23 november 2022

En moders val

 












Titel: En moders val
Författare: Marie Hedegård

Utgiven år: 2022
Sidantal:
344
Förlag: Leemos
Recensionsexemplar

📖
Efter lång väntan blir Simone äntligen gravid. Lyckan som hon och maken Alex känner övergår snart i besvikelse och sorg när de upptäcker att fostret kan ha kromosomavvikelser. Hon och Alex har helt olika syn på problemet. För att tänka klart åker Simone ut till familjens ö i skärgården. Ute på ön tar hon sig in i sin faster Louises gamla sjöbod, som stått igenbommad i tjugofem år. Louise gick upp i rök när Simone var barn och hennes namn får inte längre nämnas. Medan Simone försöker reda ut sitt livs tumult hittar hon några av fasterns gamla ägodelar, som får henne att komma närmare sanningen bakom denna gåtfulla kvinna. En kvinna som också kämpade med att få barn. Kvinnorna tillhör en traditionsbunden familj på Lidingö där ytan är viktig. En moders val är en roman om familjehemligheter, livets nyckfullhet, svåra val i livet och längtan efter barn.
__________

Tänkvärd & välskriven!

I den här boken får vi följa Simone och hennes man Alex när dom får ett livsavgörande beslut om fostret i hennes mage, ett foster som kan ha kromosomfel. Hur reagerar man på ett sådant besked? Och hur viktigt det är att man inte blir påverkad av andras åsikter utan följer sitt eget hjärta. Berättelsen innehåller även två parallella historier där Simones faster har en betydande roll och hela berättelsen vävs ihop mycket fint och skickligt i slutet. Boken innehåller familjehemligheter, relationer och skamliga händelser. Boken är lättläst, välskriven och även spännande. Vackert språk och fina gestaltningar av persongalleriet. En bok som fick mig engagerad!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @marie.hedegard för möjligheten att få läsa din fina bok 🤗

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg