Elva smaker av kärlek
Författare: Frida Gråsjö

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
206
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Elsa Blom njuter av livet. Att vara bankdirektör är allt hon någonsin velat. Men när bankens styrelse beslutar sig för att slå ihop Rosnäs båda bankkontor är det inte längre Elsa som ska leda arbetet, utan en man som är betydligt yngre och mindre erfaren än hon. Att bli omkörd för sin ålder på det sättet är inte ett alternativ, så när en möjlighet dyker upp att köpa ett företag med gedigen affärsplan och goda vinstmöjligheter hoppar Elsa på den. Det enda problemet är att hennes nya företag är en glassfabrik, och att hon inte kan ett dugg om glass. Elsa är van vid att ha många bollar i luften men det här kan blir för mycket även för henne. Med en tight budget behöver hon ordna allt själv: från renovering och marknadsföring till att lista ut vilka - och hur många - glassmaker som är de ultimata. Frågan är hur hon ska lyckas ta sig ur den knipa hon hamnat i, och bevisa att gammal trots allt är äldst?

__________

Underbar feelgood både på insidan och utsidan

Den här serien om Rosnäs tycker jag mycket om så det var underbart att vara tillbaka där igen. Och omslaget är ju såå magiskt vackert 😍

Karaktärerna är såå fint gestaltade och känns mycket äkta och levande. Likaså miljöbeskrivningarna och inte tala om glassbaren där jag kan se mig sittandes.

Det här är en riktig bladvändare som bjuder på olika ingredienser som titeln avslöjar. En glassbägare som innehåller en mängd smaker av kärlek!

Älskar glass så jag blir riktigt sugen på att leta upp en riktig glassbar snart. 

Det här är den femte boken i Rosnäs-serien.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @modernistared & @frida_grasjo för att jag fick läsa 💓🙏

__________

 

Titel: Segla på ett moln
Författare: Birgitta Bergin

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
354
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar

📖
NÄRA VÄNSKAP SÄTTS PÅ PROV

Ett telefonsamtal från Chanelle förändrar allt i Tones liv. Under hela uppväxten var de bästa vänner, men gled senare ifrån varandra. Nu föreslår Chanelle helt plötsligt en segeltur tillsammans och för Tone låter det fantastiskt. Hennes man har lämnat henne, hennes trygga tillvaro har slagits i spillror och hon behöver lära sig att leva på nytt. Men det är först när seglatsen går mot sitt slut som hon får veta vad Chanelle egentligen är ute efter. Och Tone ställs inför ett livsavgörande val.


__________

Tänkvärd & Berörande bladvändare!

Det här är en oerhört gripande, känslosam, varm och berörande berättelse. Och det här är nog den bästa boken jag läst av Birgitta (Har några i min tbr) Hennes sätt att skriva om vänskap, sorg, kärlek mm är otroligt beundransvärt!

Jag har både skrattat och fällt en och annan tår. Boken är mycket välskriven med ett fint språk som flyter fram och den är lättläst. Jag kunde inte pausa långa stunder så jag läste ut den på en dag!

Karaktärerna är fantastiskt gestaltade och känns mycket äkta. Och miljöbeskrivningarna är mycket målande. Tycker mycket om att berättelsen utspelar sig i både nutid och dåtid.

Det här är en bok som stannar kvar länge, länge och nu ser jag mycket fram emot att läsa nästa del i serien om Tove 💓

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @birgittaberginforfattare & @piratforlaget för en fantastisk läsupplevelse 💓🙏

__________

 

Titel: Stormvakt – Del 1 Strindbergserien
Författare: Kristina Ohlsson

Utgiven år: 202
Sidantal:
 490
Förlag: Forum

📖
Efter en räcka framgångsrika spänningsromaner startar Kristina Ohlsson med "Stormvakt" en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna "Strindbergs second hand". Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse. Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?
__________

Spännande bladvändare!

Det här är första boken som jag läser av författaren men absolut inte den sista. Har fler böcker i den här serien att utforska.

Boken är spännande, välskriven och lättläst. Det är en lågmäld deckare som successivt för dig närmare gåtans lösning.

Författaren beskriver personerna och miljön så väl att du upplever dig vara med i gemenskapen och att du fysiskt befinner dig i Hovenäset med omnejd. 

Korta kapitel som gör att jag sträckläser då jag vill veta hur det slutar. Är glad att jag har nästa bok här hemma i hyllan som snart ska läsas!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________

 

Titel: 
Mörkrets cirklar – Del 3
Författare: Lou Berg

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
443
Förlag: Piratförlaget 
@piratforlaget
Bokvinst 2023

📖


Efter den lyckade auktionen i London är Nea Hallgren och Nadezhda Volkova överens om att sluta med de riskfyllda konstförfalskningarna. Nadezhda ska äntligen få visa sina egna målningar på galleri. Men kan Nea nöja sig med att gå tillbaka till sitt gamla liv?

Varningssignalerna blir allt fler: nattliga besök i ateljén, en polis som kommer allt närmare sanningen, en rysk underrättelseagent som är ute efter en tavla som Nadezhda har i sin ägo. När Nea och Nadezhda inser vidden av det hot de står inför börjar en desperat kamp för att hitta en väg ut

Mörkrets cirklar är den avslutande delen i Lou Bergs trilogi om Nea Hallgren och Nadezhda Volkova, som inleddes med Gryning Falsk och följdes av Och skuggan faller. Böckerna är en fartfylld och mörk skildring av hur extrema omständigheter drar in helt vanliga människor i en skuggvärld som utmanar deras moraliska gränser och allt de trott sig veta om sig själva.

__________

Fantastisk & Briljant!

Det här är den 3:e och avslutande delen om Nea Hallgren och Nadezhda Volkova.

WOW! Vilken avslutning på en fantastisk bokserie men lite vemodigt och tomt är det allt att serien är slut. Skulle gärna vilja läsa mer!

Boken är otroligt välskriven, lättläst och oerhört spännande. En bok som har allt och den här serien har bara blivit bättre och bättre.

Karaktärerna känns trovärdiga och huvudkaraktärerna har något visst, helt oförutsägbara och det gillar jag massor.

Miljöbeskrivningarna är sååå målande och känns som i en film och det här hade verkligen passat för det.

Man dras in i olika händelser som man inte trodde var möjligt. Konststölder är ju en helt annan brottslighet än vad jag vanligtvis brukar läsa om men så intressant och spännande.

Jag sitter som på nålar i slutet och sträckläser för jag vill ju veta hur det slutar och slutet är briljant och jag sitter alldeles mållös med hakan nere vid knäna!

Har du inte läst den här serien så har du missat något fantastiskt bra 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tack @louberg.author för en fantastisk läsupplevelse och extra tack för att jag hade turen att vinna boken förra året i er tävling 💓🙏

__________

 

Titel: Under attack – Jack Ryan JR-Serien
Författare: Don Bentley (Tom Clancy)

Utgiven år: 2024
Sidantal:
 430
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
JACK RYAN JR TAR ÖVER STAFETTPINNEN

Jack Ryan Jr tycks bära världens problem på sina axlar. När en övervakningsoperation med goda intentioner får en dödlig utgång måste presidentsonen stå upp mot en okänd fiende som verkar ha siktet inställt på att förgöra Kollegiet.
En oförklarlig kollision mellan två flygplan från rivaliserande nationer blir gnistan till den konflikt som varit på väg att brisera. Samtidigt utsätts Kollegiets högkvarter för en förödande attack. När dammet lagt sig är Jack en av få som klarat sig och den enda som kan leda Kollegiet i jakten på den okända fienden och förhindra att två stornationer ger sig in i ett fullskaligt krig.

UNDER ATTACK utforskar världsfredens brytpunkt i denna Jack Ryan-spin off. När Jack Ryan Jr övertar stafettpinnen är konflikten över nationsgränser lika välmejslad som actionscenerna fängslande ett signum för en klassisk Clancy-thriller.

__________

Spännande action!

Välskriven och lättläst bok som jag tyckte kändes mycket trovärdig. Actionfylld bladvändare. Jack Ryan JR är otroligt lik sin far.

Det här är en intressant story med fint gestaltade karaktärer. Dom gröna baskrarna var en av dom som jag blev intresserad av lite extra.

Don Bentley är fantastisk som författare och kan konsten att trollbinda sina läsare. Han har ett speciellt sätt att skriva på som gör att man sträckläser!

Miljöbeskrivningarna är målande och då det är action så ser jag händelserna som i en film rulla framför mina ögon.

Ett extra plus är det gedigna persongalleri i början av boken för annars hade jag nog inte haft en susning eller kunnat hålla isär alla.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @bookmarkforlag för spännande läsning 💓🙏

__________

 


Titel: Nomaden
Författare: Pascal Engman & Johannes Selåker

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
350
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Den tredje delen i deckarduon Engman och Selåkers serie "Skymningsland".

Det är 1996 och rejvmusiken dånar på Docklands medan skinnskallarna hänger på helikopterplattan vid Gamla stan. En välkänd nynazist fritas från en fångtransport utanför Norrtälje. Polisen Tomas Wolf kallas till platsen från sin storebror Kristians begravning. Kvällstidningsjournalisten Vera Berg ser fritagningen som en chans att få komma tillbaka in i värmen på Aftonbladet. Hon har degraderats till webbreporter, och är beredd att ta stora risker för att ta sig tillbaka upp på löpsedlarna. Men när Vera hittar rymlingen ihjälskjuten i skogen blir det tydligt att det är något som inte stämmer med fritagningen. Vilka är inblandade och vad var motivet? Spåren leder mot ett okänt nätverk. Vilka är det som styr över det som händer?

__________

Spännande nostalgitripp!

Jag säger bara WOW vilken spännande bok! Lättläst, välskriven och med karaktärer som är fint gestaltade och miljöer som är mycket målande.

Dessa båda herrar kan verkligen konsten att skriva böcker ihop med hög kvalité och det märks att det är en väl gedigen research bakom.

Det som kändes som en riktig nostalgitripp för mig är när jag läste om Jan Stenbäck och Kinnevik! Jag arbetade som lokalvårdare i slutet av 90-talet på Kinnevik och träffade Jan Stenbeck många gånger. Man blev visiterad både när man gick in och ut på Kinnevik så där fanns många hemligheter och rum man inte ens fick städa. Jag städade även en av hans gästlägenheter och där hade dom inte sparat på krutet med guldkranar i badrummet bland annat.

Boken avslutas med en riktig cliffhanger och det gör ju mig som läsare oerhört nyfiken på att läsa nästa bok! Det här är en riktig bladvändare som jag varmt rekommenderar. Missa inte dom andra 2 böckerna i den här fantastiska serien som heter Skymningsland

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @bokforlagetforum @pascalengman @selaker för en fantastisk läsupplevelse 💕🙏

__________ 

Titel: 
Spelet – Off Campus 1
Författare: Elle Kennedy   

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
405
Förlag: Bookmark


📖

Hannah Wells har äntligen hittat någon som intresserar henne. Problemet är bara att han inte vet att hon existerar. Även om hon är självsäker på alla andra sätt så är just förförelse en färdighet hon saknar. Den enda lösningen är att ta till svartsjuka som vapen, även om det innebär att hon måste stå ut med att hjälpa en irriterande hockeykapten att höja sina betyg.

Garrett Graham har alltid drömt om att bli en professionell hockeyspelare. Men hans fallande betyg hotar drömmen och han behöver nu en privatlärare. Vem passar bättre än Hannah? Speciellt när det enda som behövs för att säkra betygen är att göra en annan kille svartsjuk. Men när en oväntad kyss leder till mer inser Garrett snart att han inte bara vill vara en bricka i Hannahs spel. Nu måste han bara visa henne att killen hon behöver är närmre än hon tror.

__________

Lättläst bladvändare!

Den här köpte jag på bokrean i år och likaså del 2 då jag fått del 3 som recex och ville läsa från början!

Det är en välskriven bok med mycket romantik, vänskap, allvar, mörker och humor. Den var mycket lättläst och jag slukade den.

Fint gestaltade karaktärer och miljöbeskrivningar. ”Spelet” är den första delen i den här serien. Nu ser jag fram emot att läsa nästa bok i serien.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________

 

Titel: 
Lögnspiran – Marduriens ljus 1
Författare: Joseph A. Davis

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
334
Förlag: Pärlan
Vinst

📖
Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrån sextonåriga Rikamu - hennes hem, hennes käre farbror och hennes lovande framtid som en framstående stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trädtopparna i den stora skogstaden Galuban, där kejsarens son prins Shalarun snart kommer att gifta sig. Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gäster från hela Valarien och skapar många möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas på mer än pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjälp av en osalig ande söker hon hämnd. Hämnden är dock inte lätt att få, för prins Shalaruns utländska brud har med sig en fruktansvärd krigare från en annan värld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortväxt yngling som gör bort sig på komiska sätt inför de viktiga bröllopsgästerna. Men han bär på en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer - en kraft som kan få henne att tvivla på allt.
__________

Det här är en ungdomsbok men kan även läsas av vuxna och det är precis vad jag gjort. Det är första delen i en serie och genren är fantasy.

Många olika karaktärer som jag inte riktigt kunde greppa men har hört att man kanske skulle läst den förra boken av författaren då det är återkommande karaktärer.

Men själva storyn är spännande och boken är lättläst och miljöerna känns spännande och fina. En läsvärd bok i det stora hela!

Omdöme: ⭐⭐⭐/5

__________

 

Titel: Närmare himlen
Författare: Biljana Savic Lundell             

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
312
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Isabella Crona är en känd och välbärgad före detta affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på en okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt står still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med? Hon är rädd att inte behövas längre. Att inte vara någons Du. I väntat på den stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nära eller en under ytan en misshandlad kvinna? Men en sak är alldeles säkert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.


Närmare himlen är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårs-ålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någons Du.
__________

Stark & Fängslande

Jag tyckte mycket om debutboken ”Allt till rätta” och jag blev inte besviken på den här heller. Boken är en fortsättning där man får följa Isabella.

Riktigt bra och välskriven med ett fint språk som är känslosamt och varmt.
 Fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar.

Huvudkaraktären besitter en enorm styrka och visar även sina sköra sidor. Viktigt ämne tas upp om våld i nära relationer!

En bok som dröjer sig kvar efter jag slagit ihop boken. Mycket fin berättelse som jag varmt rekommenderar!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @biljanasaviclundell för en fin läsupplevelse 💓

__________

 

Titel: Belägringen – Del 3
Författare: Leffe Sehlander

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
381
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Efter sin insats i det blodiga slaget mot piraterna i Efesos, förväntar sig Harald att få hela äran för segern och gripandet av Dalassenos, den tidigare guvernören i öst. Det politiska spelet i huvudstaden tvingar dock honom att ta ett steg tillbaka. Trots att nordmännen bevisat sig gör gamla regler i Konstantinopel att de måste delas upp i två grupper. Halldors vistelse, med sina män, i den övergivna förläggningen i Sestos visar sig bli svårare än han och Harald räknat med.

I Antiokia gror missnöjet över att deras hertig och guvernör blivit arresterad. Kejsarens utnämning av ny guvernör gör att bägaren rinner över. Riket hotas av splittring. Harald och hans män blir sända mot öst för att lugna situationen. Ett uppdrag som visar sig bli deras svåraste hittills i det Romerska riket.

Harald har nu bestämt sig för att ingen ska kunna ta åt sig äran för vad han själv har åstadkommit. En man kommer dock korsa Haralds väg och störa hans planer.

__________

Spännande & Fartfylld!

Den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok. Leif är enastående på att skriva spännande och intressanta böcker.

Att Leif gjort en gedigen research märks tydligt och han kan sin historia mycket väl och är otroligt kunnig i det här området.

Boken är lättläst och välskriven och jag blir totalt uppslukad av berättelsen. Karaktärerna är mycket intressanta och miljöerna är såå målande, som en fartfylld film.

Jag fastnar direkt i storyn och där hänger jag mig kvar till sista sidan då det är omöjligt att lägga boken ifrån mig längre stunder. En riktig bladvändare!

Det här är det bästa jag läst när det gäller vikingar. Jag älskar vikingar och jag älskar Leif’s böcker och han är en av mina absoluta favoritförfattare!

Så gillar du historia och vikingar så missa inte den här bokserien.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @leffeselander och @lavaforlag för att jag ännu en gång fick möjlighet att läsa den här fantastiska serien 💓🙏

__________

 

Titel: 
Omgiven av lögnare
Författare: Thomas Erikson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
315
Förlag: Bookmark
Genrer: Fakta
Ljudbok: Författaruppläst
Recensionsexemplar

📖
DEN CHOCKERANDE INSIKTEN OM VARFÖR ALLA LJUGER

Studier visar att personer som aldrig tidigare träffats ljuger för varandra upp till tre gånger inom de första fem minuterna. Är det verkligen sant?

Via kända lögnare, enkla avkodningstekniker och underhållande anekdoter visar boken hur du avslöjar en tvättäkta lögnare och genomskådar osanningar men även hur du själv ljuger utan att bli ertappad. Omgiven av lögnare reder ut det komplicerade gränslandet mellan lögn och sanning, undanhållande av sanning, mygel med siffror och statistik och den ack så bedrägliga vita lögnen. Här kan du göra test som avslöjar hur mycket du själv skulle kunna tumma på sanningen, och lära dig vilka andra som gör det.

I en tid där lögner flyger jetplan och sanningen åker hästskjuts är det här oumbärlig läsning för alla som inte vill bli lurade. Omgiven av lögnare är senaste uppföljaren till Omgiven av idioter som sålt mer än 1,5 miljoner exemplar bara i Sverige och legat #1 på brittisk Sunday Times bästsäljarlista.
__________

Intressant & Tankeväckande

Det här är en svår bok att recensera då det är mer som en faktabok/uppslagsbok. Jag tycker den är mycket intressant och man kan gå tillbaka och läsa flera gånger.

Jag lyssnade på halva boken där Thomas Erikson själv läser och han både läser och skriver på ett sätt som är lätt att förstå. Texten är lättläst med många bilder som förklarar bokens olika delar.

Här får läsaren många tips och jag kan känna igen mig i flera olika senarier. Som sagt, många insikter i vad man får och inte får ljuga om, för vi alla ljuger någon gång i livet!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @bookmark_forlag & @thomaseriksonwriter för att jag fick möjlighet att läsa.

MISSA INTE att jag i samarbete med förlaget tävlar ut 3 exemplar av boken!

__________

 


Titel: Något att frukta
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
289
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Alla har de något att frukta. Otrohet, utpressning, hämnd och död.
Allt tyder på att Elin Strands dödslista återigen är aktiverad, när en av de gängkriminella ungdomar som tidigare attackerade henne dör under dramatiska former.

De sammansvurna poliserna Eric Mikaelsson och Torbjörn Schert de enda som känner till Elins mörka hemlighet oroar sig för att inte längre kunna skydda henne när en motiverad kriminalpolis tar upp jakten, pådriven av högst personliga skäl. Långt ifrån sitt forna jag och med den tidigare musikkarriären lagd i spillror är varje dag i fängelset en plåga för Mohammad Ahmad. En oväntad möjlighet att återerövra någonting värdefullt, och en önskan om vedergällning, tänder emellertid hans livsgnista på nytt. Lojaliteter skiftar snabbt när före detta vänner byter sida. De överlevande från tidigare sammandrabbningar får ännu en gång sina liv sammanflätade i en otäck spiral av våld, utpressning och hämnd. Vem överlever? Vem dör? Insatserna är skyhöga och utgången oviss.


__________

Spännande bladvändare!

Liksom föregående böcker så kan Peter konsten att skriva spänning, läskigt och rått så det riktigt kryper längs min ryggrad och den här boken är inget undantag.

Boken är välskriven, har ett bra språk och med bra flyt framåt. Att det tas upp viktiga ämnen så som gängkriminalitet med mera känns och är äkta i dagens samhälle tyvärr!

Den är lättläst och en riktig bladvändare och man vill bara läsa ett kapitel till och ett till……
Karaktärerna känns otroligt äkta och levande och miljöbeskrivningarna målande. Det märks att det ligger gedigen research bakom boken och att författaren vet vad han gör.

Den här sista delen knyter ihop säcken och det blir ett fint avslut på trilogin. Missa inte den här serien!

Dom andra delarna i serien är:
1 – Och sen så är jag död
2 – Det vita spöket

Jag hoppas få läsa mer av Peter Johansson framöver!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare och @lavaforlag 💓
För att jag ännu en gång fick möjlighet att läsa!

 __________

 

Titel: Offerlamm
Författare: Emma Olofsson & Cecilia Sahlström
Utgiven år: 2024
Sidantal: 332
Förlag: Bokfabriken
Köpt
📖
Sara Vallén och Rakel Vrede - det nya tillskottet i teamet - kallas till Dalby stenbrott där en kvinna har hittats död i vattnet. Det visar sig att hon är papperslös och vid rättsläkarens undersökning ser man att hon har långt framskriden cancer. Strax därefter hittas delar av en kropp i en brinnande bil. Vid närmare undersökning framkommer omständigheter som gör att polisen börjar misstänka att det inte rör sig om slumpmässiga och enskilda händelser utan att fallen är sammankopplade. Ju mer de gräver i offrens liv, desto er obehagliga detaljer kommer i dagen, och spåren verkar leda till en volontärverksamhet för papperslösa. Samtidigt har Sara en svår uppgift i att hålla samman gruppen. Rakels egensinnighet och impulsiva beslut riskerar att stjälpa utredningen.
Offerlamm är den nionde fristående delen i serien om Sara Vallén
__________
Spännande bladvändare!
Boken är välskriven och lättläst. Roligt att Sara och Rakel har slagit sina påsar ihop.
Jag gillar verkligen Rakel som inte är som någon annan, lite som jag själv faktiskt, gör som hon vill och är rak på sak…😃
Jag tycker det var en intressant handling i boken och att det tas upp viktiga ämnen. Den börjar i lugnt tempo för att sedan trappas upp.
Målande miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer som känns mycket levande och äkta.
En gripande och spännande bok. Missa den inte. Läs gärna från början. Den första boken heter Vit syren.
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5
Tack för jag fick komma på releasen av boken 💓
@cecilia_sahlstrom_forfattare @_emmaolofsson_forfattare_

__________


 

Titel: Benellys forever
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
240
Förlag: Whip media
Recensionsexemplar

📖
Benjamin älskar sin limousine och arbetet som chaufför för brudpar, kändisar och studenter går bättre än väntat, men hemma är det gnäll. Efter sju år med hem och barn har Nelly tröttnat, men Benjamin har svårt att förstå henne. Hon längtar efter att få komma ut och träffa människor och få möjlighet att arbete i en klädaffär. Kommer Benjamin att förstå hur allvarlig situationen är innan Nelly drabbas av en utmattning? Äldsta dottern Matilda tar kontakt med deras enda granne, den folkskygga Elsa, en äldre kvinna som kommer få en betydande roll i familjen. Elsa är arg på Gud för att hennes man är död och hon känner inte att hon har något att leva för, men när Matilda dyker upp väcks något till liv inom henne.
__________

Humoristis & Gripande!

Boken är välskriven, oförutsägbar och lättläst med korta kapitel där man får läsa om en karaktär i varje del. Den handlar om livet som småbarnsförälder och hur det kan vara tufft många gånger men när dom vuxit upp så önskar man att det inte gått så fort.

 

Det är en humoristisk och även lite gripande och sorglig bok. Fint gestaltade karaktärer som känns äkta och som berör på djupet.


Miljöbeskrivningarna är mycket målande. En härlig mix av kärlek, sorg, vänskap och glädje. Den oväntade vändningen i slutet var jag inte beredd på.


Benellys forever utspelar sig i Ale i Nödinge kommun. Det här är fjärde och sista delen i en serie!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @ellinor_wikman_author för att jag fick läsa 🙏💓
__________

 
Titel: På rosa moln
Författare: Ida Fryklund
Utgiven år: 2024
Sidantal: 312
Förlag: Saga
Recensionsexemplar
📖
För Stella innebär återvändandet till Kungsbacka en förhoppning om att äntligen komma till ro. Visst saknar hon Italien, resandet och Angelo men hon måste växa upp. De flesta i hennes ålder klättrar i karriärstegen och skaffar familj, så vad är det som stoppar henne från att göra samma sak? Kanske kan ett fast arbete på Resebyrån Sjöallén leda till en nystart.
För Stellas mamma Diana börjar däremot livet som karriärist och hängiven hustru att skava. På senare tid har hon känt sig osynlig i sin mans ögon och deras äktenskap upplevs mer och mer som ett affärsavtal. Är det verkligen så här hennes framtid ska se ut? På ren impuls lämnar hon man och arbete bakom sig och hyr en lägenhet i Skärhamn. Sakta men säkert börjar den gamla Diana visa sig i spegelbilden igen. Men kan hon verkligen gömma sig från sitt liv för alltid? Och hur länge ska hon ignorera den lilla knölen i bröstet?
"På rosa moln" är den tredje fristående delen i Ida Fryklunds Sjöallén-serie, en känslostark feelgood om att hitta nya riktningar i livet.
__________
Mysig & Varm
Vad härligt att återse Sjöallén och Stella igen och dom andra härliga karaktärerna. Dom återkommer i alla böckerna och det känns bra!
Den här boken är även den en riktig bladvändare. Välskriven och lättläst med lagom korta kapitel så det är svårt att lägga den ifrån sig.
Jag gillar att den innehåller både kärlek och humor och att Ida tar upp viktiga ämnen. Det går en röd tråd genom hela boken och jag kan relatera till mycket.
Det här är en underbar feelgoodserie som jag tycker blir bättre och bättre för varje bok. En härlig bok med fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar!
Missa inte den här bokserien
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5
Tusen tack @ida_fryklund för att jag fick möjlighet att ännu en gång läsa en fantastisk bok 💕

 

Titel: Kniven i elden
Författare: Ingeborg Arvola

Utgiven år: 2024
Sidantal: 364
Förlag: Albert Bonnier
Recensionsexemplar

📖
Vintern 1859 spänner Brita Caisa Seipajærvi på sig skidorna och stakar sig hela den långa vägen från Finland till Norge tillsammans med sina två söner. Kvar i hembygden lämnar hon sitt skamfilade rykte, vid resans slut hägrar en annan framtid. Brita Caisa har tvingats stå i kyrkotukt som straff för sitt förhållande med en gift man. Hon har förmågan att hela djur och människor. Hennes mål är fiskebyarna längs ishavskusten, där det sägs att havet kokar av torsk.
"Kniven i elden" är första delen i en planerad trilogi som berättar om människorna som levde i nordnorska Finnmark.

__________

Gripande & Fängslande!

Det här är första delen av tre om NordNorges historia.

Boken och historien fängslade mig totalt. Vilken fantastisk bok. Fint språk och mycket välskriven. Så imponerande och episk berättelse.

Miljöbeskrivningarna är målande och karaktärerna mycket intressanta och fint gestaltade. Mycket känslosam och gripande.

Författaren fick Bragepriset (Norges Augustpris) för denna 2022 och det kan man verkligen förstå när man läst den här boken!

Nu ser jag fram emot nästa bok i serien!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @albertbonnierforlag & Ingeborg för en fantastisk läsupplevelse

__________

 


Titel: Espana por favor
Författare: Åsa Hellberg

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
316
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Tre saker händer samtidigt i Fjällfors: Mias man dör, Nooras dotter blir gravid och Lotta tvingas flytta hem till sin exman i Luleå. Bostäder ska säljas på en övermättad marknad, där elpriserna skjutit i höjden och räntekostnaderna är svindlande till och med för ett hus i Norrlands inland. 


Hur går det nu med de tre bästisarnas dröm om Spanien? Skulle inte livet bli bättre efter 60? I kyrkokören sjunger Lotta Y viva España så högt att Gud kan höra henne, på pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig får hon veta att Spanien och en änglabutik kanske inte är en lysande idé just nu.

Men så kommer stumma 81-åriga Dolores med sin halmhatt och hemlängtan, och då ändras allt ännu en gång.

__________

 

Älskar att läsa om kvinnor i min egna ålder och Åsa kan verkligen konsten att förmedla dom rätta känslorna och skriva om människors öden och äventyr 💕

Massor av känslor får man känna av i den här berättelsen och att man aldrig ska ta livet eller något för givet. Ta chansen när den kommer!

Jag tyckte mycket om karaktärerna som var fint och äkta gestaltade. Miljöbeskrivningarna var mycket målande och jag såg allt framför mig, kände även värmen och alla dofter.

Boken är välskriven och mycket lättläst. Jag läste ut den på en dag. Jag har skrattat och gråtit och har haft många känslor i kroppen. En fantastisk bok!

Det här är del 1 i en planerad serie som heter ”Alla vill till Spanien” och vem vill inte dit liksom. Jag vill 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack snälla @asahellberg & @bokforlagetforum för härlig läsning 🤗 Ser fram emot nästa bok 💕

__________


 

Titel: 
Detektiv Tillman – Det hemliga sällskapet
Författare: Camilla Lagerqvist

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
297
Förlag: Bazar
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Recensionsexemplar

📖
Ett hemligt sällskap vars medlemmar är beredda att gå över lik för att se till att ingen avslöjar deras hemligheter, en mystisk man som kanske är polisinformatör och kvinnor som slåss för jämställdhet. Det här är första delen i en mysig spänningsserie som utspelar sig under 1920-talet där tre kvinnor bildar en oväntad allians för att hjälpas åt att lösa brott.

Året är 1920 och den unga Ester Tillman är nybliven änka i Uppsala. Äktenskapet var olyckligt och äntligen är hon fri att styra över sitt liv. Hon har en dröm om att arbeta som privatdetektiv, men vet inte om hon vågar ta steget. När hon följer med sin mamma på seans och en av deltagarna under mystiska omständigheter faller från en balkong, får Ester möjlighet att ta sig an sitt första fall.

__________

Mysig & Spännande!

Det här är den första delen i en planerad bokserie!
Åh vad jag tyckte om den här boken. Älskar ju historiska romaner och när det handlar om kvinnor 
💕
Boken är välskriven med ett fint språk och den är lättläst. Lagom långa kapitel och i ett behändigt format.
Inbunden i mindre storlek, ungefär som en storpocket. Svårt att förklara 
😁

Gillar pusseldeckare där man försöker klura ut vem den skyldige/skyldiga är och det är ju ett extra plus om man som jag inte kunde komma på vem det var förrän i slutet på boken!

Jag tyckte mycket om Ester som är huvudkaraktären och en stark kvinna, övriga karaktärer också men på olika sätt, en del älskar man, en del hatar man. Fint gestaltade och kändes äkta.
Blev kär i miljöbeskrivningarna som var mycket målande och det kändes som jag var med på platserna.

Har även lyssnat lite grann på ljudboken och det är fantastiska Katarina Ewerlöf som gör en helt perfekt inläsning av boken.
Nu ser jag otroligt mycket fram att fortsätta följa Ester, hennes fina vänner 
Yarina och Olga i kommande böcker 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @bazarforlag och lagerqvistcamilla för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🤗💕

__________Titel: Råttlik – Del 1 Nina Wang
Författare: Kristina Emanuelsson

Utgiven år: 2024
Förlag:
 Word Audio Publishing
Ljudbok: Gunilla Leining
Förhandslyssning!

📖
Eskilstuna 2024. Bilbränder och gängkriminalitet. Våldet och förstörelsen är bortom polisens kontroll. Kriminologen Nina Wang har hamnat i klinch med kåren efter att hennes bok om ett ouppklarat mord anklagar polisen för att vara delaktig. Hon har hamnat utanför alla sociala och yrkesmässiga sammanhang. Ingen vill längre ta i henne med tång. Förutom den okände mannen hon i hemlighet träffar ute i skogen på sina joggingturer. Han tillfredsställer både sitt eget och Ninas begär tills allt en mörk kväll går snett ute i löpspåret.


Nina dras in i en omöjlig situation och hon tar upp jakten på en gärningsman med mer makt än hon kan hantera. Barndomsvänner med trassliga familjeförhållanden och en bedragen hustru ger sig till känna samtidigt som Nina ska hålla en bitter poliskår på armlängds avstånd. Och vem är sjuk nog att placera halvruttna och lemlästade råttor där Nina minst förväntar sig det?
Eskilstuna har aldrig varit skitigare och mörkare. Den självständiga och egensinniga Nina Wang är en karaktär som är svårt att inte ta till hjärtat.

Råttlik är första delen i en psykologiskt rafflande och välskriven deckarserie som håller läsaren i ett järngrepp ända till sista sidan. 
__________

Spännande bladvändare!

Jag fick äran att förhandslyssna på den här boken men då det inte gick att öka hastigheten på uppläsningen så valde jag att vänta in boksläppet (som är idag) och har sträcklyssnat på Storytel sen tidigt imorse 😁

Jag har läst Blodsprängd av författaren och det var en bok jag tyckte mycket om. Den här är ännu bättre och det märks att Kristina har utvecklats som författare!

Det här är en otroligt spännande och beroendeframkallande sträckläsarbok och jag var fast från början till slut. Fantastiskt välskriven och ett högt tempo som känns som en actionfilm.

Karaktären Nina Wang gillade jag skarpt och dom andra karaktärerna kändes mycket äkta och levande. Miljöbeskrivningarna är fint beskrivna.

En nagelbitande bladvändare där råttor är i fokus och det är ju tur att jag älskar råttor, jag har haft några tamråttor tidigare men dessa i boken är inte så levande 😁

LÄS eller LYSSNA!

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @kristina_emanuelsson för att jag fick möjlighet att förhandslyssna på din fantastiska bok 🙏💕

__________


 

Titel: Isberg
Författare: Turner Olovzon

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
534
Förlag: Polaris
Bokvinst 2023

📖
Fyra hemligheter. En mörk familjesaga.

I Tassby, Dalarna, där hockey hålls högt och hemligheter långt under ytan, sväljs en bärplockare plötsligt av de mörka skogarna. Samtidigt tänds lamporna i den övergivna herrgården på andra sidan viken. Outsidern Lars-Inge blir föremål för misstankar från byns centralgestalt Liss-Kulla. Men vad döljer han egentligen?

Där Bottenviken letar sig in vid stålverk och stad i Luleå försvinner en femårig pojke och hans mamma Elin inleder en desperat jakt. Har pojken gått genom isen eller har någon tagit honom? Samtidigt drar taxichauffören Andreas omkring på stadens snöiga gator och drömmer om att hämnas barndomen i Tassby.

När dessa personers begär korsas stiger mörka familjehemligheter till ytan och hotar många fler människors liv. Isberg är en spänningsroman och familjesaga.
Det är Niklas Turner Olovzons debut, men också första delen i Doldasviten.

__________

Spännande bladvändare!

Det här är den första delen i Doldasviten och författarens debutbok!

En otroligt välskriven, lättläst, fängslande och stark triller. Skrivet med ett fint språk som är mycket välformulerat.

Författaren bygger långsamt och skickligt upp spänningen och det är ett bra flyt genom hela boken.

Jag blev fångad direkt från första sidan och den höll mig kvar tills boken var slut. Det här är en riktig bladvändare!

Tror nog jag kan säga att det här är den bästa spänningsromanen hittills i år 😁

Nu ser jag mycket fram emot att läsa kommande bok ”Sandslott” som kommer ut under våren!

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

__________

 

Titel: Mordet i grosshandlarvillan
Författare: Carola Segerlund

Sidantal: 182
Förlag: Envis förlag
Förhandsexemplar

📖
Stockholm hösten 1909. I fjärran breder Stockholms sinnessjukhus ut sig på en höjd. Stängsel, murar och galler håller kvar de inspärrade. Från Dårarnas slott är det få som släpps ut.
När en död kvinnokropp hittas nedgrävd i en byggrop på Kungsholmen, visar det sig att det även är svårt att ta sig in - för de oinbjudna. Slottet är en sluten värld, skild från det övriga samhället, där egna lagar och regler gäller.

Detektivöverkonstapel Lukas Ljunghed som har hand om fallet börjar känna sig smått desperat, och än en gång vänder han sig till DN-journalisen Ida Renström. Och han kommer att be henne om en tjänst, som hamnar långt bortom det som kan kallas moraliskt rätt. Om hon tar sig an uppdraget, riskerar hon mycket.

Dårarnas slott är en bok om maktlöshet och om den mentalt klaustrofobiska känslan som de sinnessjuka upplever. Carola Segerlund väver in den filosofiska frågan om vad galenskap är, och hur varje tid har sina särskilda mirakelkurer.
Dårarnas slott är den andra fristående delen i serien om Lukas och Ida. Den första är Nattens oönskade fjärilar.
__________

Spännande, Klurig & Tankeväckande!

En klurig pusseldeckare som både är intressant och fängslande med inslag av det onda och otäcka och där det pågår ett spel bakom kulisserna! Vem kan man egentligen lita på!?

Boken är välskriven och lättläst med spännande karaktärer och målande miljöbeskrivningar.

Carola är duktig på att skriva om olika samhällsklasser och tidsepoker och det märks tydligt att det ligger mycket research bakom!

Jag hade svårt att gissa vem som var den skyldige! Det var svårt att inte känna att man var på plats i den stora och pampiga villan! Mycket läsvärd och tankeväckande 💗

 

Tusen tack @carola.segerlund.forfattare för att jag fick möjlighet att förhandsläsa boken 🙏🤗

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________


Titel: Gruppen: Mamman
Författare: Sahlberg & Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
297
Förlag: Word Audio Publishing

📖
När Malins man tar livet av sig slås hennes tillvaro i spillror. Sonen David blir alltmer avigt inställd till henne och för att få hjälp ur krisen tvingar Malins arbetsgivare henne att gå i gruppterapi. I terapirummet möter hon vitt skilda personligheter, och sakta vågar hon öppna sig om sin sorg, det olyckliga äktenskapet och oron över sonen.

Då David plötsligt försvinner blir Malin tvungen att bege sig ut på Malmös gator för att leta reda på honom. Under sitt sökande inser hon att hennes son levt ett liv bortom deras gemensamma. Hon möter hans hemliga flickvän Fariba, som även hon känner en bottenlös saknad efter David. Snart är Malin och Fariba indragna i ett tröstlöst sökande efter vad som har hänt, där de behöver hitta sätt att navigera en helt främmande värld.

__________

Spännande bladvändare!

Gruppen: Mamman är den första delen av tre i en serie om mord och familjer i kris, om sanningar och lögner som avslöjas i gruppterapirummet.

En välskriven och lättläst bok med en handling som är spännande i högt tempo och ett bra flyt. Det händer olika saker hela tiden. Den berör på djupet och tar upp nutida ämnen.

Jag tycker att karaktärerna är fint gestaltade och känns äkta och levande. Miljöbeskrivningarna likaså. Historien är nytänkande och aktuell.

Nu ser jag fram emot nästa bok 🤗💕

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

 __________

 

Titel: Tills natten är slut (Mija Wadö - 3)
Författare: Nilla Kjelladotter

Utgiven år: 2024
Förlag:
 Norstedts
Ljudbok: Mirja Turestedt

📖
En man hittas skjuten i en park en tidig augustimorgon. Kulan har gått in i tinningen och han dog omedelbart. Vad gjorde småbarnspappan ute sent en söndagsnatt, och varför ville någon döda honom?
Medan Mija Wadö kastas in i fallet försöker hon hålla undan tankarna på det avgörande besked hon fått om sitt eget liv. Ronnie är tillbaka på stationen, och deras arbetsrelation tätnar. När ytterligare en man hittas skjuten på samma sätt ställs poliserna inför en växande gåta. Författaren Zarita Roos kämpar med skrivandet av sin nya bok när hon på en restaurang hör två poliser prata om ett mordfall. Det innehåller nämligen detaljer som är skrämmande bekanta.

__________

Spännande bladvändare!

Det här är 3:e boken om Mija Wadö som jag har lyssnat på och dom blir bara bättre och bättre!

Boken är välskriven med ett härligt driv och flyt. Fint gestaltade karaktärer och miljöerna är riktigt målande.

Såå sjukt spännande att jag satt som på nålar. En bok som jag lyssnade på när jag mestadels jobbade. Kör bil på landet i hemtjänsten och var nära köra i diket flera gånger och skogsvägarna kändes lite extra kusliga med den här historien i öronen 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 

Titel: Benny Berg och Falkligan
Författare: Mikael Ressem
Utgiven år: 2024
Förlag: Lind & Co
Ljudbok: Fredde Granberg

📖

I det lilla samhället Brännfors har det lokala fotbollslaget äntligen lyckats ta sig upp till division tre, och det har blivit dags för säsongens första hemmamatch. Benny Berg är ordförande i supporterklubben och tar nästan aldrig av sig den rödvitrandiga fotbollströjan med BFK:s klubbmärke. Dessutom driver han souvenirshopen och den mycket uppskattade Brännforspodden tillsammans med sin bäste vän - den lugna norrlänningen Rogga. För Benny är fotbollen allt annat än en lek, vissa skulle nog säga att han tar det på lite för stort allvar.

Lagom till hemmapremiären dyker två nya förmågor upp: de ökända och oerhört kriminella bröderna Falk, som lokalpolisen Karin har bestämt sig för att stoppa. För det behöver hon hjälp av någon med god insyn i Brännfors fotbollsklubb. Och vem har bättre insyn än Benny Berg?

"Benny Berg och Falkligan" är den första boken i serien om Benny Berg. Det är en färgstark berättelse fylld av både spänning och humor!

__________

Spännande humordeckare!

En fantastiskt rolig, spännande och lite knasig historia där fotbollen står i centrum. Benny är nog lite fixerad, eller ska jag kanske säga mycket 😁

Här får vi följa härliga karaktärer och lustiga upptåg. Jag skrattade mååånga gånger åt alla påhitt och upptåg! Gillar att Benny är en lite udda person som går sin egen väg!

Fredde Granberg är ju helt fantastisk som uppläsare och gestaltar alla karaktärer på ett proffsigt sätt. Ser fram emot fler böcker om Benny!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 

Titel: Barnsoldaten
Författare: Cecilia Sahlström

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
359
Förlag: Saga

📖
"Barnsoldaten" är den andra och fristående delen i Cecilia Sahlströms serie om polisen Rakel Vrede.


När Malmöpolisen genomför en razzia mot människohandlare lyckas de frita en grupp kvinnor från en gammal rivningskåk. Bland kvinnorna finns en 15-årig flicka från Nigeria. Flickans bakgrund är helt okänd och hennes aggressiva utagerande ett mysterium. Fallet överlämnas till Rakel Vrede och Niklas Röding. Samarbete har aldrig varit Rakels styrka, men med Niklas vid sin sida är hon villig att uthärda sina kollegor på människohandelsgruppen för att hjälpa flickan. Genom de första förhören avslöjas det att männen som gripits vid razzian bara är en liten del av ett större kriminellt nätverk. Försöken att få information ur den okända flickan är inte särskilt lyckade och frågorna blir bara fler och fler. 


Vad har hon varit med om, och hur kom hon till Malmö? Ledtrådarna tyder på en smugglingskedja av internationella proportioner. Ju mer Rakel gräver i fallet, desto tydligare blir det vilken typ av sadistisk organiserad brottslighet hon har att göra med. När flickan plötsligt försvinner är det uppenbart: hennes kidnappare är inte villiga att släppa taget om henne.
__________

Mörk & Omskakande bladvändare

Det här är del 2 om Rakel Vrede. En person som är mycket speciell och jag gillar henne mycket.

Cecilia! Du har verkligen överträffat dig själv den här gången och Rakel har utvecklats enormt sen första boken 💕

Och du är suverän och mycket skicklig på att skriva om aktuella och otäcka ämnen och den brutala verkligheten.

Boken är mycket välskriven och lättläst och rik på detaljer. Karaktärerna känns levande och jag blev otroligt gripen av historien.
Miljöbeskrivningarna är såå målande och det kändes som jag var där på plats. En mycket gripande och sorglig historia men ack så viktig 
💕

Jag fullkomligt slukade den här boken. Det gick bara inte att lägga den ifrån sig så jag läste ut den på en dag!

Har du missat den här och förra boken ”Irrvägar” om Rakel Vrede så har du gått miste om fantastiska böcker 💓 Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @cecilia_sahlstrom_forfattare för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: Alla mord jag begått
Författare: Johanna Sernelin

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
374
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Människor har en tendens att dö omkring dig , säger en av poliserna. Men allt Andreas gör är att älska för mycket. Han ska ju inte alls skilja sig. Ändå ligger de där på köksbordet, skilsmässopappren som hans fru Elin redan undertecknat. För att få henne att återvända måste han ta till alltmer drastiska metoder. Till slut ska Elin inte ha något annat val.

Alla mord jag begått är första delen i en trilogi, en klaustrofobisk relationsthriller om människan bakom morden. En huvudperson att INTE heja på.


__________

Stegrande spänning och rysligt nervkittlande!

Ja det här är en otrolig bok där huvudkaraktären Andreas under all yta är en trasig person med många tankar. Tycker han är en obehaglig och manipulativ karaktär 😁
Handlingen utspelar sig i kvarter som jag känner igen mig i och jag tycker mycket om att boken handlar om vanliga människor, människor som kan vara vem som helst av oss.

Boken är välskriven, lättläst och har ett fantastiskt språk som flyter fram som vågorna på vattnet! Du är fenomenal Johanna att få till orden och en massa känslor, smärta, och humor!

Boken har ett lite lugnare tempo i början men sen sätter det fart igen och slutet gör ju att man bara längtar till fortsättningen! En klaustrofobisk thriller som kryper under skinnet!

Det här är en riktig bladvändare och nyfikenheten över hur det ska sluta gör att jag sträckläser boken i kombination att lyssna och den är slut på en dag 😁 Viktor Åkerblom gör en fantastisk inläsning.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @johannasernelin för att jag fick möjlighet att läsa den här otroligt spännande boken 🤗💕

__________

 

Titel: Det sista andetaget
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
323
Förlag: Lind & Co

📖
En sjuttonåring kör rakt in i en kemtvätt i Karlshamn och rammar en mamma med barnvagn. Strax därefter görs en makaber upptäckt i en villa. En familj hittas död vid middagsbordet. Men kvinnan är inte mamman i familjen. Hennes sanna identitet sänder en kall kåre genom polisstyrkan, för nu förstår Matias Hernández och hans kollegor att de har att göra med en mördare som inte drar sig för något. Och kopplingen mellan de olika brotten leder dem in i ett mörker de tidigare inte varit med om.
__________

Spännande, Skrämmande & Gripande bladvändare

Jag säger bara WOW, vilken bok du skrivit Emma 💕

Verkligen skickligt skriven och du har en förmåga att hålla mina nerver på sträckbänken. Blir både skrämd, gripen och skärrad av berättelsen och tårarna har sprutat många gånger.

Du är så fenomenalt duktig på att balansera upp det mörka och ljusa. Boken är lättläst och har ett flyt som gör att jag inte kan lägga den ifrån mig längre stunder, en riktig bladvändare!

Karaktärerna känns levande och äkta och det känns som dom är mina bästa vänner. Språket är fint och känslosamt och miljöbeskrivningarna är otroligt målande!

Att du tar upp psykisk ohälsa är en viktig del, men också att det mörka kan ändras till det ljusa och att det finns så mycket kärlek och hopp gör berättelsen så trovärdig 🙏 Fantastiskt bra Emma 💕

Genom alla böckerna i den här serien så har man fått följa Sebastian och hans mående och nu hoppas jag att han får känna lättnad, värme, medmänsklighet och kärlek!

Det sista andetaget är den fjärde delen i Karlshamnsserien, som inleddes med Vita rosor. Har du inte läst den här serien än så har du gått miste om en fantastisk bokserie. Den är en av mina absoluta favoriter!

Hoppas detta inte var sista boken om Sonja 🙏💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack @_emmaolofsson_forfattare_ för ännu en fantastisk bladvändare 🤗

__________

 

Titel: 
Lundens hjärta
Författare: Linda Edgarsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
428
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Vid sjutton års ålder står Erika Skog på tröskeln till vuxen livet, en tröskel som tycks lika orubblig som stenen på åkern. Hon har bara vaga minnen av sin mor Hilda, och hennes far har lagt över ansvaret för dotterns uppfostran på Anna och Oskar Hansson som bor på gården Sjölund. Men Erika har svårt att finna sig i rollen som kvinna och plågas av en inre rotlöshet. Snart får hon veta att allt hon har fått berättat om sin bakgrund är en lögn, upprätthållen av hennes närmaste.

__________

Spännande, Rolig & Gripande!

Boken utspelar sig i Småland i början av 1900-talet och skildrar varmt den egensinniga Erikas kamp för att hitta sin plats i världen.
LUNDENS HJÄRTA är den fristående uppföljaren till Linda Edgarssons debutroman DÄR VASSEN VIKER som jag tyckte lika mycket om som den här boken!.

Jag älskar historiska romaner och speciellt med ”starka” kvinnohistorier och här träffar vi en stark kvinna som dessutom lever i Småland där jag bor 💕

Boken är välskriven och lättläst och den är skriven på Småländsk dialekt. Den har ett fint språk som flyter på bra och boken var mycket svår att lägga ifrån sig.

Det är intressanta karaktärer och målande miljöer. Så fint och noga beskrivet. Självklart så innehåller boken även kärlek och romantik, klasskildringar och vänskap 🤗

Precis som den första boken så avslutas även denna med en rafflande chliffanger! Så jag väntar med spänning på nästa del.

Det här är en bok som jag varmt rekommenderar! Läs gärna första boken innan om du inte gjort det för bäst behållning.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bookmark_forlag @linda.edgarsson för ännu en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________


 

Titel: Fjällsjön – Kalla fall Nordkalotten
Författare: Anna-Karin & Björn Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
319
Förlag: Bazar
Recensionsexemplar

📖
En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?
Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat.

__________

Spännande & Fängslande!

Fjällsjön är första delen i serien om Kalla fall Nordkalotten. Och makarna Olofssons debutbok!

Det här är en bok med mycket fart i, den är lättläst, välskriven och med få transportsträckor och flera vändningar som gör att det hela tiden är riktigt spännande.

Målande miljöbeskrivningar som känns mycket levande och även karaktärerna som är en liten udda grupp. Det går en röd tråd genom hela historien på gåtan som ska lösas och den byggs upp ju närmare man kommer slutet.

Oförutsägbar med oväntande tvister gör den till en riktig bladvändare! Nu ser jag mycket fram emot fortsättningen och hoppas inte väntan blir för lång 😁

Måste tillägga att omslaget är magiskt vackert, älskar Norrsken men här nere i Småland syns det sällan 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bazarforlag och @kallafallnordkalotten för spännande läsning 🤗

__________

 

Titel: Önskedottern
Författare: Anna Sundbeck Klav

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
370
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
För arbetarsonen Gunnar är Ingrid mer än vad han någonsin hade kunnat drömma om. En vacker, driftig och förmögen ung kvinna som dessutom är upp över öronen förälskad i honom. De gifter sig 1951 och i bröllopspresent får de Villa Tennsoldat, en sekelskiftesdröm i skånska Mölle. När den efterlängtade dottern Agneta kommer till världen borde deras äktenskap bara bli starkare, men dotterns ankomst väcker istället nya sidor hos Ingrid. En oro börjar stiga i henne, och den är så stark att den riskerar att stjälpa inte bara äktenskapet utan även relationen till Agneta. För Ingrid bär på en hemlighet som en dag måste få komma fram i ljuset
__________

Kärleksfull & Mysig

Det var underbart att få komma tillbaka till Mölle. Boken är en riktig feelgoodpärla precis som den förra boken!

Boken innehåller en rafflande hemlighet, vänskap, kärlek, hoppfullhet, förtvivlan, skratt och tillhörighet samt vänskap över generationsgränserna.

En lättläst, välskriven bladvändare med målande miljöer och fina karaktärer. En sträckläsarbok.

Det här är andra delen om Mölle, första boken heter Sommargästen! Missa INTE!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige och @annasundbeckklav för ännu en pärla till bok 🤗💕

__________

 

Titel: 
Än klingar toner falska Del 6
Författare: Susanne Fellbrink

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
418
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
CILLA FALLANDER HAR GÅTT IGENOM EN TUFF PERIOD och behöver något nytt att fokusera på, och anmäler sig till en workshop i körsång med den omtalade danska kören United Voices, på den gamla militärön Storholmen utanför Sundsvall. När en av Cillas kurskamrater försvinner spårlöst anar Cilla ett samband med två andra kvinnors tidigare försvinnanden.Spåren leder Cilla hela vägen till den mytomspunna danska ön Anholt där körverksamheten har sitt säte. Hon märker snart att det är något märkligt som pågår kring kursgården, som omgärdas av öken. Det sägs att förr i tiden begravdes de skeppsbrutna där, både levande och döda. Plötsligt är hon indragen i en härva där hon fruktar att både hennes eget och andras liv står på spel. Än klingar toner falska är den sjätte delen i serien om artisten Cilla Fallander
__________

Spännande & nervkittlande bladvändare!

Jag säger bara WOW. Ännu en gång har Susanne skrivit en fantastisk bok och jag blir som vanligt inte besviken, tvärtom så är nog detta en av hennes bästa 😍

Det här mina vänner är en spännande och ganska ryslig historia och mer mörk och dramatisk än dom tidigare böckerna om Cilla Fallander!
Ett stort plus är att man får friska upp minnet från tidigare bokens händelser, om man nu glömt bort!

Jag uppslukas och är fast från början till slut och kan bara inte lägga ifrån mig boken för den är rysligt spännande, så var beredd på sträckläsning 😁
Miljöbeskrivningarna är otroligt målande och karaktärerna fint beskrivna, man både gillar och ogillar personerna.

Boken är mycket välskriven och har ett bra tempo och flyt hela vägen. Den är lättläst och för mig en riktig bladvändare!

Det här är en serie som jag varmt rekommenderar. Missa den INTE!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @bokfabriken & @susannefellbrink för en spännande läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Änglatrumpeten
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
264
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
När Angelika kliver in på den närliggande handelsträdgården Grönkulla är det som att komma till en annan värld, nästan som till Amazonas regnskog. Den förföriska doften från de stora klockliknande änglatrumpeterna är berusande.

Det visar sig att ägaren Hilding har gjort allt i sin makt för att förvalta arvet efter sin farfar. Nu befinner sig Hilding själv på ålderns höst och står utan nära arvingar, och han vägrar lämna jordelivet utan en plan för vem som ska fortsätta driva upp blommorna. Angelika, som vid det här laget är van vid att hon som dödsdoula kan behöva utföra högst oväntade uppgifter, tar sig an uppdraget att hitta gudbarnet som familjen sedan länge förlorat kontakten med. Men att hon skulle behöva söka på andra sidan jordklotet förväntade hon sig inte.
Under tiden som Angelika försöker säkerställa handelsträdgårdens framtid gör hon ett försök att reda ut sin egen röra. Välkommen till Evigheten AB, här kan vad som helst hända!

__________

Mysig & härlig feelgoodpärla!

Det här är en bok(serie) som jag fastade för direkt. Den har fantastiska karaktärer, målande miljöbeskrivningar och är både välskriven och lättläst. En riktig bladvändare!

Den här boken innehåller massor av viktiga ingredienser såsom kärlek, sorg, humor, vänskap  och livets alla vedermödor. Ewa har lyckats på ett skickligt sätt att väva ihop allt detta till en fantastisk helhet 💕

Jag bara älskar den här serien om Evigheten AB som är en spinoff på Begravningsbyrån Tranan 💕 Så lite sorgligt och vemodigt att detta var den sista och avslutande boken 🤗
Har du inte läst den så rekommenderar jag den varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @historiskamedia & @ewa_klingberg_forfattare för underbar läsning & för blurben i boken 🙏💕

__________

 

Titel: Vildliljan ”Ellingeserien” Del 3
Författare: Sara H. Olsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
250
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda Korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg från Ellinge i Halland. Sonja får kämpa hårt för att hålla känslorna i schack ? det hon möter i lägren är något hon aldrig kunnat förbereda sig på. Hon finner tröst i den danska läkaren Frederik och snart uppstår kärlek. Men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel. I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet om vad som egentligen hände Sonja och Gunnar den där våren i krigets slutskede. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.
__________

Spännande & lättläst bladvändare!

Det här är en bokserie som jag bara älskar och det var såå underbart att komma tillbaka till Ellinge och träffa alla fantastiska karaktärer 💕

Historien är otroligt spännande och intressant och innehåller både hopp, drama och kärlek. Välskriven, fint språk och bra flyt gör att jag sträckläser.
Målande miljöer, intressanta karaktärer och en story som jag fastnar för direkt. Boken är skriven i både nutid och dåtid, en mycket trovärdig historia!

Har du inte läst den här boken så rekommenderar jag dig att läsa dom i ordning för att lättare hänga med även om böckerna är fristående!
"Fiendevän" och "Tornsvalan"
 är dom tidigare böckerna i den ordningen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @harpercollins_sverige & @sara.h.olsson för en mycket fin läsupplevelse och tack för att jag fick ha med min blurb i boken 🤗💕

__________

 

 

Titel: Brytningstid
Författare: Charlotte Sirc

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
234
Förlag: HarperLove
Recensionsexemplar

📖
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt. Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit. Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång.
__________

Intressant bladvändare!

Det här är första delen i en planerad serie om familjen von Weidenhof och som utspelar sig i 1880- talets Stockholm.. Författaren har hämtat inspiration från Hallwylska palatset och boken är en mix av Downton Abbey och Herrskap och tjänstefolk.

Boken är välskrivenmed ett fint språk och lden är ättläst. Boken innehåller herrskap och tjänstefolk, kärlek, fattiga, rika och hemligheter och sorg, med 2 fantastiska kvinnliga karaktärer gör den här boken till en fin romance.

Målande miljöer och underbara karaktärer, inredning och kläder, fantastiskt!

Nu ser jag mycket fram emot att läsa nästa bok i serien 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @harperlove_sverige och @charlottesirc_forfattare för en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________

 


Titel: Döda kvinnor förlåter inte
Författare: Katarina Wennstam

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
443
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Första delen av Sekelskiftesmorden

Fyra kvinnor ur olika samhällsklasser bor alla i samma fastighet på Södermalm. De förs samman av ett fruktansvärt dödsfall på den gemensamma gården, under den kylslagna nyårsnatten mellan 1895 och 1896. Det står snart klart att den avlidna kvinnan försökt genomföra en illegal fosterfördrivning.

Boken är en ödesmättad skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet. Med ett oemotståndligt språk och rasande driv skildrar Katarina Wennstam en värld som myllrar av tjänsteflickor, sedeslösa kvinnor, utnyttjande män och målande beskrivningar av såväl staden som utsökta klädedräkter. En gedigen research ligger bakom Katarina Wennstams mest passionerade bokprojekt någonsin.


__________

 

Fantastisk läsupplevelse!

Vilken intressant och fängslande bok. En historia som grep tag i mig och jag var fast. Älskar historiska romaner och den här var utöver det vanliga då man fick läsa om kvinnor vid sekelskiftet.

Varje kvinna i boken har ett eget kapitel och det tyckte jag var bra och det blev lättare att hålla isär dom. Det är kvinnor från olika samhällsklasser men dom kämpar alla för rättvisa.

En fantastisk historieskildring där jag fick lära mig mycket om hur det var på den tiden. Många gripande historier som berörde mig på djupet 💕

Språket är fantastiskt, likaså karaktärerna som är fint gestaltade och känns mycket äkta. Underbara miljöbeskrivningar av Stockholm, såå detaljerade. Det märks mycket tydligt att Katarina gjort en gedigen research och är kunnig inom detta område. 

Nu ser jag fram emot att läsa nästa bok i den här fantastiska serien!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokmark_forlag & @katarinawennstam för en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Realitymorden
Författare: Erika Rockborn

Utgiven år: 2023
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
På en bondgård utanför Kungsbacka pågår inspelningen av realityserien Bonde finner kärleken, där fyra unga kvinnor flyttat in och tävlar om bondens kärlek. Det är mitt i juli och en värmebölja har dragit in över södra Sverige. En tidig morgon hittas en av deltagarna livlös i en badtunna.

När kriminalinspektör Alicia Lundberg på grova brott i Göteborg anländer till gården står det snart klart att den unga kvinnan bragts om livet. Vem kan ha velat göra henne så illa? Mycket filmmaterial finns att tillgå och en intensiv utredning påbörjas. Inte ens en vecka efter det första dödsfallet sker dessutom ett nytt mord under inspelningen av en annan realityserie utanför Halmstad. Samtidigt knakar det i fogarna i Alicias relation med ungdomskärleken Jacob och hans ex sätter käppar i hjulen närhelst hon kan. Samvaron med bonussonen väcker en barnlängtan i Alicia som hon inte visste fanns, men familjelivet känns alltmer avlägset.


__________

Spännande & annorlunda

Jag har läst alla tidigare böcker av Erika och jag måste säga att den här är den bästa enligt mig! Annorlunda story men mycket igenkänning om man som jag följer ”Bonde söker fru” 😁

Boken är välskriven och lättläst. Spännande och lagom läskig. Språket och handlingen flyter på i ett stilla tempo som stegras i slutet. Karaktärerna känns äkta och miljöbeskrivningarna fantastiska.

Man tror att man har koll på alla karaktärer och vem den skyldige är, men icke då. Jag blev överraskad och det är precis så jag vill bli. Det ska inte vara förutsägbart i en eller flera mordgåtor.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @hoiforlag och @rockbornerika för spännande läsning 🤗

__________

 Titel: Från Tranås till Chicago
Författare: Camilla Dahlson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
291
Förlag: Lind & Co

📖
Året är 1926. Ebba i Tranås är arton år. Hon vet att hon ska vara glad över att alls ha fått ett jobb, men åh, vad hon längtar hem till far och mor och åh, vad hon önskar sig en annan framtid än som piga. Dessutom saknar hon sina bröder som farit över havet till Amerika. Men plötsligt tar livet en oväntad vändning och Ebba finner sig ombord på en oceanångare, på väg till bröderna i Chicago och ett helt nytt liv. Väl på plats upptäcker Ebba snart att tillvaron i Amerika är svårare än bröderna velat ge sken av och även om hon får en anställning i ett fint hushåll så går det inte att blunda för de sociala orättvisor som får missnöjet i staden att sjuda. Minneapolis

 

1920. Den lilla familjen April kämpar för sin överlevnad. Även för dem är en livsomvälvande händelse på väg, men just nu handlar allt om att tjäna ihop till mat och hyra. Tänk om de vetat vad som snart kommer att ske. Och att Ebba från Sverige så småningom blir en del av deras liv.
__________

Riktig bladvändare!

Första delen i en planerad bokserie!

Historien griper tag i mig från första kapitlet och håller mig kvar till det sista. Det här var en riktig bladvändare. Jag älskar historiska romaner och mycket intressant då den bygger på verkliga händelser.

Boken är välskriven och lättläst med ett fint språk som flyter på. Karaktärerna är mycket fint gestaltade och jag tyckte om dom alla på olika sätt. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och målande.

Den här boken innehåller det mesta, familjeband, kärlek, klasskillnader förr i tiden, spänning och att våga starta ett nytt liv i ett nytt land. Det var verkligen ingen dans på rosor för många!

Åh vad jag tyckte mycket om den här boken och då jag och min släkt är från Tranås så var det extra roligt att läsa då jag kände igen mig och det kändes som jag var tillbaka i Tranås!
Det bästa är att det ska komma fler böcker och att det blir en serie 
😍 Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @camilladahlson för att du skrivit en fantastisk bok 🤗💕

__________Titel: Svartåsviten - Om du var min
Författare: Christina Erikson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
347
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.  I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.

OM DU VAR MIN är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.

__________

ROMANTIK, SPÄNNING OCH 1700-TAL
Starka kvinnor i ny serie om kärlek och maktspel.

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Åh vad jag har försökt att läsa sakta för jag ville inte att boken skulle ta slut 🤩 Såå vackert så man får tårar i ögonen och jag ÄR i 1700-talet, i dess underbara miljöer, i fattiga och rika kvarter och tillsammans med karaktärerna.

Boken är verkligen en fröjd för hjärta och själ och såå romantisk! Intressant handling och en mycket intressant tid man får vara i. Författaren har gjort ett digert arbete med den här boken och jag kan bara säga att den berör och väcker känslor.

Otroligt välskriven, lättläst med ett vackert språk och en riktig bladvändare. Det här är en gripande historia som innehåller hat och konflikter, men också så mycket kärlek, lycka och värme 💕

Jag säger bara Wow så många böcker som är planerade i den här serien! 21 stycken! 
🤩 Sju stycken trilogier!!  HUR ska jag kunna vänta tills nästa del släpps? Svårt 🤗

Omdöme:
 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @bookmark_forlag & @eriksonchristina för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🙏💕

__________ 

Titel: Syndare ibland oss – Morden i Glasviken (1)
Författare: Sofia Rutbäck Eriksson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
336
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Ett begravningståg går genom byn Glasviken och fram till den steniga stranden för att strö ut aska i havet. Det som ska bli ett harmoniskt avsked blir en stund av chock, för vid havet väntar ännu en död kropp. Snart inser invånarna att något är rejält fel i det norrbottniska lilla kustsamhället. Trots att det är det sista som den unge polisen Remi vill, så tvingas han samarbeta med äldre kollegan Anna-Maria från grannkommunen. Tillsammans ger de sig i kast med en gåta som sakta börjar peka på områdets en gång så storslagna glasbruk. Det de hittar i byns förflutna och i sina egna känslor får dem att undra: kan vi någonsin undkomma våra gamla synder?
__________

Spännande & Mysig!

En välskriven och lättläst pusseldeckare med en intressant story. Persongalleriet är härligt och miljöbeskrivningarna målande.

Jag tycker den här nya serien är något av ett mellanting på böckerna om Katarina Zapp och Herkules som jag för övrigt tokgillar 😁
Så om du också bara älskar böckerna om ”Arvidsträsk” och ”Morden runt” så kommer du garanterat att tycka om ”Morden i Glasviken”

Sen måste jag ju bara avsluta med att säga att den här författaren är otroligt produktiv och jag har läst alla hennes fantastiska böcker. Missa INTE!!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @sofiarutbackerikssonforfattar & @lindochco för att jag fick möjlighet att läsa 💕🙏

 __________

 
Titel: Käraste vänner – Del 3
Författare: Katarina Widholm

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
408
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Året är 1949 och Betty fyller 30 år. 

Födelsedagen firar hon tryggt tillsammans med man, barn, släkt och vänner. Äktenskapet med Olof bygger på förtrolighet och vänskap, tillsammanshar de fått sonen Anders. Betty arbetar i sin bokhandel, sköter Småtrycksförlaget och harhuvudansvaret för hushållet. Hon bestämmer sig dessutom för att ta körkort. Men under ytan är allt inte lika bekymmersfritt. Betty känner sig ofta otillräcklig och har dåligt samvete för att hon inte hälsar på oftare hos modern i Hudiksvall. Olof börjar dra sig undan och Betty saknar deras gemenskap. Dottern Martina spås en lysande framtid som sångerska och när hennes biologiske far, Martin Fischer, vill ta uppkontakten med henne blir Betty djupt orolig. Samtidigt hopar sig de ekonomiska bekymren och när Betty dessutom blir osams med bästa väninnan Viola är inget längre som det varit.
__________

Älskar Betty!

Vilket kärt återseende att åter igen få läsa om Betty 💕 Böckerna är verkligen beroendeframkallande!

Boken är som alltid mycket välskriven med ett vackert språk. Miljöbeskrivningarna är målande och karaktärerna känns så äkta och levande.
Den är lättläst och man vill bara läsa utan avbrott. En riktig bladvändare. Jag rekommenderar den här bokserien varmt om du tycker om historiska romaner 
💕

Hoppas att det kommer fler böcker om Betty. Vill gärna läsa mer 🙏

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia & @bockerombetty för ännu en fantastisk bok 🤗💕

__________

 

Titel: 
Järnblomma
Författare: Frida Skybäck

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
404
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
En mörk vårkväll hittar två tonåringar en kropp inmurad i väggen i ett ödehus i utkanten av Lund. Byggnaden tillhör det nerlagda mentalsjukhuset Sankt Lars, som trettio år tidigare drabbades av en skandal då två patienter försvann spårlöst från avdelning C. En av patienterna var sjuttonåriga Marie-Louise Sparre och trots att det inte fanns några tecken på att ett brott hade begåtts, vidhöll hennes familj att hon blivit utsatt för någonting fruktansvärt. Fallet fick stor uppmärksamhet i media och polisen kritiserades hårt. Polisutredarna Fredrika Storm och Henry Calment får i uppgift att återöppna utredningen och de förstår snart att en mörk hemlighet döljer sig på sjukhusområdet. 


Vad hände egentligen med de två patienterna den där ödesdigra oktobernatten 1987 och hur långt är de ansvariga beredda att gå för att dölja sanningen? Järnblomma är den andra fristående delen i serien om Fredrika Storm och Henry Calment, efter listetta Svartfågel som hyllats av kritiker och läsare. Det är en mörk och spännande historia fylld med oväntade vändningar, som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läs
__________

Spännande bladvändare!

WOW vilken bok! Sååå välskriven och lättläst och sidorna bara flyger fram. Spännande handling och en oerhört gripande historia om psykisk ohälsa.
Järnblomma är 2:a delen i serien om Fredrika Storm
. Första boken heter svartfågel och den tyckte jag mycket om och den här boken är inget undantag!

Frida har en otrolig förmåga att skapa spänning och det är snudd på omöjligt att veta hur händelseförloppen och motiven kommer sluta!
I den här delen får man lära känna huvudkaraktärernas privatliv lite mer
 och det uppskattar jag. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och karaktärerna så levande!

Det här är en riktig bladvändare! Boken går att läsa fristående men jag rekommenderar att man läser Svartfågel först för att lära känna Fredrika och Henry!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tack till @bokforlagetpolaris @fridaskyback_author för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 
Titel: Tidens hjärta (2)
Författare: Elisabeth Berglund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
300
Förlag: Possibilia
Recensionsexemplar

📖
Tidens hjärta är den efterlängtade, fristående uppföljaren till Selmaprisvinnaren Eldbarnet. Äventyret fortsätter.

Vivya, den sista Glädjeryttaren, Överdomaren Ylmar och det magiska barnet Minndora är äntligen i säkerhet på Ylmars hemvärld efter sin flykt undan Broughans soldater. Men allt är inte som det verkar, och snart är de tre indragna i en maktkamp där Pompodias och De Tio Världarnas framtid står på spel. Emot dem står skugglika konspiratörer, ett korrupt polisväsende, giriga potentater och uråldriga lögner. Allt de har är Vivyas handlingskraft, Minndoras nyväckta magiska krafter och Ylmars unika känsla för tid ...Vem drar egentligen i trådarna? Och varför får ingen använda magi?

__________

 

Tiden hjärta är uppföljare till Selmaprisvinnaren Eldbarnet. Vivya, Ylmar och den unga Minndora har flytt till säkerheten på Ylmars hemvärld Pompodia. 
Boken är spännande, vacker, känslosam, fartfylld och mycket välskriven och bjuder på ett riktigt actionäventyr bland olika varelser, världar och spännande karaktärer.
Elisabeth är fenomenal på att hitta på de olika världarna och varelserna och har en otrolig fantasi i den här fantasyboken 💕 Älskart!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack Elisabeth @possibilia för att jag fick chansen att läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕

__________

  

Titel: I ljuset från gryningen
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:

Förlag: Saga
Recensionsexemplar

📖
'I ljuset från gryningen' är en nervkittlande spänningsroman som utspelas i en till synes svensk sommaridyll, fylld av svek, romans och mörka hemligheter. När Alba var sex år försvann hennes mamma spårlöst under en campingresa i Karlskrona. Sedan dess har Alba drömt om att få återse sin mamma, men hon har lärt sig att leva med ovissheten om hennes öde. Men när Albas pappa går bort i en hjärtinfarkt väcks behovet av att få svar på vad som egentligen hände. Albas tvillingbror Edwin övertalar henne att ta familjens gamla husvagn på ett sista äventyr. Precis som i hennes barndoms somrar tar de sig till campingen på Dragsö, och Alba ser möjligheten att gräva i sin mammas försvinnande. På campingen möter hon dessutom Henrik, och för första gången på länge släpper hon någon innanför murarna som hon byggt upp. Men idyllen avbryts abrupt när resterna av ett lik hittas i skärgården. Både husvagnen och campingens gäster visar sig gömma hemligheter, och Alba hittar ledtrådar som nystar hennes familjs förflutna. 1989 är en journalist på ett farligt och mycket känsloladdat uppdrag i Rumänien. Mitt i en brinnande revolution försöker hon undkomma faran och ta sig hem för att kunna berätta för resten av världen det som hon bevittnat. Vad är det som alla på campingen verkar dölja för Alba? Och hur hänger journalisten i Rumänien ihop med hennes förflutna?
__________

Mysig, spännande & gripande!

Ett lite lugnare tempo än vad man är van vid av Emma’s böcker. Välskriven och lättläst med fina och intressanta karaktärer och miljöbeskrivningar.
Det här är en småspännande och ganska lättsam bok som innehåller viktiga ämnen. Edwin och Alba som är tvillingar tillbringar tid i sin pappas gamla husvagn på en camping i Karlskrona. Parallellt med nutid får man följa en journalist i Rumänien 1989.

Historien är bitvis mycket känslosam och jag hade svårt att lägga den ifrån mig några längre stunder. Emma skriver och beskriver på ett mycket trovärdigt sätt hur karaktären Alba söker efter olika svar och den rotlöshet som hon känner. Och slutet öppnar verkligen upp för en fortsättning som jag ser mycket fram emot att följa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack bästa @_emmaolofsson_forfattare_för att jag fick läsa din fantastiska bok 🙏💕

__________ 
Titel: Fjärilar i magen
Författare: Ida Fryklund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
316
Förlag: Saga Sverige
Recensionsexemplar

📖
På Restaurang Sjöallén i Kungsbacka finns det alltid saker att göra. Menyerna måste planeras, inköpen beställas och gästerna ska känna sig välkomna. Oskar har tagit över restaurangen som hans föräldrar startat och nu kretsar hela hans liv runt Sjöallén. Stressen inom honom gör sig mer och mer påmind. Men vem har tid att sakta ner? Kimberly har däremot lätt för att koppla av. Sedan några månader tillbaka arbetar hon extra på en förskola och älskar det. Samtidigt planerar hon inför sin nästa utlandsresa. Under en middagsbjudning hos en vän möter hon Oskars lillasyster Stella, som också arbetar på Sjöallén. Tillsammans får de en idé. De ska börja ha kulturkvällar med poesiuppläsningar på restaurangen. Oskar blir inte direkt eld och lågor över förslaget och Kimberly gör sitt bästa för att inte dras med i hans tankesätt. När stressen till slut blir för mycket för Oskar behöver han motvilligt ta emot Kimberlys råd. Fast hur ska hon, som tar dagen som den kommer, kunna se till att han får ordning på sitt liv?
__________

En underbar bokserie som har fångat mitt hjärta 💕

Såå mysig, lättläst, välskriven och med gripande och viktiga ämnen! Älskar karaktärerna och dom fina miljöbeskrivningarna.
Ida skriver såå fint och fångar mig direkt i handlingen och håller mig kvar till sista sidan! En riktig bladvändare!

Det här är en riktigt fin, mysig, spännande och intressant feelgood som innehåller både kärlek, värme, gråt och skratt och olika livsöden som stannar kvar inombords 🤗
Rekommenderar Ida’s böcker varmt 
💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @idafryklund för ännu en fantastisk och mysig bok 🙏

__________

 
Titel: 
I döden är vi lika
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
408
Förlag: Saga
Köpt exemplar

📖
Sonja Ljung befinner sig på en 24-timmars kryssning mellan Karlskrona och Gdynia tillsammans med Morten, Navid och resten av teamet från grova brott i Karlskrona. De har precis avrundat en trevlig middag när den goda stämningen avbryts abrupt av att Navid och Sonja upptäcker en brutal brottsscen i en av hytterna. En kvinna och ett barn har blivit mördade, och det dröjer inte länge förrän de förstår att det finns en mördare bland passagerarna. Utredningen sätts i gång direkt. Fartyget vänder tillbaka mot Karlskrona där en intensiv och svår jakt på gärningsmannen tar fart. Sonja är till en början övertygad om vem som ligger bakom det fruktansvärda mordet, men förstår snart att det rör sig om något helt annat, något mycket större. När fler personer faller offer för mördaren upptäcker Sonja att det finns kopplingar långt bak i tiden, och sakta men säkert leds Sonja in i en värld med mörka krafter ...
_________

"I döden är vi lika" är en deckare i högt tempo med oväntade vändningar. Boken är en fristående fortsättning i Emma Olofssons succéserie om polisen Sonja Ljung.

Det här är andra delen om Sonja Ljung vid grova brott i Karlskrona, första boken heter Sorgfågel sjunger och den tyckte jag mycket om och den här uppföljaren gjorde mig inte besviken!

Det är en fartfylld och rapp historia vi får vara med om. Karaktärerna/persongalleriet känns mycket trovärdiga och dom fångar mig, även om jag inte förstår hur Sonja hänger med i detta tempo när hon är höggravid 😁

Lagom långa kapitel gör att jag inte kan sluta läsa så för mig blev den här boken en riktig bladvändare! Jag trodde jag kunde gissa hur det skulle sluta, men icke.

Emma är verkligen fenomenal på att knyta ihop säcken i slutet och är otroligt duktig på att skriva spänning och drama! Jag bara ÄLSKAR Sonja så jag hoppas på fler böcker 🙏

Har du missat dessa böcker om Sonja Ljung så LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________


 
Titel: Laurentius krönika – Slaget på Nebreon
Författare: Stefan Eriksson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
528
Förlag: Lionvalley Publishing
Recensionsexemplar

📖
När en ny tid gryr utmanas den rådande ordningen och glömda kunskaper återuppväcks. Vänskap fördjupas och prövas. Laurentius inser sin svaghet, Ars högmod splittrar och Edurons mänsklighet ifrågasätts.

Rannvi utmanas av den Höge och Varghuvud möter sitt livs mörker. Den stora planen för fred kräver att alla krafter samlas på Nebreons slagfält. Hinner de i tid?
"Vapen skall vina
människor vandra
hädan på helsväg.
Hör mina ord!"
__________

Slaget på Nebreon är den tredje boken i serien och sluter Stefan Erikssons berättelse om en ny tids gryning i Erborigien.

Jag har verkligen uppskattat och njutit av hela bokserien och Laurentius krönika och det känns liiite vemodigt att den nu är slut 🙏

Stefan är otroligt duktig på att skriva på ett sätt som trollbinder mig och jag är fast i historien från början till slut. Mycket fängslande och en riktig bladvändare!

Målande miljöbeskrivningar, underbara äventyr och fantastiska karaktärer. Jag har njutit av varje boksida och Stefan har lyckats knyta ihop säcken och historien på ett skickligt sätt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lionvalley_publishing & @laurentius_kronika för att jag har fått förtroende och möjlighet att få läsa den här boken och hela serien 🙏💕

__________


 


Titel: Splitter
Författare: Johan Brännström

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
476
Förlag: Ordfront
Recensionsexemplar

📖
Splitter dras Mikaela Sköld in i ytterligare en dramatisk utredning. En kort tid efter massmorden i Solberga (Ingen ska skonas) har polisen avkrypterat en app som kriminella använder för att kommunicera. I det omfattande materialet gör Stefan Jelinek, Mikaelas vän och kollega, en oväntad upptäckt. I chattarna framträder vad som ser ut att vara planeringen av ett terrordåd där man ska slå till "mot hjärtat av Mediasverige". Jelinek misstänker att målet är Nyhetsbyrån och att ett av kodnamnen i chattarna är en anställd. Han övertalar Mikaela att delta i en operation där hon låtsas säga upp sig från polisen för att återvända som journalist. Under täckmantel måste hon ta reda på identiteten på den medhjälpare terroristerna har på insidan. Mikaela tvingas därmed spela dubbelspel, inte bara mot Kim, Mikaelas före detta sambo, utan också mot sin dotter Vanja.
__________

Andlöst Spännande & en riktig bladvändare!

Äntligen får jag träffa Mikaela och dom andra karaktärerna igen. Johan har satt ribban högt den här gången och jag säger bara, spänn fast säkerhetsbältet för här blir det åka av 😁

Boken är rapp, rå, välskriven, högaktuell, pulshöjande och olidligt spännande att mina naglar var nära att ryka flera gånger och nattsömnen blev helt förstörd 😁
Det här är författarens absolut bästa bok hittills. Han har lyckats få mig fast från början till slut och det här är en bladvändare i stora rang.

Intrigen är både obehaglig och mycket smart skriven. Det här är en bok som lägger sig i toppen av mina favoriter i år!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @johanbrannstrom_forfattarenytt & @ordfrontforlag för att jag fick möjlighet att läsa den här boken 🙏💕

__________

 
Titel: En avgörande ledtråd (Michelle Mohlin del 1)
Författare: Peter Gissy

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
612
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
När tjugotvååriga Jessica hittas mördad i en skog utanför Göteborg har gärningsmannen bara lämnat efter sig en enda ledtråd: ett halvt spelkort. Michelle Mohlin, före detta polis och nybliven rättspsykolog, antar mördarens utmaning om att ta reda på vad kortet står för, och gör strax sina egna tolkningar i ett försök att locka fram en reaktion från förövaren. Snart får hon mycket riktigt ett genombrott, men situationen förändras radikalt när en kvinna samtidigt försvinner under omständigheter som kan kopplas till mordet. Michelle måste hitta den kidnappade kvinnan innan det är för sent. Men så tvingas Michelle konfronteras med mördaren på ett sätt hon inte tänkt sig, och inser snart att hennes eget liv är i fara.
__________

Det här är en riktig tegelsten med sina drygt 600 sidor. Trots det var den väldigt lätt att läsa och det mycket tack vare de korta kapitlen. 

En välskriven och fängslande bok med bra driv och högt tempo och en spänning som stegras ju mer man läser. En riktig bladvändare!
Författaren skriver mycket detaljerat om miljöer och olika händelser, en del ganska brutala men han skriver med en fantastisk finess. Karaktärerna är mycket bra gestaltade!

Det här är en bok som jag tror skulle bli en fantastisk film/serie 😁
Nu vill jag läsa nästa del i den här serien!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @petergissy för att jag fick läsa 🙏💕

__________

 Titel: Ghettoexit (Del 5)
Författare: Sammy Jeridi

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 345
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Leons lillebror Emir hatar honom. För att vinna tillbaka hans kärlek måste Leon lägga Stockholms undre värld bakom sig. Han byter sida, blir privatutredare och anställer sin trogna följeslagare Sarmed Karman, en turkisk torped med ett hjärta av guld. Första uppdraget blir att lokalisera en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Leon är inte ensam om att söka efter honom och hamnar direkt i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm. Leon, som varit med om värre, tvekar inte att fullfölja sitt uppdrag - en Jaziri viker aldrig ner sig. I en annan del av stan, i Rinkeby, sitter Ayanda Karlsson på hemligheter som samhällseliten vill begrava. Med hjälp av utpressning tänker hon dra in pengar för att tvätta bort Rinkebys ghettostämpel. Men Margareta "Maggan" Palm, poliskommissarie från Boden, är henne på spåren.
__________

WOW!! Sammy har gjort det igen men den här gången är det bättre än bäst!

Det här är action när det är som allra bäst. Spännande, språket är rått, det är en genialisk story med massor av humor, otroligt välskrivet och en historia med ett fantastiskt flyt och en spänning och dramatik som stegras ju mer man läser.

Spänn fast säkerhetsbältet och följ med på en fartfylld resa! En riktig bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Bara ett kapitel till 😁

I den här boken så är det även internationella kopplingar inblandat vilket ger ytterligare en större dimension till spänningen. Nu längtar jag efter nästa bok 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @sammy_jeridi och @bokfabriken för att jag fick läsa ännu en otroligt spännande bok 🙏

__________

 
Titel: Parasiten
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgiven år: 2023
Sidantal: 402
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem. Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.
PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser
__________
Såå spännande & nervkittlande!
Sofie Sarenbrant är en av mina favoritförfattare. Hon kan verkligen konsten att hålla fast mig i handlingen och knappt släppa taget förrän boken är slut.
Den här serien om Mikaela Sköld är beroendeframkallande. Sarenbrant imponerar med sin fenomenala konst att knyta ihop säcken i slutet.
Nu längtar jag efter nästa bok!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bookmark_forlag & @sofiesarenbrant för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok
__________

 Titel: Änglarnas bukt
Författare: Joakim Weman
Utgiven år: 2023
Sidantal: 316
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Året är 1855. Meg, som snart ska fylla sjutton, är en vanlig engelsk flicka med stora drömmar. Med hjälp av en bekant som kommit upp sig i världen vill hon ta chansen till att finna ett bättre liv i världens huvudstad: kejsarens Paris. Algernon, en ung faderlös greve och änkling, har med sin styvbror slagits och segrat på Krim och är nu på väg hem till Paris. Som diplomat i det civila hoppas han att den kommande fredskonferensen ska ge honom en chans att visa upp sig för Napoleon III, som dock redan har andra mål i sikte - den italienska halvön och en liten stad vid den medelhavsbukt som lokalbefolkningen säger är änglarnas egen. Snart kommer deras öden att vävas samman med varandra och tidens oförutsägbara storpolitik på sätt som ingen av dem kunnat ana. Detta är en gripande berättelse om krig, kärlek och död som spänner sig från slottsbalernas och de politiska klubbarnas Paris till blommornas och vintergästernas Nice.
__________
Vilken fantastisk debutbok! Kanske lite för mycket politik för min smak men annars en fantastisk bok. Intressanta karaktärer och fina miljöer.
Boken är lättläst och välskriven och språket är fint och flyter på. Historien är mycket intressant. Det här är en historisk roman om vänskap, kärlek och politik i Frankrike under 1850-talet.
Änglarnas bukt är den första delen i en planerad släktkrönika om fem romaner. Och jag ser fram emot att läsa dom kommande böckerna!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @joakimweman för förfrågan om att läsa din fina bok 🙏🏻
__________

 
Titel: Det dåliga samvetet - Erlagruppen del 4
Författare: Pernilla Ericsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
298
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
När Edith, Rickard, Liv och Aminah - Erlagruppen - återförenas är det för att utreda ett fall som inte liknar något annat. En kvinna har hittats död i sin bostad i centrala Stockholm. Hon är en framgångsrik, omtyckt entreprenör, som plötsligt och oväntat har begått självmord. Men när de börjar skrapa på den glamourösa ytan visar det sig att kvinnan levt ett helt annat liv i kulisserna. Och kort därpå hittas ännu en känd företagare död, även han med mörka hemligheter. Vad har fått personerna att begå självmord? Har de utpressats? Tvingats att ta sitt liv? Jakten på sanningen leder utredningsteamet in på farliga vägar - och skakar om gruppen i grunden.
__________

Det dåliga samvetet är fjärde fristående delen om Erlagruppen.

Den här serien är verkligen bra och jag tycker karaktärerna känns mycket genuina och äkta även om dom är så omaka, men det gör det hela mer intressant.

Boken är välskriven och otroligt spännande och svår att pausa då jag sugs in i handlingen och vill stanna kvar där så länge som möjligt. Den har ett driv framåt och intrigen är genomtänkt och obehaglig, 

Miljöerna är målande och historien är riktigt spännande. Ser fram emot fler böcker!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tack @harpercollins_sverige & @pernillaericson för spännande läsning 
🤗

__________

 
Titel: Släpp mig fri
Författare: Stina Flodén

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 393
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Camilla och barnen lever under ständigt hot efter att maken Mikael mördats. Mannen som kidnappade dottern Hedda är fortfarande på fri fot, och Camilla och Hedda är de enda vittnena.En kväll knackar Camillas förflutna på dörren till familjens nya hem på skyddad ort. Maj-Lis, numera utredare för polisen i Falun, behöver hennes hjälp. I sitt arbete har hon kommit över en gammal video med en okänd flicka som filmats på platsen där Hedda hölls fången. Hon är nu fast besluten att ta reda på vem flickan är och var hon finns innan det är för sent. Camilla kan inte riskera att förlora Hedda igen, men för att bli fri från sitt förflutna kan hon inte längre leva ett liv på flykt. Genom att hjälpa polisen kan hon sätta stopp för mannen som hotar dem. Hon måste bli den som jagar.
__________

Släpp mig fri är den efterlängtade uppföljaren till debuten Nu dör vi, den första spänningsromanen om Camilla Stensjö, tvåbarnsmamman med ett hemligt förflutet.

WOW!
Vilken uppföljare 💕 Det här mina vänner är en riktig bladvändare och jag hade stora problem att lägga den åt sidan! Höll på att missa att gå till jobbet flera gånger 😁

Den är välskriven, den är spännande, det är ett otroligt driv, miljöbeskrivningarna är mycket målande och karaktärerna är fantastiskt bra gestaltade.

Såå spännande att jag sitter med andan i halsgropen och biter på naglarna många gånger och riktigt håller tummarna för att det ska lösa sig och att det inte får vara som jag tror från början.

Men var lugna, det här är inte en historia som man kan förutse slutet på, inte jag i alla fall, så jag blev riktigt förvånad! En skräckinjagande berättelse där inget är/blir som man tror 😁

Vill du ha hög puls och spänning så missa inte att läsa den här boken. Och har du inte läst Nu dör vi så gör det först 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @bokfabriken & @stina.floden för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕
__________


 

Titel: Proditum – Längs vägen dör vänskapen #3
Författare: Stefan Di-Omnia
Release: 1/6 2023 ljudbok + E-bok
Ljudbok: Fredde Granberg
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
__________
Jag fick den stora äran att vara en av några utvalda testläsare som fått förhandsläsa Proditum!
PRODITUM är tredje delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. En verklighetsbaserad spänningsserie om barndomsvännerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio.
För vännerna är deras överenskommelse, en bindande lag, deras egna Mose lag. Där ett liv är ett liv för ett liv.
__________
PRODITUM betyder: Förrådd/sviken (På ett ungefär enligt Google Translate)
Att Stefan Di-Omnia kan skriva fängslande böcker vet vi ju alla som läst hans böcker och den här serien. Och då förra boken ”Themis” slutade som den gjorde så hade jag skyhöga förhoppningar på ”Proditum” och jag kan ju bara säga att jag inte blev ett dugg besviken, tvärtom. Men lite besviken när boken tog slut för snabbt för jag ville verkligen fortsätta läsa 😁
Stefan skriver på ett fint språk och boken är välskriven och lättläst. Det ligger en enastående research bakom boken som alltid i Stefans böcker!
Det här är en bok i rasande fart även när det går lugnt till. Många tvära kast och sjukt spännande så man sitter på helspänn över vad som ska hända härnäst!
Berättelsen ger en hemsk inblick i Stockholms undre värld.
En otrolig pulshöjare ska ni veta och jag sugs in i handlingen som en svamp och där stannar jag kvar till sista punkten.
Det händer sjukt mycket och jag satt på helspänn när ondskan kom krypande och rös av obehag flera gånger, riktigt obehagligt.
Älskar dom olika karaktärerna men jag hatar även några stycken och varför jag gör det förstår man bättre om man läser boken, ja man måste läsa hela serien från början, så är det bara.
Målande miljöbeskrivningar som gör att jag kände mig såå närvarande på platserna. Själva handlingen är en sann historia och gör boken desto mer spännande och oförutseddbar med olika händelser.
Jag sträckläser nästan hela boken och sveps in i handlingen så jag glömmer bort tid och rum, vill veta vad som händer härnäst så bara ett kapitel till, bara ett kapitel till.
Och som vanligt så lämnar Stefan mig med en riktig cliffhanger och den långa väntan på nästa bok 😁
Det här är en riktig bladvändare. Missa INTE den här boken men glöm inte lyssna på dom två första innan!
Nu ser jag mycket fram emot att få lyssna på boken med bästa Fredde Granberg som uppläsare, han är suverän och ÄR karaktärerna! Hörde nästan hans röst genom hela boken.

Tusen tack bästa Stefan för att jag fick äran att förhandsläsa även den här fantastiska boken 🙏
📖

 
Titel: Stenängeln (del 2)
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
263
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
En dag söker sjukhusprästen upp dödsdoulan Angelika. På stadens lasarett ligger den före detta sjömannen Douglas. Han har inte mycket tid kvar och har nyss blivit villkorligt frigiven. Angelika blir nyfiken på den gamle mannen, men inser snart att hans liv är höljt i dunkel. I nya hemmet på Svaneholm finns Sebastian och hunden Freddy, liksom den före detta husfrun Nilsson som envisas med att fylla badkaret åt Angelika varje morgon. Men inte ens på hemmaplan råder lugn och ro, och när gränserna mellan det privata och det affärs- mässiga suddas ut växer Angelikas tvivel. Har Evigheten AB någon framtid?
__________

Stenängeln är andra delen i Ewa Klingbergs nya serie Evigheten AB, en spinoff på succén Begravningsbyrån Tranan. Den kreativt sinnade Angelika möter människor som står inför döden och måste hantera situationer som kräver ett varmt och öppet hjärta. Ännu en fin bok av Ewa. Hon skriver så lättsamt även om den här serien handlar om döden. Underbara miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer. Historien bjuder på både glädje, sorg, humor, mysterier och kärlek. Boken var lättläst och det var roligt att få återse Angelika på hennes kamp att få fart på företaget ”Evigheten AB” Boken är fristående men jag skulle rekommendera att man läser första delen innan den här! Riktigt mysig feelgood 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia @ewa_klingberg_forfattare för en fin läsupplevelse 💕

__________

 
Titel: Balsam för själen
Författare: Ida Fryklund
Utgiven år: 2023
Sidantal: 297
Förlag: Saga egmont
Recensionsexemplar
📖
Nykära Bella och nyligen dumpade Lisette är ägarna av en frisörsalong mitt i centrala Kungsbacka. För att läka sitt brustna hjärta ger sig Lisette ut i världen av nätdejting och blir snabbt charmad av Jonathan. Samtidigt träffar hon upprepande gånger på sin tonårsförälskelse Anton. Han som under en kväll för många år sedan både fångade och krossade hennes hjärta. Är det slumpen eller ödet som för dem samman och kan hon släppa sina sårade känslor och åter låta honom komma in i hennes liv? Under tiden som Bella stöttar sin väns sökande efter ny kärlek fördjupar hon själv relationen med pojkvännen Casper. Det är dags att träffa hans mamma Margaretha vilket leder till att Bella kastas in i ett oväntat familjedrama. När hela historien uppdagas för Bella befinner hon sig plötsligt ofrivilligt i centrum av allt. Motvilligt förstår hon att om hon inte hanterar situationen på rätt sätt kan den potentiellt betyda slutet på hennes och Caspers relation.
__________
Mysig & varm bladvändare
Första delen i serien Sjöallé-serien.
Det här är en välskriven, fantastisk och lättläst feelgood-roman. Karaktärerna är mycket fint gestaltade och miljön är så mysigt och levande.
I den här boken får vi bekanta oss med karaktärerna på ett lugnt sätt och det känns bra att det tar tid och att man inte rusar fram i handlingen.
Tycker mycket om storyn och hur fint Ida för den framåt och när man läst klart boken så känns det som karaktärerna är mina vänner och man har verkligen fått bekanta sig med dom och känner till miljöerna väl.
Boken innehåller familjerelationer, vänskap och kärlek och det är bra ingredienser för en feelgood-bok! Det här är en riktig bladvändare och jag hade svårt att lägga den ifrån mig!
Jag hade en varm, positiv och härlig känsla i kroppen när jag slog ihop boken 💕
Rekomenderas varmt. Och har du inte läst Ida´s andra böcker om Gårda brygga så gör det 🤗
Nu ser jag mycket fram emot att läsa mer om Sjöallén 💕
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Stort tack @ida_fryklund för att jag fick läsa din fantastiska bok 🤗
@sagaegmont @sagasverige

__________

 

Titel:
 Den sjunde kretsen
Författare: Tony Fischier

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
562
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
En man försöker ta sitt liv, men räddas i sista stund av förbipasserande. En högt uppsatt polisman hittas mördad. En tredje man dör under fasansfulla former i centrala Göteborg. Och det är bara början. Niklas Ragnvik och hans kollegor hinner knappt börja utreda ett mordfall förrän nästa påträffas. Vad är det som pågår och vad är det för ett märkligt ordenssällskap som dyker upp i flera av vittnesmålen? Ragnviks flickvän, privatdetektiven Maxine Adlerkrantz får ett fall av mer personlig karaktär när hennes egen pappa blir utsatt för ett brott. Maxine och pappan har tidigare haft en skakig relation, kan detta vara vägen mot försoning?

__________

Spännande & fängslande bladvändare

Den sjunde kretsen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Niklas Ragnvik vid Göteborgspolisen.

Alltså vilken bok. Älskar den här serien! Den håller samma höga klass som hans tidigare böcker "Mannen som försvann" och "I mästarnas skugga".

Såå spännande och fängslande att jag knappt kunde slita mig från den. Tony är mästerlig på att skriva och språk och handling flyter fram och det är ett sådant driv, sanslöst spännande.

Sina mastiga 562 sidor till trots så kändes den inte alls så lång och var mycket lättläst. Bra persongalleri och miljöer.
Handlingen utspelar sig i Göteborg och det är extra kul då jag känner väl igen allt då jag bott där i många år i min ungdom 
😁

Nu ser jag fram emot att snart få läsa mer av Tony Fischier

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack till @lindochco & @tony_fischier för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏

__________

 


Titel:
 Än porlar mörka vatten – Del 5 om Cilla Fallander
Författare: Susanne Fellbrink

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
383
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Cilla försöker bryta sig loss från den cyniska underhållningsbranschen men blir oväntat uppvaktad av Hannele, en ny spännande väninna. Cilla smittas av hennes energi och snart har de storslagna planer för framtiden. Samtidigt märker Cilla att bekanta drar sig undan henne och hon förlorar flera uppdrag utan förklaring. Hon känner sig iakttagen och har en obehaglig känsla av att något är fel. I samma veva får Cillas vän Meja ett besked som ställer livet på ända och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon bestämmer sig för att hjälpa Cilla och häpnar över det hon får veta. Cilla vill inte tro henne, inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek.
Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?

__________

Spännande bladvändare!

Har äntligen fått läst den 5:e delen om showartisten Cilla Fallander och jag måste säga att jag aldrig blir besviken på Susanne’s böcker. Den här är nog hennes absolut bästa i serien ⭐️

Riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Susanne är fenomenal på att skriva och man får även läsa om underhållningsbranchens fram och baksida.

Men just den här boken var något extra då Susanne skildrar på ett fantastiskt sätt hur den hemska sjukdomen ALS drabbar en kvinna mitt i livet. Mycket gripande som kändes rakt i hjärtat 💕
Karaktärerna är fint beskrivna och likaså miljöbeskrivningarna. Lättsamt och fint språk som flyter fram.

Nu ser jag fram emot att fortsätta få läsa om Cilla Fallander och hennes liv framöver. Har du inte läst den här serien så rekommenderar jag den varmt 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @susannefellbrink och @bokfabriken för fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

 

Titel:
 Tillbaka till Rosenlyst (Familjen Winther del 9)
Författare: Katrin Wessel

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
269
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Familjen Winther är samlad på Rosenlyst, släktens sommarbostad och herrgård vid Trondheimsfjorden, där de tillbringar dagarna med att cykla i kapp, spela tennis, bada i fjorden och dricka te på terrassen. Gitte är fortfarande irriterad på Fredrik för att han skickade hennes bror Karsten till ett sanatorium, men annars är sommardagarna både ljusa och långa. Den idylliska tillvaron slås dock i spillror när Babette Hartmann plötsligt gör entré. Tillbaka till Rosenlyst är den nionde boken i Katrine Wessels populära serie om Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar på tröskeln till 1900-talet och in i det spirande nya århundradet
__________

 

Tillbaka till Rosenlyst är den nionde boken i Katrine Wessels populära serie om Wintherdynastins drömmar, ambitioner och förhoppningar på tröskeln till 1900-talet och in i det spirande nya århundradet
Jag bara älskar böckerna om familjen Winther och den här är inget undantag 💕

Den här boken liksom dom andra i serien innehåller allt som en bra roman ska göra. Kärlek, familjeintriger och hemligheter, sorg och drama och mycket mer!

Boken är mycket välskriven och lättläst och har fantastiska miljöbeskrivningar. Karaktärerna gillar jag och antingen älskar man dom eller inte.

Å omslaget är ju helt fantastiskt vackert eller hur 💕
Nu ser jag mycket fram att få fortsätta läsa om den här familjen och längtar redan efter nästa bok 
🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @bokforlagetpolaris &  @k_wesselaas_ristvedt för att jag fick möjlighet att läsa ännu en bok i den här underbara serien 🙏

__________

 

Titel:
 Röd hibiskus (Östgötasviten del 3)
Författare: Gertrud Hellbrand

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
435
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
En trettonårig flicka vaknar upp instängd i ett slutet rum och inser att någon håller henne fången. I det lilla samhället Hedsbro på Östgötaslätten rapporteras en mamma, en pappa och deras dotter spårlöst försvunna från sitt hem. Vem vill familjen illa? Samtidigt tvingas Sanja Soliman ta ledigt från polisjobbet efter en olycka. Hon bestämmer sig för att börja leta efter sin pappa Darko, som i elva års tid i sin frånvaro stått huvudmisstänkt för mordet på hennes mamma. Men rotandet i det förflutna väcker skrämmande krafter till liv, och när Sanja väl inser faran är det för sent att backa.
__________

Spännande & Fängslande bladvändare

Det här är en riktig spännande bladvändare som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Bra tempo i boken som för mig framåt i rasande fart. Jag sitter på helspänn genom hela boken!

Historien är riktigt fängslande och man får läsa om dolda begär, familjehemligheter, skam, makt, kontroll och om kärlek, ja här får man en otrolig blandning.

Berättelsen och karaktärerna känns mycket trovärdiga. Författaren är mycket skicklig på att få mig som läsare på olika villovägar i handlingen och bygger upp en lite oroande känsla att nu eller snart så kommer det hända något fruktansvärt. Miljöbeskrivningarna är fina och målande och jag kan nästan höra fåglarna och porlandet från sjöarna.

Det här är 3:e delen i Östgötasviten och en fristående fortsättning på kritikerrosade Dragoner (2021) och Svinskytten (2022). Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @harpercollins_sverie & @gertrudhellbrand för en spännande läsupplevelse 🤗

__________


 
📖 BOKRECENSION 📖

Titel: Jonnas bok – Älvaliv 2
Författare: Elisabeth Lendelund

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
423
Förlag: Skimra.nu
Recensionsexemplar

📖
En själfull berättelse som skildrar människor när de inte får vara det som de är och när de får vara det fullt ut, utan rädslor och det som påtvingats dem.
Jonna föds i Indien och lever med sitt trauma då hon adopterades bort och kom till en helt ny värld. Rädslan för övergivenhet ligger som en dimma mellan henne och livet. Behovet av att skapa något bestående och aldrig behöva vara ensam fick Jonna att skapa ett själshem som erbjuder allt det hon älskar av miljö, gemenskap, yoga, workshops och kurser. Hon bjuder också in till en systercirkel. Elva kvinnor kommer samman och genom att visa sig för varandra i närvaro och sanning, blir det till stor hjälp för varandra. Är det en slump att de träffas? Amrita och Hannes träffas i Indien i början av sjuttiotalet och deras möte får konsekvenser från en världsdel till en annan! Hannes resa till Indien förvandlar hela hans liv till något lika vackert och vibrerande som förtvivlat ofattbart!

__________

Magisk & Vacker

Andra boken i serien FÖR EN NY VÄRLD tar oss tillbaka till underbara Älvaliv ute på ön där allt inryms. Ett hjärtöppnande ställe!

Även i den här boken är språket vackert och stillsamt lugnt och manar till eftertanke. Välskriven och lättläst. Elisabeth tar upp många olika svåra ämnen och det bjuds på mängder av känslor.

Miljöbeskrivningarna är magiska och karaktärerna så levande och äkta. Boken är gripande, berörande och sorglig men innehåller mycket kärlek, läkande och sann vänskap 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @skimra.nu för en fin läsupplevelse 🙏

__________


 
Titel:
 Hären som försvann (Laurentius krönika del 2)
Författare: Stefan Eriksson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
512
Förlag: Lionvalley Publishing
Recensionsexemplar

📖
Överlever Edurons ädla föresatser Varghuvuds djuriska blodtörst? Erbjudande om hjälp i frihetskriget kommer från oväntat håll. Hur långt är Eduron beredd att gå? Rannvi är den yngsta någonsin att träda i den Höges främsta tjänst. Är hennes sökande efter förbjudna kunskaper till allas gagn eller för hennes egen? Laurentius oroas av den Höges spådom och omprövar gamla sanningar i sökandet efter den okände fienden: Upp ser jag redan ur askan en annan, mörkare makt med kronan stiga.
__________

Spännande bladvändare!

"Hären som försvann" är 2:a delen  "Laurentius Krönika". Insatserna höjs när kriget tvingar var och en välja väg. Vi följer karaktärerna från första delen när deras vardag rycks undan.

Även den här boken är helt fantastisk! Såå storstilad! Historien trollbinder mig och språket är så vackert. Alla karaktärerna, både gamla och nya är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är så målande och det känns som jag är med på plats. Det är en mycket detaljerad karta i boken som jag tycker är otroligt bra och man kan hänga med bättre i alla olika platser som besöks i handlingen.

Det är många karaktärer att hålla ordning på men efter ett tag är det lätt att hålla isär dom. Författaren kan sin sak när det gäller historia och skriver på ett lättsamt sätt.
Den här bokserien skulle jag gärna se som film eller serie 
🤗

Berättelsen är mycket väl uppbyggd och beskrivningen av händelser är fantastiska.
Författaren är duktig på att gestalta både människor och miljöer. Mycket autentisk och levande.

Det här är en mycket spännande fantasybok som jag varmt kan rekommendera. Missa inte första delen i serien som heter ”En ny tids gryning”

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lionvalley_publishing & @laurentiuz_kronika för att jag fick möjlighet att läsa även den här fantastiska boken 🙏

__________

 
Titel: Havets erövrare – Den hårda vägen (del 2)

Författare: Leif Selander
Utgiven år: 2023
Sidantal: 371
Förlag: Lava
Förhandsläst recex
Boksläpp: 15/3

📖

Harald Sigurdsson tar sig ner längs floden Dnjepr mot Konstantinopel tillsammans med sitt manskap och bästa vännen Atle. Målet är att ansluta sig till Väringagardet, men det visar sig inte vara så lätt som de trott. Såväl petjeneger som pirater står i deras väg. I Konstantinopel är den nya kejsarens position svag och matbrist hotar riket. Haralds rykte och en oväntad kontakt ger honom en möjlighet att visa vad han går för. I en tid fylld av palatsintriger, otrohet och giftmord är dock utmaningarna många. "Havets erövrare" är den andra delen i serien "Den hårda vägen", en verklighetsbaserad berättelse om Harald Sigurdssons spännande livsöde.

__________
Spännande, fängslande bladvändare!

I den här andra delen i serien ”Den hårda vägen” så möter vi Harald Sigurdsson igen på hans äventyr och denna gången mot Konstantinopel och dess svårigheter när han ska ansluta sig till Väringagardet tillsammans med sina vänner.

Han måste visa sig värdig och visa vad han går för och vad han kan och det visar sig inte vara så lätt. Det här blir ett äventyr utan dess like. Och för att inte avslöja för mycket så går jag inte in på några detaljer 🤗

Berättelsen innehåller allt som en riktig äventyrsbok ska innehålla och det är en riktigt spännande berättelse som gör det nästan omöjligt att pausa. Man får vara med om fängslande spänning, intriger och svek, mord och givetvis pirater. Att boken är verklighetsbaserad gör den ännu mer intressant.

Leif Selander kan konsten att skriva på ett lätt och begripligt sätt och han är otroligt skicklig på att gestalta karaktärerna och den fantastiska miljöbeskrivningen. Ja miljöerna är så målande att det känns som jag är på plats i berättelsen.

Boken är mycket välskriven och man märker ganska snabbt att det ligger otroligt mycket kunskap bakom och en gedigen research. Kapitlen är korta och typsnittet är lagom stor och lätt att läsa.

Det här är en bok jag varmt rekommenderar om man tycker om historia, äventyr, vikingar, intriger, spänning mm och verklighetsbaserade böcker. Och har du missat första delen ”FLYKTEN” i den här serien så läs den först.

Missa heller inte Leif Selander´s andra bokserie ”Väringasagan” som även den är verklighetsbaserad!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack Leif @leffeselander för att jag fick möjlighet att förhandsläsa din fantastiska bok 🙏 Nu väntar jag med spänning på nästa del!
__________

 
Titel: Sveablot - Korsmärkt
Författare: Jan-Erik Ullström

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
503
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Året är 1739 och två decennier har gått sedan Sebastian senast vistades bland människor. När han nu tvingas avbryta sin självvalda isolering är det med ett brådskande syfte. Vännen Anders Celsius i Uppsala har vädjat om hans hjälp för att hindra den unge vetenskapsmannen Carl Linnæus att publicera en fortsättning på sin Systema Naturae. Med stöd av Kungliga Vetenskapsakademien har Linnæus katalogiserat, systematiserat och blottlagt alla de väsen som lever i människornas närhet, men som hittills lyckats hålla sin sanna natur dold. Väsen som med kyrkans makt har satts att styra över hela kungadömen. Men en sådan Systema Creaturae kommer få vidskepelsen att infrias och ta över. Allt det som människorna hittills bara fabulerat om och nästan trott på riskerar att bli sanning. En sådan bok kommer orsaka ett krig mellan skräckslagna människor och maktgiriga väsen. Linnæus och hans vetenskapliga anhang måste till varje pris stoppas.
__________

Spännande & fängslande!

Vad jag sett fram emot att få läsa vidare om Sebastian och återse den fantastiska värld som du byggt upp Jan-Erik. Magiskt! Det här är en värld som man blir totalt fängslad av. En rafflande fantasy!

Miljöbeskrivningarna är fantastiska och målande. Boken är välskriven med ett bra språk som flyter på genom hela boken. Älskar karaktärerna som känns så levande. Bra driv och intressant story gör att den är lättläst och spännande och svår att lägga ifrån sig.

Trots sina 503 sidor så var den snabbläst och vips så var den slut. Nu ser jag fram emot nästa bok! Den här bokserien skulle verkligen göra sig bra som film eller som en serie efter böckerna 🙏
Rekommenderas verkligen.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @jeullstrom och @lindochco för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel:
 Tedags på cafe solros
Författare: Milly Johnson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
538
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Connie Diamond har alltid trott att hon är sin make Jimmys enda ögonsten. Men när det visar sig att Jimmy vänsterprasslat de senaste tjugofyra åren, och att chokladen han bedyrade sin kärlek med bara var en täckmantel, får Connie nog och svär att hämnas. Till sin hjälp har hon Della Frostick, oumbärlig anställd på Jimmys städfirma, som mer gärna bistår med att sabotera för honom. De beslutar sig för att starta en egen konkurrerande städfirma, och tillsammans med städerskorna som träffas på Café Solros kommer de se till att Jimmy ångrar att han så mycket som ens tittat åt en annan kvinna.
__________

Mysig & härlig feelgood när den är som bäst!

Milly Johnson’s böcker blir jag aldrig besviken på, man vet vad man får och den här boken är också så där mysig och underbar som jag är van vid. Trots det maffiga sidantalet så är den lättläst och välskriven och karaktärerna och miljöbeskrivningarna är helt underbara. Sidorna flyger iväg och den tar slut alldeles för fort. Boken handlar om några starka kvinnor som verkligen inte tar någon skit, påminner lite om mig själv 😁 Om dolda krafter, revanch, vänskap och kärlek.

Huvudkaraktärerna får man oftast följa på var sitt håll och det tycker jag är intressant och man lär känna dom en och en. Bikaraktärerna är också fint beskrivna och intressanta, en del udda och knäppa varelser men det är ju så vissa personer är och gör historien till den det är, helt fantastisk. Även om böckerna oftast innehåller tragiska människoöden så kan man vara trygg i att det är en feelgoodbok med alla de ingredienser en sådan ska innehålla.

Milly Johnson vet hur man trollbinder mig med sitt sätt att skriva, jag blir helt fast. Om du har missat hennes böcker så rekommenderar jag dom varmt om du älskar feelgood när den är som bäst 💕 Nu längtar jag jättemycket efter nästa bok! Sen måste jag ju berömma det fantastiska bokomslaget och alla andra omslag som pryder böckerna, Amazing 😍

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @themillyjohnson för att jag fått läsa ännu en fantastisk bok 🤗

__________

 

Titel:
 Havsörnens skrik – Millenium del 7
Författare: Karin Smirnoff

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
431
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander är tillbaka! Nu tar den enastående författaren Karin Smirnoff över stafettpinnen och fortsätter den världsberömda serien Millennium.

Bortom medias spotlight försiggår en rovdrift i Norrland, dagens vilda västern där rika storföretag inte skyr några medel för att komma åt naturtillgångar och landytor. I skuggmarkerna agerar kriminella gäng, lockade av det enorma inflödet av nya pengar. Mikael Blomkvist sätter sig på tåget till Älvsbyn för att gå på sin dotters bröllop men dras in i händelser som får honom att hitta tillbaka till sina rötter som grävande journalist. Lisbeth Salander befinner sig också norrut för att knyta ihop ett avklippt familjeband, och än en gång korsas deras vägar. Tillsammans hamnar de i stormens öga i den lilla orten Gasskas.
__________

Spännande & annorlunda!

Jag hade höga förväntningar på den här boken. Ska det verkligen fungera att Millenieserien byter författare? Jaa jag blev glatt överraskad faktiskt. Smirnoff gör det med bravur och jag blev inte besviken även om det inte blir samma som tidigare böcker men det blir något annorlunda.

Boken är spännande och har ett bra driv, den är välskriven, lättläst och har fantastiska karaktärer och miljöbeskrivningar. Handlingen utspelar sig i Norrland, kanske inte något man räknade med men det är ett perfekt ställe för historien. Och har man läst böckerna om Jana Kippo så känner man igen sig.

Salander och Blomqvist kommer tyvärr lite i skymundan. Och i stället är det den unga Svala som märks tydligast. Hon passar också bäst in i både miljön och terrängen.
 Så det vore ju otroligt roligt om hon återkommer i kommande böcker om det blir fler och det hoppas jag på!

Om man tycker om Smirnoffs tidigare böcker och Millenieböckerna så kommer man säkert tycka om den här 7:e boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @karinsmirnoff för att jag fick möjlighet att läsa 🤗

__________

 


Titel: Familjen Winther – Den största gåvan

Författare: Katrine Wessel
Utgiven år: 2022
Sidantal: 280
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
England 1900. Unga Rose Winther och Dimpy Ashmore är nygifta och ska tillbringa julen på familjens gods, Oaktree Manor. Rose älskar julen och har stora planer för firandet. Det ska bli en oförglömlig jul full av god mat, varm toddy, vackert pynt, värme och kärlek. Förväntningarna och glädjen förvandlas snabbt till sorg och förtvivlan då Dimpy mottar ett brev som får honom att ge sig av hemifrån. Strax därefter anländer en främling till godset och Rose hamnar i ett känslomässigt kaos. Hur väl känner hon egentligen Dimpy? Och kan julen räddas? Den stora gåvan kan läsas som en fristående roman, men är en del av familjen Winthers storslagna universum
__________
Varm, mysig & julig!

Det här är bok 7 i serien om familjen Winther. Jag bara älskar dessa historiska romaner om familjen och just den här utspelar sig både i Norge och London. Just den här är kanske inte den bästa i serien tycker jag då den har en otroligt lång startsträcka innan det händer något, men när det gör det så händer allt på en gång i en rasande fart och jag får svar på frågor jag funderat på och lösa trådar fångas upp och cirkeln sluts.

Wessel får mig verkligen fängslad av dom vackra miljöerna och den romantiska andan och boken innehåller allt som en roman ska innehålla. Kärlek, värme, vänskap, intriger, familjehemligheter, sorg, lycka mm. mm. Boken har ett vackert språk och den är lättläst och en riktig bladvändare. Jag skulle verkligen vilja se dessa böcker bli film eller tv-serie.

Så tycker du om historiska romaner så missa inte böckerna i serien om familjen Winther! Tipsar om att man börjar läsa från början för att kunna hänga med i karaktärerna och historien, för bästa behållning!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @k_wesselaas_ristvedt för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🤗💕
__________

 
Titel:
 Änglarummet
Författare: Ewa Klingberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
270
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Angelika, tidigare anställd på begravningsbyrån Tranan, har startat eget och har sin kundmottagning på badhotellet i Tranås. Där tar hon emot människor som befinner sig i livets slutskede och som är i behov av en hand att hålla i när det är dags att somna in. Men det är svårt att livnära sig som dödsdoula och Angelika inser att hennes framtid är osäker. Än värre blir det när hon i all hast måste flytta från sitt kontor. Så när Ladyn på Svaneholm ber om hennes hjälp har hon inte råd att säga nej. Trots att det är uppenbart att den gamla damen inte bara behöver en ledsagare vid dödsbädden. Mot sin vilja tvingas Angelika att agera privatdetektiv i en värld som är en helt annan än den hon är van vid.
__________


Änglarummet är första delen i Ewa Klingbergs serie Evigheten AB, en spinoff på den älskade serien Begravningsbyrån Tranan. Den kreativa Angelika möter människor som står inför döden och måste hantera situationer som kräver ett varmt och öppet hjärta. Spännande med en ny serie. Jag älskade böckerna om begravningsbyrån Tranan och det var roligt att få komma tillbaka till Tranås där jag personligen har mina egna rötter/släktskap. I den här boken får vi stifta bekantskap med några nya karaktärer men även återse Angelica och några från tidigare böcker.  En humoristisk, varm, mysig och även lite sorglig berättelse som tar upp livets slutskede. Nu ser jag fram emot en fortsättning och längtar efter nästa del om livet på Evigheten AB.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @historiskamedia och @ewa_klingberg_forfattare  för en härlig läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: 
Flykten - Del 1 
"Den hårda vägen"
Författare: Leif Selander
Utgiven år: 2022
Ljudbok: Lars Winclair
Förlag: Lava förlag

📖
Året är 1030 när den femtonårige Harald flyr skadad från slagfältet vid Stiklestad. Där lämnar han sin döde halvbror Olaf Haraldsson bakom sig. Flykten går via Sveariket mot öst. Omständigheterna gör att han stannar i Gårdarike i tre år. Innan han går vidare med sitt eget liv, måste han först förhindra en mordkomplott mot sin brorson. Något som visar sig bli oerhört farligt för den unge krigaren.


📖
Det här är verkligen en bok i min smak och som jag tyckte mycket om. Jag hade lyssnat på nästan halva ljudboken när den här dök upp i min brevlåda och jag fortsatte läsa själv för det är det bästa. Jag älskar ju att läsa om vikingatiden och även se filmer, så jag riktigt slukade den här boken! Den är välskriven, lättläst med ganska korta kapitel och författaren är suverän på att gestalta både karaktärer, miljöer och en spännande historia och det märks att det ligger mycket förarbete bakom och författaren vet precis vad han berättar om. Det var mycket intressant att få följa karaktärerna i den här första delen i bokserien och jag ser mycket fram emot att få fortsätta följa med på nya äventyr! Skicklig, spännande och genialisk berättelse! "Flykten" är den första delen i serien "Den hårda vägen", en verklighetsbaserad berättelse om Harald Sigurdssons år i österled. Ett av historiens mest spännande livsöden. Missa heller inte "Den hårda vägen" som är Leif Selanders andra bokserie. Den första av författaren heter "Väringasagan", en välskriven serie historiska äventyrsromaner i vikingamiljö. Bokserien är baserad på verkliga händelser.

Tack till @lavaforlag och @leffeselander för läsex och att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 💕 Några av alla bokserier jag lyssnat på och följer på Storytel🌟Röd gryning/Jesper Ersgård - Storytel Original

🌟Agenturen/Christina Larsson
🌟Mörköserien/Samuel Karlsson
🌟Erik Sandström/Mikael Ressem
🌟Falsterbomorden/Olséni & Hansen
🌟Suicidium/Stefan Di-Omnia🌟Ellinge/Sara H. Olsson

🌟Torbjörn Frisk/@marfall
🌟Solingeserien/@susanneschemper
🌟Nära gränsen/@_danielaberg - Storytel Original
🌟Truut/@dagohrlundforfattare
🌟Vanessa Frank/@pascalengman


➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢ 

Bokserier jag läst (Några urval) 


Släktkrönikan Källäng

Författare:
Eva-Maria Gelotte

 • Besök (Del 1)
 • Livsdröm (Del 2)
 • Lyckosmed (Del 3)
 • Livet pågår (Del 4)

Utdrag från första boken:
Besök


Året är 1948. Lisa trivs med livet tillsammans med fadern på gården Källäng, i utkanten av den sömniga byn Mullum. När hantverkaren Erik anländer till byn ser han fram emot några lugna veckor långt bort från det hektiska stadslivet. Hans ankomst blir istället startpunkten för en rad oväntade händelser och oanade förmågor väcks till liv. Lisa och Erik kastas in i en dramatisk värld fylld av spänning, vänskap och romantik.


➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢ 

Om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström

Författare: Mikael Ressem

 • Levande död (Del 1)
 • När det tysta tar över (Del 2)
 • Hav utan botten (Del 3)
 • En själ som blöder (Del 4)
 • Mannen på bron (Del 5)
 • Av jord är du kommen (Del 6)
 • Fallet Lisa (Del 7)
 • Brustna hjärtans död (Del 8)
 • Ett brinnande inferno (Del 9)
 • Mademoiselle X (Del 10)
 • Bödeln i Prag (Del 11)
 • Ingen nåd (12)
 • Campingmorden (13)


Utdrag från första boken:
Levande död


Det är midsommarafton och riktigt varmt. Gävle är förvandlad till en vacker sommarstad. En ung kvinna hittas inlindad i en filt på en trottoarkant. Hon har ett stickmärke i vänster armveck och minns inget från de två senaste dygnen. Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström åker motvilligt dit för att hämta henne - snabbt och utan vidare eftertanke avfärdar han henne som en hopplös missbrukare. Men det är något som inte stämmer. På sjukhuset upptäcker man skyhöga levervärden och i blodet finns spår av paracetamol, den verksamma substansen i flera vanliga smärtstillande mediciner. Kvinnan hämtas så småningom hem av sina anhöriga men avlider kort därefter på grund av en förgiftad lever.


Eriks vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, kan inte släppa tanken på att någon kan ha fört bort den unga kvinnan och gett henne en överdos av paracetamol mot hennes vilja.
När en ung man kort därefter försvinner under liknande omständigheter kan Patrik inte låta bli att börja undersöka vad som kan ha hänt, trots att hans far, den kända kriminalkommissarien, avfärdat de båda fallen som olyckshändelser.

➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢ 


Om kriminalkommisarien Anders Knutas

Författare: Mari Jungstedt

 • Den du inte ser (Del 1)
 • I denna stilla natt (Del 2)
 • Den inre kretsen (Del 3)
 • Den döende dandyn (Del 4)
 • I denna ljuva sommartid (Del 5)
 • Den mörka ängeln (Del 6)
 • Den dubbla tystnaden (Del 7)
 • Den farliga leken (Del 8)
 • Det fjärde offret (Del 9)
 • Den sista akten (Del 10)
 • Du går inte ensam (Del 11)
 • Den man älskar (12)
 • Det andra ansiktet (13)
 • Ett mörker mitt ibland oss (14)
 • Jag ser dig (15)
 • Där den sista lampan lyser (16)

Utdrag från första boken:
Den du inte ser


Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten går Helena Hillerström ut med sin hund. Någonstans på den dimmiga stranden möter hon sin mördare. 

När småbarnsmamman Frida Lindh rapporteras saknad och sedan hittas död inser Anders Knutas vid Gotlandspolisen att han har med samma mördare att göra


➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢➢


Om kriminalinspektören Emma Sköld

Författare: Sofie Sarenbrant

 • Vila i frid (Del 1)
 • Andra andningen (Del 2)
 • Visning pågår (Del 3)
 • Avdelning 73 (Del 4)
 • Tiggaren (Del 5)
 • Syndabocken (Del 6)
 • Skamvrån (Del 7)
 • Mytomanen (Del 8)
 • Skyddsängeln (Del 9)

Utdrag från första boken:
Vila i frid


En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. 

Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen. 

Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.Släktgården Neshov

Författare: Anne B. Ragde

 • Berlinerpopplarna (Del 1)
 • Eremitkräftorna (Del 2)
 • Vila på gröna ängar (Del 3)
 • Det finns alltid förlåtelse (Del 4)
 • Det är min tur nu (Del 5)


Utdrag från första boken: 

Berlinerpopplarna

Det är juletid. På släktgården Neshov utanför Trondheim samlas tre bröder runt sin mors dödsbädd. Tor är äldste brodern. Han närmare sig de sextio och har levt hela sitt liv på gården. Han har skött djurhållningen och bokföringen åt modern, han har alltid låtit sig hunsas av henne och till och med avstått från kärleken för hennes skull. Margido återvänder motvilligt till Neshov. 

Han är numera begravningsentreprenör, en plikttrogen man som möter omvärlden med sträng självbehärskning. I likhet med sin storebror är Margido ogift, och han har aldrig haft en relation med en kvinna. Erlend möter också upp vid moderns dödsbädd, trots att han för länge sedan stötts bort från familjen på grund av sin homosexualitet. 

Numera är Erlend bosatt i Köpenhamn, där han arbetar som dekoratör och lever det goda livet tillsammans med sin partner Krumme. Men under Erlends lättsamma och till synes harmoniska yta bubblar en stark vrede mot familjen, en smärtsam vrede som han inte har anförtrott sin partner. 

Torunn är Tors dotter från en kort passionerad relation, som Tors mor snabbt hejdade från att utvecklas till något mer beständigt. Torunn dyker upp på gården som en fullkomlig överraskning för alla bröderna.Om Ewert Oswald Truut

Författare: Dag Öhrlund

 • Besökaren (1)
 • Där inga ögon ser (2)
 • Tryggare kan ingen vara (3)
 • Se till mig som liten är (4)
 • Ingen lämnas kvar (5)


Utdrag från första boken: 
Besökaren

Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är förvisad till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget

En dag får Tristan ett beundrarmejl från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem.Om domaren Susanne Eriks 

Författare: Dag Öhrlund

 • Domaren (1)
 • Den yttersta rättvisan (2)
 • Dom meddelas redan i natt (3)


Utdrag från första boken: 
Domaren
Suzanne Eriks är respekterad domare i tingsrätten. Men hon är också psykopat. 
Suzanne skipar dödlig rättvisa mot en kvinna som förskingrat miljoner från en organisation som hjälper svältande barn i världen. 
Hennes vän Jessica är präst, en trasig själ som dämpar sin ångest med mat och alkohol. När mannen som en gång kränkte och utnyttjade henne utnämns till professor och hyllas, bestämmer sig Jessica för att hämnas. 
Väninnorna börjar misstänka varandra och snart avslöjas sanningar över ett middagsbord, vilket blir början på ett skrämmande samarbete. Suzanne och Jessica bestämmer sig för att tillsammans städa upp bland onda människor som världen inte behöver. 


Om Jana Kippo

Författare: Karin Smirnoff
 • Jag for ner till bror (Del 1)
 • Vi for upp med mor (Del 2)
 • Sen for jag hem (Del 3)

Utdrag från första boken: 
Jag for ner till bror
I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till min bror är en svart, rå, våldsam och from berättelse. Det är kärleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. Svårast av allt är förlåtelsen.


Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg