14 oktober 2024

Frälsarkransen

 












Titel: Frälsarkransen – Del 4
Författare: Kristina Ohlsson
Utgiven år: 2024
Sidantal: 500
Förlag: Forum
Recensionsexemplar
📖
"Frälsarkransen" är den fjärde delen i Kristina Ohlssons hyllade Strindbergserie. Nu drar det ihop sig till kräftpremiär på Hovenäset, och till sist har sommarvärmen kommit. Augusts stora dröm om att bli förälder har förverkligats, och han och Maria njuter av sin lilla familj på Kärleksvägen. Men så dyker en skugga ur Augusts förflutna oväntat upp. Någon i hans släkt verkar ha burit på en tung hemlighet.
Samtidigt skakas idyllen än en gång om när ett äldre par hittas förgiftade. De har bott på näset i femtio år och är väldigt omtyckta. Vem kan vilja dem så illa? Utredningen hamnar på Marias bord, men det är något som skaver i polisgruppen. Vad är det kollegan Ray-Ray döljer? Fallet visar sig ha en mörkare baksida än någon hade kunnat ana ...
__________
Spännande bladvändare!
Jag tycker mycket om den här bokserien om August och livet på Hovenäset och böckerna blir bara bättre och bättre enligt mig! Ja författaren har blivit en av mina favoriter.
Trots sina 500 sidor så är det en lättläst bok som verkligen fångar mig så sidorna bara flyger iväg. En riktig bladvändare.
Kristina är fantastisk på att bygga ihop en historia som man liksom inte vill lämna och gör mig som läsare väldigt engagerad.
Boken är välskriven och med lagom långa kapitel. Kapitelnumren står tyvärr inte men det är lätt att se var dom börjar.
En spännande mysdeckare/pusseldeckare i fantastiska miljöer och med karaktärer som känns äkta och genuina och som man lärt känna genom hela serien.
Det händer också många saker i karaktärernas relationer som gör att handlingen går framåt. Ja det blir aldrig tråkigt att läsa, tvärtom.
Jag rekommenderar att man läser den här serien i rätt ordning för att kunna hänga med ordentligt och lära känna karaktärerna!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /5
Tusen tack @kristina_ohlsson & @bokforlagetforum för att jag får läsa och följa Strindberg 🙏💞
__________

En sista tjänst

 












Titel: En sista tjänst
Författare: Emelie Nirland
Utgiven år: 2024
Sidantal:
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Det sista den stressade eventfixaren Amanda har tid med är att röja upp i sin avlidna farmors hus. Allt tar dessutom betydligt längre tid än hon planerat eftersom byborna envisas med att dyka upp oanmälda i tid och otid.
Ganska snart inser hon att inget är som det verkar och att hennes farmor tycks ha burit på en hel del hemligheter. Naturligtvis kan Amanda inte låta bli att nysta i det förgångna vilket leder till att en helt ny värld uppdagar sig.
När hon får oväntad hjälp av sin farmors trevlige vän blir hon förälskad, men även han visar sig bära på en stor hemlighet hon inte vet hur hon ska hantera.
__________
Charmig bokpärla!
Det här är en lättläst och klämkäck bok om vänskap över generationer som jag tycker så mycket om.
Den är välskriven och lättsam så det blev en riktig bladvändare för mig. Fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar.
Älskar den hjärtliga gubben som är granne med huvudkaraktären. Mycket mysig bok som fick mig att skratta mer än en gång.
En bok som innehöll det mesta så som kärlek, vänskap, medmänsklighet och att vara omtänksam.
En bok jag rekommenderar!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @lavaforlag & @emelienirland för en fin läsupplevelse 🙏💕
__________

Power - Musiken, döden, livet

 












Titel: Power
Författare: Erik Grönwall
Utgiven år: 2024
Sidantal: 266
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar
📖
Livshistorien som slår de flesta Hollywoodmanus!
Erik Grönwall växer upp i lilla Knivsta utanför Uppsala, tränar boxning och lär sig spela gitarr av sin pappa som är dansbandsmusiker, ställer upp i Idol, knockar juryn med sin fenomenala rockröst och en favoritlåt av ungdomsidolerna Skid Row, jobbar med karaoke, entreprenörskap och föreläsningar, sliter för att skapa en karriär i den stenhårda musikbranschen, lyckas hyfsat – och får cancer vid 34 års ålder.
__________
Stark, öppen & ärlig
I biografin Power får vi ta del av Eriks liv – från uppväxten till Idolmedverkan, insjuknandet och tillfrisknandet från leukemi och som frontfigur i heavy metal-bandet Skid Row och var han är idag.
Power är en inspirerande berättelse om att ta vara på det enda liv vi har.
Det här är en ärlig, öppen, fängslande och känslosam bok. Jag har delvis lyssnat på den då Erik själv läser in boken och den blev mer levande då man hör han berätta 😍
Jag hade förmånen att få se och höra Erik på Sweden Rock förra året då han sjöng i Skid Row, fantastisk upplevelse. Har varit min/mina idoler så länge jag kan minnas.
Erik är en fantastisk musiker och har en sångröst så man tappar hakan Boken är välskriven och mycket lättläst och intressant.
Jag fick en annan syn på till exempel tv-produktioner och då främst Idol som var startskottet för Erik. Att det inte alltid är som det ser ut som.
Så summa summarum så är den här boken en hoppfull, stark, känslofylld och inspirerande berättelse som jag varmt kan rekommendera!
Och glöm inte att följa Erik på Instagram!

Tusen tack @harpercollins_sverige & @erikgronwall för att jag fick möjlighet att läsa boken 🙏❤️
__________

12 oktober 2024

Ebba och Mary

 












Titel: Ebba & Mary
Författare: Camilla Dahlson
Utgiven år: 2024
Sidantal: 348
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar
📖

Året har hunnit bli 1932. Ebba har skapat sig ett liv i Chicago, som sällskapsdam åt Mary April vars chokladföretag blir allt mer framgångsrikt. Men det skaver att behöva hålla kärleken till Frank, familjens chaufför, hemlig. Kan det finnas en chans för dem att få leva tillsammans och ändå behålla sina jobb? Mary oroar sig för sin man Joe som arbetar på tok för mycket. Det är inte bara chokladtillverkningen utan även byggandet av den nya hästfarmen. Hon bokar in en kort men lyxig semesterresa där de ska kunna koppla bort alla tankar på jobbet och bara njuta av varandras sällskap samtidigt som Ebba åker på ett efterlängtat besök hos familjen i Sverige. Men efter resan blir inget sig likt.
Ebba och Mary är den andra boken om svenska Ebbas liv i tjugo- och trettiotalets Amerika.
__________

Lättläst bladvändare!
Det här är andra delen i Tranåstrilogin. Då jag och min släkt är från Tranås så är det extra roligt att få läsa dessa böcker. Den första i serien heter ”Från Tranås till Chicago”
Boken kan jag beskriva som en blandning av feelgood och historisk roman. Den berör och rör om. Spännande och intressant handling.
Den här boken är mycket välskriven och lättläst så sidorna bara flyger fram i ett lugnt och behagligt tempo.
Karaktärerna (som bygger på verkliga personer) känns genuina, spännande och äkta och miljöbeskrivningarna är målande som ur en film.
Nu väntar jag med spänning på del tre. Har du inte läst den här boken eller den första så rekommenderar jag dom verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Stort tack till @camilladahlson & @lindochco för recensionsexemplar 💕 🙏

__________


06 oktober 2024

Skuggvarg

 












Titel: Skuggvarg
Författare: Frida Skybäck
Utgiven år: 2024
Sidantal: 421
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar
📖
En tryckande het sommarkväll försvinner en kvinnlig student från en fest hos ett framgångsrikt techbolag, startat av två tidigare elever vid Lunds universitet. Den karismatiske vd:n Martin Zenberg hävdar att varken han eller bolaget har någon koppling till den unga kvinnan, men alla köper inte hans förklaringar och snart kokar Lund av upprörda känslor.
Polisutredarna Fredrika Storm och Henry Calment får i uppgift att ta reda på vad som hänt och upptäcker att fallet påminner om mordet på en annan kvinnlig student som dödades sju år tidigare. En av hennes klasskamrater dömdes för dådet, men det är någonting med utredningen som inte riktigt stämmer. Vad har egentligen hänt med de två kvinnorna och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig på det anrika universitetet?
__________
Lättläst och välskriven bok med ett bra driv och tempo framåt. Korta kapitel som gör att man bara vill läsa ett kapitel till och ett till…..
Spännande handling och fint gestaltade karaktärer som är mycket intressanta och det är en fascinerande miljö.
Det innehåller flera cliffhangers och spänningen trappas upp succesivt. Frida kan verkligen skriva bra böcker som fångar mig!
Bokomslaget är fantastiskt vackert gjort av @timrenanders och inbjuder verkligen till läsning.
Missa inte den här bokserien. Jag längtar redan efter del 4.
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @fridaskyback_author och @bokforlagetpolaris för en spännande läsupplevelse 🙏💕
__________

Gruppen: Polisen

 













Titel: Gruppen: Polisen
Författare: Emma olofsson & Cecilia Sahlström

Utgiven år: 2024
Sidantal:
291
Förlag: Word Audio Publishing ”WAPI”
Recensionsexemplar

📖

En gripande psykologisk thriller om sanningar och lögner som kommer fram i gruppterapi. Två decennier har passerat sedan polisen Christians son spårlöst försvann, ett mysterium som fortfarande plågar honom djupt.

Nu, när han gräver genom de kvarlämnade bitarna av sin avlidna hustru Siris liv, börjar skuggorna från det förflutna ta form. Samtidigt driver en kuslig stalker honom till gränsen och han söker stöd hos en nyfunnen vän. Kanske finns alla svar närmare än han tror.

Men för varje steg han tar djupare in i sitt förflutnas mörker, konfronteras Christian med lögner och hemligheter som riskerar att förstöra allt han har. Han tar hjälp av terapigruppen för att få hjälp och klarhet. Men inte ens där kan han lita på någon.

Polisen är den andra delen i Cecilia Sahlströms och Emma Olofssons spänningsserie om Gruppen.
__________

Spännande bladvändare!

Det här är en psykologisk thriller i en klass för sig. Fantastiskt välskriven och lättläst med en intrig där jag misstänker alla 😁

Bra tempo hela vägen med karaktärer som känns äkta och med målande miljöbeskrivningar.

Författarparet kan verkligen skriva böcker ihop. Det är en skickligt sammanvävd historia som skulle göra sig fantastiskt bra som film.

En riktig bladvändare som var svår att lägga ifrån sig längre stunder.

Nu ser jag fram emot nästa bok!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Stort tack till @cecilia_sahlstrom_forfattare @_emmaolofsson_forfattare_ & @wordaudiopublishingsweden för att jag fick möjlighet att läsa 💓🙏

__________


03 oktober 2024

Späckhuggaren

 












Titel: Späckhuggaren
Författare: Martina Royy
Utgiven år: 2024
Serie: Alivia Krans
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Efter förlusten av pappa Henry återvänder Alivia Krans till Projektgruppen och dess ledare M. Under månaderna som passerat har gruppen framgångsrikt utfört ett flertal konststölder. Och under samma period har Adrian, Alivias före detta bästa vän och medlem i Projektgruppen, inte synts till. Snart tvingas Alivia ställa sig en viktig fråga: Har Adrian verkligen försvunnit på eget bevåg?
Det anrika eventet En sordinerad afton närmar sig, och Projektgruppen börjar planera inför en ny Deadline. Målet är Amedeo Modiglianis kända verk La Femme à l"Éventail. Och kanske kan även eventets gäster visas givande för Alivia. En oro skapas dock när någon verkar bevaka henne på lite väl nära håll.
Samtidigt arbetar Lina Wallson tillsammans med kriminalinspektör Stellan Andersson med ett ärende som skickats över från en före detta polis på New Scotland Yard. Uppgiften är att spana på en brittisk man som landat i Stockholm. En tatuering på mannen har väckt misstankar om att han tillhör
Grey Orcas - en beryktad stöldliga som ingen med säkerhet kan säga existerar.
__________
Spännande bladvändare!
Även den här boken är välskriven och lättläst med fint gestaltade karaktärer och miljöbeskrivningar. Bra tempo och flyt i historien.
En riktigt spännande bladvändare! Och omslaget är ju bara sååå snyggt 😍
Späckhuggaren är den andra delen i serien om Alivia Krans. Det är en kriminalroman om hur lojalitet till olika aspekter av ens liv kan behöva vägas noggrant.
För oavsett var man väljer att placera sin solidaritet, så finns det alltid konsekvenser att vänta.
Jag rekommenderar att man börjar läsa första boken ”Deadline” innan den här då den innehåller detaljer och händelser som är viktiga att veta innan man läser del 2. Så det är ingen fristående del enligt mig 👍
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @lavaforlag & @martinaroyy för att jag fick möjlighet att läsa 🥰🙏
__________

Frälsarkransen

  Titel: Frälsarkransen – Del 4 Författare: Kristina Ohlsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 500 Förlag: Forum Recensionsexemplar "Frälsar...

Populära inlägg