02 februari 2024

Big in Borås


 











Titel: Big in Borås
Författare: Marcus Magnusson

Utgiven år: 2023
Sidantal:
144
Förlag:
@bod_sverige

Recensionsexemplar

📖
I en park med utsikt över Borås träffas fyra vänner inför Alphavilles spelning. Det är bibliotekarien Moa som har bjudit in till en mysig vinstund i gräset, men egentligen är det inget annat än ett bakhåll. De kastas in stormen av sin ouppklarade historia. Nu väntar en kort, och samtidigt evighetslång, kväll då gamla oförrätter måste lösas. Vissa saker har givetvis aldrig tagits upp. Fram tills nu. Och vad gör du när din vän inte slutar prata i tid? Big in Borås är en blixtrande kortroman om kroppskomplex, osmält gymnasieångest och all den möda vi lägger ner på att sätta krokben för oss själva.

__________

Underhållande & Gripande!

Jag kastades tillbaka till det glada 80-talet…eller var det 90. Allt kanske inte var så glatt, i alla fall inte i den här historien.

Här hittar man några pratglada och kanske inte så lyckade karaktärer, mestadels 😁

Boken är lättläst och har ett enkelt språk. Persongalleriet är lagom att hantera. Miljöbeskrivningarna bra och slutet på boken var oväntat! En smårolig bok med mycket allvar och funderingar!

Big in Borås finns även som ljudbok.

I Borås har man ju varit ett antal gånger i sin ungdom när man bodde i Göteborg och då var inte Borås en ”rolig” stad enligt många, men vad vet jag. Djurparken finns ju där  😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @marcusforfattare för recex och härlig läsupplevelse.

__________


Inga kommentarer:

Släppa taget?

  Titel: Släppa taget? Författare: Marie Sammeli Utgiven år: 2024 Sidantal: 269 Förlag: Harper Collins Recensionsexemplar 📖 ...

Populära inlägg