Storytel Original

 Storytel Original - Är böcker/serier som endast är utgivna hos Storytel

 

Titel: 
Röd gryning - Sky & Fall/del 1
Författare: Jesper Ersgård

Format: Ljudbok (Fredde Granberg)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Förlag: Storytel Original

Betyg: 5/5

Wow! Vilken fantastisk bok! En helt ny serie!
Sträcklyssnade på boken och den är lika kanonbra som författarens andra böcker/serier på Storytel. Den var såå spännande från början till slut och jag ville bara höra mer och mer, otroligt driv som för historien framåt i en rasande fart. Längtar efter nästa bok som kommer i början på 2022. Fredde Granberg är helt suverän som uppläsare!

Handling:

Alexander DeFall är en världsberömd filmstjärna, Rebecca Skyler en småkriminell fifflare. Han har just kommit hem till Sverige för att ha premiär på Dramaten, hon har precis lurat till sig pengar från ett förortsgäng. De känner inte varandra, men när de blir kallade till ett advokatkontor, där ett testamente ska öppnas, förändras hela deras liv.

Det storslagna arv som de nu ska dela på kommer nämligen med märkliga förbehåll, och de inser snart att det även försatt dem i fara. När de blir attackerade av okända män tvingas de fly för sina liv. Nu måste de samarbeta för att ta reda på vilka som jagar dem - och varför.

Samtidigt i Sibirien gör ett ryskt forskarlag ett mycket märkligt fynd. Begravt i den tinande permafrosten hittar de ett objekt som trotsar allt hittills känt om vetenskap och om vår historia. Vad har fyndet med Rebecca och Alexander att göra? Sanningen är större och obehagligare än vad någon kunnat ana.

Sky & Fall är en fartfylld och episk berättelse med spår till historiska mysterier. Den stora fråga som ekar genom berättelsen är svindlande. Vilka är vi och varifrån kommer vi egentligen? Författare Jesper Ersgård ligger bland annat bakom succérna Svart stjärna och 1986.

➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢  Författare: Daniel Åberg
Titel: Nära gränsen - 1:Gisslan 
Format: Ljudbok (Lo Kauppi)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2019
Betyg: 5/5
Författare: Daniel Åberg
Titel: 
Nära gränsen - 2:Hotet
Format: 
Ljudbok (Lo Kauppi)
Kategori: 
Spänningsroman
Utgiven år: 2020
Betyg: 
5/5


En spännande, fängslande actionserie och en fartfylld handling som man kastas in i från början till slut, en riktig bladvändare, sååå bra!

Handling:

Lisa Korhonens liv rämnade när hon förlorade vårdnaden om sin son. Nu är hon nykter och har fått ordning på sitt liv och kämpar för att få sitt barn tillbaka. När hon äntligen ges chansen att få tillbringa en helg ensam med honom måste hon visa att hon går att lita på – att hennes tillvaro är stabil. 


Men ödet vill något helt annat … Nära gränsen är en nervkittlande thrillerserie som utspelar sig i norrbottnisk glesbygd och där gränsen för vad en människa förmår ständigt förflyttas. Daniel Åberg har tidigare skrivit succéserien Virus för Storytel Original.


➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢  

 

Författare: 
Jesper Ersgård & Joakim Ersgård

Titel: Svart stjärna 1 Försvinnandet - 1:a delen av 3
Format: Ljudbok (Stefan Sauk)
Kategori: Fantasy & SciFi 
-thriller

Utgiven år: 2016
Betyg: 4/5

Det här är en serie från Storytel Original.
Jag säger bara WOW.....Hur spännande som helst och en riktig bladvändare!
Såå spännande så det var omöjligt att pausa.  Förvånansvärt välbyggd på teoretiska möjligheter. Spännande och fartfylld historia.

När jag lyssnade på alla delarna (2020) så var dom uppdelade på 10 delar á ca 1 timme men nu går det att läsa/lyssna på varje i denna trilogin.

Handling:

På väg från Los Angeles till Stockholm försvinner ett SAS-plan, med över 200 passagerare, spårlöst över Dalarna. Ingen nedslagsplats hittas. Sverige går omedelbart in i högsta beredskapsläge i tron att det är en terrorattack. 
Thana Montgomery, som precis firat att hon fått sitt drömjobb på Rymdstyrelsen, är en av de experter som Försvarsstaben blixtinkallar. Snart sätts hon tillsammans med den före detta agenten Henry Jäger och en expert från NASA på ett spaningsplan med kurs mot Dalarna.

Inget går dock som planerat och det dröjer inte länge förrän räddningsteamet dras in i en serie otroliga och fasansfulla händelser. Snart befinner de sig i en fientlig miljö, på en annan planet. Nu måste de inte bara hålla sig vid liv utan även hitta en väg tillbaka till jorden för att varna mänskligheten för den mest ondskefulla fiende som universum träffat på.


 ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 
Författare: Jesper Ersgård
Titel: 1986 
Jagad i tiden - Storytel Original
Format: Ljudbok (Stefan Sauk)
Kategori: Thriller
Utgiven år: 2018
Betyg: 5/5


Det här är en thrillerserie från Storytel Original. Trilogi
Jag säger bara WOW.....Hur spännande som helst och en riktig bladvändare!
Såå spännande så det var omöjligt att pausa. Annorlunda, kreativ och en historia i ett rafflande tempo.
När jag lyssnade på alla delarna (2020) så var dom uppdelade på 10 delar á ca 1 timme men nu går det att läsa/lyssna på varje i denna trilogin.

Handling:

28 februari 1986. En gammal förvirrad man påträffas iklädd morgonrock och tofflor i snöyra på Östermalmstorg i Stockholm. Han pratar osammanhängande om att han är i fel kropp i fel tid och varnar sedan för att Olof Palme kommer att bli mördad. Några timmar senare skjuts Sveriges statsminister till döds på Sveavägen i Stockholm.

Polisen går upp i full beredskap och den gamle mannen förhörs. Hur kunde han känna till mordplanerna? Mannen vägrar att säga något innan han fått tala med en viss Elias Werner.

I sin desperata jakt på ledtrådar kontaktar polisen Elias Werner. Han har ingen aning om vem den gamle mannen är eller varför denne vill tala med just honom. Häpen och förundrad följer Elias med till polisstationen. Vad han inte anar är att detta är början på ett otroligt äventyr. Mot sin vilja kommer han att transporteras framåt i tiden till år 2017.

Elias från 1986 måste göra allt för att ta sig tillbaka till sin egen tid. Det blir en brutal jakt på det förflutna i en främmande framtid. Elias inser att inget i hans liv är vad det ser ut att vara. Gamla hemligheter lockas upp till ytan. Bit för bit avslöjas den chockerande sanningen om honom själv.

➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 

 

Författare: 
Madeleine Gustafsson

Titel: Mord på slottet (Storytel Original)
Format: Ljudbok (Katarina Ewerlöf)
Kategori: Deckare
Utgiven år: 2021
Betyg: 3/5

Här är ytterligare en debutant som har lyckats ganska bra. Men jag tyckte tyvärr att historien var lite klen och förutsägbar även om den var lite småhumoristisk och dramatisk och handlingen liknade mer en dokusåpa, men boken var helt ok och jag kommer läsa uppföljaren när den kommer. 


Handling:

Henny Hoff kan knappt fatta att det är sant. Hon ska vara med i tv-programmet D som i deckare och hänga med riktiga stjärnförfattare, i härlig slottsmiljö. 

Men inget blir som hon tänkt sig. Slottet är fallfärdigt, kollegorna snobbiga och en av dem rentav spårlöst försvunnen. När den ena deltagaren efter den andra råkar illa ut börjar Henny undra om hon kommer att klara sig helskinnad från slottet. Det känns som hon befinner sig i en gåta där någon verkar vilja sätta punkt för gott. Vem är det som vill dem så illa, och varför? 

Mord på slottet är den första boken om den osäkra men nyfikna deckarförfattaren Henny Hoff.


➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 


 Författare: Cecilie Östby
Titel: Borta imorgon (Storytel original)
Format: Ljudbok (Frida Hallgren)
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Betyg: 5/5

Den här boken är en skruvad psykologisk spänningsroman som utspelas i välmående villakvarter, men skrapar man lite på ytan så framträder något helt annat. Såå spännande och jag var fast direkt i handlingen!


Handling:

Julia och hennes framgångsrika man Henry har en överenskommelse. Han sköter företaget, hon serverar lyxiga luncher som imponerar på hans affärsbekanta. Men när en storaffär tar allt mer av hans tid går det ut över deras förhållande. Och när Julia dessutom får veta att Henry festat på Café Opera med sin unga vackra assistent brister det för henne.

Nästa morgon vaknar Julia ensam. På golvet ligger en paljettklänning, men själv minns hon ingenting. Nu inleds en kittlande och oförutsägbar händelsekedja som ser ut att leda till katastrof.

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg