Spänningsromaner


 


Titel: Korpen (1)
Författare: Lina Bengtsdotter
Utgiven år: 2024
Sidantal: 329
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
En vårnatt hittas en nybliven ung mamma ihjälskjuten i sin lyxvilla i Djursholm. Kriminalinspektör Sakka Pienni och resten av teamet på Regionala utredningsenheten i Stockholm får mordfallet på sitt bord. En intensiv utredning drar i gång, som blottlägger familjehemligheter, lögner och opålitliga alibin.
I takt med att fallet växer och kräver fler offer plågas Sakka av barndomsminnen från mörkerlandet i norr. Samtidigt gör hon allt för att dölja den hemlighet som kan ödelägga såväl hennes privatliv som yrkeskarriär. Snart är Sakkas största rädsla inte bara att förlora mördaren ur sikte, utan något som är ännu värre: att förlora sig själv.
Lina Bengtsdotter väver på ett sömlöst sätt samman kontrasterande miljöer i en serie som berör psykisk ohälsa, barndomstrauma, tystnadskultur och klass.
__________
Spännande bladvändare!
Det här är den första boken i en kommande deckarserie om kriminalinspektör Sakka Pienni.
Otroligt välskriven och lättläst bok som jag fastnar i direkt, med lagom korta kapitel vilket gör att jag sträckläser….bara ett kapitel till.
Mycket bra gestaltning av karaktärerna som kändes äkta och miljöbeskrivningarna var fint beskrivna. Skickliga övergångar med parallella händelser gör det hela komplett.
Boken innehåller hemligheter, lögner och opålitliga alibin och viktiga ämnen som berör!
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5
Tusen tack @bookmark_forlag och @lina.bengtsdotter för en spännande läsupplevelse 💓🙏
__________

 Titel: Sandslott
Författare: Niklas Turner Olovzon

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
452
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Gemenskapen i Tassby, Dalarna ligger i spillror efter dramatiska händelser något år tidigare, och byns matriark Liss-Kulla gräver efter sanningen om en försvunnen thailändsk bärplockare. Samtidigt på svenskön Koh Lanta i Thailand firar en överklassfamilj påsk i paradiset när deras tonårsson försvinner en ovädersnatt. Modern Sophie söker honom alltmer desperat över stränder och genom djungel men möter mystiskt motstånd från omgivningen. Har korruptionen på ön något att göra med det som döljer sig i de mörka dalaskogarna hemma i Sverige?

SANDSLOTT är den andra, fristående delen i Doldasviten, som utforskar det vi människor döljer för omvärlden.

__________

Välskriven & Spännande!

WOW! Efter boken istid som jag gillade massor så har Niklas gjort det igen, skrivit en fantastisk bok som är omöjlig att lägga ifrån sig. En riktig bladvändare.

Det här är andra delen i serien DOLDASVITEN och även om det står att den är fristående så rekommenderar jag att man läser första boken ”Istid” innan den här för att få ett bättre sammanhang.

Boken är otroligt välskriven och skickligt gjord, med ett språk som flyter på genom hela historien. Man får vara med omväxlande både i Sverige och Thailand och jag undrar ganska länge vad dessa platser har gemensamt och det är riktigt spännande.

Karaktärerna är fint gestaltade och jag gillar att det är en blandning av både lite udda personer och ”vanliga” och det känns äkta. Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska och jag kan känna värmen och mig själv på plats i Thailand.

Jag får förutom spänning, mycket mystik, hemligheter, sorg, djup och även humor. Boken berör och väcker känslor med aktuella ämnen. Det blir en överraskande upplösning och detta ”pussel” fogas samman. Såå otroligt bra!

Jag blir extra gripen av dedikationen i början av boken ”Till mamma” – Jag vill ju va som du……..och i slutet på boken fastnade jag vid orden ”Sandslott handlar om kvinnlig råstyrka och om moderskap” och alla andra fina ord om sin mamma 💓

Har du missat den här serien så måste du bara läsa om du gillar spänning och även djup!!
Det här är en av dom bästa serier jag läst och jag skulle verkligen vilja se den som film/serie 😍

 

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @turnerolovzon_author för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 💓🙏

__________

 

Titel: 
Mörkrets cirklar – Del 3
Författare: Lou Berg

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
443
Förlag: Piratförlaget 
@piratforlaget
Bokvinst 2023

📖


Efter den lyckade auktionen i London är Nea Hallgren och Nadezhda Volkova överens om att sluta med de riskfyllda konstförfalskningarna. Nadezhda ska äntligen få visa sina egna målningar på galleri. Men kan Nea nöja sig med att gå tillbaka till sitt gamla liv?

Varningssignalerna blir allt fler: nattliga besök i ateljén, en polis som kommer allt närmare sanningen, en rysk underrättelseagent som är ute efter en tavla som Nadezhda har i sin ägo. När Nea och Nadezhda inser vidden av det hot de står inför börjar en desperat kamp för att hitta en väg ut

Mörkrets cirklar är den avslutande delen i Lou Bergs trilogi om Nea Hallgren och Nadezhda Volkova, som inleddes med Gryning Falsk och följdes av Och skuggan faller. Böckerna är en fartfylld och mörk skildring av hur extrema omständigheter drar in helt vanliga människor i en skuggvärld som utmanar deras moraliska gränser och allt de trott sig veta om sig själva.

__________

Fantastisk & Briljant!

Det här är den 3:e och avslutande delen om Nea Hallgren och Nadezhda Volkova.

WOW! Vilken avslutning på en fantastisk bokserie men lite vemodigt och tomt är det allt att serien är slut. Skulle gärna vilja läsa mer!

Boken är otroligt välskriven, lättläst och oerhört spännande. En bok som har allt och den här serien har bara blivit bättre och bättre.

Karaktärerna känns trovärdiga och huvudkaraktärerna har något visst, helt oförutsägbara och det gillar jag massor.

Miljöbeskrivningarna är sååå målande och känns som i en film och det här hade verkligen passat för det.

Man dras in i olika händelser som man inte trodde var möjligt. Konststölder är ju en helt annan brottslighet än vad jag vanligtvis brukar läsa om men så intressant och spännande.

Jag sitter som på nålar i slutet och sträckläser för jag vill ju veta hur det slutar och slutet är briljant och jag sitter alldeles mållös med hakan nere vid knäna!

Har du inte läst den här serien så har du missat något fantastiskt bra 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tack @louberg.author för en fantastisk läsupplevelse och extra tack för att jag hade turen att vinna boken förra året i er tävling 💓🙏

__________

 

Titel: Under attack – Jack Ryan JR-Serien
Författare: Don Bentley (Tom Clancy)

Utgiven år: 2024
Sidantal:
 430
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
JACK RYAN JR TAR ÖVER STAFETTPINNEN

Jack Ryan Jr tycks bära världens problem på sina axlar. När en övervakningsoperation med goda intentioner får en dödlig utgång måste presidentsonen stå upp mot en okänd fiende som verkar ha siktet inställt på att förgöra Kollegiet.
En oförklarlig kollision mellan två flygplan från rivaliserande nationer blir gnistan till den konflikt som varit på väg att brisera. Samtidigt utsätts Kollegiets högkvarter för en förödande attack. När dammet lagt sig är Jack en av få som klarat sig och den enda som kan leda Kollegiet i jakten på den okända fienden och förhindra att två stornationer ger sig in i ett fullskaligt krig.

UNDER ATTACK utforskar världsfredens brytpunkt i denna Jack Ryan-spin off. När Jack Ryan Jr övertar stafettpinnen är konflikten över nationsgränser lika välmejslad som actionscenerna fängslande ett signum för en klassisk Clancy-thriller.

__________

Spännande action!

Välskriven och lättläst bok som jag tyckte kändes mycket trovärdig. Actionfylld bladvändare. Jack Ryan JR är otroligt lik sin far.

Det här är en intressant story med fint gestaltade karaktärer. Dom gröna baskrarna var en av dom som jag blev intresserad av lite extra.

Don Bentley är fantastisk som författare och kan konsten att trollbinda sina läsare. Han har ett speciellt sätt att skriva på som gör att man sträckläser!

Miljöbeskrivningarna är målande och då det är action så ser jag händelserna som i en film rulla framför mina ögon.

Ett extra plus är det gedigna persongalleri i början av boken för annars hade jag nog inte haft en susning eller kunnat hålla isär alla.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @bookmarkforlag för spännande läsning 💓🙏

__________

 

Titel: Städerskan
Författare: Nita Prose

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
335
Förlag: Albert Bonnier

📖
Molly arbetar som städerska på det anrika Regency Hotell. Hon är exceptionell på sitt jobb, men har desto svårare i kontakten med andra människor. Mollys kära mormor har nyss gått bort, dessutom lyckades en så kallad pojkvän lura av Molly och mormor alla deras sparpengar. Så Molly mår inte speciellt bra, verkligen inte. När Molly ska städa i affärsmannen Charles Blacks svit hittar hon honom död i sängen...

Städerskan är en charmig spänningsroman med en udda hjältinna man lätt tar till sitt hjärta.

__________


Det här är en lite annorlunda bok som jag tycker är en blandning av feelgood och deckare. Den är välskriven och lättläst med karaktärer som jag gillade.

Spänningen i boken kommer krypande så sakteliga och med oväntade vändningar. En bok jag rekommenderar.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

__________

 


Titel: Nomaden
Författare: Pascal Engman & Johannes Selåker

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
350
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Den tredje delen i deckarduon Engman och Selåkers serie "Skymningsland".

Det är 1996 och rejvmusiken dånar på Docklands medan skinnskallarna hänger på helikopterplattan vid Gamla stan. En välkänd nynazist fritas från en fångtransport utanför Norrtälje. Polisen Tomas Wolf kallas till platsen från sin storebror Kristians begravning. Kvällstidningsjournalisten Vera Berg ser fritagningen som en chans att få komma tillbaka in i värmen på Aftonbladet. Hon har degraderats till webbreporter, och är beredd att ta stora risker för att ta sig tillbaka upp på löpsedlarna. Men när Vera hittar rymlingen ihjälskjuten i skogen blir det tydligt att det är något som inte stämmer med fritagningen. Vilka är inblandade och vad var motivet? Spåren leder mot ett okänt nätverk. Vilka är det som styr över det som händer?

__________

Spännande nostalgitripp!

Jag säger bara WOW vilken spännande bok! Lättläst, välskriven och med karaktärer som är fint gestaltade och miljöer som är mycket målande.

Dessa båda herrar kan verkligen konsten att skriva böcker ihop med hög kvalité och det märks att det är en väl gedigen research bakom.

Det som kändes som en riktig nostalgitripp för mig är när jag läste om Jan Stenbäck och Kinnevik! Jag arbetade som lokalvårdare i slutet av 90-talet på Kinnevik och träffade Jan Stenbeck många gånger. Man blev visiterad både när man gick in och ut på Kinnevik så där fanns många hemligheter och rum man inte ens fick städa. Jag städade även en av hans gästlägenheter och där hade dom inte sparat på krutet med guldkranar i badrummet bland annat.

Boken avslutas med en riktig cliffhanger och det gör ju mig som läsare oerhört nyfiken på att läsa nästa bok! Det här är en riktig bladvändare som jag varmt rekommenderar. Missa inte dom andra 2 böckerna i den här fantastiska serien som heter Skymningsland

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @bokforlagetforum @pascalengman @selaker för en fantastisk läsupplevelse 💕🙏

__________ 


Titel: Något att frukta
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
289
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Alla har de något att frukta. Otrohet, utpressning, hämnd och död.
Allt tyder på att Elin Strands dödslista återigen är aktiverad, när en av de gängkriminella ungdomar som tidigare attackerade henne dör under dramatiska former.

De sammansvurna poliserna Eric Mikaelsson och Torbjörn Schert de enda som känner till Elins mörka hemlighet oroar sig för att inte längre kunna skydda henne när en motiverad kriminalpolis tar upp jakten, pådriven av högst personliga skäl. Långt ifrån sitt forna jag och med den tidigare musikkarriären lagd i spillror är varje dag i fängelset en plåga för Mohammad Ahmad. En oväntad möjlighet att återerövra någonting värdefullt, och en önskan om vedergällning, tänder emellertid hans livsgnista på nytt. Lojaliteter skiftar snabbt när före detta vänner byter sida. De överlevande från tidigare sammandrabbningar får ännu en gång sina liv sammanflätade i en otäck spiral av våld, utpressning och hämnd. Vem överlever? Vem dör? Insatserna är skyhöga och utgången oviss.


__________

Spännande bladvändare!

Liksom föregående böcker så kan Peter konsten att skriva spänning, läskigt och rått så det riktigt kryper längs min ryggrad och den här boken är inget undantag.

Boken är välskriven, har ett bra språk och med bra flyt framåt. Att det tas upp viktiga ämnen så som gängkriminalitet med mera känns och är äkta i dagens samhälle tyvärr!

Den är lättläst och en riktig bladvändare och man vill bara läsa ett kapitel till och ett till……
Karaktärerna känns otroligt äkta och levande och miljöbeskrivningarna målande. Det märks att det ligger gedigen research bakom boken och att författaren vet vad han gör.

Den här sista delen knyter ihop säcken och det blir ett fint avslut på trilogin. Missa inte den här serien!

Dom andra delarna i serien är:
1 – Och sen så är jag död
2 – Det vita spöket

Jag hoppas få läsa mer av Peter Johansson framöver!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare och @lavaforlag 💓
För att jag ännu en gång fick möjlighet att läsa!

 __________

 

Titel: I bergets skugga
Författare: Linnea Schumacher

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
522
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Det är den varmaste sommaren i mannaminne. Journalisten Tina Schultze är på väg till det gamla fiskeläget Arild vid foten av Kullaberg för att skriva ett porträtt om den framstående politikern Axel Gunnarsson som förväntas kamma hem en ministerpost i det nalkande valet. Äntligen har hon fått ett uppdrag som skulle kunna ge hennes karriär den skjuts framåt som hon behöver. Men allt eftersom hennes efterforskningar fortgår blir hon alltmer tveksam till om Axel verkligen är den han utger sig för att vara. Bär han på mörka hemligheter som kan sätta Sveriges högsta politiska skikt i gungning?

Samtidigt har Siri Hammar äntligen lämnat Stockholm och arbetet som civil utredare på polisen bakom sig. Att ta över sin farmors hus i Arild var ett enkelt beslut efter att återigen blivit omsprungen av betydligt mindre kompetenta kollegor. Nu är siktet inställt på ett enklare liv så långt bort från poliser och brottslighet hon kan komma. Men snart sätts hennes expertis på prov igen. Mitt i midsommaridyllen försvinner en kvinna och Siris kännedom om trakten, dess invånare och utredningsarbete gör att hon inte kan låta bli att engagera sig. Är försvinnandet kopplat till internationell brottslighet? Eller finns sanningen betydligt närmare?

I bergets skugga är en spänningsroman om politiska maktspel, vänskap och hemligheter i det förflutna. Hur långt är man egentligen villig att gå för att skydda sig själv?

__________

Spännande bladvändare!

Det här är författarens debutroman och vilken fantastisk debut! En otroligt spännande och pulshöjande historia.

Det är ett lätt språk som flyter på i ett snabbt tempo och det märks inte att detta är en tegelsten på 500+ sidor,

Kapitlen är korta och man får följa utvecklingen ur ett par olika perspektiv som gör det hela ännu mer intressant. Det är en sträckläsarbok, i alla fall för mig!

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna mycket målande. Historien är skickligt uppbyggd och med spår från olika håll och kanter.

Slutet öppnar upp för en fortsättning som jag hoppas på! Missa inte den här boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack för en spännande läsupplevelse @lavaforlag & @linnea.schumacher 

__________Titel: Råttlik – Del 1 Nina Wang
Författare: Kristina Emanuelsson

Utgiven år: 2024
Förlag:
 Word Audio Publishing
Ljudbok: Gunilla Leining
Förhandslyssning!

📖
Eskilstuna 2024. Bilbränder och gängkriminalitet. Våldet och förstörelsen är bortom polisens kontroll. Kriminologen Nina Wang har hamnat i klinch med kåren efter att hennes bok om ett ouppklarat mord anklagar polisen för att vara delaktig. Hon har hamnat utanför alla sociala och yrkesmässiga sammanhang. Ingen vill längre ta i henne med tång. Förutom den okände mannen hon i hemlighet träffar ute i skogen på sina joggingturer. Han tillfredsställer både sitt eget och Ninas begär tills allt en mörk kväll går snett ute i löpspåret.


Nina dras in i en omöjlig situation och hon tar upp jakten på en gärningsman med mer makt än hon kan hantera. Barndomsvänner med trassliga familjeförhållanden och en bedragen hustru ger sig till känna samtidigt som Nina ska hålla en bitter poliskår på armlängds avstånd. Och vem är sjuk nog att placera halvruttna och lemlästade råttor där Nina minst förväntar sig det?
Eskilstuna har aldrig varit skitigare och mörkare. Den självständiga och egensinniga Nina Wang är en karaktär som är svårt att inte ta till hjärtat.

Råttlik är första delen i en psykologiskt rafflande och välskriven deckarserie som håller läsaren i ett järngrepp ända till sista sidan. 
__________

Spännande bladvändare!

Jag fick äran att förhandslyssna på den här boken men då det inte gick att öka hastigheten på uppläsningen så valde jag att vänta in boksläppet (som är idag) och har sträcklyssnat på Storytel sen tidigt imorse 😁

Jag har läst Blodsprängd av författaren och det var en bok jag tyckte mycket om. Den här är ännu bättre och det märks att Kristina har utvecklats som författare!

Det här är en otroligt spännande och beroendeframkallande sträckläsarbok och jag var fast från början till slut. Fantastiskt välskriven och ett högt tempo som känns som en actionfilm.

Karaktären Nina Wang gillade jag skarpt och dom andra karaktärerna kändes mycket äkta och levande. Miljöbeskrivningarna är fint beskrivna.

En nagelbitande bladvändare där råttor är i fokus och det är ju tur att jag älskar råttor, jag har haft några tamråttor tidigare men dessa i boken är inte så levande 😁

LÄS eller LYSSNA!

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @kristina_emanuelsson för att jag fick möjlighet att förhandslyssna på din fantastiska bok 🙏💕

__________


 

Titel: Isberg
Författare: Turner Olovzon

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
534
Förlag: Polaris
Bokvinst 2023

📖
Fyra hemligheter. En mörk familjesaga.

I Tassby, Dalarna, där hockey hålls högt och hemligheter långt under ytan, sväljs en bärplockare plötsligt av de mörka skogarna. Samtidigt tänds lamporna i den övergivna herrgården på andra sidan viken. Outsidern Lars-Inge blir föremål för misstankar från byns centralgestalt Liss-Kulla. Men vad döljer han egentligen?

Där Bottenviken letar sig in vid stålverk och stad i Luleå försvinner en femårig pojke och hans mamma Elin inleder en desperat jakt. Har pojken gått genom isen eller har någon tagit honom? Samtidigt drar taxichauffören Andreas omkring på stadens snöiga gator och drömmer om att hämnas barndomen i Tassby.

När dessa personers begär korsas stiger mörka familjehemligheter till ytan och hotar många fler människors liv. Isberg är en spänningsroman och familjesaga.
Det är Niklas Turner Olovzons debut, men också första delen i Doldasviten.

__________

Spännande bladvändare!

Det här är den första delen i Doldasviten och författarens debutbok!

En otroligt välskriven, lättläst, fängslande och stark triller. Skrivet med ett fint språk som är mycket välformulerat.

Författaren bygger långsamt och skickligt upp spänningen och det är ett bra flyt genom hela boken.

Jag blev fångad direkt från första sidan och den höll mig kvar tills boken var slut. Det här är en riktig bladvändare!

Tror nog jag kan säga att det här är den bästa spänningsromanen hittills i år 😁

Nu ser jag mycket fram emot att läsa kommande bok ”Sandslott” som kommer ut under våren!

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

__________

 

Titel: Gruppen: Mamman
Författare: Sahlberg & Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
297
Förlag: Word Audio Publishing

📖
När Malins man tar livet av sig slås hennes tillvaro i spillror. Sonen David blir alltmer avigt inställd till henne och för att få hjälp ur krisen tvingar Malins arbetsgivare henne att gå i gruppterapi. I terapirummet möter hon vitt skilda personligheter, och sakta vågar hon öppna sig om sin sorg, det olyckliga äktenskapet och oron över sonen.

Då David plötsligt försvinner blir Malin tvungen att bege sig ut på Malmös gator för att leta reda på honom. Under sitt sökande inser hon att hennes son levt ett liv bortom deras gemensamma. Hon möter hans hemliga flickvän Fariba, som även hon känner en bottenlös saknad efter David. Snart är Malin och Fariba indragna i ett tröstlöst sökande efter vad som har hänt, där de behöver hitta sätt att navigera en helt främmande värld.

__________

Spännande bladvändare!

Gruppen: Mamman är den första delen av tre i en serie om mord och familjer i kris, om sanningar och lögner som avslöjas i gruppterapirummet.

En välskriven och lättläst bok med en handling som är spännande i högt tempo och ett bra flyt. Det händer olika saker hela tiden. Den berör på djupet och tar upp nutida ämnen.

Jag tycker att karaktärerna är fint gestaltade och känns äkta och levande. Miljöbeskrivningarna likaså. Historien är nytänkande och aktuell.

Nu ser jag fram emot nästa bok 🤗💕

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

 __________

 

Titel: Tills natten är slut (Mija Wadö - 3)
Författare: Nilla Kjelladotter

Utgiven år: 2024
Förlag:
 Norstedts
Ljudbok: Mirja Turestedt

📖
En man hittas skjuten i en park en tidig augustimorgon. Kulan har gått in i tinningen och han dog omedelbart. Vad gjorde småbarnspappan ute sent en söndagsnatt, och varför ville någon döda honom?
Medan Mija Wadö kastas in i fallet försöker hon hålla undan tankarna på det avgörande besked hon fått om sitt eget liv. Ronnie är tillbaka på stationen, och deras arbetsrelation tätnar. När ytterligare en man hittas skjuten på samma sätt ställs poliserna inför en växande gåta. Författaren Zarita Roos kämpar med skrivandet av sin nya bok när hon på en restaurang hör två poliser prata om ett mordfall. Det innehåller nämligen detaljer som är skrämmande bekanta.

__________

Spännande bladvändare!

Det här är 3:e boken om Mija Wadö som jag har lyssnat på och dom blir bara bättre och bättre!

Boken är välskriven med ett härligt driv och flyt. Fint gestaltade karaktärer och miljöerna är riktigt målande.

Såå sjukt spännande att jag satt som på nålar. En bok som jag lyssnade på när jag mestadels jobbade. Kör bil på landet i hemtjänsten och var nära köra i diket flera gånger och skogsvägarna kändes lite extra kusliga med den här historien i öronen 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 

Titel: 
Tills jag hittar dig
Författare: Harlan Coben

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
361
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
För fem år sedan levde David och Cheryl Burroughs ett enkelt liv i sitt drömhus tillsammans med sin treåriga son Matthew. Aldrig kunde de föreställa sig den fruktansvärda tragedi som snart skulle ske. Men nu har Cheryl gift om sig och David avtjänar ett livstidsstraff för att ha mördat sin son. David hävdar sin oskuld men efter de hårda åren i fängelse har han förlorat hoppet om upprättelse - och tilltron till sig själv. Kan han verkligen vara säker på vad som hände den där natten?


Men när David får ett oväntat besök av Cheryls syster Rachel vänds hans värld upp och ned. Med sig har Rachel ett foto som en av hennes vänner har tagit inne på en nöjespark. I bakgrunden, mitt framför bergochdalbanor och karuseller, står en pojke. Det tar inte många sekunder för David att inse det omöjliga - pojken på bilden är Matthew.
__________

Olidligt spännande bladvändare!

Att läsa en bok av Harlan Coben är magi. Jag blir aldrig besviken. Han är en mästare på att bygga upp spänningen och få mig i sitt grepp från första sidan!

Den här boken är olidligt spännande och jag satt med andan i halsen flera gånger. Vilken mardröm att bli av med sitt barn.

Coben är en mästare på att väva samman intriger, mörk humor och oförutsägbara vändningar och historier man sent ska glömma.

Boken är mycket välskriven och lättläst och det är ett bra tempo i handlingen. Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är målande.

Det är en tankeväckande, gripande och adrenalinstinn thriller och jag skulle gärna se den här som film. Harlan Coben´s många böcker har ju blivit film och jag har sett dom, kan ses på bland annat Netflix.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för recex  @bookmark_forlag & en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: Barnsoldaten
Författare: Cecilia Sahlström

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
359
Förlag: Saga

📖
"Barnsoldaten" är den andra och fristående delen i Cecilia Sahlströms serie om polisen Rakel Vrede.


När Malmöpolisen genomför en razzia mot människohandlare lyckas de frita en grupp kvinnor från en gammal rivningskåk. Bland kvinnorna finns en 15-årig flicka från Nigeria. Flickans bakgrund är helt okänd och hennes aggressiva utagerande ett mysterium. Fallet överlämnas till Rakel Vrede och Niklas Röding. Samarbete har aldrig varit Rakels styrka, men med Niklas vid sin sida är hon villig att uthärda sina kollegor på människohandelsgruppen för att hjälpa flickan. Genom de första förhören avslöjas det att männen som gripits vid razzian bara är en liten del av ett större kriminellt nätverk. Försöken att få information ur den okända flickan är inte särskilt lyckade och frågorna blir bara fler och fler. 


Vad har hon varit med om, och hur kom hon till Malmö? Ledtrådarna tyder på en smugglingskedja av internationella proportioner. Ju mer Rakel gräver i fallet, desto tydligare blir det vilken typ av sadistisk organiserad brottslighet hon har att göra med. När flickan plötsligt försvinner är det uppenbart: hennes kidnappare är inte villiga att släppa taget om henne.
__________

Mörk & Omskakande bladvändare

Det här är del 2 om Rakel Vrede. En person som är mycket speciell och jag gillar henne mycket.

Cecilia! Du har verkligen överträffat dig själv den här gången och Rakel har utvecklats enormt sen första boken 💕

Och du är suverän och mycket skicklig på att skriva om aktuella och otäcka ämnen och den brutala verkligheten.

Boken är mycket välskriven och lättläst och rik på detaljer. Karaktärerna känns levande och jag blev otroligt gripen av historien.
Miljöbeskrivningarna är såå målande och det kändes som jag var där på plats. En mycket gripande och sorglig historia men ack så viktig 
💕

Jag fullkomligt slukade den här boken. Det gick bara inte att lägga den ifrån sig så jag läste ut den på en dag!

Har du missat den här och förra boken ”Irrvägar” om Rakel Vrede så har du gått miste om fantastiska böcker 💓 Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @cecilia_sahlstrom_forfattare för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: Alla mord jag begått
Författare: Johanna Sernelin

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
374
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Människor har en tendens att dö omkring dig , säger en av poliserna. Men allt Andreas gör är att älska för mycket. Han ska ju inte alls skilja sig. Ändå ligger de där på köksbordet, skilsmässopappren som hans fru Elin redan undertecknat. För att få henne att återvända måste han ta till alltmer drastiska metoder. Till slut ska Elin inte ha något annat val.

Alla mord jag begått är första delen i en trilogi, en klaustrofobisk relationsthriller om människan bakom morden. En huvudperson att INTE heja på.


__________

Stegrande spänning och rysligt nervkittlande!

Ja det här är en otrolig bok där huvudkaraktären Andreas under all yta är en trasig person med många tankar. Tycker han är en obehaglig och manipulativ karaktär 😁
Handlingen utspelar sig i kvarter som jag känner igen mig i och jag tycker mycket om att boken handlar om vanliga människor, människor som kan vara vem som helst av oss.

Boken är välskriven, lättläst och har ett fantastiskt språk som flyter fram som vågorna på vattnet! Du är fenomenal Johanna att få till orden och en massa känslor, smärta, och humor!

Boken har ett lite lugnare tempo i början men sen sätter det fart igen och slutet gör ju att man bara längtar till fortsättningen! En klaustrofobisk thriller som kryper under skinnet!

Det här är en riktig bladvändare och nyfikenheten över hur det ska sluta gör att jag sträckläser boken i kombination att lyssna och den är slut på en dag 😁 Viktor Åkerblom gör en fantastisk inläsning.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @johannasernelin för att jag fick möjlighet att läsa den här otroligt spännande boken 🤗💕

__________

 

Titel: Det sista andetaget
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
323
Förlag: Lind & Co

📖
En sjuttonåring kör rakt in i en kemtvätt i Karlshamn och rammar en mamma med barnvagn. Strax därefter görs en makaber upptäckt i en villa. En familj hittas död vid middagsbordet. Men kvinnan är inte mamman i familjen. Hennes sanna identitet sänder en kall kåre genom polisstyrkan, för nu förstår Matias Hernández och hans kollegor att de har att göra med en mördare som inte drar sig för något. Och kopplingen mellan de olika brotten leder dem in i ett mörker de tidigare inte varit med om.
__________

Spännande, Skrämmande & Gripande bladvändare

Jag säger bara WOW, vilken bok du skrivit Emma 💕

Verkligen skickligt skriven och du har en förmåga att hålla mina nerver på sträckbänken. Blir både skrämd, gripen och skärrad av berättelsen och tårarna har sprutat många gånger.

Du är så fenomenalt duktig på att balansera upp det mörka och ljusa. Boken är lättläst och har ett flyt som gör att jag inte kan lägga den ifrån mig längre stunder, en riktig bladvändare!

Karaktärerna känns levande och äkta och det känns som dom är mina bästa vänner. Språket är fint och känslosamt och miljöbeskrivningarna är otroligt målande!

Att du tar upp psykisk ohälsa är en viktig del, men också att det mörka kan ändras till det ljusa och att det finns så mycket kärlek och hopp gör berättelsen så trovärdig 🙏 Fantastiskt bra Emma 💕

Genom alla böckerna i den här serien så har man fått följa Sebastian och hans mående och nu hoppas jag att han får känna lättnad, värme, medmänsklighet och kärlek!

Det sista andetaget är den fjärde delen i Karlshamnsserien, som inleddes med Vita rosor. Har du inte läst den här serien än så har du gått miste om en fantastisk bokserie. Den är en av mina absoluta favoriter!

Hoppas detta inte var sista boken om Sonja 🙏💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack @_emmaolofsson_forfattare_ för ännu en fantastisk bladvändare 🤗

__________
Titel: 
Domarens lista
Författare: John Grisham

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
368
Förlag: Albert Bonnier
Recensionsexemplar

📖
Lacy Stoltz funderar över både sin karriär och sitt privatliv. Arbetet på myndigheten Florida Board on Judicial Conduct är byråkratiskt och sävligt, utan chans till karriärmöjligheter. Och hon och pojkvännen har hängt ihop i många år nu utan att våga beröra frågan om att satsa mer seriöst, kanske bilda familj. Då kontaktas Lacy av en kvinna som under tjugo års tid har kartlagt en man som hon är övertygad om har mördat hennes pappa. Ett mord ingen dömdes för. Lacy dras allt mer in i kvinnans hårresande berättelse. Kan det stämma? Den utpekade mannen är nämligen en domare som verkar leva ett klanderfritt liv.


"Domarens lista" är en gastkramande thriller om hur människors rätta ansikten visar sig när de blir satta under press.

__________

Spännande bladvändare!

Jag har inte läst så många böcker av John Grisham men dom jag läst har jag tyckt mycket om, så även den här!

Boken är otroligt spännande, detaljrik, välskriven och lättläst och språket flyter på genom hela boken. Kanske liiite seg i början men det kom jag snart förbi.

Intressanta karaktärer och miljöer. J.G är fenomenal och skicklig på att bygga spännande intriger med kopplingar till rättsväsendet. Den här gången med en folkvald domare med en dödslista..
Mycket intressant och sjukt spännande bok och nu ska jag leta upp fler av J.G att läsa 
😁

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @albertbonniersforlag & @johngrisham för spännande läsning 💕

__________


 

Titel: Fjällsjön – Kalla fall Nordkalotten
Författare: Anna-Karin & Björn Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
319
Förlag: Bazar
Recensionsexemplar

📖
En kylig höstkväll samlar kommissarie Britta Lindén sitt nya, tvärnordiska team på Torneträsk strand. Därifrån syns ön dit finländaren Seppo Mannela begav sig för tjugo år sedan för att fiska med sina vänner. Det var även där han senast sågs i livet. Simmade han tillbaka till land för att i hemlighet börja ett nytt liv någonstans? Drunknade han i det kalla vattnet? Eller blev han mördad och kroppen sänkt i den djupa sjön?
Team Kalla fall Nordkalotten har sin bas i Kiruna, i en byggnad som hotas av gruvan. Gruppens uppgift är att ta reda på sanningen där gamla utredningar gått bet. Med hopp om att få ge anhöriga ett avslut kämpar teamet mot både inre stridigheter och ett skoningslöst klimat.

__________

Spännande & Fängslande!

Fjällsjön är första delen i serien om Kalla fall Nordkalotten. Och makarna Olofssons debutbok!

Det här är en bok med mycket fart i, den är lättläst, välskriven och med få transportsträckor och flera vändningar som gör att det hela tiden är riktigt spännande.

Målande miljöbeskrivningar som känns mycket levande och även karaktärerna som är en liten udda grupp. Det går en röd tråd genom hela historien på gåtan som ska lösas och den byggs upp ju närmare man kommer slutet.

Oförutsägbar med oväntande tvister gör den till en riktig bladvändare! Nu ser jag mycket fram emot fortsättningen och hoppas inte väntan blir för lång 😁

Måste tillägga att omslaget är magiskt vackert, älskar Norrsken men här nere i Småland syns det sällan 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bazarforlag och @kallafallnordkalotten för spännande läsning 🤗

__________

 

Titel: 
Än klingar toner falska Del 6
Författare: Susanne Fellbrink

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
418
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
CILLA FALLANDER HAR GÅTT IGENOM EN TUFF PERIOD och behöver något nytt att fokusera på, och anmäler sig till en workshop i körsång med den omtalade danska kören United Voices, på den gamla militärön Storholmen utanför Sundsvall. När en av Cillas kurskamrater försvinner spårlöst anar Cilla ett samband med två andra kvinnors tidigare försvinnanden.Spåren leder Cilla hela vägen till den mytomspunna danska ön Anholt där körverksamheten har sitt säte. Hon märker snart att det är något märkligt som pågår kring kursgården, som omgärdas av öken. Det sägs att förr i tiden begravdes de skeppsbrutna där, både levande och döda. Plötsligt är hon indragen i en härva där hon fruktar att både hennes eget och andras liv står på spel. Än klingar toner falska är den sjätte delen i serien om artisten Cilla Fallander
__________

Spännande & nervkittlande bladvändare!

Jag säger bara WOW. Ännu en gång har Susanne skrivit en fantastisk bok och jag blir som vanligt inte besviken, tvärtom så är nog detta en av hennes bästa 😍

Det här mina vänner är en spännande och ganska ryslig historia och mer mörk och dramatisk än dom tidigare böckerna om Cilla Fallander!
Ett stort plus är att man får friska upp minnet från tidigare bokens händelser, om man nu glömt bort!

Jag uppslukas och är fast från början till slut och kan bara inte lägga ifrån mig boken för den är rysligt spännande, så var beredd på sträckläsning 😁
Miljöbeskrivningarna är otroligt målande och karaktärerna fint beskrivna, man både gillar och ogillar personerna.

Boken är mycket välskriven och har ett bra tempo och flyt hela vägen. Den är lättläst och för mig en riktig bladvändare!

Det här är en serie som jag varmt rekommenderar. Missa den INTE!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @bokfabriken & @susannefellbrink för en spännande läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Bestseller – Vanessa Frank 6
Författare: Pascal Engman

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
544
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Hur långt är en författare beredd att gå för att skriva en bästsäljare? Pascal Engman gräver där han står i sin vassaste thriller hittills.

Thrillerförfattaren Raymond Salinas hittas mördad en morgon utanför sitt hem. Han var på väg till bokmässan i Göteborg. Vanessa Frank inser tidigt att den avlidne hade djupgående kontakter inom flera kriminella nätverk, både i Sverige och utlandet. De utgjorde källor i hans researcharbete och poliserna förstår att flera kan ha haft intresse i att se författaren död. Men Vanessa anar att mordmotivet döljer sig i Salinas kommande bokprojekt, där något ännu större ska avslöjas. För att hitta svaren måste hon följa i de fotspår som ledde författaren rakt in i döden. Hur långt är en författare beredd att gå för att skapa en bästsäljare?

Bestseller bjuder på Vanessa Franks mest komplicerade mordfall hittills. Det är en svindlande metaberättelse där Pascal Engman rör sig genom Stockholms gängkrig, den internationella kokainhandeln och den ökande förekomsten av korruption inom det svenska rättsväsendet.


__________

Spännande bladvändare!

Pascal Engman är en av mina favoritförfattare! Bestseller är den 6:e boken i serien!

Böckerna om Vanessa Frank blir bara bättre och bättre och är beroendeframkallande, spännande, intressant, lättläst, välskrivet, aktuellt, fartfyllt och helt fantastiskt spännande 💕

Pascal gör ett gediget researcharbete med sina böcker, och är en mästare på att skriva spänning, det märks tydligt! Som alla hans andra böcker så är den här mycket välskriven och med en skickligt upplagd historia.

Jag kan nog säga att det är hans bästa bok hittills i den här serien!

Missa INTE den här boken!

Omdöme:
 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack @bookmark_forlag & @pascalengman för att jag än en gång fått en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: 
Slutet var bara början – Johan Falk
Författare: Anders Nilsson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
349
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig. Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen. Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta.
Johan Falk är tillbaka.


__________

Spännande & fartfyllt tempo


Johan Falk: Slutet var bara början är fortsättningen på berättelsen om en av vår tids mest älskade filmkaraktärer.

Jag bara älskar filmerna med Johan Falk och jag har sett om dom flera gånger! Boken är verkligen sååå bra och beroendeframkallande. När jag började läsa så kunde jag inte sluta.

Jag sögs in i berättelsen så intensivt att det kändes som jag var en del i storyn. Är ju en gammal göteborgare så man känner ju igen alla platserna 😁

Anders kan verkligen konsten att måla upp både karaktärer och miljöer helt fantastiskt bra. Historien är fartfylld, rapp, spännande och helt fantastisk.

Avslutas med en riktig cliffhanger så nu väntar jag med spänning på nästa bok och filmen är ett måste att se sen.

Det här är en riktig bladvändare! Missa inte!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokfabriken & @andersnilssonfilmproduktion för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🙏💕

__________

 

Titel: Realitymorden
Författare: Erika Rockborn

Utgiven år: 2023
Förlag: Hoi
Recensionsexemplar

📖
På en bondgård utanför Kungsbacka pågår inspelningen av realityserien Bonde finner kärleken, där fyra unga kvinnor flyttat in och tävlar om bondens kärlek. Det är mitt i juli och en värmebölja har dragit in över södra Sverige. En tidig morgon hittas en av deltagarna livlös i en badtunna.

När kriminalinspektör Alicia Lundberg på grova brott i Göteborg anländer till gården står det snart klart att den unga kvinnan bragts om livet. Vem kan ha velat göra henne så illa? Mycket filmmaterial finns att tillgå och en intensiv utredning påbörjas. Inte ens en vecka efter det första dödsfallet sker dessutom ett nytt mord under inspelningen av en annan realityserie utanför Halmstad. Samtidigt knakar det i fogarna i Alicias relation med ungdomskärleken Jacob och hans ex sätter käppar i hjulen närhelst hon kan. Samvaron med bonussonen väcker en barnlängtan i Alicia som hon inte visste fanns, men familjelivet känns alltmer avlägset.


__________

Spännande & annorlunda

Jag har läst alla tidigare böcker av Erika och jag måste säga att den här är den bästa enligt mig! Annorlunda story men mycket igenkänning om man som jag följer ”Bonde söker fru” 😁

Boken är välskriven och lättläst. Spännande och lagom läskig. Språket och handlingen flyter på i ett stilla tempo som stegras i slutet. Karaktärerna känns äkta och miljöbeskrivningarna fantastiska.

Man tror att man har koll på alla karaktärer och vem den skyldige är, men icke då. Jag blev överraskad och det är precis så jag vill bli. Det ska inte vara förutsägbart i en eller flera mordgåtor.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @hoiforlag och @rockbornerika för spännande läsning 🤗

__________ 

Titel: Det vita spöket ”Elin Strand” (2)
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
341
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Det vita spöket" är den direkta, men fristående fortsättningen på spänningsromanen "Och sen så är jag död".

Efter att mot alla odds ha överlevt ett ohyggligt övergrepp lever Elin ett tillbakadraget liv där hon bearbetar sitt trauma och bidar sin tid. När hon plötsligt nås av fruktansvärda nyheter om en vän, ger hon upp sin dolda tillvaro för att skipa sin egen rättvisa. Ett skoningslöst överfall tvingar in Stockholmspolisen Eric i en akut livskris. När sedan hans ärlighet blir ifrågasatt från flera håll väljer han att ge alla fingret och istället börja söka efter kvinnan han aldrig riktigt kunnat glömma.


Gangsterrapparen Mohammad avtjänar ett flerårigt straff på sluten anstalt. Samtidigt som hans musik gör succé på topplistorna kan han inte släppa tanken på de gängbröder han fintades att elda upp under en musikvideoinspelning. Då polisen inte gör tillräckligt för att lösa fallet tror sig Mohammad ha löst mysteriet på egen hand och beordrar sina soldater att hämnas hänsynslöst.
__________

Nervkittlande bladvändare!

Det här är en fartfylld, spännande, rå, obehaglig, makaber, nervkittlande och isande historia med ett högt tempo som får mig att rysa av obehag.
Korta kapitel som gör att jag sträckläser boken för det går inte att lägga den ifrån sig. En riktig bladvändare!

Karaktärerna är bra gestaltade och man både älskar och hatar dom på samma gång. Det dyker även upp några nya ”ansikten” i den här storyn.
Historien är samhällskritisk, humoristisk och mycket våldsamt. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och målande.

Boken bjuder på många härliga tillbakablickar från förra boken och det är mycket fint beskrivet och det känns som jag är där på plats.

Det här är den fristående uppföljaren av den tidigare boken ”Och sen så är jag död”. Kan läsas fristående men för bäst behållning så rekommenderar jag att man läses första boken innan den här 💕

Nu hoppas jag på att det kommer en fortsättning (3) eller vad säger du Peter 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare för recex och för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: 
Tills jag skiljer oss åt
Författare: Johanna Sernelin

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
294
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Förstår du varför du är här? Att du sitter häktad på sannolika skäl medan polisens förundersökning pågår. Kan du berätta vad som hände? Hon skakar på huvudet, vill inte berätta om de huggande rörelserna eftersom hon inte vet om de var hennes. Men hon minns kniven. Och blodet. Hon visste inte att en kropp innehöll så mycket. Hon är egentligen bara städerskan i det välbärgade parets hem. Städerskan som blivit alltmer indragen i ett triangeldrama mellan fyra väggar. Ett dödligt drama där den skyldiga avtäcks alltmer, i takt med att städerskan bit för bit får minnet åter. Tills jag skiljer oss åt är en psykologisk spänningsroman intensivt berättad i nutid och dåtid som skildrar det komplexa i att vara människa, att balansera mellan sanning och lögn, mellan förnuft och galenskap, och att aldrig veta vilken sida man hamnar på.
__________

Spännande bladvändare!

Johanna kan konsten att bygga upp spänningen på ett fantastiskt sätt. Det här är en välskriven och lättläst bladvändare som jag inte kunde lägga ifrån mig.

Språket är fängslande och historien är sååå spännande. Fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar. Och handlingen är skickligt uppbyggd.

Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lindochco för recex  & @johannasernelin för spännande läsning 🙏💕

__________

 

Titel: 
Dubbelexponering
Författare: Sebastian Avindell

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
359
Förlag: Modernista
Bokvinst

📖
Linköping skakas av ett blodigt våldsdåd. En okänd gärningsman har skjutit tre personer på Stora torget från ett hotellfönster och därefter tänt eld på byggnaden. Caspar Ekberg och Liv Larsson på Linköpingspolisen ställs inför sina karriärers hittills svåraste fall - en utredning kantad av spår kopplade till terrorism och till offrens yrken inom socialtjänsten. Det blir allt svårare att hålla distans till de drabbade, och samtidigt hänger Caspars äktenskap på en skör tråd. När Caspar upptäcker att någon rör sig i hans trädgård om nätterna och hittar sonens kanin uppspikad på en vägg kommer hotet närmare. Han tvingas konfrontera sin värsta mardröm, medan Liv måste axla ett allt större ansvar för utredningen och ställs öga mot öga med en mördare som tappat kontrollen.
__________

Spännande bladvändare!

Ett högt tempo med driv och spänning gör den här boken svår att lägga ifrån sig. Välskriven, lättläst och med karaktärer som känns mycket trovärdiga.

Mycket stark och berörande läsning och en bok man sträckläser!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack för bokvinsten @avindells och för en fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

Titel: 
Järnblomma
Författare: Frida Skybäck

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
404
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
En mörk vårkväll hittar två tonåringar en kropp inmurad i väggen i ett ödehus i utkanten av Lund. Byggnaden tillhör det nerlagda mentalsjukhuset Sankt Lars, som trettio år tidigare drabbades av en skandal då två patienter försvann spårlöst från avdelning C. En av patienterna var sjuttonåriga Marie-Louise Sparre och trots att det inte fanns några tecken på att ett brott hade begåtts, vidhöll hennes familj att hon blivit utsatt för någonting fruktansvärt. Fallet fick stor uppmärksamhet i media och polisen kritiserades hårt. Polisutredarna Fredrika Storm och Henry Calment får i uppgift att återöppna utredningen och de förstår snart att en mörk hemlighet döljer sig på sjukhusområdet. 


Vad hände egentligen med de två patienterna den där ödesdigra oktobernatten 1987 och hur långt är de ansvariga beredda att gå för att dölja sanningen? Järnblomma är den andra fristående delen i serien om Fredrika Storm och Henry Calment, efter listetta Svartfågel som hyllats av kritiker och läsare. Det är en mörk och spännande historia fylld med oväntade vändningar, som är svår att lägga ifrån sig när man väl har börjat läs
__________

Spännande bladvändare!

WOW vilken bok! Sååå välskriven och lättläst och sidorna bara flyger fram. Spännande handling och en oerhört gripande historia om psykisk ohälsa.
Järnblomma är 2:a delen i serien om Fredrika Storm
. Första boken heter svartfågel och den tyckte jag mycket om och den här boken är inget undantag!

Frida har en otrolig förmåga att skapa spänning och det är snudd på omöjligt att veta hur händelseförloppen och motiven kommer sluta!
I den här delen får man lära känna huvudkaraktärernas privatliv lite mer
 och det uppskattar jag. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och karaktärerna så levande!

Det här är en riktig bladvändare! Boken går att läsa fristående men jag rekommenderar att man läser Svartfågel först för att lära känna Fredrika och Henry!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5


Tack till @bokforlagetpolaris @fridaskyback_author för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

  

Titel: I ljuset från gryningen
Författare: Emma Olofsson

Utgiven år: 2023
Sidantal:

Förlag: Saga
Recensionsexemplar

📖
'I ljuset från gryningen' är en nervkittlande spänningsroman som utspelas i en till synes svensk sommaridyll, fylld av svek, romans och mörka hemligheter. När Alba var sex år försvann hennes mamma spårlöst under en campingresa i Karlskrona. Sedan dess har Alba drömt om att få återse sin mamma, men hon har lärt sig att leva med ovissheten om hennes öde. Men när Albas pappa går bort i en hjärtinfarkt väcks behovet av att få svar på vad som egentligen hände. Albas tvillingbror Edwin övertalar henne att ta familjens gamla husvagn på ett sista äventyr. Precis som i hennes barndoms somrar tar de sig till campingen på Dragsö, och Alba ser möjligheten att gräva i sin mammas försvinnande. På campingen möter hon dessutom Henrik, och för första gången på länge släpper hon någon innanför murarna som hon byggt upp. Men idyllen avbryts abrupt när resterna av ett lik hittas i skärgården. Både husvagnen och campingens gäster visar sig gömma hemligheter, och Alba hittar ledtrådar som nystar hennes familjs förflutna. 1989 är en journalist på ett farligt och mycket känsloladdat uppdrag i Rumänien. Mitt i en brinnande revolution försöker hon undkomma faran och ta sig hem för att kunna berätta för resten av världen det som hon bevittnat. Vad är det som alla på campingen verkar dölja för Alba? Och hur hänger journalisten i Rumänien ihop med hennes förflutna?
__________

Mysig, spännande & gripande!

Ett lite lugnare tempo än vad man är van vid av Emma’s böcker. Välskriven och lättläst med fina och intressanta karaktärer och miljöbeskrivningar.
Det här är en småspännande och ganska lättsam bok som innehåller viktiga ämnen. Edwin och Alba som är tvillingar tillbringar tid i sin pappas gamla husvagn på en camping i Karlskrona. Parallellt med nutid får man följa en journalist i Rumänien 1989.

Historien är bitvis mycket känslosam och jag hade svårt att lägga den ifrån mig några längre stunder. Emma skriver och beskriver på ett mycket trovärdigt sätt hur karaktären Alba söker efter olika svar och den rotlöshet som hon känner. Och slutet öppnar verkligen upp för en fortsättning som jag ser mycket fram emot att följa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack bästa @_emmaolofsson_forfattare_för att jag fick läsa din fantastiska bok 🙏💕

__________
 


Titel: Splitter
Författare: Johan Brännström

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
476
Förlag: Ordfront
Recensionsexemplar

📖
Splitter dras Mikaela Sköld in i ytterligare en dramatisk utredning. En kort tid efter massmorden i Solberga (Ingen ska skonas) har polisen avkrypterat en app som kriminella använder för att kommunicera. I det omfattande materialet gör Stefan Jelinek, Mikaelas vän och kollega, en oväntad upptäckt. I chattarna framträder vad som ser ut att vara planeringen av ett terrordåd där man ska slå till "mot hjärtat av Mediasverige". Jelinek misstänker att målet är Nyhetsbyrån och att ett av kodnamnen i chattarna är en anställd. Han övertalar Mikaela att delta i en operation där hon låtsas säga upp sig från polisen för att återvända som journalist. Under täckmantel måste hon ta reda på identiteten på den medhjälpare terroristerna har på insidan. Mikaela tvingas därmed spela dubbelspel, inte bara mot Kim, Mikaelas före detta sambo, utan också mot sin dotter Vanja.
__________

Andlöst Spännande & en riktig bladvändare!

Äntligen får jag träffa Mikaela och dom andra karaktärerna igen. Johan har satt ribban högt den här gången och jag säger bara, spänn fast säkerhetsbältet för här blir det åka av 😁

Boken är rapp, rå, välskriven, högaktuell, pulshöjande och olidligt spännande att mina naglar var nära att ryka flera gånger och nattsömnen blev helt förstörd 😁
Det här är författarens absolut bästa bok hittills. Han har lyckats få mig fast från början till slut och det här är en bladvändare i stora rang.

Intrigen är både obehaglig och mycket smart skriven. Det här är en bok som lägger sig i toppen av mina favoriter i år!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @johanbrannstrom_forfattarenytt & @ordfrontforlag för att jag fick möjlighet att läsa den här boken 🙏💕

__________

 Titel: Ghettoexit (Del 5)
Författare: Sammy Jeridi

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 345
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Leons lillebror Emir hatar honom. För att vinna tillbaka hans kärlek måste Leon lägga Stockholms undre värld bakom sig. Han byter sida, blir privatutredare och anställer sin trogna följeslagare Sarmed Karman, en turkisk torped med ett hjärta av guld. Första uppdraget blir att lokalisera en förrymd patient från Karsuddens rättspsyk. Leon är inte ensam om att söka efter honom och hamnar direkt i korselden mellan den israeliska och iranska underrättelsetjänsten som båda opererar i Stockholm. Leon, som varit med om värre, tvekar inte att fullfölja sitt uppdrag - en Jaziri viker aldrig ner sig. I en annan del av stan, i Rinkeby, sitter Ayanda Karlsson på hemligheter som samhällseliten vill begrava. Med hjälp av utpressning tänker hon dra in pengar för att tvätta bort Rinkebys ghettostämpel. Men Margareta "Maggan" Palm, poliskommissarie från Boden, är henne på spåren.
__________

WOW!! Sammy har gjort det igen men den här gången är det bättre än bäst!

Det här är action när det är som allra bäst. Spännande, språket är rått, det är en genialisk story med massor av humor, otroligt välskrivet och en historia med ett fantastiskt flyt och en spänning och dramatik som stegras ju mer man läser.

Spänn fast säkerhetsbältet och följ med på en fartfylld resa! En riktig bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Bara ett kapitel till 😁

I den här boken så är det även internationella kopplingar inblandat vilket ger ytterligare en större dimension till spänningen. Nu längtar jag efter nästa bok 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @sammy_jeridi och @bokfabriken för att jag fick läsa ännu en otroligt spännande bok 🙏

__________

 
Titel: Parasiten
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgiven år: 2023
Sidantal: 402
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
Brända kvarlevor av en kropp hittas en varm sommardag på Drottningholm. Vid offret finns en dödslista. Kriminalinspektör Emma Sköld är det sista namnet av fem. Parallellt med utredningen rullas ett tjugo år gammalt fall upp, där en mamma åkte till akuten med sitt spädbarn och hamnade i häktet. Vad har det förflutna med mordet att göra? Det är upp till Emma med kolleger att stoppa förövaren innan fler råkar illa ut. Och slutligen även hon själv.
PARASITEN är den elfte fristående delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. På sitt karakteristiska sätt skildrar Sarenbrant samhällsaktuella teman. Parasiten handlar om när livet slås i spillror över en natt. Om hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi som får katastrofala konsekvenser
__________
Såå spännande & nervkittlande!
Sofie Sarenbrant är en av mina favoritförfattare. Hon kan verkligen konsten att hålla fast mig i handlingen och knappt släppa taget förrän boken är slut.
Den här serien om Mikaela Sköld är beroendeframkallande. Sarenbrant imponerar med sin fenomenala konst att knyta ihop säcken i slutet.
Nu längtar jag efter nästa bok!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tusen tack @bookmark_forlag & @sofiesarenbrant för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok
__________

 Titel: En förlorad vän
Författare: Therese Slettengren

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 297
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
Malin har inte sett sin barndomsvän Kattis sedan våren för tjugo år sedan då allt gick fel. En dag får hon se Kattis dödsannons i tidningen och hennes trygga liv vänds upp och ner. Malin släpper allt annat och bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände med hennes vän. Sökandet ger fler frågor än svar och spåren leder Malin till mörka platser i Stockholms undre värld. Snart upptäcker hon att vännen försvunnit under märkliga omständigheter och att det finns krafter omkring henne som är beredda att göra vad som helst för att dölja sanningen.

Författaren till De likas lek är tillbaka med en spännande psykologisk bladvändare som kryper under huden. En tät skildring av det mörker som döljer sig bakom Stockholms skimrande fasad - en värld fylld av missbruk och hemlöshet.Men det är också en berättelse om förlorad vänskap, om att hålla ihop familjen, att vilja hitta tillbaka till det som varit och om svårigheten att behålla det vi älskar mest. Hur långt är du beredd att gå för att ta reda på sanningen? Och vad händer när du inser att den innehåller svar du inte vill ha?

__________


Den förra boken ”De likas lek” var en fullpoängare enligt mig så jag hade höga förväntningar på den här och jag blev inte besviken den här gången heller!

Historien är intressant, boken har ett bra driv framåt och en puls som gör att jag sträckläser den och har väldigt svårt att lägga den ifrån mig.

Boken är välskriven och karaktärerna känns äkta. Miljöbeskrivningarna är målande. Slutet knyts samman på ett mycket bra och oförutsägbart sätt.

Författaren har skrivit en riktigt stark och spännande och som jag verkligen rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag & @thereseslettengren för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🤗

__________

 
Titel: Släpp mig fri
Författare: Stina Flodén

Utgiven år: 2023
Sidantal:
 393
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Camilla och barnen lever under ständigt hot efter att maken Mikael mördats. Mannen som kidnappade dottern Hedda är fortfarande på fri fot, och Camilla och Hedda är de enda vittnena.En kväll knackar Camillas förflutna på dörren till familjens nya hem på skyddad ort. Maj-Lis, numera utredare för polisen i Falun, behöver hennes hjälp. I sitt arbete har hon kommit över en gammal video med en okänd flicka som filmats på platsen där Hedda hölls fången. Hon är nu fast besluten att ta reda på vem flickan är och var hon finns innan det är för sent. Camilla kan inte riskera att förlora Hedda igen, men för att bli fri från sitt förflutna kan hon inte längre leva ett liv på flykt. Genom att hjälpa polisen kan hon sätta stopp för mannen som hotar dem. Hon måste bli den som jagar.
__________

Släpp mig fri är den efterlängtade uppföljaren till debuten Nu dör vi, den första spänningsromanen om Camilla Stensjö, tvåbarnsmamman med ett hemligt förflutet.

WOW!
Vilken uppföljare 💕 Det här mina vänner är en riktig bladvändare och jag hade stora problem att lägga den åt sidan! Höll på att missa att gå till jobbet flera gånger 😁

Den är välskriven, den är spännande, det är ett otroligt driv, miljöbeskrivningarna är mycket målande och karaktärerna är fantastiskt bra gestaltade.

Såå spännande att jag sitter med andan i halsgropen och biter på naglarna många gånger och riktigt håller tummarna för att det ska lösa sig och att det inte får vara som jag tror från början.

Men var lugna, det här är inte en historia som man kan förutse slutet på, inte jag i alla fall, så jag blev riktigt förvånad! En skräckinjagande berättelse där inget är/blir som man tror 😁

Vill du ha hög puls och spänning så missa inte att läsa den här boken. Och har du inte läst Nu dör vi så gör det först 🤗

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @bokfabriken & @stina.floden för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏💕
__________


 

Titel: Proditum – Längs vägen dör vänskapen #3
Författare: Stefan Di-Omnia
Release: 1/6 2023 ljudbok + E-bok
Ljudbok: Fredde Granberg
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
__________
Jag fick den stora äran att vara en av några utvalda testläsare som fått förhandsläsa Proditum!
PRODITUM är tredje delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. En verklighetsbaserad spänningsserie om barndomsvännerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio.
För vännerna är deras överenskommelse, en bindande lag, deras egna Mose lag. Där ett liv är ett liv för ett liv.
__________
PRODITUM betyder: Förrådd/sviken (På ett ungefär enligt Google Translate)
Att Stefan Di-Omnia kan skriva fängslande böcker vet vi ju alla som läst hans böcker och den här serien. Och då förra boken ”Themis” slutade som den gjorde så hade jag skyhöga förhoppningar på ”Proditum” och jag kan ju bara säga att jag inte blev ett dugg besviken, tvärtom. Men lite besviken när boken tog slut för snabbt för jag ville verkligen fortsätta läsa 😁
Stefan skriver på ett fint språk och boken är välskriven och lättläst. Det ligger en enastående research bakom boken som alltid i Stefans böcker!
Det här är en bok i rasande fart även när det går lugnt till. Många tvära kast och sjukt spännande så man sitter på helspänn över vad som ska hända härnäst!
Berättelsen ger en hemsk inblick i Stockholms undre värld.
En otrolig pulshöjare ska ni veta och jag sugs in i handlingen som en svamp och där stannar jag kvar till sista punkten.
Det händer sjukt mycket och jag satt på helspänn när ondskan kom krypande och rös av obehag flera gånger, riktigt obehagligt.
Älskar dom olika karaktärerna men jag hatar även några stycken och varför jag gör det förstår man bättre om man läser boken, ja man måste läsa hela serien från början, så är det bara.
Målande miljöbeskrivningar som gör att jag kände mig såå närvarande på platserna. Själva handlingen är en sann historia och gör boken desto mer spännande och oförutseddbar med olika händelser.
Jag sträckläser nästan hela boken och sveps in i handlingen så jag glömmer bort tid och rum, vill veta vad som händer härnäst så bara ett kapitel till, bara ett kapitel till.
Och som vanligt så lämnar Stefan mig med en riktig cliffhanger och den långa väntan på nästa bok 😁
Det här är en riktig bladvändare. Missa INTE den här boken men glöm inte lyssna på dom två första innan!
Nu ser jag mycket fram emot att få lyssna på boken med bästa Fredde Granberg som uppläsare, han är suverän och ÄR karaktärerna! Hörde nästan hans röst genom hela boken.
Tusen tack bästa Stefan för att jag fick äran att förhandsläsa även den här fantastiska boken 🙏
📖

 

Titel:
 Den sjunde kretsen
Författare: Tony Fischier

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
562
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
En man försöker ta sitt liv, men räddas i sista stund av förbipasserande. En högt uppsatt polisman hittas mördad. En tredje man dör under fasansfulla former i centrala Göteborg. Och det är bara början. Niklas Ragnvik och hans kollegor hinner knappt börja utreda ett mordfall förrän nästa påträffas. Vad är det som pågår och vad är det för ett märkligt ordenssällskap som dyker upp i flera av vittnesmålen? Ragnviks flickvän, privatdetektiven Maxine Adlerkrantz får ett fall av mer personlig karaktär när hennes egen pappa blir utsatt för ett brott. Maxine och pappan har tidigare haft en skakig relation, kan detta vara vägen mot försoning?

__________

Spännande & fängslande bladvändare

Den sjunde kretsen är den tredje boken i serien om kriminalkommissarie Niklas Ragnvik vid Göteborgspolisen.

Alltså vilken bok. Älskar den här serien! Den håller samma höga klass som hans tidigare böcker "Mannen som försvann" och "I mästarnas skugga".

Såå spännande och fängslande att jag knappt kunde slita mig från den. Tony är mästerlig på att skriva och språk och handling flyter fram och det är ett sådant driv, sanslöst spännande.

Sina mastiga 562 sidor till trots så kändes den inte alls så lång och var mycket lättläst. Bra persongalleri och miljöer.
Handlingen utspelar sig i Göteborg och det är extra kul då jag känner väl igen allt då jag bott där i många år i min ungdom 
😁

Nu ser jag fram emot att snart få läsa mer av Tony Fischier

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack till @lindochco & @tony_fischier för att jag fick möjlighet att läsa ännu en fantastisk bok 🙏

__________

 


Titel:
 Än porlar mörka vatten – Del 5 om Cilla Fallander
Författare: Susanne Fellbrink

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
383
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
Cilla försöker bryta sig loss från den cyniska underhållningsbranschen men blir oväntat uppvaktad av Hannele, en ny spännande väninna. Cilla smittas av hennes energi och snart har de storslagna planer för framtiden. Samtidigt märker Cilla att bekanta drar sig undan henne och hon förlorar flera uppdrag utan förklaring. Hon känner sig iakttagen och har en obehaglig känsla av att något är fel. I samma veva får Cillas vän Meja ett besked som ställer livet på ända och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon bestämmer sig för att hjälpa Cilla och häpnar över det hon får veta. Cilla vill inte tro henne, inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek.
Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?

__________

Spännande bladvändare!

Har äntligen fått läst den 5:e delen om showartisten Cilla Fallander och jag måste säga att jag aldrig blir besviken på Susanne’s böcker. Den här är nog hennes absolut bästa i serien ⭐️

Riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Susanne är fenomenal på att skriva och man får även läsa om underhållningsbranchens fram och baksida.

Men just den här boken var något extra då Susanne skildrar på ett fantastiskt sätt hur den hemska sjukdomen ALS drabbar en kvinna mitt i livet. Mycket gripande som kändes rakt i hjärtat 💕
Karaktärerna är fint beskrivna och likaså miljöbeskrivningarna. Lättsamt och fint språk som flyter fram.

Nu ser jag fram emot att fortsätta få läsa om Cilla Fallander och hennes liv framöver. Har du inte läst den här serien så rekommenderar jag den varmt 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @susannefellbrink och @bokfabriken för fantastisk läsupplevelse 🤗

__________

 

 

Titel:
 Röd hibiskus (Östgötasviten del 3)
Författare: Gertrud Hellbrand

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
435
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
En trettonårig flicka vaknar upp instängd i ett slutet rum och inser att någon håller henne fången. I det lilla samhället Hedsbro på Östgötaslätten rapporteras en mamma, en pappa och deras dotter spårlöst försvunna från sitt hem. Vem vill familjen illa? Samtidigt tvingas Sanja Soliman ta ledigt från polisjobbet efter en olycka. Hon bestämmer sig för att börja leta efter sin pappa Darko, som i elva års tid i sin frånvaro stått huvudmisstänkt för mordet på hennes mamma. Men rotandet i det förflutna väcker skrämmande krafter till liv, och när Sanja väl inser faran är det för sent att backa.
__________

Spännande & Fängslande bladvändare

Det här är en riktig spännande bladvändare som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Bra tempo i boken som för mig framåt i rasande fart. Jag sitter på helspänn genom hela boken!

Historien är riktigt fängslande och man får läsa om dolda begär, familjehemligheter, skam, makt, kontroll och om kärlek, ja här får man en otrolig blandning.

Berättelsen och karaktärerna känns mycket trovärdiga. Författaren är mycket skicklig på att få mig som läsare på olika villovägar i handlingen och bygger upp en lite oroande känsla att nu eller snart så kommer det hända något fruktansvärt. Miljöbeskrivningarna är fina och målande och jag kan nästan höra fåglarna och porlandet från sjöarna.

Det här är 3:e delen i Östgötasviten och en fristående fortsättning på kritikerrosade Dragoner (2021) och Svinskytten (2022). Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @harpercollins_sverie & @gertrudhellbrand för en spännande läsupplevelse 🤗

__________


 

Titel: En ärlig lögn
Författare: Tarryn Fisher

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
384
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Försök inte fly, det som ligger bakom kommer alltid ikapp.

Rainy har lämnat sitt gamla liv och bor sedan en tid tillbaka i en stor villa uppe i bergen. Omgiven av tallar och en konstant dimma har hon hittat sin fristad - ett nytt liv där hon kan glömma det som varit. När hon motvilligt går med på att åka på en tjejresa till Las Vegas förväntar hon sig vilda partykvällar med cocktails och kasinon - att hennes väninna skulle försvinna ingick inte i planerna. Därefter följer en skräckfylld tillvaro som gränsar till en fullkomlig mardröm. Hon inser att hon måste göra upp med sitt förflutna för att rädda sin vän - och sig själv.

__________

Spännande bladvändare

Jag har läst några tidigare böcker av Tarryn Fisher och tyckt mycket om dom, så förväntningarna var mycket höga på den här boken!

Boken börjar bra med spännande intrig och jag sugs direkt in i handlingen, vad ska nu hända tänker jag. Huvudkaraktären berättar både i nutid och dåtid om ett kringflackande liv och hur det slutar i en sekt. Den här sektionen i boken tycker jag är den mest intressanta.

En välskriven och lättläst bok. Tyvärr så är slutet alldeles för rörigt och förutsägbart, men en och annan tvist dyker upp och är för den skull en spännande och läsvärd bok. Så är man intresserad av sekter så läs den!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️/5

Tack @harpercollins_sverige för läsex 💕

__________

 

Titel:
 Tunna blå
Författare: Richard Blyckert

Utgiven år: 2022
Sidantal:
 535
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Medborgarplatsen i Stockholm förvandlas till ett slagfält. Poliser och våldsamma demonstranter ryker ihop och det blir startskottet till ett hemligt krig mellan den vänsterextrema gruppen Vox Populi och poliserna som tröttnat på att försöka utföra sina jobb med bakbundna händer. När två av hans kollegor hamnar på sjukhuset med livshotande skador bestämmer sig polismannen Jörgen för att ta lagen i sina egna händer. Efter händelserna i Bleka blå har Veronica slutat på polisen och tagit ett jobb på ett säkerhetsbolag. När ett rutinärende sätter henne i konflikt med en maskerad inbrottstjuv bestämmer hon sig för att ta reda på mer om den mystiska mannen och sätta stopp för organisationen som han jobbar för. Under tiden väntar hon tålmodigt på att den enda andra överlevaren från Spegelhuset ska vakna från sin koma.

__________

Spännande bladvändare!


Det här är uppföljaren av Bleka blå. En skickligt välskriven och sjukt spännande bok som trots sin tjocklek var otroligt lättläst, en riktig bladvändare som jag knappt kunde lägga ifrån mig. 

Den handlar om hämnd, solidaritet och rättfärdighet. Den kretsar kring tre moraliska personer som tvingas begå omoraliska gärningar för att skydda människorna de älskar, och därmed riskerar att förlora sig själva på vägen. 

Det här är en bok i högt tempo och driv, som en actionfilm från början till slut. Jaa den skulle jag lätt kunna se på filmduken. Bra språk, intressanta karaktärer och målande miljöbeskrivningar. 

En bok jag varmt rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bigbadblyck & @lavaforlag för spännande läsning 💕

 __________

 

Titel:
 I lagens skugga
Författare: David Baldacci

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
447
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
En federal domare och hennes livvakt hittas brutalt mördade i domarens hem i Florida. Det enda mördaren lämnat efter sig är ett märkligt visitkort skrivet på latin. För FBI-agent Amos Decker är dubbelmordet ett mysterium. Domaren måste ha skaffat sig otaliga fiender under åren, men grannarna och den närmaste familjen - alla med vattentäta alibin - har varken sett eller hört något, och det finns inga tecken på inbrott. Det hjälper inte heller att Decker, som genomgår en personlig kris efter en väns självmord, blir påtvingad en ny kollega, FBI-agent Frederica "Freddie" White.
__________

Spännande bladvändare!

I lagens skugga är den sjunde fristående delen i David Baldaccis thrillerserie om FBI:s utredare Amos Decker - agenten med perfekt minne.

Gillar verkligen böckerna om Amos Decker, agenten/utredaren på FBI och den här är inget undantag. Författaren vet hur man skriver spännande thriller och han gör det fantastiskt bra. Boken är välskriven och lättläst och karaktärerna och miljöbeskrivningarna är mycket bra beskrivna. Handlingen och intrigerna mästerliga och det här är en bok som jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig. En riktig bladvändare! Har du missat den här bokserien om Amos Decker så rekommenderar jag dom, börja med första boken som heter ”Jakten på Amos Decker” kan läsas fristående!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @bokfabriken för spännande läsning 🤗

__________

 

Titel:
 Havsörnens skrik – Millenium del 7
Författare: Karin Smirnoff

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
431
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander är tillbaka! Nu tar den enastående författaren Karin Smirnoff över stafettpinnen och fortsätter den världsberömda serien Millennium.

Bortom medias spotlight försiggår en rovdrift i Norrland, dagens vilda västern där rika storföretag inte skyr några medel för att komma åt naturtillgångar och landytor. I skuggmarkerna agerar kriminella gäng, lockade av det enorma inflödet av nya pengar. Mikael Blomkvist sätter sig på tåget till Älvsbyn för att gå på sin dotters bröllop men dras in i händelser som får honom att hitta tillbaka till sina rötter som grävande journalist. Lisbeth Salander befinner sig också norrut för att knyta ihop ett avklippt familjeband, och än en gång korsas deras vägar. Tillsammans hamnar de i stormens öga i den lilla orten Gasskas.
__________

Spännande & annorlunda!

Jag hade höga förväntningar på den här boken. Ska det verkligen fungera att Millenieserien byter författare? Jaa jag blev glatt överraskad faktiskt. Smirnoff gör det med bravur och jag blev inte besviken även om det inte blir samma som tidigare böcker men det blir något annorlunda.

Boken är spännande och har ett bra driv, den är välskriven, lättläst och har fantastiska karaktärer och miljöbeskrivningar. Handlingen utspelar sig i Norrland, kanske inte något man räknade med men det är ett perfekt ställe för historien. Och har man läst böckerna om Jana Kippo så känner man igen sig.

Salander och Blomqvist kommer tyvärr lite i skymundan. Och i stället är det den unga Svala som märks tydligast. Hon passar också bäst in i både miljön och terrängen.
 Så det vore ju otroligt roligt om hon återkommer i kommande böcker om det blir fler och det hoppas jag på!

Om man tycker om Smirnoffs tidigare böcker och Millenieböckerna så kommer man säkert tycka om den här 7:e boken!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @karinsmirnoff för att jag fick möjlighet att läsa 🤗

__________

 

Titel: Hybris
Författare: John Lapidus

Utgiven år: 2022
Sidantal:

Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Årets vinnare av Sveriges största manustävling

Ingenjören Jonas är en anonym men viktig medarbetare till Byron Frost och hans företagsimperium. Jonas rör sig fritt mellan rymdraketer och elbilar, men har ett särskilt intresse för Synapsföretaget. Där vill man använda robotkirurgi för att operera in trådar i hjärnan, och på så sätt skapa direktkontakt med den artificiella intelligensen. När Jonas och hjärnkirurgen Melissa bestämmer sig för att experimentera bakom ryggen på Frost, har de höga ambitioner. Men komplikationer leder till att deras arbete riskerar att avslöjas och Jonas hamnar i oönskade situationer. Hybris är en uppseendeväckande roman i skärningspunkten människa, maskin och samhälle.


__________

Spänning med det lilla extra!

Hybris är en annorlunda bok med inslag av Sci-Fi och berör ett annorlunda ämne. Det är John Lapidus debutroman och 2022 års vinnare av Sveriges största manustävling!

Historien skulle kunna vara sann och det gör det hela lite skrämmande. Boken är välskriven med ett rappt språk och handlingen har ett bra flyt, lättläst med bra skildrade och intressanta karaktärer och fint beskrivna miljöer. Själva uppbyggnaden känns tyvärr lite långsam, men i andra halvan så sätter det fart ordentligt och jag har svårt att slita mig från boken. Slutet är inte vad jag väntade mig så jag hoppas det blir någon fortsättning. Läsvärd!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag och John Lapidus för intressant läsning 🤗

__________

 

Titel:
 Slottet
Författare: Anna Breitholtz Monsén

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
415
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖
I en svart sopsäck påträffas kvarlevorna av en okänd person på slottet Sindstaholms marker utanför skånska Sandinge. Samtidigt anmäls slottets åttioåriga ägarinna Tyra Syderhielm försvunnen av sina barnbarn. Linas morfar, den pensionerade polisen Eskil, är övertygad om att hans vän Tyra är i fara. Lina, som vill fira en lugn jul med sin morfar och katterna, blir mot sin vilja indragen i en ny mordhistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Slottet är den fristående uppföljaren till Anna Breitholtz Monséns rosade debut Stranden, den första delen i en serie om den före detta polisen och livvakten Lina Lantz, hennes egensinniga morfar och färgstarka närpolisen Madde. Böckerna om Lina Lantz är psykologiska deckare med både svärta och värme, om utanförskap och att finna sin väg.
__________

Otroligt spännande

Det här är den andra fristående boken om Lina Lantz, den första heter stranden och var en riktigt spännande och fängslande bok och den här är inget undantag. Den fångar mig som en magnet och är svår att släppa. Man får tillbakablickar från 1985 och den ena sanningen efter den andra kommer upp till ytan och man tror man kan lista ut vem som gör vad, men icke. Så ska en spännande bok vara att man får veta allt i slutet och inte lista ut på förhand. Boken är lättläst, välskriven och har fantastiska karaktärer och målande miljöbeskrivningar. Så har du missat den här författaren och hennes böcker så måste du bara läsa dom 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @bokfabriken & @annabreitholtzmonsen för spännande läsupplevelse 🤗💕

__________


 

Titel:
 Dårarnas slott
Författare: Carola Segerlund

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
343
Förlag: Envis förlag
Recensionsexemplar

📖
Stockholm hösten 1909. I fjärran breder Stockholms sinnessjukhus ut sig på en höjd. Stängsel, murar och galler håller kvar de inspärrade. Från Dårarnas slott är det få som släpps ut. När en död kvinnokropp hittas nedgrävd i en byggrop på Kungsholmen, visar det sig att det även är svårt att ta sig in - för de oinbjudna. Slottet är en sluten värld, skild från det övriga samhället, där egna lagar och regler gäller. Detektivöverkonstapel Lukas Ljunghed som har hand om fallet börjar känna sig smått desperat, och än en gång vänder han sig till DN-journalisen Ida Renström. Och han kommer att be henne om en tjänst, som hamnar långt bortom det som kan kallas moraliskt rätt. Om hon tar sig an uppdraget, riskerar hon mycket. Dårarnas slott är en bok om maktlöshet och om den mentalt klaustrofobiska känslan som de sinnessjuka upplever. Carola Segerlund väver in den filosofiska frågan om vad galenskap är, och hur varje tid har sina särskilda mirakelkurer. Dårarnas slott är den andra fristående delen i serien om Lukas och Ida.

__________

Välskriven, fängslande & intressant bladvändare

WOW vilken fantastisk bok! Så otroligt välskriven och det märks att Carola har gjort en diger recearch inom ämnet. Jag är själv mycket intresserad av psykologi och psykiatrin då jag jobbat inom dessa områden så boken var extra intressant att läsa. Det är svårt att förstå hur det kunde gå till så här förr i tiden. Detta är 2:a delen i den fristående serien om Ida och Lukas. Missa INTE att först läsa boken Nattens fjärilar som var helt fantastisk men "Dårarnas slott" är nog några snäpp bättre tycker jag!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @carola.segerlund.forfattare  för att jag fick möjlighet att läsa din fantastiska bok 😍

__________

 

Titel: X
Författare: Pascal Engman

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
623
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption. En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent. X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen. Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.
__________

Spännande & intressant bladvändare

Den här boken är femte delen i serien om Vanessa Frank. Pascal är absolut en av dom bästa författarna just nu som skriver spänning/thrillerromaner. Ämnet i boken handlar om "spelet bakom spelen", matchfixning, hot, fusk, korruption, och våld och är mycket intressant och jag har fått lära mig en massa nytt som jag inte hade en aning om.

Jag bara älskar böckerna om Vanessa Frank och den här är inget undantag även om jag inte är någon sportfantast. Pascal Engman är såå skicklig på att fånga mig som läsare och hålla mig fast till sista sidan. Boken är spännande, intressant och med ett härligt driv och full fart. Huvudkaraktären Vanessa är fantastiskt gestaltad liksom alla andra karaktärer i den här boken och miljöbeskrivningarna är fantastiska.

Det märks att det ligger otroligt mycket research bakom den här boken och många av karaktärerna är personer som Pascal träffat på i verkliga livet. Jag var på ett författarsamtal i Värnamo tidigare i höst och fick då höra Pascal berätta om bakgrunden och händelser kring boken, mycket intressant. Så har du missat dom tidigare böckerna om Vanessa Frank så läs dom innan den här och gärna i ordning för att lättare lära känna karaktärerna. Rekommenderar verkligen böckerna!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @pascalengman & @bookmark_forlag för ännu en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________

 
Titel: Galtgården
Författare: Robin Bergström

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
435
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Tre bröder hittas ihjälskjutna på sin gård, någon kilometer från Vätterns västra stränder. På samma plats hittas en sedan ett år försvunnen kvinna vid liv i en ljudisolerad cell. Vad har de gjort mot henne? Var hon den enda? Inspektör Thomas Forsberg vid grova brottsenheten får utredningen, men förstår snart att han behöver hjälp. Andrea Sander som ett drygt år tidigare brände sin karriär inom journalistiken blir inkopplad. När hon och Thomas kommer till insikt om vad bröderna bedrev på gården och vad de gjorde med kvinnan, inser de att ingen går att lita på. Samtidigt har Sander egna gastar att ta hand om, gastar som vägrar lämna henne ifred. Och som vill henne illa.
__________

Spännande & skrämmande!

Det här är författarens debutbok och vilken debut sen. Galtgården är en rapp, mörk och stundtals rå thriller om vad som kan hända i en småstad när det ofattbara kommer upp till ytan, om människors sköra psyken och om tillit. Ja jisses vilken spännande och obehaglig bok. Även om boken är ganska tjock med över 400 sidor så är det en bok som jag slukade ganska fort. Det är en lättläst bok med intressanta karaktärer och fantastiska miljöskildringar. Den är rapp med högt tempo och en riktig bladvändare. Rekommenderas verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack till @lavaforlag & @robin.bergstroem för en fantastisk läsupplevelse 🙏

__________

 
Titel: Svart midsommar
Författare: Marie Strutzenblad

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
378
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Cornelia trivs med livet. Hon har ett bra jobb och ett stabilt socialt umgänge. En kall vinterkväll springer hon på Nicklas och kort därefter flyttar hon in i hans våning på Östermalm. Dyra presenter och flotta middagar blir hennes vardag, men bakom den glamorösa fasaden döljer sig ett mörker. När förhållandet tar en ny vändning ser hon ingen annan utväg än att fly för sitt liv, tillbaka hem till Österlen. När Nicklas kommer hem från en utlandsresa står ytterdörren öppen, lägenheten är tom och Cornelia försvunnen. Bara tanken på att hon lämnat honom gör honom rasande. Samtidigt som han försöker lista ut vart hon tagit vägen blir hans tillvaro allt mer invecklad. När han till slut får ett uppdrag i Skåne, bestämmer han sig för att söka upp Cornelias föräldrar. Efter sin skilsmässa flyttar polisen Andreas tillbaka in i sitt gamla pojkrum på Brantevik och han har inte bråttom därifrån. Ett oväntat möte skapar förväntningar, men livet är inte så harmoniskt som han önskar. Förutom ett olöst fall som gnager och en exfru som ber om hjälp, ligger hemligheter och pyser under ytan.
Allt kulminerar en ödesdiger midsommar.

__________

Spännande bladvändare med flyt

Det här är författarens debutroman och det är en riktigt bra debutbok. Den är spännande, har bra tempo och flyt och intriger som gör det så spännande att det är svårt att lägga den ifrån sig långa stunder. Och jag dras in i handlingen direkt och där stannar jag kvar till slutet. Författaren är skicklig på att beskriva karaktärerna på ett trovärdigt sätt och miljöbeskrivningarna är detaljrika. Boken är lättläst och har ett fint och enkelt språk. Handlingen är intressant och tar upp droger, svek och kärlek och där jakten på status i den kriminella världen har ett högt pris. En bok som jag verkligen rekommenderar att läsa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag och @mariestrutzenblad för att jag fick läsa den här fantastiska boken 🤗

__________

 
Titel: Urskog
Författare: Oscar Lind Alexandersson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
195
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Hösten, år 1931. Den ekonomiska krisen som råder i landet har drivit föräldrarna Knut och Elise till ruinens brant. Snart står de hemlösa och till råga på allt har de precis fått sitt andra barn. Med stort vemod ser Knut inget annat alternativ än att ta med sig familjen till sitt barndomshem i Åkersberga: platsen han svurit på att aldrig återvända till. Där, på en enslig gård vid skogens rand, lever Knuts pappa ensam och brukar jorden efter bästa förmåga. Den stillsamma gården bär emellertid på ett tragiskt förflutet med mörka hemligheter. Det dröjer inte länge innan märkliga, för att inte säga obehagliga saker börjar äga rum. Kulmen nås en morgon när deras nyfödde son är försvunnen. Men något otäckt har lämnats i utbyte. Knuts pappa, Nils, vet mer än de andra: nämligen var barnet går att hitta. Om han fortfarande lever. Verkligheten omkullkastas av det osannolika, samtidigt som en hemlighetsfull familjetragedi nystas upp. "Urskog" är en blodisande berättelse om vidskepelse och en familjs hjärtskärande förtvivlan i sökandet efter sitt försvunna barn. Det är en skildring av kraften i såväl hat som kärlek, tillika de fruktansvärda beslut som de båda kan leda till när vi är desperata. Under den regntunga himlen och höstskogens dunkla sceneri rör sig denna våldsamma och pulshöjande berättelse steg för steg mot en ytterst brutal upplösning.

__________

Skrämmande, spännande bladvändare

Jösses vilken spännande debutbok. Det här är en riktigt pulshöjande skräckis med fart och driv, där författaren verkligen håller en i ett stadigt grepp och man knappt kan lägga ifrån sig boken. En riktig bladvändare!

Här blandas Svensk folktro med hat, kärlek och familjehemligheter och vidskepelser. Härligt persongalleri och fantastiska miljöskildringar. Och det fantastiska omslaget hintar ju om vad det är för bok!

Den här boken kan jag verkligen rekommendera om du gillar skräck, men kan självklart läsas av alla andra också som gillar spänning 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag och @forfattare_oscar_l.a för att jag fick möjlighet att läsa 🤗

__________

 

Titel:
 Skred
Författare: Sara Strömberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
365
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus. Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter. Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokalredaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet. Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson. Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för över ett år sedan? Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade
__________

Spännande, intensiv & rapp

SKRED är del 2 i en serie och utspelar sig i Åre och byarna runtomkring. Den här boken är en riktig bladvändare. Fantastiskt spännande, välskriven och rapp med ett härligt driv som gör den till en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig. Karaktärerna är fint gestaltade och oerhört levande, antingen så gillar man dom eller så ogillar man dom 😁 Storslagna miljöbeskrivningar. Den har två spår som sammanflätas i slutet och det gör den extra spännande. Missa inte den här boken och läs även den första om du inte gjort det än som heter SLY. Måste även slå ett slag för omslaget som är såå snyggt och passar oerhört bra ihop med föregångaren samt att den även förmedlar vad boken har för innehåll!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @ modernistared & @ sarastromberg.se  för en fantastiskt spännande läsupplevelse 🙏

__________  

 

 
Titel:
 Reningseld
Författare: Jessica Lincke

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
411
Förlag: Whip media

📖
Mileja Immonen har genom okonventionell terapi medicinerat sig in i ett känslobefriat liv. Dagarna fylls av bakteriefobiska rutiner och hon undviker all form av närhet. Alla människor bär på hemligheter, men Milejas riskerar att avslöjas när hennes psykiatrikers son försvinner och hon hamnar i polisens rampljus. Kamilla beskriver sig själv som intensiv på det groteska sättet. Som tioåring avslutade hon sin mammas liv. Rättspsykiatrisk vård och en konstant närvarande skötare blev påföljderna och som vuxen har Kamilla utvecklat manipulativa metoder för att få kontroll över sitt liv och sin fästman.
När blir någonting oförlåtligt?
Hur kan olika människors trauman bindas samman till ett helvete?
Och hur renar man sitt samvete?

__________

Spännande & fängslande bladvändare!

Jisses vilken debutroman du har skrivit Jessica 😍 Jag är sååå imponerad av ditt proffsiga sätt att skriva och att du har stor kunskap av människors psyke går inte att missa. Den här boken sträckläste jag för den var omöjlig att lägga ifrån sig.  Fantastiskt bra gestaltade karaktärer och miljöer. Bra driv och tempo som för mig framåt genom hela boken och Jessica, du ”vägleder” mig som läsare på ett lätt och självsäkert sätt med ett fantastiskt språk. Det här är en mörk och väldigt annorlunda berättelse om gränsland och andra ställen man kan befinna sig på. Otroligt skickligt skriven bok. Jag rekommenderar verkligen den här boken och jag hoppas att jag snart får läsa mer av Jessica Lincke 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️++/5

Tack för en fantastisk läsupplevelse @forfattare.jessicats 

__________

 
Titel: Av djävulen utvald
Författare: Eva de Ron

Utgiven år:  2022
Sidantal: 
255
Förlag: Lava

📖
Vad gör du när du håller på att förlora förståndet, ondskan lurar och du inser att du är helt själv? Den rutinerade fastighetsmäklaren Clara Liif får i uppdrag att sälja en sekelskiftesvilla i ett av Göteborgs finare områden. Villans ägare ska skilja sig och uppdraget ser ut att vara både enkelt och lönsamt. Under ytan ruvar dock mörka hemligheter och Clara börjar uppleva skrämmande saker i huset. Ondskan förföljer henne, även på mäklarkontoret blir hon alltmer påverkad av sin omgivning. Vad är verkligt och vad är hallucinationer? Och vad är det för rött märke som plötsligt dyker upp på armen?
__________

Spännande bladvändare

Det här är en isande och spännande psykologisk triller som får skinnet att knottra sig och småkryp som äcklar. Boken är välskriven och lättläst med intressanta karaktärer och miljöer. Det är spänning med lite övernaturliga inslag. En bok som jag sträckläste. Älskar omslaget som verkligen får mig intresserad av att läsa boken och innehållet var minst lika bra. Tycker du om det övernaturliga, lösa mysterium så tipsar jag om den här boken. En riktigt bra debut så nu hoppas jag få se mer från författaren!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för förfrågan att läsa din bok @eva_de_ron 🤗 @lavaforlag

__________Titel: För din skull
Författare: Kicki Sehlstedt

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
431
Förlag: Bazar

📖
För din skull utspelar sig mitt i gängkrigens Stockholm - men nu är det kvinnornas historia som berättas. En ung kille skjuts till döds i en kolonistuga i centrala Stockholm och alla tror att han är ett offer i kriget om innerstadens droghandel. När 15-åriga Mira tar på sig skulden ställs allt på ända. Kriminologiprofessorn Kajan Berglund och journalisten Aida Svanteson bestämmer sig för att ta reda på sanningen om vem som har skjutit pojken och varför. Snart upptäcker Aida att det finns en koppling till hennes eget liv - och att hon och hennes dotter är i fara.
__________

Spännande bladvändare

Det här är den fjärde delen i Probono-serien. Ett högaktuellt ämne i ett nytt perspektiv. Målande miljöbeskrivningar och levande karaktärer samt en otroligt spännande handling som fängslade mig från första början och där blev jag fast till slutet. Mycket välskriven och en bok som både upprör och berör. Det här är nog den bästa boken i serien. Rekommenderas verkligen, men läs dom i ordning för bästa behållning!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @kickisehlstedt_ & @bazarforlag för en fantastisk läsupplevelse 💕

__________


 
Titel: Underbarnet
Författare: Johan Ripås

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
293
Förlag: Polaris

📖
En tryckande varm höstnatt hittas en flicka drivande ute till havs i en båt tillsammans med en kniv och två blodiga nallar. Misstankar väcks om att flickan kan ha tagit livet av sin egen mamma. För Nora Wagner som får i uppdrag att utreda fallet är det tydligt att flickan bär på mörka hemligheter, men är hon skyldig till det hon anklagas för? Samtidigt kämpar en man för sitt liv i den iskalla vårvinden på klipporna vid Godahoppsudden i Sydafrika. Han vet att de som jagar honom inte skulle tveka att mörda. Han måste överleva och ta sig till andra sidan jorden för att återförenas med sitt barn. När polisen får information om ett omfattande attentat mot en klimatkonferens dras Nora in i en kamp mot klockan i stadens katakomber. Snart upptäcker hon att allt hänger ihop. Till slut vet hon inte om hon kan lita på någon, inte ens sin närmaste chef. Nora och flickan hamnar i en jakt på liv och död.
__________

Fängslande & spännande!

Underbarnet är den andra boken om Nora Wagner och  handlar om hur övertygelse kan växla till fanatism och om att sanningen kan visa sig vara en ren lögn. Det är den andra fristående boken om polisen Nora Wagner och jag rekommenderar att man först läser ”Sönderlandet”. Det här är en riktig bladvändare som fångade mig från början till slut. Mycket välskriven och lättläst med en stigande spänning och högt tempo som gör att den var otroligt svår att lägga åt sidan. Målande miljöbeskrivningar och fantastiska karaktärer. Och som den förra boken så är författaren suverän på att knyta ihop säcken i slutet och man får svar på sina frågor. LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @johanripas för att jag fick möjlighet att även få läsa den här fantastiska boken 🤗

__________

 

Titel:
 Sönderlandet
Författare: Johan Ripås

Utgiven år: 2021
Sidantal: 
335
Förlag: Polaris

📖
Från Sönderlandets öar fem, kommer ingen levande hem.
Det har gått ett år sedan Nora Wagners närmaste kollega sköts till döds. Både hon själv och hennes kollegor anser att hon borde ha kunnat stoppa mordet, och mardrömmarna förföljer henne. Hennes närmaste chef skickar iväg henne på en nyinrättad tjänst i skärgården för att ge henne tid att läka. Men ute bland öarna vilar sedan länge dolda hemligheter och när en ung kvinna faller ihop medvetslös på polisstationens golv dras Nora in i ett händelseförlopp långt större än hon kunnat ana. Till slut vet hon inte vem som är vän och vem som är fiende. Tre år tidigare reser en kolonn av svenska läkare och FN-soldater genom Kongo för att rädda liv. När de blir kidnappade av gerillan och placerade i fångläger finns det bara ett sätt att överleva: att hålla ihop gruppen, vad som än händer.

__________

Spännande & fängslande bladvändare!

Sönderlandet är en underhållande och spännande kriminalroman. Men det är också en berättelse om vad som händer med människor när de pressas till det yttersta och är tvungna att välja mellan att dö eller låta dö. Det är den första boken om polisen Nora Wagner. Boken är välskriven, otroligt spännande och lättläst och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Detaljrika miljöbeskrivningar och ett fantastiskt persongalleri. Boken är skriven i både dåtid och nutid och jag är fascinerad över att jag hela tiden funderar över hur allt hänger ihop. Jag känner obehaget smyga sig på för varje kapitel för att sen explodera i ett pulshöjande slut. Suveränt ihopknutet i slutet! Jag ser mycket fram emot att få läsa nästa bok i den här serien om Nora Wagner!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @johanripas för spännande läsning 🤗

__________

 

 
Titel: Och skuggan faller
Författare: Lou Berg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
393
Förlag: Piratförlaget

📖
En konstnär med drömmar
En hemlighet som riskerar att avslöjas
En polis som aldrig slutar ställa frågor

Tvåbarnsmamman Nea Hallgrens största problem är att hon har dödat en människa ett faktum som tvingar henne djupare in i de bedrägerier med förfalskad konst som plötsligt blivit hennes vardag. Frågan är bara hur länge hon kan övertala Nadezhda Volkova att fortsätta måla någon annans motiv. Förfalskningarna kan vara Neas räddning ur en omöjlig situation, men Nadezhda vill satsa på sin egen konst. När polisen börjar ställa frågor om Nadezhdas försvunne styvfar behåller de lugnet. Men när en rysk vän dyker upp i samma ärende dras nätet åt och sanningen riskerar att avslöjas. Samtidigt har de bestämt sig för att lura ett av världens mest ansedda auktionshus, deras största och mest riskabla kupp hittills

__________

Spännande & välskriven bladvändare!

Förra boken ”Gryning falsk” gillade jag mycket och den här boken är minst lika bra. Som i förra boken så får man även i denna vara med om en spännande historia och skickligt skriven intrig. Välskriven och lättläst bok med karaktärer som är fint gestaltade. Inget jättehögt tempo men det gör inte så mycket då boken är intressant och att man får veta vad som pågår i konstens värld och om svåra val och etiska dilemman. Rekommenderas!

Tack @piratforlaget & @louberg.author för recex och spännande läsning

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

 
Titel:
 Den sista marionetten
Författare: Andreas Ek

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
337
Förlag: Stellar & Saga

📖
Joel Adler är en före detta operatör vid Sveriges hemligaste specialförband som efter en förödande insats i Somalia nu lever ett ensamt och kringflackande liv. Krig har varit hans arbetsplats och åren som elitsoldat har format både hans starka psyke och imponerande fysik. Efter ett slumpmässigt möte på ett hotellrum vaknar han upp med den vackra Tess mördad bredvid sig i sängen. Innan Joel hinner göra något åt situationen ringer telefonen samtidigt som polisen bankar på dörren. Rösten i andra änden ger honom ett ultimatum, antingen straffas för mordet eller följa instruktionerna och bli en marionett. Joel fattar ett snabbt beslut. Ett beslut han för evigt kommer att ångra.
__________

Spännande & pulshöjande bladvändare!

Jag säger bara WOW! Vilken spännande bok 😍 Citerar: @boknjutaren Det finns böcker som borde ha en varningstext på omslaget ”börja inte läs efter klockan 21”, och jag håller verkligen med 😁 Jag vet inte när jag sträckläste en bok så här intensivt så nattsömnen rubbades totalt 😁 En välskriven, smart och lättläst bok med korta kapitel och med en handling som står i fokus utan massa sidospår som det oftast är i andra böcker. Karaktärerna är intressanta och miljöbeskrivningarna är mycket fint beskrivna. Det är ett hisnande och pulshöjande tempo och flyt i historien som gör att jag bara vill läsa mer….och mer…..och vips så var boken utläst! Det här vore fantastiskt att få uppleva på bioduken 🤩 Ser mycket fram att få läsa nästa del om Joel och Emma! Om du gillar thriller och spänning så är detta boken för dig! Missa inte.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @andreasekenek och @stellarforlag @sagaegmont för en fantastiskt spännande läsupplevelse utöver det vanliga 🙏🤗

__________

 
Titel: Gamla kirurgen
Författare: Tomas Akenine Möller & Andre Möller

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
357
Förlag: Lava

📖
Lundaprofessorn Luka Zlatar ska precis bli invald i ett hemligt sällskap när initieringen avbryts av ett dödsfall. Han finner sig abrupt inkastad i en virvel av mord, svarta affärer och familjehemligheter. Frågan ekar inom honom: Varför var just hon tvungen att dö? Det har gått tjugotre år sedan han sist träffade sin gamla studiekamrat och exflickvän Jessica. Därför tror han först att hon har fått en psykos när hon plötsligt kontaktar honom och berättar att han är i fara. När fler illdåd följer och ledtrådarna verkar peka på honom inser Luka att hon hade rätt. Han är jagad.
__________

Spännande & Gåtfull bladvändare!

Boken utspelar sig i en akademisk miljö som är fylld av desperation, hemligheter, mystiska sällskap, familjelojalitet och obesvarade frågor. En riktigt spännande bok som är välskriven och har intressanta karaktärer.

Det är bra flyt i storyn och jag sitter lite på nålar och undrar hur det ska gå i slutet. Men på ett skickligt sätt så fixar författarna det galant och alla pusselbitar faller på plats och säcken knyts ihop och avslutas på ett sätt som jag aldrig kunde tänka mig.

En riktig bladvändare som du inte får missa!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @tomasochandre för möjligheten att läsa den här fantastiska boken 🤗💕

__________

 
Titel: Sönderfall – Hundberget del 1
Författare: Axel Hellby

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
270
Förlag: Lava

📖
Filip gillade rock och bärs. Nu är han död. Albert är som folk är mest, frånskild och lite för snäll. Nu har han hittat ett lik. Och en geigermätare. Stina är sjuksyster och kaxig. För kaxig, verkar anabolakollegan tycka. Maggan är en liten tant som jobbar på skolan. Tursamt nog för Stina är hon också aikidofantast. Alla bor de i Hundberget, en liten kommun i nordvästra Sörmland med gamla pengar och urholkad arbetsmarknad. Nånstans ute bland granarna norr om stan finns dessutom en alldeles ny och hemlig industritomt bakom taggtråd. Sönderfall är del ett av två i en spänningshistoria om kärnkraft, våld och vanligt folk.
__________

Välskriven & aktuell

En spännande, välskriven, intressant och rolig bok. Bra flyt rakt igenom och ett snyggt och rappt språk. Karaktärerna tyckte jag om, speciellt Maggan. Dom kändes äkta och författaren gestaltar dom otroligt bra. Målande miljöbeskrivningar som gör att jag blir nyfiken på Hundberget även om det är en fiktiv ort. 

Boken är lättläst och en riktig bladvändare! Spännande handling och intriger som gjorde den lite läskig men det gillade jag mycket. Nu vill jag veta mer om Hundberget då den slutade med en cliffhanger! Rekommenderas varmt! Finns även som ljudbok.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

 Tack @lavaforlag och @hellby_skriver för spännande läsupplevelse 💕

__________
Titel:
 Sjöjungfrun
Författare: Anki Edvardsson

Utgiven år: 2022
Ljudbok: 
Maria Lyckow @storytelsverige
Förlag: Norstedt

📖
En hemlös kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg kopplas på fallet och en intensiv jakt på mördaren inleds. Allt förändras i ett slag när en ung man ställer sig på Rådhustorget med en bombväst. Hänger händelserna samman på något vis? Per och Charlotte inser att de måste agera snabbt för att få stopp på det accelererande våldet som drabbat staden. Samtidigt tampas Per med sjukdom i familjen och Charlotte ser sin nyfunna trygghet rämna när en gammal bekantskap dyker upp på polisstationen. Det är bäddat för konflikter, men trots sina olikheter och privata problem är de båda poliserna ett oslagbart team.
__________

Spännande & fartfylld bladvändare!

Det här är andra boken om poliserna Charlotte von Klint & Per Berg. Första boken ”Snöängeln” var fantastiskt bra och den här är såå suverän och snäppet bättre! Redan efter ett par kapitel så är jag totalt fast och uppslukad av boken. Jag kastas fram och tillbaka och trodde att jag skulle veta vem som var den skyldige, men jag hålls på halster till slutet innan min gissning visade sig vara helt fel  😁 mycket skickligt gjort! Karaktärerna och miljöbeskrivningarna är perfekta och det är ett fantastiskt driv och tempo. Sen innehåller boken aktuella samhällsproblem som berör. Boken slutar med en riktig cliffhanger. Uppläsaren Maria Lyckow är perfekt för den här boken. En riktig bladvändare som jag rekommenderar!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________
Titel: Åskmakaren
Författare: Tina N Martin

Utgiven år: 2022
Ljudbok: 
Lo Kauppi / @storytelsverige
Förlag: Polaris

📖
Det är 22 minusgrader ute när en man hittas död och lemlästad på isen. Den döde identifieras snart och det visar sig vara få personer som sörjer honom. När Idun Lind ska utreda fallet får hon hjälp av Tareq Shaheen. Det blir en utredning som tar dem till en värld fylld av pengar, våld och makt. En värld där unga kvinnors liv är en handelsvara. Många år tidigare får vi följa Peter och Silje, två barn i utkanten. Peter är ett ständigt mobbningsoffer i skolan, Silje en flicka som bara önskar att få bli lämnad ifred. De bildar starka vänskapsband och varje dag blir en ny dag då de kan överleva tillsammans. Till sist knyts nu och då ihop och blir till en intensivt spännande kriminalroman där värdet av ett människoliv väger alltför lätt.
__________

Spännande, berörande & välskriven!

Åskmakaren är 2:a delen i bokserien om kriminalinspektör Idun Lind i Luleå, den första boken heter Befriaren och den tyckte jag mycket om så jag hade höga förväntningar på den här och jag blev absolut inte besviken, tvärtom så är den här snäppet bättre. Boken är spännande, välskriven, gripande, otäck, berörande, och en riktig bladvändare med flera historier i boken som till slutet vävs samman. Och den var helt oförutsägbar, i alla fall för mig. 

Rekommenderar den här boken, och även den föregående. Ser fram emot fler böcker av författaren Tina N Martin, och gärna om Idun Lind och hennes kollegor. 

Omdöme: 5/5

__________

 
Titel: Sommarmord - Jessica Jackson (del 5)
Författare: Samuel Karlsson

Utgiven år: 2022
Ljudbok: 
Gunilla Leining @storytel
Förlag: Lind & Co

📖
Ett filmteam åker ut till en ö i Tjust skärgård utanför Västervik, där det finns en övergiven kyrka. Planen är att spela in en spökfilm och en scen med en seans under midsommarhelgen. Några dagar senare hittas flera i teamet döda, uppradade inne i kyrkan. På ön bor en enstöring som dragit sig undan från världen och som fångar polisens intresse. Under utredningen visar det sig också att det funnits konflikter i filmteamet efter en misslyckad inspelning i Skottland som satt dem i ekonomisk kris. Jessica Jackson ansvarar för utredningen och åker till Skye för att undersöka Skottlandsspåret. Sommarmord är den femte delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.
__________

Spännande, nagelbitare & en riktig bladvändare!

Åh vilken bok!! Böckerna om Jessica Jacksson blir bara bättre och bättre och den här är nog den bästa i hela serien då den verkligen går utanför den vanliga zoonen som författaren brukar skriva om! Det är ett fartfyllt och spännande äventyr med fantastiska karaktärer och mystisk stämning. Jag skulle lätt kunna åka med det filmteamet då jag tycker det är så fascinerande 😁 Man sitter med andan i halsen och på nålar genom hela boken (i alla fall jag) och vill veta vad som kommer hända härnäst? Rekommenderar den här boken och har du inte läst/lyssnat på någon bok i serien om Jessica Jacksson så börja med bok 1 som heter ”Morden på Mörkö”

Omdöme: 5/5

__________


 Titel: Ghettoprinsessan
Författare: Sammy Jeridi
Utgiven år: 2022
Förlag: Bokfabriken


📖
Leon Jaziri tänker bli vit som snö.Men ödet har andra planer när han kommer ut från fängelset. För att få sina undangömda miljoner måste han göra en sista grej. Bli en fucking Sherlock Homie och hitta det alla vill ha - arvet efter Prästen. Ryktet om hans död har spridit sig som en löpeld. Prästen visste allt om alla, och Leon är inte ensam om att leta efter de smutsiga hemligheterna. En av dem är Lexia Jobo, som vill bli drottning över den undre världen. En annan är Margareta "Maggan" Palm, kriminalkommissarie från Boden, som utreder mordvågen efter Prästens död. När Leon med sin gamle vapendragare Sarmed ger sig ut i den undre världen korsas hans väg av Ayanda Karlsson, som måste rädda sin cancersjuka mamma. Det finns ett botemedel i Thailand. Enda problemet är att behandlingen kostar en halv mille.
____________

Spännande, fartfylld & nagelbitande bladvändare!

WOW!! Sammy, vad ska jag säga om den här uppföljaren 🤔? Jaa du Sammy, du har verkligen gjort det igen men såå mycket bättre! Jag riktigt sögs in i historien från första kapitlet och där stannade jag kvar tills boken var slut. Korta kapitel och en rafflande story. En mycket välskriven bok med ett himla driv och med karaktärer som man bara älskar. Det är emellertid ganska råa inslag men mitt i allt detta så kommer en härlig humor fram och det älskar jag. Vad sägs om GW och Camilla Läckberg? Jaa där kom humorn tillbaka och mer tänker jag inte berätta. Det var mycket trevligt att stifta bekantskap med några nya karaktärer och en del gamla från tidigare böcker dök självklart upp. Kvinnorna står lite i centrum i den här boken och det är superbra och härligt. Den här bokserien är en av mina absoluta favoriter och har du inte läst någon så ska du absolut börja med bok 1 som heter Ghettokungen, så blir det lättare att hänga med vad som händer! Jag kan nästan garantera att du kommer fastna direkt som jag gjorde och bara vill läsa mer om Leon och hans bror med flera! Nu ser jag otroligt mycket fram emot nästa bok!

Omdöme: 5++/5

Tack sååå mycket @sammyjeridi & @bokfabriken för en helt fantastisk läsupplevelse 🙏

____________

 

Titel:
 Sandänglar
Författare: Susanne Schemper

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
370
Förlag: Stellar/Saga

📖

Författaren Paulina Pihl ser fram emot både skrivtid och lugn nära hav och natur på nyöppnade Saltmålla Resort. Den senaste tiden har varit stressig och förhållandet hon har med den temperamentsfulla och svartsjuka Milla tar allt mer energi. Ingela Salo befinner sig också på hotellet. Hennes längtan efter gemenskap överskuggas av hennes förlamande rädsla för att inte passa in. När hon oväntat får uppleva hur det är att höra till, och sedan lika snabbt hamnar utanför igen, blir besvikelsen för stor att hantera. Hon finner sig beredd att göra vad som helst för att återigen få känna sig sedd. Samtidigt kan Ingela inte tolka de omvälvande känslor hon snabbt får för Paulina. Kan det vara äkta kärlek? Paulina, som till en början roas av den udda kvinnan, drabbas snart av en stark känsla av obehag. Är Ingelas intresse verkligen sunt - eller är hon rent av besatt av henne?

__________

Spännande, fängslande, välskriven, bladvändare!

Sandänglar är den första delen i nya serien ”Sandmålla” 
Det är en mörk psykologisk spänningsroman om en ensam kvinnas desperata längtan efter att bli omtyckt. Men var går egentligen gränsen för beundran och besatthet av en annan människa?! 

Wow vilken otroligt spännande bok! Jag var helt fast i storyn från början och håren reste sig på mina armar ju mer jag läste, vilken otäck och obehaglig känsla det måste vara att ha någon stalker efter sig som är helt besatt av ”dig”, eller är det något annat? Spänningen i boken byggs på lite i taget och den är lättläst med bra flyt. Karaktärerna är fantastiska med intressanta liv och fina miljöbeskrivningar. 

Susanne är mästerlig och såå skicklig på att skriva fängslande och spännande böcker och jag slukade boken på 2 dagar så detta var en riktig bladvändare och en fantastisk läsupplevelse. 

Nu längtar jag otroligt mycket efter nästa bok i serien då den här avslutas med en riktig cliffhanger som verkligen gav mig ilningar av obehag efter ryggraden! 

MISSA INTE!!

Omdöme: 5/5

Tusen tack till @sagasverige @stellarförlag och @susanneschemper för en fantastisk läsupplevelse 💕🙏

__________


 Titel: Blodsprängd
Författare: Kristina Emanuelsson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
351
Förlag: 
@wordaudiopublishingsweden

📖
"Blodsprängd" är namnet på journalisten Anders Wikanders stora artikelserie om osynligt våld. Det sista han kommer att skriva innan han tragiskt omkommer i en bilolycka 1994. Något år senare möter hans änka, Sonja, den karismatiske kulturpersonligheten Glenn Spångberg, vars fru Elin försvann bara ett par veckor efter Anders död. Hon har aldrig återfunnits, och Sonja och Glenn finner tröst hos varandra.När Anders och Sonjas dotter, Frances Wikander, många år senare har en vernissage med temat "spår av försvunna kvinnor" ställs allting på sin spets. Frances storebror Milo befarar att utställningen kommer att väcka liv i den hemlighet och mardröm han levt med sedan den där ödesdigra sommaren då hans pappa dog. Vad hände egentligen med Elin? Och var Anders död verkligen en olycka?
__________


Spännande & välskriven bladvändare!

En suverän, otäck, välskriven och spännande story som lyfter upp ämnet som osynligt våld innanför hemmets väggar. Denna bok är en så kallad domestic noir-thrillerKorta kapitel som gör att boken är mycket lättläst och karaktärerna delas upp i dom olika kapitlen med årtal och händelser. Mycket intressant och fängslande. En riktig bladvändare.

Omdöme: 4/5

Tack för förfrågan om att läsa din fantastiska bok @kristina_emanuelsson 🤗

____________

Titel: Väringasagan – Trilogi
Författare: Leif Selander

Förlag: Lava
Omdöme: 
 /5

__________


Del 1 – Svekens tid

Detta är berättelsen om färden som blev inledningen till bildandet av det mytomspunna Väringagardet, den romerska kejsarens personliga livvakt och elitgarde. Svekens tid är den första delen av Väringasagan, en välskriven serie historiska äventyrsromaner i vikingamiljö. Markus tar värvning till viking året 979.

Del 2 – Fruktans tid

I den här boken får vi träffa sköldmön Ylva som blir tillfångatagen som träl och såld, men turen är med henne och hon träffar på Björn som är vikingahövdingens son. Nu får hon visa att hon kan bli en tillgång i krigarsällskapet.
Fruktans tid är en parallell och fristående fortsättning på Svekens tid.

Del 3 – Föreningens tid

Ett år har gått sedan slaget om makten i Konstantinopel avgjordes. Väringagardet har bildats och i den stora staden har utrensningar skett i samband med att kejsaren försökt befästa sin position. Orosmoln seglar upp såväl i nordväst som öst, i form av den bulgariske upprorsledaren som vill åt makten i Konstantinopel och den gamle antagonisten Skleros, som åter utmanar om tronen. Samtidigt kommer ett förslag från norr, ett förslag som återigen kommer utsätta Markus och Grim för stor fara. Föreningens tid är den tredje delen i serien Väringasagan och är en fristående fortsättning på Fruktans tid. Men jag rekommenderar att man läser i ordning!

__________


Välskrivna, spännande, intressanta, magiska böcker med fartfyllt innehåll!

Trilogin handlar om det mystiska Väringagardet och vikingarnas färder i Österled. Baserade på verkliga händelser!

Jag har verkligen njutit när jag läst dessa böcker om vikingarnas äventyr och fått en fantastisk historielektion samtidigt! Jag har fått följa med på ett spännande och fartfyllt äventyr både till sjöss och på land med fantastiska karaktärer. Böckerna är mycket intressanta, välskrivna och språket flyter på och är fantastiskt, likaså miljöbeskrivningarna. 

Det märks att författaren har koll på både föremål, platser, människor och hur vikingarna levde och det märks att det ligger noggrann och massor av research bakom! Leif Selander är en otroligt bra och skicklig författare och böckerna griper tag om mig och jag känner mig delaktig i berättelserna.

En riktig bladvändare! LÄS!!

__________


 Titel: Tvillingblod
Författare: Anette Jacobsson

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
344
Förlag: JW Förlag
Omdöme: 4/5

📖
Han räckte över den sovande babyn till mig.
"Jag dränker honom annars. Ingen annan än du får ta hand om honom.
Du har hans öde i din hand!"
Det fanns inget val för jag visste att Fabian var i stånd att
genomföra precis allt som han sa. Sådan var han, min tvillingbror.

Tvillingbröderna Benjamin och Fabian växte upp i ett lugnt villakvarter i Saltsjöbaden. Men innanför väggarna på det välskötta huset utspelade sig mardrömslika scener och hemligheter som för alltid länkar dem samman.
Som vuxen lever Benjamin ett ordnat familjeliv och försöker ha så lite kontakt som möjligt med sin tvillingbror som är legosoldat i Franska främlingslegionen och oftast ute på slagfältet i något blodigt krig. Under Benjamins semester i Thailand dyker Fabian spontant upp och kräver att få tillbaka sin son - det barn som han låtit Benjamin ta hand om och uppfostra från att han var baby. Ett blint raseri och en beslutsamhet väcks hos Benjamin för han vet vem Fabian är och vilka faror det skulle innebära för sonen. Han får oväntat stöd från en ny bekantskap och kanske vore det bäst för alla om hans tvillingbror inte fanns längre?


__________

Spännande, fängslande och en riktig bladvändare!
WOW vilken debut! Storyn fångade mig från första sidan och höll mig fast till slutet. En riktigt spännande handling, fina karaktärer och fantastiska miljöbeskrivningar. Boken innehåller kärlek, sorg, starka relationer, hemska hemligheter och mycket spänning. En riktig bladvändare som utspelar sig i Stockholm, Thailand och Frankrike. Slutet känns som det kan bli en fortsättning och det hoppas jag verkligen. Missa INTE!


Tusen tack 
@anette_storyteller  och @jwforlag för recex och för att jag fick möjlighet att läsa 💕

__________

 
Titel:
 Sorgebarn – Ormvattnet del 2
Författare: Caroline Engvall

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
350
Förlag: Forum
Omdöme: 5/5

📖
Efter förlusten av sin mamma har Smilla Lundgren funnit kärleken i polisen Aryan och hittat sitt drömjobb i Stockholm. Hon arbetar med att ta hand om unga tjejer med självskadeproblematik, ett arbete som kräver hennes totala dedikation och styrka. Men om bara några dagar är det minnesstund för Ella-Maria. Hon var tio år gammal när hon spårlöst försvann i Ormvattnet, byn där Smilla tillbringade sina barndomssomrar och där Smillas mormor Britta nu bor ensam på äldreboende. Smilla och kompisen Adrienne var de sista som såg Ella-Maria i livet den där natten för snart tio år sedan. När Smilla får reda på att Britta ligger för döden återvänder hon till sin släkts hembygd. En resa som blottar hemligheter som verkar hålla en hel by i sitt grepp.
__________


Spännande, mystisk och en riktig bladvändare!

 

Första boken var kanonbra enligt mig och den här uppföljaren gjorde mig inte besviken. Kan nog säga att den här är ännu bättre än första! Boken trollbinder mig och jag kan inte sluta läsa. Boken är spännande och fängslande med ett underbart driv i berättelsen. Fina miljöbeskrivningar och karaktärer och hemligheter som kommer upp till ytan, viktigt ämne som berör (som alltid när Caroline skriver) . Dåtid och nutid flätas samman på ett skickligt sätt. Såå spännande och i slutet bjuds man på en riktig cliffhanger som gör att man redan nu längtar efter nästa bok! Jag rekommenderar den här boken men glöm inte läsa den första boken ”Blodskam” först!

 

Tack @engvallcaroline och @bokforlagetforum för chansen att få läsa den här boken 💕

__________


Titel: Ingen ska skonas
Författare: Johan Brännström

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
414
Förlag: Ordfront
Omdöme: 5/5

📖
Ett bostadshus fullt av döda hyresgäster. Det blir den chockerande starten för Mikaela Sköld på hennes nya jobb som handläggare på polisens underrättelsetjänst. Dådet tycks först vara gängrelaterat men snart förs utredningen in i en annan riktning. Ingen ska skonas är en oupphörligt spännande thriller där jakten på den skoningslösa massmördaren ständigt tar nya vändningar.
____________

Välskriven, spännande, trovärdig, bladvändare.


WOW! Johan Brännström har åter igen skrivit en riktigt spännande bok med många oväntade vändningar. Den tar upp aktuella och nutida ämnen som är intressanta men skrämmande. Språket är fantastiskt och boken är otroligt välskriven, pulshöjande och mycket trovärdig och det gör att jag sträckläser för det är sååå spännande. Det märks att författaren lagt ner oerhört mycket tid på 
researchen och bara det gör hela storyn fantastisk bra från början till slut. Persongalleriet och miljöskildringarna är fint skildrat och jag gillar utvecklingen hos huvudkaraktärerna Mikaela, Stefan och Vanja. En riktig bladvändare som var svår att lägga ifrån sig. 


Rekommenderar att läsa hela den här serien och då i ordning! Det här är 3:e boken om Mikaela Sköld. Nu ser jag fram emot nästa bok i serien för jag vill fortsätta följa Mikaela Sköld 💕

Tack till @johanbrännström och @ordfronförlag för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕 

____________Titel: Pestkung
Författare: Mikael Strömberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
219
Förlag: LB förlag
Omdöme: 4/5

📖
För att en berättelse ska bli till behövs inte mer än ett ytterst litet uppslag, ibland inte mer än ett ord. I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med en tilltagande skrivkramp. Inspirationen tryter och skrivandet har stagnerat. Något måste till, annars fruktar Mikael att författarkarriären kan vara över. Från ingenstans kommer det till honom, bara så där i förbifarten, just som endast ett ord - pestkung. Ett ord som fascinerar, och Mikael börjar söka efter svaret på dess innebörd. Utifrån det här abstrakta ordet vecklar en makalös, ohygglig och högst konkret historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor bragts om livet. Mitt i denna tidigare okända verklighet befinner sig nu författaren själv, och plötsligt växer en helt ny fruktan fram hos honom.

📖
En andlöst spännande bladvändare!
Jag vet inte vad jag förväntade mig av den här boken men blev glatt överraskad. Titeln låter ju spännande och innehållet gjorde mig inte besviken! En riktigt ryslig bok med övernaturligt blandat med skräck i vardagen. Mikael skriver fantastiskt bra och lättläst om outforskade, skrämmande miljöer där författaren själv blir indragen, men är det på riktigt eller är det påhittat, ja det är frågan 
🤔 Den är skriven och berättad som en dokumentär och innehåller även bilder som förstärker den dokumentära känslan, tummen upp! Det är såå spännande att jag knappt kan lägga ifrån mig boken. En bok man ska läsa på dagen, om du inte är lättskrämd och det är inte jag

😁 Boken finns nu även som E-bok och ljudbok och det är Mikael själv som läser och ett par till.

 

Tack till @mikaelstromberg_  och @lbforlag  för möjligheten att läsa boken 💕


 

Titel:
 Den frusne mannen
Författare: Hans Rundberg

Utgiven år: 2022
Sidantal: 
361
Förlag: Lava
Omdöme: 4/5

📖
Hur hänger ett terrorattentat ihop med Himalaya och ett äktenskap på upphällningen? När advokaten Harald oväntat får chansen att leda ett projekt i Kashmir, Indien, kan han inte tacka nej. Hans äktenskap håller på att haverera och han har börjat önska sig mer av livet än en relation som skaver. Men projektet leder till ett större äventyr än han väntat sig. Det blir en dramatisk resa som ställer krav på honom som man och människa. Han får hjälp av den lokala kontaktpersonen, Miss Eva Gelanijh, men kan han verkligen lita på henne? Den bäste vännen Erik anser att Haralds fru, Louise, behandlar sin man likt en överambitiös arborist. Vännen blir ett viktigt stöd när äventyren vid Himalayas fot förföljer Harald tillbaka till Stockholm, där han på nära håll blir indragen i ett terrorattentat.

📖
"Den frusne mannen" är en dystopisk spänningsroman om faran med livet och glädjen i kärlek. Vi får ta del av Haralds sökande efter ett liv som känns äkta i en tillvaro som rymmer internationella konflikter och terrorister. Berättelsen skildrar en längtan efter intimitet, ärlighet och innerlighet. Ska man akta sig för att önska för mycket? En relationsroman som utspelade sig i olika miljöer och med mycket fint målande språk. Karaktärerna var mycket trovärdiga och kändes så levande och allt är så fint detaljerat. Tempot och texten i boken är också härligt och jag slukade varje sida. En bok jag kan rekommendera

Tack till @hansrundberg och @lavaförlag för möjligheten att läsa den här fantastiska boken 💕

>><< 

 

Titel:
 Themis – Längs vägen dör vänskapen #2
Författare: Stefan Di-Omnia

Utgiven år: 1/6 2022
Format: 
Digitalt manus på datorn
Ljudbok: 
Fredde Granberg
Förlag: 
@kadabraljudboksforlaget
Omdöme:  🌟🌟🌟🌟🌟/5
__________

Jag fick den stora äran att vara en av några utvalda testläsare som fått förhandsläsa!

📖

THEMIS är i den grekiska mytologin ordet för överenskommelse, som likt en lag fastslår det ingångna, mer än ett handslag.
För vännerna Jonathan Skoglund och Carl-Magnus Mörner är deras överenskommelse, en bindande lag. Där ett liv är ett liv för ett liv.

Themis är andra delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. En verklighetsbaserad spänningsserie om barndomsvännerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio. 

__________

Mina tankar
452 dagar senare!
 Ja så börjar boken i den här andra delen. Stefan Di-Omnia! Du har verkligen gjort det igen!! Du lyckas få mig som läsare i ett fast grepp med den här historien. Jag sträckläser och sveps in i handlingen som en svamp för det är sååå spännande och intressant och jag vill bara veta hur det går! Det är fint att få ”träffa” vännerna igen. Språket flyter på och det är lättläst. Förra boken innehöll lite mer brutala händelser än den här som var liite ”snällare” fast det hände saker som inte är ok i min värld. Vänskapen till Carl-Magnus står på spel när Jonathan måste hjälpa till med en sak som M satt i rullning, ja han riskerar även sitt eget liv. M är inte vad/vem hon verkar vara. Ja det är mycket som händer och jag satt på helspänn när ondskan kom krypande av obehag under skinnet. Otroligt bra bok och det enda negativa är att den tog slut alldeles för fort! Jag kunde nästan höra Freddes röst när jag läste så nu ska jag även lyssna på hans härliga röst! Ser redan fram emot fortsättningen på den här bokserien!
Tusen tack bästa Stefan för att jag fick äran att förhandsläsa 
🙏

📖 
@kadabraljudboksforlaget @author_stefan_di_omnia #themis #längsvägendörvänskapen #ljudbok #ljudbokstips #bokrelease #inläsare #freddegranberg #kadabraljudboksforlaget #StefanDiOmnia #recensionsexemplar #förhandsläsning #svenskbookstagram #bookstagram #storytel @storytel #cias_bokhylla

📖 

 

Titel:
 Dominoeffekten
Författare: Carolina Angelis

Utgiven år: 2022
Format: 
Inbunden
Sidantal: 
243
Förlag: Stellar förlag
Omdöme: 4/5

📖
Jackie Philipsson håller sig gömd för världen i en hyrd lägenhet i Visby. Efter tjugo år i den militära underrättelsetjänsten har hennes senaste uppdrag lämnat henne med sår som kanske aldrig kommer att läkas. Häpnadsväckande information om hennes familjebakgrund har dessutom fått henne att tvivla på om hon någonsin kommer att kunna vändatillbaka till sitt gamla liv. När hennes chef och mentor Anton ber henne leda operation Vit Snö har hon dock inget val. Hennes kunskaper och expertis behövs mer än någonsin. Sverige skakas av oförklarliga strömavbrott, sabotage och datahaverier i samhällsviktiga system. Handlar det verkligen bara om slumpen eller finns det allvarligare orsaker?

Vad ingen vet är att den ryska underrättelsetjänsten redan har satt sin plan i verket. En plan där Sverige och Gotland bara är en bricka i spelet om kontrollen av hela Östersjöområdet. Faller den brickan, så följer de andra snart efter. För Jackie och hennes team väntar en farofylld kamp mot klockan, där dubbelspel och förräderi får ödesdigra konsekvenser.
Första delen i serien Jackie Philipsson, Tunn is, gavs ut 2018. Delarna i serien är fristående.

 

📖
Då jag såg att den här boken är del 2 i en serie så lyssnade jag på första boken innan som heter ”Tunn is” och jag rekommenderar att man gör det för att hänga med i den här andra boken! Redan efter prologen var jag helt fast.
Det märks att författaren har gjort 
gedigen research och allt känns otroligt trovärdigt och författaren har inspirerats av verkliga händelser och egna erfarenheter!

Boken är lättläst, fängslande, spännande och svår att lägga ifrån sig, en riktig bladvändare med ganska korta kapitel vilket gör att man lätt sträckläser.
Den är mycket samhällsaktuell nu när det pågår så mycket elände i världen! En bok jag kan rekommendera!

Tack till @stellarforlag  @sagasverige för chansen att få läsa boken 🙏


🌸
 🌸 

 

Titel: 
Bedragarna - Greger Triologin, del 1

Författare: Susanne Hydén & Björn Ljungqvist
Utgiven år: 2022
Förlag: BOD Sverige

📖
En affärsman i penningknipa befinner sig på Kattegatt i en sjunkande segelbåt. Religiösa fanatiker planerar en hänsynslös kapning. En frakt med hundraåttiosjutusen liter sprit är spårlöst försvunnen i Västsverige. En mördare lurar i mörkret...Greger Blomstrand är en bekväm man i sina bästa år som lever för sköna åkturer på sin Harley-Davidson, härligt slappande i bubbelbadet, god husmanskost och en vispad öl på Halta Lottas Krog. Under veckorna tar jobbet som chef på skadeutedningen på Nordia Försäkring det mesta av hans tid och fokus. Hans arbetsgrupp är landets bästa på att lösa knepiga fall genom konventionella och okonventionella metoder och snart kommer de att få sin största utmaning någonsin.

📖
Spännande, välskriven, lättläst och en riktig bladvändare!

Första delen i trilogin om Greger Blomstrand. För det första så bara älskar jag bokomslaget med Harleyn och bron vid vattnet 💕 Rött och svart är sååå snyggt ihop. Sen att boken utspelar sig i Göteborg gör den ännu mer intressant för en gammal Göteborgare som mig och halta Lottas krog har man ju besökt många gånger 💕

Boken är mycket välskriven och spännande. Älskar storyn och alla härliga karaktärer och den röda tråden som gör att berättelsen flyter fram. Den här världen som historien utspelar sig i är helt ny för mig men intressant.

Nu längtar jag otroligt mycket efter nästa bok. Rekommenderas verkligen!

Tack @hyden_susanne och @bodsverige för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🤗

🌸 🌸

 

 
Titel: En av oss står på tur (Del 2)
Författare: Karen M. McManus
Utgiven år: 2022
Förlag: Albert Bonniers förlag


📖
Den här gången är det inte en app, utan ett spel.
Sanning eller konsekvens.
Någon har bestämt sig för att föra Simons arv vidare på Bayview High.
Med helt nya regler.


📖
Jag har inte läst första boken ”En av oss ljuger” men sett serien på Netflix och det gick bra att hoppa in i den här boken. ”En av oss står på tur” äger rum några år efter förra boken. Riktigt spännande bok men tycker nog att den första är ett snäpp bättre än den här, fast jag ”bara” sett serien. Många intriger och spel med livet som insats. Jaa den här gången är det inte en app det handlar om utan ett spel, sanning eller konsekvens. Riktigt otäcka lekar där ungdomar både skadas och dör. Man vet inte hur saker fungerar på nätet där många ungdomar på riktigt råkar ut för hemska saker. Författaren är duktig på att skildra ungdomar och att skriva en spännande story. Boken slutar med en riktig cliffhanger och jag ser fram emot nästa bok i den här trilogin!

Tack @albertbonnierforlag för möjlighet att läsa boken 💕

 
Titel: 
Gourmand

Författare: Peter Westberg @author_westberg
Utgiven år: 2022
Förlag: Lava förlag

📖
Samira Falkegrens dotter försvinner i en misstänkt kidnappning och en potentiell gärningsman fångas på bild. När bevisningen inte räcker till och polisen tycks handfallen anlitar Samira privatdetektiven Conny Erixon, som snabbt inser att fallet är betydligt större och mer riskabelt än något han tidigare tagit sig an. Ju närmre sanningen de kommer, desto farligare blir tillvaron för såväl dem själva som människorna i deras närhet. Kändiskocken Daniel Pontis trygga tillvaro skakas om när han tvingas axla en av huvudrollerna i ett mystiskt projekt, lett av en hänsynslös man med information som kan ödelägga både hans karriär och privatliv. Pressen ökar och det blir allt svårare för Daniel att hålla projektet hemligt för sin fru, som misstänker att något inte står rätt till. En desperat mor i jakt på sanning. En excentrisk privatdetektiv på sitt viktigaste uppdrag. En kändiskock med kniven mot strupen. Mörka hemligheter avslöjas och farliga individer träder ut ur skuggorna. Ingen går säker och allt går att köpa för pengar.


📖
WOW vilken bok! Såå spännande och välskriven men också fruktansvärt äcklig, bisarr och otäck, men jag gillar det, helt fantastiskt och det här är ingen ”vanlig” bok mina damer och herrar. Så är du äckelmagad så kommer en liten varning här. Språket, storyn och upplägget flyter på kanonbra genom hela boken och jag hade svårt att lägga den ifrån mig då jag bara måste få veta hur det går i handlingen. Bara älskar alla karaktärerna, så klockrena. Boken är riktigt fascinerande och har mig fullständigt i sitt grepp till sista sidan! Och vilken cliffhanger på slutet, jösses. Vill ju ha nästa bok NU!

Tusen tack till @lavaforlag och @author_westberg för att jag fick chansen att få läsa den här fantastiska boken 🙏
Titel: Nu dör vi
Författare: Stina Flodén
Utgiven år: 2022
Förlag: Bokfabriken

📖
Lugnet i villaidyllen förbyts snabbt i panik när Camillas man Mikael skjuts till döds i hemmet samtidigt som Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Mikaels död är obegriplig och familjen hamnar i chock. I sorgen har Camilla ingen aning om hur hon ska närma sig barnen. När polisen kör fast försöker Camilla själv ta reda på vad som har hänt, men när en stor sten kastas genom fönstret blir hon rädd att någon även är ute efter henne och barnen. Trots det måste hon ta reda på sanningen, och när fruktansvärda hemligheter avslöjas inser Camilla att hon inte har en aning om vem hennes man egentligen var.


📖
Nu dör vi är författaren Stina Flodéns debutbok. Det kan man verkligen inte tro. Jag var fast från första sidan och sögs in i handlingen som en svamp. En riktig bladvändare. Boken och historien är en nervkittlande thriller som kryper in under skinnet och jag fick rysningar många gånger. Jag älskar böcker där man inte kan lösa mysteriet förrän vid bokens slut. Handlingen utspelar sig både i dåtid och nutid. Korta kapitel som gör att man ”bara” ska läsa ett kapitel till 😁
Boken är en skickligt skriven spänningsroman som lever kvar långt efter sista sidan. Avslutas med en cliffhanger som gör att jag vill läsa nästa bok nu! Rekommenderas verkligen så missa inte den här boken!

Tack @bokfabriken och @stina.floden för att jag fick möjlighet att läsa den här spännande boken 💕

 

Titel: 
Allt du inte vet

Författare: Tarryn Fisher
Utgiven år: 2022
Förlag: Harper Collins

📖
Juno trodde att hon visste allt om familjen Crouch. Men det var innan hon flyttade in hos dem och fortfarande såg Winnie och hennes man Nigel som det perfekta paret med den perfekta sonen och det perfekta förortslivet. När Juno en dag råkar höra ett fasansfullt samtal mellan Winnie och Nigel förstår hon att de har en mörk hemlighet. Det visar sig att mycket döljer sig bakom familjens fina fasad och det är nu omöjligt för Juno att inte bli inblandad. Samtidigt har hon själv en hel del att stå till svars för och är knappast rätt person att döma andra ... För sent inser Juno att besluten hon fattar kommer få förödande konsekvenser för dem alla.

📖
För ungefär ett år sedan så läste jag boken Fruarna skrivna av denna författaren och tyckte mycket om den och den här senaste boken är inget undantag. Det här är en psykologisk triller som den förra boken också var och jag gillar när man läser kapitel efter kapitel utan att veta vad som ska hända och dom olika vändningarna i storyn gör att det kan vara tvära kast och man vet till slut inte vem som ljuger, talar sanning eller vem man ska lita på. En riktigt bra bok som var svår att släppa. Välskriven, lättläst, såå spännande och gripande och även med lite humor i den. En bok jag rekommenderar!


Tack till @harpercollins för att jag fick möjlighet att läsa boken 💕


 

Titel:
 Den som överlever

Författare: Victor Pavic Lundberg
Utgiven år: 2022
Förlag: Albert Bonnier

📖
Precis före jul, den 16 december 2000, kraschar ett passagerarplan mitt i Stockholm och krossar allt i sin framfart. 119 människor dör. Den obegripliga katastrofen skakar ett helt land. Nästan tjogo år senare återvänder Loa Bergman till Journalistiken efter en lång sjukskrivning. När han letar efter vinklar inför den stundande årsdagen av flygolyckan ramlar han över ett spår som ligger närmare hans eget öde än vad han först vill erkänna. Samtidigt bedriver Danijela Mirkovic, Loas kollega på tidningen och tidigare vän, en egen utredning och hittar märkliga oklarheter. Båda två dras in i en livsfarlig spiral i jakten på sanningen.

📖
Vilken fantastisk debutbok. Jag är helt golvad! Det här är en rafflande spänningsroman i högt tempo och så beroendeframkallande, en riktig bladvändare. Hur reagerar vi människor i kris. Om hur moral, tillfälligheter och girighet styr våra livsöden. Boken är otroligt välskriven och en skickligt ihopvävd historia med fantastiska karaktärer och alla lösa trådar knyts ihop och allt faller på plats i slutet. Jag tror att det kommer fler böcker och det gör mig väldigt glad för denna är en riktig fullträff som inte gick lägga ifrån sig. Såå spännande och samtidigt lite skrämmande. Det här skulle bli en riktigt bra filmatisering! jag säger bara LÄS!

Tusen tack till @albertbonniersforlag och @victorpaviclundberg för möjligheten att få läsa den här fantastiska boken 🙏

📖📖

 
Titel: Sanatoriet
Författare: Sarah Pearse
Utgiven år: 2022
Förlag: Bokfabriken @bokfabriken

📖
På ett imponerade, isolerat hotell, högt uppe i de schweiziska alperna, befinner sig polisen Elin Warner, högst motvilligt. Hon har tagit ledigt från jobbet som polis, och när hon får en inbjudan att fira sin bror Isaacs förlovning har hon inget annat val än att acceptera. Trots att hotellet är vackert med storslagna omgivningar gör stället Elin nervös. När Isaacs fästmö Laure plötsligt försvinner, växer Elins oro. Stormen gör att ingen kommer vare sig in eller ut, och ju längre Laure saknas, desto mer växer paniken hos de andra gästerna. Det ingen insett är att ytterligare en kvinna har försvunnit. Och hon är den enda som kunde ha varnat dem för hur stor fara de befinner sig i . . .

📖
Ännu en fantastiskt spännande bok!

Det här är en kuslig och spännande roman som fick mig på helspänn och jag var fast ganska snabbt in i handlingen, en riktig bladvändare. Det är ett otroligt driv i handlingen som ger mig som läsare kalla kårar och det gör att jag bara måste fortsätta läsa för det är sååå spännande och det är korta kapitel och då säger man till sig själv, bara ett kapitel till och vips så har man nästan läst halva boken 😁. 

Välskriven, oförutsägbar, lättläst, händelserik, intressant och fantastiskt väl beskrivna miljöer och karaktärer. En uppbyggande stämning och snabba vändningar som gör det olidligt spännande. Och slutet som hintar om att det kommer mera och det hoppas jag verkligen!

Jag visste inte att den här boken är första delen i en kommande serie men jag förstod det mot slutet. Det här skulle bli en otroligt bra filmatisering!
Varning för sträckläsning!!

📖📖

 

Titel: 
Parmiddagen

Författare: Martin Österdahl
Utgiven år: 2022
Förlag: Bookmark förlag @bookmark_forlag

📖
Tre par. Två familjer.
En katastrofal middag.

Det är tidig nyårsdagsmorgon när Nackapolisen möts av en makaber syn i ett av de ståtligare hemmen. I botten av den uttömda och vinterstängda poolen ligger två nakna, förvridna kroppar. Kvällen innan har ett förälskat tonårspar planerat att låta sina föräldrar träffas för första gången. Lisa Kjellvander älskar sin enda dotter Ebba över allt annat och ställer upp på sin dotters önskan om en gemensam nyårsmiddag, trots att det är kris på jobbet och äktenskapet skaver. När sällskapet väl samlats försvinner illusionerna om en lyckad kväll. Runt det dukade bordet väcks minnet av en gammal oförrätt till liv och snart skenar händelserna mot det oåterkalleliga slutet. Det här är ett gastkramande kammarspel som utspelar sig i Stockholms nyförmögna medelklass. Under sju akter utvecklas ett känsloladdat drama med förödande konsekvenser för alla inblandade.


📖
Det här är en bok som fängslade mig från första kapitlet och jag kunde knappt lägga ifrån mig den! En otroligt välskriven, lättläst, spännande och läskig bok, men också ett relationsdrama där saker rullas upp ju längre in i boken du kommer. Historien börjar med en förrätt och sen vidare till varmrätten, för att avslutas med efterrätten! Historien tar läsaren tillbaka 18 år i tiden för att man ska förstå hur allt hänger ihop. Imponerande hur författaren bygger upp den psykologiska spänningen och har mig i sitt grepp. Det här är en av dom bästa böckerna jag läst hittills i år i kategorin spänningsroman/triller! Så om du gilla thriller och spänning så rekommenderar jag dig att läsa den här boken!

📖📖
 

Titel: Servitrisen
Författare: Stina Roxlund @authorroxlund
Utgiven år: 2021
Förlag: Lava förlag @lavaförlag


📖
Efter en turbulent tid ska Lotten och Rasmus förnya sina äktenskapslöften. Rasmus affär var svår för Lotten att hantera, men till slut gick hon med på att stanna kvar. Ovetande om att kvinnan han var otrogen med, och fullkomligt kär i, faktiskt var hennes bästa vän Carin. Bröllopsfesten ska ske på en herrgård som Lottens mamma nyligen ärvt från Lottens mormor, Wiola. Hur herrgården kom i mormoderns ägandeskap har de ingen aning om. Väl på herrgården får både Lotten och Carin en obehaglig känsla. De hör saker som ingen annan hör, de hittar rum som ingen annan kan se och de är de enda som ser den ljudlösa servitrisen som ilsket blänger på Lotten. Herrgården verkar vara hemsökt. Samtidigt som vi får läsa om helgen på herrgården, får vi följa Liselottes historia. Liselotte som levde i början av 1900-talet, gifte sig med herrgårdsägaren Henric och senare fick dottern Wiola. Historien bakom herrgården luckras upp och visar sig vara en tragisk historia om svek och ära.


📖
Den här boken är såå spännande, en riktig bladvändare! Historien är genialisk och författaren har lyckats beskriva miljön och karaktärerna på ett fantastiskt sätt. Boken är lättläst och språket flyter på och man vill bara läsa vidare för att få svar på olika frågor som kommer upp och hur det ska gå. På ett målande och skickligt sätt beskriver författaren relationer i nutid och i början av 1900-talet, parallellt. Spänningen stegras efter varje kapitel och det förflutna visar sig, bara Lotten och Carin ser servitrisen som uppträder aggressivt, frågan är vad hon vill. Jag gillar hur allt vävs ihop och får sin förklaring. Det här är verkligen en bok i min smak då den innehåller allt som jag gillar, spänning, skräck, sorg, lögner, tragedier, kärlek och hemligheter! Boken är författarens debutbok och det kan man verkligen inte tro.

🤗

 

Titel: Alla försvann, vi blev kvar

Författare: Cannie Möller
Utgiven: 2021
Förlag: Lava förlag

🌻

"Den som får kännedom om att människor bryter mot karantänslagarna är skyldig att anmäla detta. Tag ditt ansvar som medborgare! Ring 112 och meddela omgående all information om brott mot undantagslagarna!"

Under natten har en militärjunta tagit makten i landet och nu införs stränga tvångslagar för att bekämpa den pandemi som sätter skräck i befolkningen.
När John,15, springer hem den här eftermiddagen är gatorna fulla av militärfordon. Han oroar sig för sina föräldrar som ligger sjuka i sovrummet och han kommer lagom för att se hur de knuffas in i en jeep och förs bort.
Redan samma eftermiddag stängs John in bakom elstängsel på den slutna internatskolan Hallbyhov där han blir tilldelad en sovplats bland hundratals andra instängda barn och ungdomar. Han förstår snart att de alla är försökskaniner i Rådets ambition att så snabbt som möjligt hitta botemedel och vaccin för att skydda befolkningen mot den nya smittan.
Ganska snart inser han också att om man inte ska brytas ner av injektionerna finns bara en sak att göra: att försöka ta sig därifrån.

Tillsammans med den 13-åriga Minna och hennes lillebror Oskar lyckas han med det ingen av de inspärrade ungdomarna klarat förut. Men på andra sidan om Hallbyhovs stängsel upptäcker de att det mesta har upphört att existera. Var finns deras föräldrar? Kommer de någonsin att få träffa dem igen? Och varför är husen de passerar övergivna eller nerbrända?
I Johns huvud växer en plan fram: att de på något sätt ska klara sig förbi vägspärrar och drönare och ta sig ut till ön där hans familj har ett hus. Men Minna hostar och blir alltmer labil. Är det injektionerna på Hallbyhov som håller på att knäcka henne? Och finns det verkligen plats för förälskelse när man balanserar på kanten till en avgrund?

🌻

Den här boken är en dramatisk berättelse med hög spänningsfaktor om att leva under hot och att söka styrka i nära relationer. En pandemi som leder till stora oroligheter och dystopiliknande tillstånd i landet.

Den är så aktuell och skrämmande med tanke på tiden vi har levt i länge nu och andra oroligheter. En intressant och spännande bok som jag fastnade i ganska snabbt och karaktärerna är lysande.

En bok som jag varmt rekommenderar!


🌻📚🌻

 

Titel: Enhörningen i hamsterhjulet
Författare: @jessicalygren
Utgiven år: 2021
Förlag: @lavaforlag

📖
Veterinärassistenten Nickolas har alltid gjort sitt bästa för att vara andra till lags och göra det som förväntas av honom. Men när han vaknar upp iklädd ett par chockrosa pyjamasshorts, drogad och med minnesförlust på en snöig åker, förändras allt. I bakluckan på en bil som står intill honom hittar han en kvinna som är knivhuggen och bunden med silvertejp. Hon är konstigt nog klädd i ett matchande och lika smaklöst rosa linne. Det är den hårdnackade och gåtfulla Isa, en total främling som verkar veta alldeles för mycket om honom. Vem är hon och vad är hon egentligen ute efter? I jackfickan har han ett stort paket med den nya designdrogen Unicorn Daze. När minnet sakta kommer tillbaka inser Nickolas att han precis har förlorat allt, och att han är i fara. Han är nu tvungen att förlita sig på Isa för att återupprätta tillvaron. I brist på ett hem att återvända till, tar de in på det sunkigaste hotellet i Göteborg. Under fem dagar beger de sig ut på ett äventyr fyllt av droger, maffiadrama och en och annan iller. Det blir dagar som för alltid kommer att förändra den människa han sedan länge tröttnat på att vara.


📖
Den här boken är författarens debutbok och det kan man verkligen inte tro. Först så trodde jag att det skulle vara en helt annan sorts bok när jag först fick se titeln, den lät lite udda. Men den här boken innehåller sååå mycket mer.

Det är en humoristisk och varm spänningsroman som handlar om överlevnad och vänskap och att bryta sig loss från myten om sig själv. En lite skruvad berättelse och jag fick så många tankar och känslor efter jag läst klart boken. Kärlek, sorg, vänskap, maffian och äventyr mm sammanfattar storyn och man får stifta bekantskap med två karaktärer, Nicholas och Isa.

Författaren är suverän på att skriva en galen, humoristisk och spännande historia och jag är fast i boken från början och den är svår att lägga ifrån sig! Rekommenderas!

💓

Titel: Det man inte ser (Vindicta del 3)
Författare: Bo Svernström
Utgiven år: 2022
Förlag: Albert Bonnier

📖
Tre människor hittas brutalt mördade i ett ensligt sommarhus vid havet. En av dem är en kidnappad industriman, de andra två är miljöaktivisterna som kidnappade honom. I huset hittar polisen också ett vittne: en ung kvinna som överlevt massakern - men hon är blind. Under förhöret med den blinda kvinnan upptäcker kriminalkommissarie Carl Edson att det är något som inte stämmer. Vad hände egentligen i huset? Vem dödade kidnapparna? Och vad var målet med kidnappningen? Den här boken är en berörande spänningsroman där frågan om vad som är lögn och vad som är sanning ständigt ställs på sin spets.

📖
Då jag inte hade läst dom 2 tidigare böcker i serien ”Vindicta” så lyssnade jag på dom innan jag läste den här boken som är del 3 i serien. Det var ganska jobbigt att hålla ordning på alla karaktärerna i början då det var många, men handlingen var spännande och med tiden så gick det lättare att hålla ordning på alla karaktärer. Jag tyckte mycket om boken och den var både spännande och lite annorlunda med bra och detaljrika miljöbeskrivningar.

En fängslande bok med många vändningar och det är inte givet vad/vem/hur/varför förrän man läst hela boken, slutet är oförutsägbart och det gillar jag. Författaren är skicklig på att hålla läsaren på halster. Jag gillade att författaren bjöd in mig som läsare att lära känna karaktärerna på ett vardagligt sätt. Man får följa med dom ”hem” efter arbetsdagen, när dom träffar familjen och när dom handlar etc. och det gör karaktärerna mer levande.

Det är en välskriven och lättläst bok. Och omslaget är spännande och lockande och gör mig nyfiken på boken och att läsa. Gillar du spänningsromaner så läs den här!


🌸

Titel: Älskaren (2)
Författare: Pia Kask
Utgiven år:
Förlag: Hoi förlag


📖
En smitningsolycka blir katalysator för en kedja av otäcka händelser i den lilla staden Wästholm. När hemmafrun Dorina Novak brutalt knivmördas i sitt hem kopplas civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins in i fallet. De börjar nysta i Dorinas liv. Är det ett vansinnesdåd eller ett rånförsök som gått fruktansvärt snett? Det börjar allt mer se ut som att mördaren inte var ute efter Dorina, utan någon i hennes närhet.Samtidigt kommer Hannahs demoner från det förflutna allt närmare och Rollins tampas med en vacklande hälsa. Och i mörkret vakar en man vars sinne fylls av tankar på hämnd.

📖
Andra boken om Hannah Fors och hennes vapendragare Henrietta Rollins är minst lika bra som första boken (Bestraffaren) och håller samma höga klass. Det är en spännande bok och med fantastisk svart humor som gör att jag sitter och småskrattar ibland mitt i allt elände. Boken är riktigt spännande och författaren lyckas få in små underfundigheter som gör det där lilla extra. Jag tycker att persongalleriet är lagom stort och inte så många nya karaktärer att lära känna. Många vändningar till slutet gör att den inte är förutsägbar utan flyter på hela tiden och jag som läsare är osäker på vem mördaren är. Så en riktigt spännande bok!

 🌸  

 
Titel: Bestraffaren (1)
Författare: Pia Kask
Utgiven år: 2020
Förlag: Hoi förlag

📖 📖
Boken:
Bestraffaren är en spänningsroman om civilutredaren Hannah Fors som hjälper polisen Henrietta Rollins att utreda grova brott i Wästholm, en kuststad i ekonomisk nedförsbacke där befolkningsmängden minskar i samma takt som arbetstillfällena.

När två tonåringar hittas mördade verkar morden först slumpmässiga. Men när ytterligare en flicka försvinner och hittas svårt skadad står det klart för Hannah och Henrietta att de har med en seriemördare att göra. Alla offren har blivit strypta med ett läderbälte. Hannah upptäcker snart en annan koppling mellan offren, en koppling som går långt bak i tiden. Är mördaren någon som väntat i tjugo år på att ta ut sin hämnd? Hannah kan inte släppa tråden, men Henrietta vill inte lyssna. Samtidigt konfronteras Hannah med sitt eget förflutna och de hemligheter hon till varje pris måste dölja för Henrietta.

📖 📖
Mina tankar:
Bestraffaren är författarens debutbok om Hannah Fors och del 1 av 3! Trilogin är fristående, men jag skulle ändå tipsa om att man läser böckerna i ordning för att verkligen få ordning på allt som händer. Jag tycker mycket om författarens sätt att skriva med ett lättläst och unikt språk, miljöbeskrivningar och ett persongalleri som är färgstarkt och intressant. I boken får vi vara med om både dåtid och nutid och det är ett bra sätt för att lära känna alla karaktärerna men som kretsar mest kring Hannah och Rollins. Författaren klarar av att knyta ihop alla lösa trådar och skriva en spänningsroman som verkligen griper tag i mig och samtidigt introducerar alla viktiga karaktärerna i serien. Boken är riktigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Jag tyckte om blandningen av att veta säkert vem mördaren var, till att bli högst osäker ju längre tiden gick. Avslutas med en riktig cliffhanger så jag slängde mig på bok 2 direkt som heter ÄLSKAREN. Rekommenderas varmt!

🌸 Titel: 
Kolonin
Författare: Felix Åberg @bokhyllarn
Utgiven: 2022
Förlag: @lindochco

Farsotens härjningar har lämnat stora delar av landet öde. Henrik smittas och ger sig av mot Stockholm tillsammans med sin tonårige son, fast besluten om att hitta sin ex-fru och sätta sonen i säkerhet innan sjukdomen gör sitt. De möter ytterst få andra människor, men räds ändå för sina liv. Och allra mest när mörkret sänker sig, när man när som helst kan möta en av de drabbade de som sjukdomen tagit och är bortom all räddning.

För en del innebär katastrofen möjligheter, som för Lisa. På egen hand finner hon tryggheten på en obefolkad, liten ö utanför Lidingö. Hon bjuder in fler att göra henne sällskap i säkerheten, men i skapandet av ett nytt samhälle blir hon snart varse att de största farorna inte är de som lurar i mörkret. För andra innebär katastrofen inget alls, som för Jim, som förträngt allt utom tanken på hämnd.

Kolonin är en fascinerande spänningsroman om några människor som mot alla odds lyckas överleva i en värld där mänskligheten gått förlorad, i ruinerna av det Stockholm som en gång var, bland religiösa sekter, nybildade diktaturer och det som kommer fram när solen går ner.

Kolonin är en bok som lever kvar länge efteråt. Det är första delen i en serie.

🌸 🌸 

Det här var en riktigt spännande och fängslande debutbok! Första delen i en serie. En riktig bladvändare där kapitlen flöt fram. Spännande karaktärer och story. Satt på helspänn hela tiden och kände mig såå närvarande i det som hände.
Författaren har verkligen skrivit en fängslande bok 👍

Det här är en bok som ni inte får missa! Jag ser verkligen fram emot att läsa nästa del i serien.

 

🌸 🌸 


Titel: Porten till friheten

Författare: Monica Ivesköld
Utgiven år: 2021
Förlag: Lava förlag

📖 📖
Boken:
I väntan på svaret om hon hade överlevt natten eller redan var död passerade livet revy.⁠ Dramatiken slog knockout, likt inflammationen i bukspottskörteln. Inom sig såg hon den undertryckta tonårsflickan Henrietta som var på väg till släktingen Volfgang. Skulle hon orka överleva det förnedrande övergreppet som upprepades varje lördag?⁠ Varför är det ingen som ser, ingen som reagerar, ingen som hjälper henne? Hur ska hon bli så stark att hon orkar sätta stopp för hans tilltag? Vågar hon berätta för morföräldrarna? Samtidigt är hon rädd för att hennes alkoholiserade morfar ska konfrontera den elake och självupptagne gubben Volfgang.⁠

📖 📖
Mina tankar:
En bok som jag fastnade i direkt, en riktig bladvändare och författarens debutroman. Innehållet är mörkt och tungt men det finns även lyckliga stunder. Välskriven och med karaktärer som jag tyckte var bra beskrivna. Har hört att det kommer fler böcker i serien som är fristående och jag ser fram emot att läsa fler böcker av Monica. Rekommenderas!
Omdöme: 4/5

🌸 🌸


 


 

Titel: Heder före samvete
Författare: @thepatrickryanmazza
Utgiven år: 2021
Förlag: @lavaforlag

📖 📖
Boken:
Polisen Petra Svärd har handplockats till en nystartad antiterroristgrupp vi Malmöpolisen. Omgående ställs hon inför sitt livs största utmaning som polis, att sätta stopp för en islamistisk terroristcell som smällt av en bilbomb i centrala Malmö och tagit livet ett 60-tal ungdomar. För Petra och hennes grupp blir det en kamp mot klockan. De islamistiska extremisterna planerar nämligen ytterligare terrordåd. De håller på att utveckla ett biologiskt vapen, ett dödligt virus, som de tänker fyra av över Rosenbad och den svenska regeringen.

📖 📖
Mina tankar:
Wow vilken bok! Otroligt bra, spännande, välskriven och svår att lägga ifrån sig. Riktigt spännande, nagelbitare och fartfylld från början till slut, som en snabbspolad actionfilm. Gillade karaktärerna och handlingen och hoppas man får läsa mer om Petra och hennes antiterroristgrupp i framtiden!
Tack @lavaforlag och @thepatrickryanmazza för att jag fick chansen att läsa den här boken!
Omdöme: 5/5

🌸 🌸


Titel: Patient 43
Författare: Kia Hedman
Utgiven år: 2021
Förlag: Lava förlag

📖 📖
Boken:
Jag tänker inte skriva så mycket om själva handlingen för jag tycker att baksidestexten avslöjar liiite för mycket. Men jag kan säga så här: Tänk om du skulle bli inlåst på en psykiatrisk institution mot din vilja och vara oskyldig!

📖 📖
Mina tankar:
Vilken fantastisk debutbok! En riktigt ruskig historia och sååå spännande att jag knappt kunde släppa boken. Ganska korta kapitel och det tycker jag om. Det här är en psykologisk triller eller spänningsroman, vilket man själv väljer att kalla den. Historien är trovärdig, spännande och välskriven. Kia vet precis hur det fungerar inom psykiatrin och det här kan hända vem som helst, tänk att bli inlåst, usch hemska tanke. Kanske det finns psykisk ohälsa inom din närhet. Jag har ganska bra inblick inom psykiatrin då jag jobbar på boende inom psykiatrin och sen har jag varit med om psykisk ohälsa inom familjen. Jag har inte varit inne på någon låst avdelning men kan tänka mig hur fruktansvärt det måste vara. Slutet överraskar och det var inte alls som jag trodde från början och precis så ska en bra bok vara. Rekommenderar att läsa den! (Om du törs) Ser fram emot att få läsa fler böcker av Kia Hedman i framtiden!

Omdöme: 5/5

🌸 🌸


Titel: Ghettolegender – Ghettokungen 3
Författare: Sammy Jeridi
Utgiven år: 2021
Förlag: Bokfabriken

📖 📖
Boken:
Leon, Stockholms ghettokung, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När Prästen, en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till Prästen. Leon får ett sjukt uppdrag. Han ska hitta Rommels guld, som enligt ryktet ska vara gömt någonstans i Nordafrika. Till sin hjälp har han ärkefienden Jambolo Jobo. Men det finns ett problem - Jambolo har svurit att döda Leon när de hittat det legendariska naziguldet.

📖 📖
Mina tankar:
WOW! Jag säger bara WOW! Sammy du gör det igen! Jag har svårt att hitta dom rätta orden för att beskriva Ghettolegender! Hela serien är fantastisk bra, fartfylld, välkomponerad och såå spännande och den här boken är inget undantag, tvärtom så tycker jag att den är bättre och det är fart, driv och ett högt tempo i 180 hela vägen. Historien innehåller mycket våldsamheter, ondska och vidrigheter men det finns även värme och mycket humor. Den här boken skiljer sig lite från dom tidigare böckerna om Leon då handlingen för läsaren utanför Stockholm någonstans i Nordafrika. Miljöerna är så fantastiska att det känns som jag är där på platsen. Läsaren får även stifta bekantskap med några nya karaktärer och det ska bli roligt och intressant om dom kanske dyker upp i kommande böcker. Saknade några av dom gamla karaktärerna men hoppas att dom kommer tillbaka i kommande äventyr. Sammy är otroligt skicklig på att skriva spänningsromaner och har ett språk som är helt fantastiskt. Den här boken är en riktig bladvändare och nagelbitare och otroligt svår att lägga ifrån sig för det händer saker hela tiden och det gillar jag. Nu längtar jag efter nästa bok om Leon för jag saknar honom redan! Har du inte läst dom 2 tidigare böckerna så GÖR DET BARA och sen är du säkert lika fast som jag!

Omdöme: 5+/5

🌸 🌸Titel: Plats 7A
Författare: Sebastian Fitzek
Utgiven år: 2021
Förlag: Bokförlaget Forum
Uppläsare: Stefan Sauk

📖 📖
Boken:
Psykiater Mats Krüger vet att det är irrationellt att vara flygrädd. Enligt statistiken är det nitton gånger säkrare att flyga än att köra bil. Något annat han vet är att den sämsta platsen att sitta på – om något ändå skulle hända – är plats 7A. När han för första gången på tjugo år måste flyga för att träffa sin gravida dotter, bokar han därför plats 7A också. För om ingen sitter där, kan säkert inget gå fel. Men precis efter start får Mats ett telefonsamtal. Hans dotter och hennes ofödda barn är kidnappade – och den som ringer hotar med att mörda dem, om inte Mats övertygar piloten om att krascha planet och döda alla passagerare. Mats måste fatta ett beslut – och möta sina absolut största rädslor.

📖 📖
Mina tankar:
Ännu en otrolig spänningsroman av författaren. Man sitter på helspänn och vill bara läsa vidare för att få veta hur det går. Jag blev helt fast i boken, såå spännande. Boken är välskriven och flyter på och historien stegras upp mer och mer och det är verkligen en kamp mot klockan. Stefan Sauk är suverän som uppläsare! Sebastian Fitzek har tidigare skrivit böckerna Patienten, Passagerare 23 och paketet, alla lika bra, enligt mig!

>><<Titel: Gryning falsk (Lou Berg 1)
Författare: Lou Berg
Utgiven år: 2021
Förlag: Piratförlaget
Uppläsare: Ellen Jelinek

📖 📖
Boken:
Förfalskad konst och smutsiga pengar. En spelskuld på dryga miljonen. En samvetslös man som hotar din familj. En polis som aldrig slutar ställa frågor. Vid ett tillslag mot kriminella i en Stockholmsförort hittas en värdefull målning: Gryning. Falsk. av den ryske konstnären Ivan Botkin. Samma vecka kommer konstfacksläraren Nea Hallgren hem och hittar sin man blodig och misshandlad i soffan. Konststudenten Nadezhda vill använda sin talang till att skapa egen konst, men det finns krafter som insett hur skicklig hon är på att återskapa andras, och som vill utnyttja det.

📖 📖
Mina tankar:
Det här är en riktigt bra debutbok med spänning på hög nivå, en bladvändare som är annorlunda och oväntad. Handlar om förfalskad konst, utpressning och gamla hemligheter som kommer upp till ytan. I centrum står två kvinnor som steg för steg tvingas förskjuta sina moraliska gränser, för att skydda sig själva och dem de älskar. Boken är välskriven med ett fint språk och karaktärerna är sympatiska, intressanta och berör. Uppläsaren gör ett fantastiskt jobb och nu väntar jag på uppföljaren!

>><<


Titel: De likas lek
Författare: Therese Slettengren @tussenslett
Utgiven år: 2021
Sidantal: 320
Förlag: Ordberoende förlag @ordberoendefrlag
📖 📖
Boken:
En ung flicka faller från en balkong. Var det verkligen en olycka eller är det någon som vill tysta henne?
När Liv och hennes dotter Stella ärver en våning på Karlaplan ser de äntligen en chans att glömma sitt destruktiva liv i Sydafrika och börja om på nytt i Stockholm. Men det går inte så lätt som de hoppats att smälta in i Östermalmslivet. Snart ökar friktionerna mellan dem och deras nya vänner och det förflutna hinner i kapp. Stella hoppas att en middag på hennes 15-årsdag ska göra allt bättre, men den slutar i kaos och den trygga tillvaro de kämpat för tycks mer avlägsen än någonsin.

📖 📖
Mina tankar:
WOW vilken spännande bok! Den börjar sakta och långsamt men sen sätter den riktig fart för att i slutet stegra upp spänningen och avslöja hela historien. Jag sträckläste den för jag ville bara veta mer och mer och det avslöjande slutet var inte alls som jag hade gissat på. Precis så ska en riktigt bra bok vara. Älskade karaktärerna och mystiken runt hela historien. Starka reaktioner med manipulation var otroligt spännande och en riktig nagelbitare. Boken handlar om kampen att behålla den perfekta ytan till vilket pris som helst och om konsekvenserna när fasaden till slut ändå spricker. Jag säger bara LÄS den!
Omdöme: 5/5
>><<Titel: Trohetseden
Författare: Anton Berg
Utgiven år: 2019
Sidantal: 474
Förlag: Bookmark förlag

>><<
Boken:
En uppmärksammad rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandt-tavla i sin ägo. Tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak försöker han blottlägga de ledtrådar som tavlan döljer. Samtidigt utreder polisen ett bombdåd i centrala Stockholm. Är det ett terrordåd eller finns det en annan agenda? När samhället skakas står den nytillträdda, kompromisslösa statsministern Lova Magnusson i centrum. Men på vems sida är hon egentligen? Och vad ligger bakom den vårdnadstvist som Stina Forss, Axels kollega och vän, dras in i?

>><<
Mina tankar:
Den här boken är andra delen i trilogin om De Aderton som jag också har läst och därför var jag extra exalterad och hade höga förväntningar på den här boken och jag blev inte besviken, men första boken tyckte jag var ett snäpp bättre. Historien är rafflande och spännande med en hel del härliga karaktärer som det tog ett tag att hålla isär men sen förstod man vem som var vem. Här blandas kultur och politik och det blir en härlig kombo för historien. Journalisten Axel Sköld som är huvudkaraktären ställs öga mot öga med ett mycket hemligt sällskap i den här delen och dom skyr inga som helst medel för att bevara sin makt. Om man som jag gillar konspirationer så ska man absolut läsa den här bokserien TIPS!! Börja läsa "De Aderton" annars missar man en hel del av vad som har hänt. Riktig spänningsroman som jag verkligen kan rekommendera!

Omdöme: 4/5 

>><<


         

Titel: 
Drunkna tyst

Författare: Åsa Leijon
Utgiven år: 2021
Sidantal: 414
Förlag: Albert Bonnier

>><<
Boken:
Sedan Jannica steg av bussen vid stora vägen sent en fredagskväll i början av sommarlovet har ingen sett henne. Den enda som vet vad som verkligen hände är Minna, Jannicas lillasyster. Men sanningen är farlig.
I byn på den uppländska landsbygden hanterar alla sorgen, saknaden och skulden på sitt eget sätt, och om natten sker skamliga ting. Samtidigt gror misstänksamheten – mellan de som minns och de som absolut inte minns, mellan de som saknar så att de håller på att gå sönder och de som tiger som muren.
För alla kände Jannica. Och alla har en hemlighet.

>><<
Mina tankar:
Det här är en bok med ganska lugnt tempo där spänningen stegras allt eftersom man kommer in i boken. Många karaktärer och personskildringar att hålla reda på men spännande att följa deras perspektiv på händelsen. Jag hade lite svårt att hålla isär karaktärerna till en början men efter ett tag så gick det bra och jag blev helt uppslukad. Historien är smart upplagt. Vackert och rikt målande språk, olika relationer och fina miljöskildringar och en mystisk historia som jag gillar. Jag ville veta mer och mer för att i slutet förstå precis hur allt hängde ihop. Så det blev sträckläsning. En bok jag rekommenderar!
Omdöme: 4/5 

         
Titel: Den döde ryssen – Del 1 Wolf
Författare: Nia Jakob
Utgiven år: 2021
Ljudbok: Fredde Granberg

>><< 

Boken:

Den döde ryssen är den första delen i Nis Jakobs thrillerserie om den före detta elitsoldaten Andreas Wolf.

Den före detta elitsoldaten Andreas Wolf har precis förlorat sitt jobb som polis efter en blodig skottlossning och ett våldsamt överfall på några kollegor. Han erbjuds då ett välbetalt jobb av ett hemligt sällskap som opererar över hela jorden för att skapa en bättre värld med metoder som är hårdföra och helt klart olagliga.

Samtidigt gör den ryska polisen Inessa sina egna privata efterforskningar i jakten på en dansk seriemördare som mördar östeuropeiska kvinnor och lägger ut morden på nätet. När Wolf skickas ut på ett livsfarligt uppdrag inom den ryska maffian och hamnar i ett utsatt läge ber det hemliga sällskapet Inessa om hjälp.

I samma veva är Wolfs privatliv i upplösningstillstånd. Han har en tumör som är som en tidsinställd bomb i huvudet och ett mörkt kapitel ur hans historia som elitsoldat tränger sig på. Hinner han göra något bra för sin familj, eller för världen, innan hans tid är ute? >><< 

Mina tankar:

En helt ny serie med spänning och stort driv i handlingen. Kanske liite för lång inledning för att presentera alla karaktärer men sen tog den full fart och historien och spänningen stegrades i full fart. Fredde Granberg är som alltid helt suverän som uppläsare. En riktig cliffhanger avslutar boken. Och jag ser mycket fram emot att läsa/lyssna på kommande böcker i serien.

Omdöme: 4/5

         
Titel: 
Slumra in – Sofia Winther: 2
Författare: 
Åström & Sandlund
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Sidantal: 336
Förlag: Bokfabriken

>><< 

Boken:

Sofia Winter försöker bygga upp ett nytt liv efter att hon och hennes lillasyster Alva fritogs från extremiströrelsen Ekoportalen. Varje dag lever de i rädsla för deras vedergällning.

För att skingra tankarna går Sofia upp i arbetet hos polisen i Piteå, där hon är delaktig i att utreda ett fall med en drunknad pojke. Det verkar handla om självmord, men utredningen utvecklas till något långt snårigare, och när ytterligare en tonåring visar sig ha avlidit under märkliga omständigheter leds teamet in på en slingrig väg kantad av sorg, ilska och skam. 
Samtidigt börjar någon skicka anonyma meddelanden till Sofia. Och vem är egentligen mannen som har en förmåga att dyka upp överallt?

 >><< 

Mina tankar:

Det här är andra fristående uppföljaren till ”Vid skogens slut” och den har jag inte läst utan jag lyssnade på den innan jag började läsa denna. Och den första var ju såå bra också. Slumra in bjuder på riktig spänning genom hela boken som långsamt stegras och kryper in under huden. Boken är otroligt välskriven och stundtals smärtsam, ruggig, obehaglig och med mycket driv som för historien framåt på ett skickligt sätt. Vill man ha spänning och en riktig nagelbitare så ska man verkligen läsa den här boken. Men vad hände i slutet? Behöver nästa bok NU!

Omdöme: 5/5 

         


Titel: 
Vem är Maud Dixon
Författare: 
Alexandra Andrews

Format: 
Inbunden
Kategori: 
Spänningsroman
Utgiven år: 
2021
Förlag: 
Bokfabriken
Omdöme: 4/5

--------

Handling:

Florence högsta dröm är att bli en berömd författare. Drömmen verkar långt borta när hon får sparken från sitt första jobb i förlagsbranschen. Men när hon oväntat får erbjudande om att bli assistent till personen bakom den världskända författarpseudonymen Maud Dixon, tror Florence att hon fått sitt livs chans. Upplägget verkar fantastiskt. Maud Dixon visar sig vara Helen, som blir en sträng men generös mentor för Florence.  Hon bjuder med Florence på en researchresa till Marocko, där Maud Dixons nya roman utspelar sig. Florence har aldrig varit utomlands tidigare. I Marocko är de med om en fruktansvärd bilolycka där Helen avlider och Florence vaknar upp på sjukhuset med en ny möjlighet. Då ingen vet vem Maud Dixon egentligen är kan hon kanske uppnå sin högsta dröm

--------  

Mina tankar:

Den här boken var oootroligt spännande och oförutsägbar och spänningen steg succesivt och kom krypande ju längre in i boken jag kom. Jag blev helt uppslukad och sträckläste för att få veta mer. Många oanade vändningar och situationer som gjorde att den inte blev tråkig en enda minut. En mycket bra och välskriven bokdebut, där slutet var totalt oväntat och det är ju så en bra spänningsroman/triller ska vara. Ser gärna att den här boken blir film! 

         


Titel: 
Agenturen: Ett livsavgörande beslut (Agenturen: 1)
Författare: Christina Larsson

Format: Ljudbok (Jonas Malmsjö)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Förlag: Romanus & Selling

Betyg: 5/5

Wow! Det här är en riktig bladvändare och nagelbitare. Historien har ett otroligt driv framåt och det är såå spännande från början till slut så jag kunde inte pausa, sträcklyssnade hela dagen och höll på glömma äta, haha. Storyn är riktigt bra och jag gillar karaktärerna. Sen kände jag igen många av platserna då jag bott i Göteborg. Ser fram emot fortsättningen. Rekommenderas verkligen.!

Handling:

Louise och Max Olsen har tvingats fatta ett avgörande beslut. Ge upp eller kämpa för sina liv. Valet är enkelt. Men för att lyckas med vad de föresatt sig behöver de pengar. Mycket pengar.

Den organiserade brottsligheten breder ut sig i Göteborg. Olika falanger strider om herraväldet och Louise Olsen, utredare vid sektionen för grova brott, hamnar mitt i stormens öga som nyckelvittne i en kommande rättegång. Vem kan hon lita på? Samtidigt är det något som är rejält fel med senaste fallet som hennes man, säkerhetsexperten Max, har åtagit sig.

De inser att de bara har ett val. De som tror att de har oskadliggjort Louise och Max vet inte hur fel de har. Nu är det krig. De två mot resten av världen. 


         

Titel: 
Inte alla män (1: Emilia Berg)
Författare: Veronica Palm
Format: Inbunden
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Den här boken är mycket bra skriven tycker jag med en bedrift att både skriva en spänningsroman och trovärdigt beskriva hur livet kan se ut för den som utsätts för våld i nära relationer. En otroligt stark bok som jag knappt kunde lägga ifrån mig. Ser mycket fram emot nästa bok!

Handling:

Emilia Berg brottas med varannan vecka-livet på hemmaplan och storpolitiken i Riksdagen. Livspusslet blir inte enklare när hon av en slump upptäcker att hennes barndomsvän Josefine blir misshandlad av sin beundrade make. Kan hon hjälpa någon som inte vill bli hjälpt?
Och om hon inte gör något, vad är hon då för människa? Är alla fina ord i plenisalen bara en fasad?

Det eskalerande våldet, rädslan och Josefines försök att ta sig vidare driver utvecklingen fram till det oundvikliga. Inte alla män handlar om män som smiter, sviker, slarvar och slår, men ändå framstår som helt normala. Och om kvinnor som på olika sätt hanterar sina liv i närheten av dessa män.
Den ger dessutom en nära inblick i hur arbetsdagarna egentligen ser ut för våra toppolitiker.

 

         


Författare: 
Simone ST. James

Titel: De trasiga flickorna
Format: Ljudbok (Callin Öhrvall Delmar)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2019
Betyg: 4/5

Boken är både en deckare, thriller och en ruskig spökhistoria, som vävs ihop i Vermonts dimmiga landskap. Riktigt spännande och jag drogs in i handlingen som en svamp. 

Handling: 

Hon säger att hon vill vara din vän. Men du får aldrig släppa in henne.

1950: I Vermont finns en herrgård som kallas Idlewild Hall. Här drivs ett hem för oönskade flickor, och fyra av dem är vänner som delar allt med varandra: både hemligheter och rädslan för Mary Hand, damen som sägs hemsöka det gamla huset. Men en dag försvinner en av flickorna spårlöst

2014: Det har gått tjugo år sedan journalisten Fiona Sheridans syster mördades, på Idlewild Halls ägor. Men när ytterligare en kropp hittas börjar Fiona tvivla på att den påstådde mördaren, som fortfarande sitter fängslad, verkligen är skyldig.


          Författare: Daniel Åberg
Titel: Nära gränsen - 1:Gisslan 
Format: Ljudbok (Lo Kauppi)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2019
Betyg: 5/5
Författare: Daniel Åberg
Titel: 
Nära gränsen - 2:Hotet
Format: 
Ljudbok (Lo Kauppi)
Kategori: 
Spänningsroman
Utgiven år: 2020
Betyg: 
5/5


En spännande, fängslande actionserie och en fartfylld handling som man kastas in i från början till slut, en riktig bladvändare, sååå bra!

Handling:

Lisa Korhonens liv rämnade när hon förlorade vårdnaden om sin son. Nu är hon nykter och har fått ordning på sitt liv och kämpar för att få sitt barn tillbaka. När hon äntligen ges chansen att få tillbringa en helg ensam med honom måste hon visa att hon går att lita på – att hennes tillvaro är stabil. 


Men ödet vill något helt annat … Nära gränsen är en nervkittlande thrillerserie som utspelar sig i norrbottnisk glesbygd och där gränsen för vad en människa förmår ständigt förflyttas. Daniel Åberg har tidigare skrivit succéserien Virus för Storytel Original.

            

Författare: Peter James
Titel: Levande begravd (Roy Grace 1)
Format: Ljudbok (Peder Falk)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2016
Betyg: 5/5

Oj vilken spännande bok och en riktig nagelbitare och bladvändare!
Boken utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace. Den här boken har blivit film (Svtplay) men jag tycker att boken var mycket bättre! Jag satt på nålar genom hela boken och historien är skräckinjagande.

Handling:

Vilken mardröm! Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en flaska whisky och en walkie-talkie? Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak.

Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig!


 


 Författare: Cecilie Östby
Titel: Borta imorgon (Storytel original)
Format: Ljudbok (Frida Hallgren)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Den här boken är en skruvad psykologisk spänningsroman som utspelas i välmående villakvarter, men skrapar man lite på ytan så framträder något helt annat. Såå spännande och jag var fast direkt i handlingen!


Handling:

Julia och hennes framgångsrika man Henry har en överenskommelse. Han sköter företaget, hon serverar lyxiga luncher som imponerar på hans affärsbekanta. Men när en storaffär tar allt mer av hans tid går det ut över deras förhållande. Och när Julia dessutom får veta att Henry festat på Café Opera med sin unga vackra assistent brister det för henne.

Nästa morgon vaknar Julia ensam. På golvet ligger en paljettklänning, men själv minns hon ingenting. Nu inleds en kittlande och oförutsägbar händelsekedja som ser ut att leda till katastrof.


 

 Författare: Stefan Di-Omnia
Titel: Suicidium - Längs vägen dör vänskapen #1
Format: Ljudbok  (Fredde Granberg)
Kategori: Spänning/Baserad på verkliga händelser
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

En otroligt bra bok som jag sträcklyssnade på och den handlar om barndomsvännerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio. Tre killar som tidigt i livet skapar sig en egen Mose lag att leva efter: Ett liv är ett liv för ett liv. Suicidium är första delen av fem i serien Längs vägen dör vänskapen. En verklighetsbaserad spänningsserie. 

Den här första boken börjar med:
Nioåriga Jonathan Skoglund sitter uppkrupen i sängen på sitt rum i den stora tegelvillan i Nacka och läser pappa Tonys handskrivna brev. Det har knappt gått en timme sedan han hittade pappans trumpinnar som låg som ett kors på källargolvet i pölen av urin. 
Han stirrar på de svenska och engelska orden i brevet. Ord som han då inte vet kommer att förändra hans liv för alltid.

M I S S A  I N T E  D E N N A  B O K!!


 


Författare:
 Stefan Di-Omnia

Titel: Kattstryparen - Rum 419
Format: Ljudbok  (Stefan Sauk)
Kategori: Spänning/True Crime
Utgiven år: 2020
Betyg: 5/5


Den här boken är R Y S L I G T  B R A & O N D S K E F U L L och gav mig kalla kårar, att en människa kan vara så ond och beräknande, helt ofattbart!


Handling:

I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.
Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas.

Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.

Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?


Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg. 
Trettio år av bottenlös ondska rullas upp. Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.

M I S S A  I N T E  D E N N A  B O K!!


 

 Författare: Stephen King
Titel: Senare
Format: Ljudbok (Jonas Malmsjö)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 
5/5

Herr King fortsätter leverera spännande böcker. Den här var en riktig bladvändare och som vanligt så byggs spänningen på genom hela boken. Mästerverk!

Handling:

Ibland betyder ”växa upp” att du måste möta dina demoner. Jamie Conklin, son till en ensamstående, hårt arbetande mor, vill bara ha en vanlig och normal barndom. Men Jamie är inte ett vanligt barn – han ser vad ingen annan kan se och vet saker som ingen annan kan veta. Och priset han får betala för att hjälpa polisen jaga en mördare från andra sidan graven är högre än han någonsin kunnat föreställa sig.

 


Författare: Anna Breitholtz Monsén
Titel: Stranden (Lina Lantz 1)
Format: Ljudbok (Katarina Ewerlöf)
Kategori: Deckare
Utgiven år: 2021
Betyg: 4/5

En deckare med både humor och mörka undertoner, är första delen i serien om Lina Lantz och hennes egensinniga morfar, den pensionerade polisen. Riktigt bra debut med en stigande spänning och ett oväntat slut som jag gillar.

Handling:

Det är 1988. Sextonåriga Erik och Peter har sommarlov och fördriver de långa dagarna på stranden med freestylelurarna i öronen. Från en dag till en annan försvinner Peter spårlöst. Rymde han hemifrån eller drunknade han? Det enda han lämnade efter sig var några blodiga kläder på stranden.

Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till skånska Sandinge. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och beslutar sig för att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter.

När en ung man hittas mördad på stranden dras emellertid Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan.

 

 

Författare: 
Sarah Penner

Titel: Giftmakerskan
Format: Ljudbok (Sofia Berntsson)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Ännu en fantastisk debutbok i år. Den här boken är riktigt bra och spänningen löper framåt och mystiken tätnar. Tycker om när dåtid och nutid knyts ihop i slutet av en bok.

Handling:

En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.

Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London – i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste bokföras i apotekets liggare.

I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien. Vem var egentligen den beryktade och eftersökta giftmakerskan? Hade hon någon medhjälpare, och i så fall vem? Caroline börjar gräva i det förflutna och bit för bit tätnar mysteriet.

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg