17 oktober 2022

Underbarnet - Del 2

 












Titel: Underbarnet
Författare: Johan Ripås

Utgiven år: 2022
Sidantal:
293
Förlag: Polaris

📖
En tryckande varm höstnatt hittas en flicka drivande ute till havs i en båt tillsammans med en kniv och två blodiga nallar. Misstankar väcks om att flickan kan ha tagit livet av sin egen mamma. För Nora Wagner som får i uppdrag att utreda fallet är det tydligt att flickan bär på mörka hemligheter, men är hon skyldig till det hon anklagas för? Samtidigt kämpar en man för sitt liv i den iskalla vårvinden på klipporna vid Godahoppsudden i Sydafrika. Han vet att de som jagar honom inte skulle tveka att mörda. Han måste överleva och ta sig till andra sidan jorden för att återförenas med sitt barn. När polisen får information om ett omfattande attentat mot en klimatkonferens dras Nora in i en kamp mot klockan i stadens katakomber. Snart upptäcker hon att allt hänger ihop. Till slut vet hon inte om hon kan lita på någon, inte ens sin närmaste chef. Nora och flickan hamnar i en jakt på liv och död.
__________

Fängslande & spännande!

Underbarnet är den andra boken om Nora Wagner och  handlar om hur övertygelse kan växla till fanatism och om att sanningen kan visa sig vara en ren lögn. Det är den andra fristående boken om polisen Nora Wagner och jag rekommenderar att man först läser ”Sönderlandet”. Det här är en riktig bladvändare som fångade mig från början till slut. Mycket välskriven och lättläst med en stigande spänning och högt tempo som gör att den var otroligt svår att lägga åt sidan. Målande miljöbeskrivningar och fantastiska karaktärer. Och som den förra boken så är författaren suverän på att knyta ihop säcken i slutet och man får svar på sina frågor. LÄS!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @johanripas för att jag fick möjlighet att även få läsa den här fantastiska boken 🤗

__________


Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg