Recex 2024


 

Titel: Markus bok
Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson
Utgiven år: 2024
Sidantal: 228
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Upptäck Markus bok, en gripande resa genom en mors berättelse om kärlek, förlust och hopp. I denna fängslande skildring av en ung mans kamp mot mental ohälsa delar Markus mor sina mest intima minnen och smärtsamma ögonblick. Trots den tunga undertonen av tragedi vävs berättelsen samman med ljusa ögonblick, som avslöjar Markus goda sidor och vackra minnen.
Med anteckningar från Markus själv och insiktsfulla bidrag från hans pappa blir boken en kraftfull reflektion över familj, kärlek och den komplexa verkligheten av mental ohälsa. En djupt gripande och viktig bok som berör hjärtat och öppnar dörren till en djupare förståelse.
__________
Stark, gripande & viktig!
Det är otroligt svårt att recensera och bedöma en så här stark, gripande och utlämnande biografi så jag fattar mig väldigt kort.
Boken är såå fint och kärleksfullt skriven även fast den är mycket sorglig och känslosam att läsa. Fick lägga den ifrån mig flera gånger och reflektera.
Men oavsett det tragiska och ledsamma som hänt (grät floder i olika avsnitt) så är det en fin ”hyllning” från en mor till en älskad son ❤️
Tack för att du så öppenhjärtligt delar med dig av sorgen och även kärleken till din son. Jag har själv en son med psykisk ohälsa så jag förstår mycket av det du skriver 🙏
En oerhört fin bok mitt i allt det sorgliga och det är viktigt att inte glömma bort allt det fina och vackra i alla minnen man bär med sig.
Markus egna anteckningar och ord är vackra och vilken fin människa han var ❤️
Tack Birgitta för att du har delat med dig av en svår förlust. All kärlek till dig och Markus. Mycket fint skriven bok ❤️
Tack till @lavaforlag för att jag fick möjlighet att läsa boken
__________ 


Titel: Korpen (1)
Författare: Lina Bengtsdotter
Utgiven år: 2024
Sidantal: 329
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar
📖
En vårnatt hittas en nybliven ung mamma ihjälskjuten i sin lyxvilla i Djursholm. Kriminalinspektör Sakka Pienni och resten av teamet på Regionala utredningsenheten i Stockholm får mordfallet på sitt bord. En intensiv utredning drar i gång, som blottlägger familjehemligheter, lögner och opålitliga alibin.
I takt med att fallet växer och kräver fler offer plågas Sakka av barndomsminnen från mörkerlandet i norr. Samtidigt gör hon allt för att dölja den hemlighet som kan ödelägga såväl hennes privatliv som yrkeskarriär. Snart är Sakkas största rädsla inte bara att förlora mördaren ur sikte, utan något som är ännu värre: att förlora sig själv.
Lina Bengtsdotter väver på ett sömlöst sätt samman kontrasterande miljöer i en serie som berör psykisk ohälsa, barndomstrauma, tystnadskultur och klass.
__________
Spännande bladvändare!
Det här är den första boken i en kommande deckarserie om kriminalinspektör Sakka Pienni.
Otroligt välskriven och lättläst bok som jag fastnar i direkt, med lagom korta kapitel vilket gör att jag sträckläser….bara ett kapitel till.
Mycket bra gestaltning av karaktärerna som kändes äkta och miljöbeskrivningarna var fint beskrivna. Skickliga övergångar med parallella händelser gör det hela komplett.
Boken innehåller hemligheter, lögner och opålitliga alibin och viktiga ämnen som berör!
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5
Tusen tack @bookmark_forlag och @lina.bengtsdotter för en spännande läsupplevelse 💓🙏
__________

 


Titel: Vindicta – Längs vägen dör vänskapen #4
Författare: Stefan Di-Omnia @books_by_stefan_di_omnia
Utgiven: 1/6 2024
Förlag: @kadabraljudboksforlaget
Ljudbok: Fredde Granberg
Förhandslyssning

📖

VINDICTA, hämnden.
Adrenalinpåslaget har suttit i honom sedan den jävla slampan lyckades undkomma med att i panik springa ut på slottsbacken, och där söka skydd hos högvakten. Planen han själv hade var ju att Carolina inte skulle komma ut därifrån levande.

Utan att hon skulle hittas av någon morgonflanör som slumpmässigt skulle upptäcka henne under fredagsmorgonen på sin väg till julmarknaden i Gamla Stan. Att slampan hittats avklädd, våldtagen och strypt till döds i någon av gränderna runt stortorget. Nu kan hon i stället redan ha hunnit berätta allt för Jonathan, att han stalkade henne där i gränderna under flera timmar.

Vad hämnden från Jonathan nu kan tänkas ge för konsekvenser för honom, är en ovisshet som kraftfullt stör honom, för stunden.
__________

Skrämmande & Spännande!

Jag fick förmånen att förhandslyssna på boken Vindicta med fantastiska Fredde Granberg som uppläsare!

Hela serien är en true crime med gedigen research bakom, den är läskig, trovärdig och otroligt spännande och jag sitter som på nålar. Carl-Magnus ger mig rysningar i hela kroppen 😱

Att det är en otroligt bra och spännande story finns inga tvivel på och jag sitter spänd av att lyssna på boken där Fredde är fantastisk på att gestalta dom olika karaktärerna.

Boken är välskriven och lättlyssnad och jag fastnar direkt i handlingen och har svårt att pausa. Miljöbeskrivningarna är målande och jag kan se allt framför mig.

Att hämnd kan leda till grymma handlingar som i boken/böckerna är en värld där man aldrig har varit och kan föreställa sig, men här är det verkligheten.

Boken slutar med en riktig cliffhanger och nu måste man vänta ett helt år på fortsättningen och det känns olidligt.
Har du inte lyssnat på den här serien så rekommenderar jag dig att verkligen göra det!

Boken: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5
Uppläsaren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tack bästa Stefan för att jag än en gång fick förmånen att fortsätta lyssna/läsa på den här fantastiska bokserien 🌼
__________


____________

 


Titel: Alix St Pierres tre liv
Författare: Natasha Lester

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
461
Förlag: Bazar
Recensionsexemplar

📖 Året är 1943 och kriget rasar. Den unga Alix St. Pierre värvas som spion för de allierade och på uppdrag i Frankrike kommer hon nära en källa som är villig att hjälpa henne med information. Men kan hon verkligen lita på honom? Innan hon hinner dra sig ur går något fruktansvärt fel. Efter kriget flyttar Alix till Paris för att börja ett nytt liv och får jobb på modehuset Christian Dior. Plötsligt dyker en person från hennes förflutna upp och Alix framtid hotas. Hon inser att hon måste göra något drastiskt om såren efter gamla oförrätter ska kunna läkas och rättvisa skipas. Bästsäljande Natasha Lester är tillbaka med en ny storslagen roman om en dold identitet och en hemlighet som inte får avslöjas.
_________

Spännande & stark berättelse!

Jag bara älskar historiska romaner och Natasha Lesters fantastiska böcker och den här tyckte jag också mycket om!

Boken är mycket välskriven och det märks att det ligger mycket research bakom. Sen att det är ”verkliga” människor som tas upp i boken gör den mycket intressant.

Fantastiska miljöbeskrivningar och vackra kläder ser jag framför mig och karaktärer som känns äkta gör berättelsen otroligt levande.

Det här är en bok som växer och blir starkare ju mer jag läser och den är svår att lägga sig ifrån sig längre stunder.

Betyg: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tack @natashalesterauthor och @bazarforlag för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 💓🙏

______________

 

Titel: Vykort från en bortglömd prins
Författare: Kristina Appelqvist
Utgiven år: 2024
Sidantal: 373
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar
📖
Efter en konferens fastnar Nina Storm i ett samtal med en okänd kvinna vid hotellfrukosten. Den pratglada bordsgrannen ber Nina vakta hennes otympliga handväska medan hon uppsöker damrummet, men när kvinnan inte kommer tillbaka måste Nina skynda till tåget. Väskan tar hon med sig.
På jobbet har hon flera akuta kriser att hantera. Inte nog med att Diana Wikman gör vad hon kan för att krossa Nina, som övertagit rollen som generaldirektör på myndigheten. Det stormar dessutom på intranätet och en förslagen rånarliga stjäl konst på landets myndigheter. Nina inser att säkerheten genast måste förbättras.
Samtidigt söker hon väskans ägare. Spåren leder till Mjöbäck och prästgården som Nina nyligen fått ärva. Medan hon gräver djupare i en gammal gåta om en stulen förmögenhet upptäcker hon att fler personer följer i samma spår. Och i skuggorna skymtar en bortglömd prins.
__________
Spännande pusseldeckare!
Det här är en mysig pusseldeckare utan ond bråd död och våld som fångade mig nästan direkt. Välskriven mysdeckare som är lättläst och spännande med både humor och allvar.
Karaktärerna är härligt gestaltade och mycket sympatiska, ja förutom en av dem då 😀 Miljöbeskrivningarna är målande och utspelar sig i en spännande myndighetsmiljö.
Det här är den tredje delen om Diana Wikman som jobbar på myndigheten för kulturstöd. Historien tar upp drömmar, vänskap, relationer och hemligheter!
Tidigare böcker i den här fristående serien är: ”Klänning för korta kvinnor” & ”Lögnaren i skafferiet”
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @piratforlaget och @kristinaappelqvist för recex och för att jag fick läsa
__________

 

Titel: Ett oönskat arv
Författare: Malin Lundskog

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
234
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Planeringen inför treårsfirandet av hälsoverksamheten Mariannes mirakel i Göteborg är igång och de två systrarna Helén och Caroline, som äger verksamheten, är oense om det mesta. Tillsammans åker de ut till den lilla ön Knippla i södra Bohuslän för att planera både firandet och framtiden. Där möter de Tekla, som med sina menande blickar och kloka ord tycks veta mer om systrarna än de själva gör. De blir också bjudna på nyfångad fisk av Magnus, men när han hör vad de heter i efternamn blir han upprörd och avslutar middagen. Varför?

Ju mindre systrarna känner igen sig själva, desto mer närmar de sig varandra. Men kommer de någonsin att bli som de systrar de önskar? Och vad ska de göra med sitt oönskade arv?


__________

Tänkvärd & lättläst!

Den här boken är en fristående uppföljare till ”Mariannes mirakel” som jag läst och tyckte mycket om och den här är inget undantag!

I den här boken får vi återse systrarna Caroline och Helen. Det är inte alltid så lätt att komma överens med sin syster. Men dom träffar Tekla på ön som kommer med (goda) råd.

Handlingen utspelar sig på härliga västkusten och är en riktigt bra feelgoodroman med dom rätta ingredienserna. Systerskap, humor, allvar, djup och om härliga medelålders kvinnor.

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöerna är underbara. Man kan riktigt känna havet och alla dofter. Boken är lättläst och och välskriven och en riktig sträckläsarbok

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @malinlundskog för en härlig läsupplevelse 💓🙏

__________

 

Titel: Lycksalighetens ö – Svartåsviten del 2
Författare: Christina Erikson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
383
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Svartå, 1789. När Christinas bror Marcus går bort efter en tids sjukdom ställs Svartå herrgårds framtid på spel. Utan en manlig arvinge till godset blir vikten på Christinas axlar större än någonsin och kravet om att hitta en make gör sig återigen påmint. Christina måste på nytt ta upp kampen om Svartå herrgård. Samtidigt kan hon inte glömma sin ungdomskärlek, murarsonen Gustaf, som sju år tidigare tvingades lämna byn.

I bakgrunden utspelar sig en maktkamp i samhällets övre skikt, där kung Gustav III får allt fler fiender inom adeln medan franska revolutionen sprider stor oro över Europa.

Lycksalighetens ö är den andra delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända fram till modern tid. Det är en historia om kvinnlig list, omöjlig kärlek och maktspel i samhällets översta skikt.

__________

Vacker bokdiamant!

Det här är en fantastisk historisk roman. Jag bara älskade första boken och den här är inget undantag.

Otroligt välskriven och lättläst med ett vackert språk. Sidorna bara flög iväg och jag kunde inte släppa boken längre stunder.

Jag dras in i handlingen som en svamp och där stannade jag kvar till sista sidan. Mitt hjärta ömmar för Christina. Tyckte mycket om hennes farmor också som gav ett starkt intryck 💓

Älskar dessa starka kvinnoporträtt med sin historia och drivkraft. Karaktärerna är mycket fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är otroligt målande.

Boken innehåller alla ingredienser som en bra bok ska göra. Romantik, dramatik, sorg, glädje, maktspel och kvinnlig list.

Älskar den här tidsepoken och nu längtar jag mycket efter nästa bok. 

Missa inte den här bokdiamanten, börja med första delen!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @eriksonchristina & @bookmark_forlag  för en fantastisk läsupplevelse 💓😍🙏

__________

 


Titel: Släppa taget?
Författare: Marie Sammeli

Utgiven år: 2024
Sidantal:
269
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Småstad, medelålder, vardagskatastrof … kan det sluta lyckligt?

Cecilia är allt man ska vara: engagerad mamma, kärleksfull fru, lojal dotter, snäll lillasyster, före detta firad skönhet, arkitekt. Men vad hjälper allt det när tonårsdottern Maja mest suckar, mannen Simon mest håller på med en Tysklandsaffär, mamma Ingrid är trött, storasyster Emily lever det glada livet i London och alla i Ljungstenar bara vill ha snarlika verandor.

Förutom det är hon också konstant stressad, väldigt irriterad och proffs på att skriva listor. Det är kanske mindre uppskattat av hennes familj och arbetskamraterna på byrån.
Livet i Ljungstenar borde vara enkelt, lustfyllt och tryggt. Men en dag vänds Cecilias liv plötsligt upp och ner, och i en småstad är det svårt att gömma sig. Är det kanske dags att släppa taget om det som varit och ge sig in i något nytt?


__________

Engagerande bladvändare!

Det här är Maries första bok i en ny serie. Och vilken fantastisk start det var att få läsa den här boken!

Marie är fantastisk på att skildra miljöer och fina persongestaltningar och det är värme, kärlek och härlig humor i fin blandning som gör även den här boken fantastisk.

Jag sträckläser och har svårt att lägga den ifrån mig längre stunder och nu när den är slut så känns det tomt. Det som jag tycker mycket om är dom vardagliga bekymren och livet som tas upp och det som utspelar sig i en liten ort och det är charmigt.

Det är mycket i den här boken som man kan känna igen sig i och den innehåller alla ingredienser som behövs i en härlig feelgoodroman!

Jag rekommenderar den verkligen och nu ser jag fram emot nästa bok 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @mariesammeli och @harpercollins_nordic för att jag fick möjlighet att läsa 💓🙏

__________

 

Titel: 
Fenixkronan
Författare: Kate Quinn & Janie Chang

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
350
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Två kvinnoöden flätas samman i en hisnande resa, från jordbävningen i San Francisco till Versailles glittrande palats.

San Fransisco 1906. I en stad full av nyblivna miljonärer och spänningssökande uppkomlingar hoppas två mycket olika kvinnor kunna påverka sitt öde: Gemma, en guldblond, skönsjungande sopran vars karriär desperat behöver återupplivas, och Suling, en brodös från Chinatown som är fast besluten att undkomma ett arrangerat äktenskap. Deras vägar korsas när de dras in i den charmige järnvägsmagnaten Henry Thorntons omloppsbana, vars extraordinära samling av kinesiska antikviteter inkluderar den mytomspunna Fenixkronan, från det legendariska fallna Sommarpalatset i Beijing.

Genom Henry får Gemma och Suling en ny chans, men den hoppingivande tillvaron förvandlas till kaos när en förödande jordbävning tillintetgör San Francisco. Thornton försvinner och lämnar efter sig ett mysterium som sträcker sig längre än någon kunde ha föreställt sig.

Paris 1911. Den mystiska Fenixkronan dyker upp igen, och för samman Gemma och Suling i en sista desperat strävan efter rättvisa.


__________

Spännande & Välskriven

Jag har läst många av Kate Quinns böcker och älskar dom. Den här boken är bättre än jag hade förväntat mig. Då hon skrivit den tillsammans med en annan så hade jag inga större förväntningar och trodde den skulle vara dålig, men ack så fel jag hade. Man ska inte ha förutfattade meningar 😁

Den är både dramatisk och spännande och den växlar i tempo. Tycker mycket om när man får följa flera tidsaspekter i böcker och det får man göra här. San Fransisco 1906 och Paris 1911.

Boken är välskriven och otroligt genomtänkt med en underbar historisk miljö som bara luktar Kate Quinn och miljöbeskrivningarna är otroligt målande.

Karaktärerna är fint gestaltade och en del av dom är verklighetsbaserade, likaså händelser som gör att historien får en sann inlevelse. Boken är spännande, lättläst och har ett bra flyt!

Mycket läsvärd!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @harpercollins_sverige @katequinn5975 @janiechang33  för en fantastisk läsupplevelse 💓🙏

__________

 

Titel: Livet går vidare
Författare: Maria Wensund

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
372
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Nästan ett år har passerat sedan vi lämnade Hemsjö och på pensionatet går livet sin gilla gång. Tills pensionatsägaren Oskar en dag försvinner. Amanda och Vera söker efter honom medljus och lykta när en ny gäst dyker upp på pensionatet. En gäst som tycks bära på en hemlighet. Samtidigt som sökandet efter Oskar pågår, kämpar Amanda med sina skuldkänslor gentemot sin dotter Klara. Hur ska hon berätta för henne vem hennes far är? Och vad håller på att hända med Vera? Hon känner inte alls igen henne.

Livet går vidare är fortsättningen på debutsuccén Tillbaka till Hemsjö, som ska filmatiseras av Colin Nutley och Helena Bergström Nutley

__________

Underbar uppföljare!

Som jag längtat på att få läsa den här boken. Jag älskade ”Tillbaka till Hemsjö” och jag älskade även den här boken otroligt mycket 😍

Det här är en varm, gripande och fin historia med hemligheter och drama och där man åter igen får komma till fantastiska Hemsjö och det underbara pensionatet.

Persongalleriet är så fint gestaltat och det känns som dom är mina vänner. Och miljöbeskrivningarna är så målande att jag kan se allt framför mig.

Boken är välskriven och lättläst och riktigt svår att lägga ifrån sig långa stunder. Avslutas med lite lösa trådar som jag hoppas få svar på i tredje boken.

En bok som jag varmt rekommenderar och missa inte att läsa den första först om du inte har gjort det. Nu längtar jag efter filmen som ska komma 😍

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @maria.wensund för en fin läsupplevelse 💓🙏

__________

 Titel: Sandslott
Författare: Niklas Turner Olovzon

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
452
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Gemenskapen i Tassby, Dalarna ligger i spillror efter dramatiska händelser något år tidigare, och byns matriark Liss-Kulla gräver efter sanningen om en försvunnen thailändsk bärplockare. Samtidigt på svenskön Koh Lanta i Thailand firar en överklassfamilj påsk i paradiset när deras tonårsson försvinner en ovädersnatt. Modern Sophie söker honom alltmer desperat över stränder och genom djungel men möter mystiskt motstånd från omgivningen. Har korruptionen på ön något att göra med det som döljer sig i de mörka dalaskogarna hemma i Sverige?

SANDSLOTT är den andra, fristående delen i Doldasviten, som utforskar det vi människor döljer för omvärlden.

__________

Välskriven & Spännande!

WOW! Efter boken istid som jag gillade massor så har Niklas gjort det igen, skrivit en fantastisk bok som är omöjlig att lägga ifrån sig. En riktig bladvändare.

Det här är andra delen i serien DOLDASVITEN och även om det står att den är fristående så rekommenderar jag att man läser första boken ”Istid” innan den här för att få ett bättre sammanhang.

Boken är otroligt välskriven och skickligt gjord, med ett språk som flyter på genom hela historien. Man får vara med omväxlande både i Sverige och Thailand och jag undrar ganska länge vad dessa platser har gemensamt och det är riktigt spännande.

Karaktärerna är fint gestaltade och jag gillar att det är en blandning av både lite udda personer och ”vanliga” och det känns äkta. Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska och jag kan känna värmen och mig själv på plats i Thailand.

Jag får förutom spänning, mycket mystik, hemligheter, sorg, djup och även humor. Boken berör och väcker känslor med aktuella ämnen. Det blir en överraskande upplösning och detta ”pussel” fogas samman. Såå otroligt bra!

Jag blir extra gripen av dedikationen i början av boken ”Till mamma” – Jag vill ju va som du……..och i slutet på boken fastnade jag vid orden ”Sandslott handlar om kvinnlig råstyrka och om moderskap” och alla andra fina ord om sin mamma 💓

Har du missat den här serien så måste du bara läsa om du gillar spänning och även djup!!
Det här är en av dom bästa serier jag läst och jag skulle verkligen vilja se den som film/serie 😍

 

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @bokforlagetpolaris & @turnerolovzon_author för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 💓🙏

__________

 

Titel: Gränsvärd
Författare: Martin Eklund

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
425
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Bilen skvalpar över rötter och gropar och slirar ibland till i snön som är befläckad av djurskit. Chefen talar rakt ut i luften framför sig medan han girar mellan hindren. - Norrmännen ville bygga en motorväg, men inte svenskarna, i varje fall inte efter regeringsbytet. Det var under kriget. Det kan inte vara så många år sen träden bröt igenom asfalten.Allt är mycket spännande, och jag skrattar nästan hela tiden. Chefen å sin sida tycks mer sammanbiten än äventyrslysten och verkar försöka mana den fortsatta vägen framåt, in i existensen med sin rena vilja. Han besvärjer den. Tillber den.

- Kom igen, vägjävel, håll undan skogshelvetet ett tag till. Håll ut. Snälla! Jag mediterar över hans beteende och över det faktum att vissa varningslampor har börjat lysa på instrumentbrädan medan jag inser att min tidigare fråga kanske var viktigare än jag trott. Jag ställer den igen.

- Är du kär, Chefen? Eller vad fan håller du på med?

__________

Annorlunda!

Ja det här var verkligen inte en ”vanlig” bok utan mycket annorlunda men det är ju tjusningen med att läsa 😀

Boken är lättläst med härliga karaktärer som man kan relatera till. Den var lite svår att få grepp om och kändes lite rörig i början men det släppte efter hand.

Jag har skrattat, funderat, tänkt efter och haft en härlig läsupplevelse. Det här är författarens debutroman och jag läser gärna fler böcker i framtiden!

Omdöme: ⭐⭐⭐/5

Tack för att jag fick läsa @mek.lund & @lavaforlag
__________


 

Titel: Elva smaker av kärlek
Författare: Frida Gråsjö

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
206
Förlag: Modernista
Recensionsexemplar

📖
Elsa Blom njuter av livet. Att vara bankdirektör är allt hon någonsin velat. Men när bankens styrelse beslutar sig för att slå ihop Rosnäs båda bankkontor är det inte längre Elsa som ska leda arbetet, utan en man som är betydligt yngre och mindre erfaren än hon. Att bli omkörd för sin ålder på det sättet är inte ett alternativ, så när en möjlighet dyker upp att köpa ett företag med gedigen affärsplan och goda vinstmöjligheter hoppar Elsa på den. Det enda problemet är att hennes nya företag är en glassfabrik, och att hon inte kan ett dugg om glass. Elsa är van vid att ha många bollar i luften men det här kan blir för mycket även för henne. Med en tight budget behöver hon ordna allt själv: från renovering och marknadsföring till att lista ut vilka - och hur många - glassmaker som är de ultimata. Frågan är hur hon ska lyckas ta sig ur den knipa hon hamnat i, och bevisa att gammal trots allt är äldst?

__________

Underbar feelgood både på insidan och utsidan

Den här serien om Rosnäs tycker jag mycket om så det var underbart att vara tillbaka där igen. Och omslaget är ju såå magiskt vackert 😍

Karaktärerna är såå fint gestaltade och känns mycket äkta och levande. Likaså miljöbeskrivningarna och inte tala om glassbaren där jag kan se mig sittandes.

Det här är en riktig bladvändare som bjuder på olika ingredienser som titeln avslöjar. En glassbägare som innehåller en mängd smaker av kärlek!

Älskar glass så jag blir riktigt sugen på att leta upp en riktig glassbar snart. 

Det här är den femte boken i Rosnäs-serien.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @modernistared & @frida_grasjo för att jag fick läsa 💓🙏

__________

 

Titel: Segla på ett moln
Författare: Birgitta Bergin

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
354
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar

📖
NÄRA VÄNSKAP SÄTTS PÅ PROV

Ett telefonsamtal från Chanelle förändrar allt i Tones liv. Under hela uppväxten var de bästa vänner, men gled senare ifrån varandra. Nu föreslår Chanelle helt plötsligt en segeltur tillsammans och för Tone låter det fantastiskt. Hennes man har lämnat henne, hennes trygga tillvaro har slagits i spillror och hon behöver lära sig att leva på nytt. Men det är först när seglatsen går mot sitt slut som hon får veta vad Chanelle egentligen är ute efter. Och Tone ställs inför ett livsavgörande val.


__________

Tänkvärd & Berörande bladvändare!

Det här är en oerhört gripande, känslosam, varm och berörande berättelse. Och det här är nog den bästa boken jag läst av Birgitta (Har några i min tbr) Hennes sätt att skriva om vänskap, sorg, kärlek mm är otroligt beundransvärt!

Jag har både skrattat och fällt en och annan tår. Boken är mycket välskriven med ett fint språk som flyter fram och den är lättläst. Jag kunde inte pausa långa stunder så jag läste ut den på en dag!

Karaktärerna är fantastiskt gestaltade och känns mycket äkta. Och miljöbeskrivningarna är mycket målande. Tycker mycket om att berättelsen utspelar sig i både nutid och dåtid.

Det här är en bok som stannar kvar länge, länge och nu ser jag mycket fram emot att läsa nästa del i serien om Tove 💓

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @birgittaberginforfattare & @piratforlaget för en fantastisk läsupplevelse 💓🙏

__________

 

Titel: Under attack – Jack Ryan JR-Serien
Författare: Don Bentley (Tom Clancy)

Utgiven år: 2024
Sidantal:
 430
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
JACK RYAN JR TAR ÖVER STAFETTPINNEN

Jack Ryan Jr tycks bära världens problem på sina axlar. När en övervakningsoperation med goda intentioner får en dödlig utgång måste presidentsonen stå upp mot en okänd fiende som verkar ha siktet inställt på att förgöra Kollegiet.
En oförklarlig kollision mellan två flygplan från rivaliserande nationer blir gnistan till den konflikt som varit på väg att brisera. Samtidigt utsätts Kollegiets högkvarter för en förödande attack. När dammet lagt sig är Jack en av få som klarat sig och den enda som kan leda Kollegiet i jakten på den okända fienden och förhindra att två stornationer ger sig in i ett fullskaligt krig.

UNDER ATTACK utforskar världsfredens brytpunkt i denna Jack Ryan-spin off. När Jack Ryan Jr övertar stafettpinnen är konflikten över nationsgränser lika välmejslad som actionscenerna fängslande ett signum för en klassisk Clancy-thriller.

__________

Spännande action!

Välskriven och lättläst bok som jag tyckte kändes mycket trovärdig. Actionfylld bladvändare. Jack Ryan JR är otroligt lik sin far.

Det här är en intressant story med fint gestaltade karaktärer. Dom gröna baskrarna var en av dom som jag blev intresserad av lite extra.

Don Bentley är fantastisk som författare och kan konsten att trollbinda sina läsare. Han har ett speciellt sätt att skriva på som gör att man sträckläser!

Miljöbeskrivningarna är målande och då det är action så ser jag händelserna som i en film rulla framför mina ögon.

Ett extra plus är det gedigna persongalleri i början av boken för annars hade jag nog inte haft en susning eller kunnat hålla isär alla.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @bookmarkforlag för spännande läsning 💓🙏

__________

 

Titel: 
Bidrottningen
Författare: Veronica Linarfve

Utgiven år: 2024
Sidantal:
 287
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
En dag hittas Gabriella Lind under ett skrivbord fast övertygad om att hon är ett bi. Före det var hon en fullt fungerande projektledare, fru och kapabel mamma som till och med gjorde barnens läxor. Dessutom tog hon - trots insektsallergi - hand om sin hemtjänstvägrande farfar och hans sexhundratusen bin. En dag är kollapsen oundviklig.
För att få möjlighet till vila flyr hon till farfars gård och med bina som guider börjar hon se på livet ur ett nytt perspektiv.

__________

Annorlunda bladvändare!

Det här är en bok som går rakt in i hjärtat. Fantastisk berättelse. Välskriven och lättläst med ett fint språk och mycket igenkänning.

Boken tar upp stress på ett mästerligt och annorlunda sätt och jag både skrattar och gråter. Fenomenalt!

Det handlar mycket om bin i boken och efter att jag läst ut den så har jag lärt mig massor som jag inte visste tidigare. Mycket intressant.

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna otroligt målande och jag kan se allt framför mig som i en film.

Det är en varm berättelse som berör mig på djupet. Gabriellas relation med sin farfar är verkligen varm och fin och påminner mig om min egen morfar.

Jag rekommenderar verkligen den här boken

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack till @veronicalinarfve & @harpercollins_sverige för en fantastisk läsupplevelse 💓🙏

__________

 


Titel: Nomaden
Författare: Pascal Engman & Johannes Selåker

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
350
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Den tredje delen i deckarduon Engman och Selåkers serie "Skymningsland".

Det är 1996 och rejvmusiken dånar på Docklands medan skinnskallarna hänger på helikopterplattan vid Gamla stan. En välkänd nynazist fritas från en fångtransport utanför Norrtälje. Polisen Tomas Wolf kallas till platsen från sin storebror Kristians begravning. Kvällstidningsjournalisten Vera Berg ser fritagningen som en chans att få komma tillbaka in i värmen på Aftonbladet. Hon har degraderats till webbreporter, och är beredd att ta stora risker för att ta sig tillbaka upp på löpsedlarna. Men när Vera hittar rymlingen ihjälskjuten i skogen blir det tydligt att det är något som inte stämmer med fritagningen. Vilka är inblandade och vad var motivet? Spåren leder mot ett okänt nätverk. Vilka är det som styr över det som händer?

__________

Spännande nostalgitripp!

Jag säger bara WOW vilken spännande bok! Lättläst, välskriven och med karaktärer som är fint gestaltade och miljöer som är mycket målande.

Dessa båda herrar kan verkligen konsten att skriva böcker ihop med hög kvalité och det märks att det är en väl gedigen research bakom.

Det som kändes som en riktig nostalgitripp för mig är när jag läste om Jan Stenbäck och Kinnevik! Jag arbetade som lokalvårdare i slutet av 90-talet på Kinnevik och träffade Jan Stenbeck många gånger. Man blev visiterad både när man gick in och ut på Kinnevik så där fanns många hemligheter och rum man inte ens fick städa. Jag städade även en av hans gästlägenheter och där hade dom inte sparat på krutet med guldkranar i badrummet bland annat.

Boken avslutas med en riktig cliffhanger och det gör ju mig som läsare oerhört nyfiken på att läsa nästa bok! Det här är en riktig bladvändare som jag varmt rekommenderar. Missa inte dom andra 2 böckerna i den här fantastiska serien som heter Skymningsland

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐+/5

Tusen tack @bokforlagetforum @pascalengman @selaker för en fantastisk läsupplevelse 💕🙏

__________ 

Titel: Närmare himlen
Författare: Biljana Savic Lundell             

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
312
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Isabella Crona är en känd och välbärgad före detta affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på en okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt står still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med? Hon är rädd att inte behövas längre. Att inte vara någons Du. I väntat på den stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nära eller en under ytan en misshandlad kvinna? Men en sak är alldeles säkert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.


Närmare himlen är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårs-ålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någons Du.
__________

Stark & Fängslande

Jag tyckte mycket om debutboken ”Allt till rätta” och jag blev inte besviken på den här heller. Boken är en fortsättning där man får följa Isabella.

Riktigt bra och välskriven med ett fint språk som är känslosamt och varmt.
 Fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar.

Huvudkaraktären besitter en enorm styrka och visar även sina sköra sidor. Viktigt ämne tas upp om våld i nära relationer!

En bok som dröjer sig kvar efter jag slagit ihop boken. Mycket fin berättelse som jag varmt rekommenderar!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @biljanasaviclundell för en fin läsupplevelse 💓

__________

 

Titel: Belägringen – Del 3
Författare: Leffe Sehlander

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
381
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Efter sin insats i det blodiga slaget mot piraterna i Efesos, förväntar sig Harald att få hela äran för segern och gripandet av Dalassenos, den tidigare guvernören i öst. Det politiska spelet i huvudstaden tvingar dock honom att ta ett steg tillbaka. Trots att nordmännen bevisat sig gör gamla regler i Konstantinopel att de måste delas upp i två grupper. Halldors vistelse, med sina män, i den övergivna förläggningen i Sestos visar sig bli svårare än han och Harald räknat med.

I Antiokia gror missnöjet över att deras hertig och guvernör blivit arresterad. Kejsarens utnämning av ny guvernör gör att bägaren rinner över. Riket hotas av splittring. Harald och hans män blir sända mot öst för att lugna situationen. Ett uppdrag som visar sig bli deras svåraste hittills i det Romerska riket.

Harald har nu bestämt sig för att ingen ska kunna ta åt sig äran för vad han själv har åstadkommit. En man kommer dock korsa Haralds väg och störa hans planer.

__________

Spännande & Fartfylld!

Den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok. Leif är enastående på att skriva spännande och intressanta böcker.

Att Leif gjort en gedigen research märks tydligt och han kan sin historia mycket väl och är otroligt kunnig i det här området.

Boken är lättläst och välskriven och jag blir totalt uppslukad av berättelsen. Karaktärerna är mycket intressanta och miljöerna är såå målande, som en fartfylld film.

Jag fastnar direkt i storyn och där hänger jag mig kvar till sista sidan då det är omöjligt att lägga boken ifrån mig längre stunder. En riktig bladvändare!

Det här är det bästa jag läst när det gäller vikingar. Jag älskar vikingar och jag älskar Leif’s böcker och han är en av mina absoluta favoritförfattare!

Så gillar du historia och vikingar så missa inte den här bokserien.

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @leffeselander och @lavaforlag för att jag ännu en gång fick möjlighet att läsa den här fantastiska serien 💓🙏

__________

 

Titel: 
Omgiven av lögnare
Författare: Thomas Erikson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
315
Förlag: Bookmark
Genrer: Fakta
Ljudbok: Författaruppläst
Recensionsexemplar

📖
DEN CHOCKERANDE INSIKTEN OM VARFÖR ALLA LJUGER

Studier visar att personer som aldrig tidigare träffats ljuger för varandra upp till tre gånger inom de första fem minuterna. Är det verkligen sant?

Via kända lögnare, enkla avkodningstekniker och underhållande anekdoter visar boken hur du avslöjar en tvättäkta lögnare och genomskådar osanningar men även hur du själv ljuger utan att bli ertappad. Omgiven av lögnare reder ut det komplicerade gränslandet mellan lögn och sanning, undanhållande av sanning, mygel med siffror och statistik och den ack så bedrägliga vita lögnen. Här kan du göra test som avslöjar hur mycket du själv skulle kunna tumma på sanningen, och lära dig vilka andra som gör det.

I en tid där lögner flyger jetplan och sanningen åker hästskjuts är det här oumbärlig läsning för alla som inte vill bli lurade. Omgiven av lögnare är senaste uppföljaren till Omgiven av idioter som sålt mer än 1,5 miljoner exemplar bara i Sverige och legat #1 på brittisk Sunday Times bästsäljarlista.
__________

Intressant & Tankeväckande

Det här är en svår bok att recensera då det är mer som en faktabok/uppslagsbok. Jag tycker den är mycket intressant och man kan gå tillbaka och läsa flera gånger.

Jag lyssnade på halva boken där Thomas Erikson själv läser och han både läser och skriver på ett sätt som är lätt att förstå. Texten är lättläst med många bilder som förklarar bokens olika delar.

Här får läsaren många tips och jag kan känna igen mig i flera olika senarier. Som sagt, många insikter i vad man får och inte får ljuga om, för vi alla ljuger någon gång i livet!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @bookmark_forlag & @thomaseriksonwriter för att jag fick möjlighet att läsa.

MISSA INTE att jag i samarbete med förlaget tävlar ut 3 exemplar av boken!

__________

 

Titel: Hej döden, kan du hjälpa mig leva?
Författare: Hasse Carlsson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
136
Förlag: Whip media
Ljudbok: 
Katarina Ewerlöf
Recensionsexemplar

📖
Har du någon gång funderat på varför det viktigaste i våra liv är relationer, samtidigt som det vi har svårast för är just relationer? Allt galet, vackert, mörkt, roligt, smärtsamt och fullständigt underbart som dessa relationer bjuder på i vår resa genom livet. Ett liv som dessutom tar slut en dag vi dör. Finns det något som ger oss mer av det där vi kallar livet?

Följ med den medelålders Holmfrid på ett hisnande äventyr med sin granne Ann-Britt. Hon är över åttio år och är allt det som han genuint avskyr och retar sig på, samtidigt som hon älskar Black Sabbath och redan verkar känna honom. Skenet kanske bedrar? Ann-Britt introducerar Holmfrid för sina väninnor, som också är åttio plus. De har precis som Ann-Britt märkliga förmågor och bär på ovärderliga visdomar och perspektiv: vikten av att bli tidspessimist, hur stillheten kan växa i rörelse, varför alla patriarkala strukturer är skit och allt gott som kommer med att tro på ett liv före döden. Detta och mycket mer förändrar Holmfrids liv i grunden.

__________

Varm & Tankeväckande!

I den här boken tar Hasse Carlsson upp ett mycket tydligt budskap och det är TIDEN!
Boken är en aning märklig men jag blev tagen av berättelsen och sträckläste boken.

Det är en hyllning till livet och att man ska tro på ett liv innan man dör!
Välskriven, lättläst och med äkta karaktärer.

Man får följa den medelålders Holmfrid när han med sin granne Ann-Britt hamnar i olika dimensioner och får ta del av olika händelser som gör att han får annan syn på livet.

En bok som verkligen manar till eftertanke. Kärleksfull, varm, hoppfull och som stannar kvar efter jag slagit ihop den!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @hassecarlsson68 & @whipmedia för en fin läsupplevelse 💓

__________

 


Titel: Något att frukta
Författare: Peter Johansson

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
289
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Alla har de något att frukta. Otrohet, utpressning, hämnd och död.
Allt tyder på att Elin Strands dödslista återigen är aktiverad, när en av de gängkriminella ungdomar som tidigare attackerade henne dör under dramatiska former.

De sammansvurna poliserna Eric Mikaelsson och Torbjörn Schert de enda som känner till Elins mörka hemlighet oroar sig för att inte längre kunna skydda henne när en motiverad kriminalpolis tar upp jakten, pådriven av högst personliga skäl. Långt ifrån sitt forna jag och med den tidigare musikkarriären lagd i spillror är varje dag i fängelset en plåga för Mohammad Ahmad. En oväntad möjlighet att återerövra någonting värdefullt, och en önskan om vedergällning, tänder emellertid hans livsgnista på nytt. Lojaliteter skiftar snabbt när före detta vänner byter sida. De överlevande från tidigare sammandrabbningar får ännu en gång sina liv sammanflätade i en otäck spiral av våld, utpressning och hämnd. Vem överlever? Vem dör? Insatserna är skyhöga och utgången oviss.


__________

Spännande bladvändare!

Liksom föregående böcker så kan Peter konsten att skriva spänning, läskigt och rått så det riktigt kryper längs min ryggrad och den här boken är inget undantag.

Boken är välskriven, har ett bra språk och med bra flyt framåt. Att det tas upp viktiga ämnen så som gängkriminalitet med mera känns och är äkta i dagens samhälle tyvärr!

Den är lättläst och en riktig bladvändare och man vill bara läsa ett kapitel till och ett till……
Karaktärerna känns otroligt äkta och levande och miljöbeskrivningarna målande. Det märks att det ligger gedigen research bakom boken och att författaren vet vad han gör.

Den här sista delen knyter ihop säcken och det blir ett fint avslut på trilogin. Missa inte den här serien!

Dom andra delarna i serien är:
1 – Och sen så är jag död
2 – Det vita spöket

Jag hoppas få läsa mer av Peter Johansson framöver!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @peterjohanssonforfattare och @lavaforlag 💓
För att jag ännu en gång fick möjlighet att läsa!

 __________

 

Titel: Benellys forever
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
240
Förlag: Whip media
Recensionsexemplar

📖
Benjamin älskar sin limousine och arbetet som chaufför för brudpar, kändisar och studenter går bättre än väntat, men hemma är det gnäll. Efter sju år med hem och barn har Nelly tröttnat, men Benjamin har svårt att förstå henne. Hon längtar efter att få komma ut och träffa människor och få möjlighet att arbete i en klädaffär. Kommer Benjamin att förstå hur allvarlig situationen är innan Nelly drabbas av en utmattning? Äldsta dottern Matilda tar kontakt med deras enda granne, den folkskygga Elsa, en äldre kvinna som kommer få en betydande roll i familjen. Elsa är arg på Gud för att hennes man är död och hon känner inte att hon har något att leva för, men när Matilda dyker upp väcks något till liv inom henne.
__________

Humoristis & Gripande!

Boken är välskriven, oförutsägbar och lättläst med korta kapitel där man får läsa om en karaktär i varje del. Den handlar om livet som småbarnsförälder och hur det kan vara tufft många gånger men när dom vuxit upp så önskar man att det inte gått så fort.

 

Det är en humoristisk och även lite gripande och sorglig bok. Fint gestaltade karaktärer som känns äkta och som berör på djupet.


Miljöbeskrivningarna är mycket målande. En härlig mix av kärlek, sorg, vänskap och glädje. Den oväntade vändningen i slutet var jag inte beredd på.


Benellys forever utspelar sig i Ale i Nödinge kommun. Det här är fjärde och sista delen i en serie!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @ellinor_wikman_author för att jag fick läsa 🙏💓
__________

 

Titel: Det perfekta offret
Författare: Nora Roberts

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
572
Förlag: Albert Bonnier
Recensionsexemplar

📖
Morgan Albright har egentligen inte tid att dejta, men ger till slut vika för Luke, den flirtiga killen i baren där hon jobbar. Kort därefter upptäcker hon att någon brutit sig in i huset som hon delar med vännen Nina. På golvet ligger Nina död. Den fruktansvärda sanningen är att Morgan själv har släppt in monstret: "Luke" visar sig vara en efterlyst bedragare och seriemördare. Nina var inte hans vanliga typ. Men det är Morgan. Utblottad flyr Morgan till sin mammas och mormors hem i Vermont. Hon kämpar för att bygga upp sitt liv, hantera sorgen och våga släppa in vänskap - och kärlek - på nytt. Men hon vet att hennes mardröm bara har börjat. Bedragaren har inte glömt bort Morgan, offret som kom undan.
__________

 

En bok skriven av Nora Roberts brukar alltid vara ett säkert kort. Den här boken är tyvärr inte en av dom bästa, men den är läsvärd i alla fall!

Det här är en bok som innehåller en blandad mix av både kärlek, passion, spänning, starka kvinnor och familjeband. Intressanta karaktärer och bra beskrivna miljöer.

Boken är ju ganska tjock på nästan 600 sidor men den är otroligt lättläst och en bladvändare så det gick snabbt att ta sig igenom den för jag vill ju veta hur det fortsätter.

Omdöme: 3,5/5

Tack @albertbonnierforlag för att jag fick läsa 💓

__________

 

Titel: Det du önskar ska du få
Författare: Lucy E Cajliden
Utgiven år: 2023
Sidantal: 342
Förlag: Visto
Recensionsexemplar
📖
Nina vill ha jobbet som chefredaktör. Erik längtar efter barn. Oscar vill bara att hans älskade systerdotter ska få fortsätta leva. De känner inte varandra, men snart kommer deras liv och öden vävas samman på ett obegripligt och grymt sätt. En sak har de dock gemensamt de har alla ägt samma lyckopeng, ett europeiskt mynt från Belgien, anno 1999. Alla har de hållit i pengen och önskat det de så innerligt vill ha och snart visar det sig att: Det du önskar ska du få!
__________
Spänning & Tantsnusk!
Vilken härlig debutroman. Innehåller en härlig blandning av humor, drama, vänskap, tantsnusk och lite till.
Karaktärerna är fint gestaltade, trovärdiga och levande. Välskriven med ett fint språk och bra flyt genom hela boken.
Hoppas få läsa mer av författaren framöver. Jag rekommenderar att läsa den!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tack @lucycajliden för en fantastisk läsupplevelse 🤗😍
__________

 

Titel: Chilis vita citroner
Författare: Lisa Hollander

Utgiven år: 2023
Sidantal: 363
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Chili är tillbaka i Stockholm efter att ha mött våren i Torrevieja där livet tog ett steg fram, två bak. Vägen tillbaka var krokigare än hon kunnat ana och hon tvivlar på att hon någonsin kommer våga lita på någon igen. En äldre dam korsar hennes vägar och deras relation växer sig snabbt stark vilket gör Chili förtvivlad dagen då damen plötsligt inte dyker upp. Ricks längtan efter barn är stor men han bryter upp med sin fru och står ensam kvar med sitt jobb och sin mamma som enda familj. En natt vänds hans liv upp och ner när hans mamma ringer och berättar att någonting har hänt. Det finns en fråga han inte kan få bort från sina tankar. Vem är mammans nya kärlek?
__________

Mysig & lättläst

Det här är författarens debutroman och det kan man inte tro. En riktigt mysig feelgood.

Livshistorier flätas samman på ett fint sätt. Miljöbeskrivningarna är mycket målande och karaktärerna fint gestaltade.

En bok om familjeproblem, fin vänskap, kärlek och varma relationer. Lite humor och sorg är också några av ingredienserna.

Det är en välskriven bok med korta kapitel och handlingen gör att man bara vill läsa vidare, så den var svår att lägga ifrån sig.

Och omslaget är ju bara sååå vackert, eller hur? Missa inte denna pärlan!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @min_resa_mot_bokrelease för att jag fick läsa den här fina boken!

__________

 
Titel: På rosa moln
Författare: Ida Fryklund
Utgiven år: 2024
Sidantal: 312
Förlag: Saga
Recensionsexemplar
📖
För Stella innebär återvändandet till Kungsbacka en förhoppning om att äntligen komma till ro. Visst saknar hon Italien, resandet och Angelo men hon måste växa upp. De flesta i hennes ålder klättrar i karriärstegen och skaffar familj, så vad är det som stoppar henne från att göra samma sak? Kanske kan ett fast arbete på Resebyrån Sjöallén leda till en nystart.
För Stellas mamma Diana börjar däremot livet som karriärist och hängiven hustru att skava. På senare tid har hon känt sig osynlig i sin mans ögon och deras äktenskap upplevs mer och mer som ett affärsavtal. Är det verkligen så här hennes framtid ska se ut? På ren impuls lämnar hon man och arbete bakom sig och hyr en lägenhet i Skärhamn. Sakta men säkert börjar den gamla Diana visa sig i spegelbilden igen. Men kan hon verkligen gömma sig från sitt liv för alltid? Och hur länge ska hon ignorera den lilla knölen i bröstet?
"På rosa moln" är den tredje fristående delen i Ida Fryklunds Sjöallén-serie, en känslostark feelgood om att hitta nya riktningar i livet.
__________
Mysig & Varm
Vad härligt att återse Sjöallén och Stella igen och dom andra härliga karaktärerna. Dom återkommer i alla böckerna och det känns bra!
Den här boken är även den en riktig bladvändare. Välskriven och lättläst med lagom korta kapitel så det är svårt att lägga den ifrån sig.
Jag gillar att den innehåller både kärlek och humor och att Ida tar upp viktiga ämnen. Det går en röd tråd genom hela boken och jag kan relatera till mycket.
Det här är en underbar feelgoodserie som jag tycker blir bättre och bättre för varje bok. En härlig bok med fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar!
Missa inte den här bokserien
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @ida_fryklund för att jag fick möjlighet att ännu en gång läsa en fantastisk bok 💕

 

Titel: Kniven i elden
Författare: Ingeborg Arvola

Utgiven år: 2024
Sidantal: 364
Förlag: Albert Bonnier
Recensionsexemplar

📖
Vintern 1859 spänner Brita Caisa Seipajærvi på sig skidorna och stakar sig hela den långa vägen från Finland till Norge tillsammans med sina två söner. Kvar i hembygden lämnar hon sitt skamfilade rykte, vid resans slut hägrar en annan framtid. Brita Caisa har tvingats stå i kyrkotukt som straff för sitt förhållande med en gift man. Hon har förmågan att hela djur och människor. Hennes mål är fiskebyarna längs ishavskusten, där det sägs att havet kokar av torsk.
"Kniven i elden" är första delen i en planerad trilogi som berättar om människorna som levde i nordnorska Finnmark.

__________

Gripande & Fängslande!

Det här är första delen av tre om NordNorges historia.

Boken och historien fängslade mig totalt. Vilken fantastisk bok. Fint språk och mycket välskriven. Så imponerande och episk berättelse.

Miljöbeskrivningarna är målande och karaktärerna mycket intressanta och fint gestaltade. Mycket känslosam och gripande.

Författaren fick Bragepriset (Norges Augustpris) för denna 2022 och det kan man verkligen förstå när man läst den här boken!

Nu ser jag fram emot nästa bok i serien!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @albertbonnierforlag & Ingeborg för en fantastisk läsupplevelse

__________

 

Titel: Den sista livbåten
Författare: Hazel Gaynor

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
344
Förlag: LB Förlag
Recensionsexemplar

📖
1940, Kent: Alice är varken modig eller vågad. Hon håller sig helst till äventyren på sidorna i sina böcker. Men hotet om en tysk invasion hägrar och krigstider kräver mod.

 

När ett plan kraschar nära Alices hem väcker det en styrka hos henne som sedan länge legat gömd. Fast besluten om att dra sitt strå till stacken, finner hon sitt kall.

Hon ska hjälpa till att rädda brittiska barn ur landet. 1940, London: Lily brukade drömma om att använda sin matematiska talang till något mer än att göra tabeller över livsmedelskostnader, men livet och kärleken lade ut en annan kurs för henne. Hennes två livliga barn och kärleksfulle make är allt för henne men en dag skiljer kriget dem hjärtlöst åt.

 

Plötsligt är hennes make borta och Lily ställs inför ett omöjligt val: att låta barnen stanna kvar hos henne i England, där hon inte kan garantera deras säkerhet, eller sätta dem på ett fartyg över Atlanten, där säkerheten är långt borta från henne själv.

 

När nazisternas ubåtar sänker ett av skeppen med brittiska barn på väg till Kanada, klarar sig endast en livbåt undan och flyter nu fritt på Atlantens stormande hav. Alice och Lily, som aldrig tidigare mötts, blir varandras största hopp när deras liv ödesmättat flätas samman.
__________

Känslosam bladvändare!

Den här boken bygger på verkliga händelser kring den evakuering av barn från England som skedde under 2:a världskriget. Barnen skickades till Kanada med fartyg, men ett av fartygen blev torpederat och dom sattes i livbåtar och den ena drev iväg och hittades inte förrän flera dagar senare. En otroligt känsloladdad berättelse.

Man får följa livbåten parallellt och deras kamp om överlevnad. Brist på mat och vatten och den fruktansvärda kylan som råder.

En mycket välskriven bok där karaktärerna och deras kamp tar tag i mig och jag känner med dom. Mycket fint gestaltade och miljöerna är målande.

Det här är en lättläst bok, varm och kärleksfull och en riktig bladvändare som jag varmt rekommenderar 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @lbforlag & @hazelgaynor för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: Espana por favor
Författare: Åsa Hellberg

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
316
Förlag: Forum
Recensionsexemplar

📖
Tre saker händer samtidigt i Fjällfors: Mias man dör, Nooras dotter blir gravid och Lotta tvingas flytta hem till sin exman i Luleå. Bostäder ska säljas på en övermättad marknad, där elpriserna skjutit i höjden och räntekostnaderna är svindlande till och med för ett hus i Norrlands inland. 


Hur går det nu med de tre bästisarnas dröm om Spanien? Skulle inte livet bli bättre efter 60? I kyrkokören sjunger Lotta Y viva España så högt att Gud kan höra henne, på pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig får hon veta att Spanien och en änglabutik kanske inte är en lysande idé just nu.

Men så kommer stumma 81-åriga Dolores med sin halmhatt och hemlängtan, och då ändras allt ännu en gång.

__________

 

Älskar att läsa om kvinnor i min egna ålder och Åsa kan verkligen konsten att förmedla dom rätta känslorna och skriva om människors öden och äventyr 💕

Massor av känslor får man känna av i den här berättelsen och att man aldrig ska ta livet eller något för givet. Ta chansen när den kommer!

Jag tyckte mycket om karaktärerna som var fint och äkta gestaltade. Miljöbeskrivningarna var mycket målande och jag såg allt framför mig, kände även värmen och alla dofter.

Boken är välskriven och mycket lättläst. Jag läste ut den på en dag. Jag har skrattat och gråtit och har haft många känslor i kroppen. En fantastisk bok!

Det här är del 1 i en planerad serie som heter ”Alla vill till Spanien” och vem vill inte dit liksom. Jag vill 😁

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack snälla @asahellberg & @bokforlagetforum för härlig läsning 🤗 Ser fram emot nästa bok 💕

__________


 

Titel: 
Detektiv Tillman – Det hemliga sällskapet
Författare: Camilla Lagerqvist

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
297
Förlag: Bazar
Ljudbok: Katarina Ewerlöf
Recensionsexemplar

📖
Ett hemligt sällskap vars medlemmar är beredda att gå över lik för att se till att ingen avslöjar deras hemligheter, en mystisk man som kanske är polisinformatör och kvinnor som slåss för jämställdhet. Det här är första delen i en mysig spänningsserie som utspelar sig under 1920-talet där tre kvinnor bildar en oväntad allians för att hjälpas åt att lösa brott.

Året är 1920 och den unga Ester Tillman är nybliven änka i Uppsala. Äktenskapet var olyckligt och äntligen är hon fri att styra över sitt liv. Hon har en dröm om att arbeta som privatdetektiv, men vet inte om hon vågar ta steget. När hon följer med sin mamma på seans och en av deltagarna under mystiska omständigheter faller från en balkong, får Ester möjlighet att ta sig an sitt första fall.

__________

Mysig & Spännande!

Det här är den första delen i en planerad bokserie!
Åh vad jag tyckte om den här boken. Älskar ju historiska romaner och när det handlar om kvinnor 
💕
Boken är välskriven med ett fint språk och den är lättläst. Lagom långa kapitel och i ett behändigt format.
Inbunden i mindre storlek, ungefär som en storpocket. Svårt att förklara 
😁

Gillar pusseldeckare där man försöker klura ut vem den skyldige/skyldiga är och det är ju ett extra plus om man som jag inte kunde komma på vem det var förrän i slutet på boken!

Jag tyckte mycket om Ester som är huvudkaraktären och en stark kvinna, övriga karaktärer också men på olika sätt, en del älskar man, en del hatar man. Fint gestaltade och kändes äkta.
Blev kär i miljöbeskrivningarna som var mycket målande och det kändes som jag var med på platserna.

Har även lyssnat lite grann på ljudboken och det är fantastiska Katarina Ewerlöf som gör en helt perfekt inläsning av boken.
Nu ser jag otroligt mycket fram att fortsätta följa Ester, hennes fina vänner 
Yarina och Olga i kommande böcker 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack så mycket @bazarforlag och lagerqvistcamilla för att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 🤗💕

__________

 

Titel: Floden sjunger ditt namn
Författare: Eleanor Shearer

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
367
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖

__________

Tankeväckande & Gripande!


Det här är författarens debutroman och det är verkligen en fin debut på många sätt 💕

Boken är välskriven och har ett fint språk och var lättläst så det var svårt att pausa. Karaktärerna fint gestaltade och miljöbeskrivningarna lika så.

 

Boken innehåller mycket grymhet, om människor som lever under hemska förhållanden men innehåller även kärlek, hoppfullhet, familj och stort mod.
En mycket gripande berättelse som stannade kvar efteråt.

Jag hade inte några kunskaper om Karibien innan jag läste den här boken men fick lära mig ganska mycket och det var intressant.


Boken tar upp två viktiga ämnen som är berörande, starka och gripande. En bok som jag varmt kan rekommendera!

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @historiskamedia för en fin läsupplevelse 🤗💕

__________

 

Titel: Allion och frihetskämparna
Författare: Carl Henrik Tesdorpf Ehrenborg

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
297
Förlag: Visto
Recensionsexemplar

📖
I den mycket stillsamma Köpstaden har vindarna vänt. Under flera år har mystiska människor med sin närvaro skänkt invånarna en illusion av trygghet. Men världen har förändrats likväl som den luft människorna andas in.
Den ensamme Allion har haft en otrygg uppväxt, är deprimerad och saknar ett syfte med livet. Men en dag dyker en barndomsvän upp som vill visa honom världen. Barndomsvännen fruktar att Allion blivit vilseledd av sagoberättare. Han vill att Allion upptäcker världen och följer med honom på äventyr. Det är dags för honom att sluta tro på sagor, och börja skapa sin egen historia.

__________


Boken är lättläst och flyter på bra men tyvärr så fastnar jag inte riktigt i handlingen!
Tycker språket och handlingen är lite tunn och jag får inte riktigt veta hur och var allt utspelar sig. Visst, det är fantasy, men hur ”ser” det ut i staden till exempel?!

Lika så hur människor ska bete sig då det är pest och krig på gång. Jag tycker det ska byggas upp någon spänning och eventuellt hot men det kommer inget.

Jag som läsare vill känna spänningen byggas upp och vara fast i handlingen.
MEN! På det stora hela så är det absolut ingen tråkig bok utan det är en bra berättelse. Och sagoberättarna var intressanta.

Bara mina tankar. Kanske DU har andra uppfattningar så jag hoppas andra som läser inte tar åt sig vad jag tycker, vi är alla olika 😁

PS: jag gillar omslaget jättemycket!

Omdöme: ⭐️⭐️/5

Tack @calletesehr & @vistoforlag för möjligheten att läsa!

__________

 

Titel: Innan fåglarna vänder åter
Författare: Merja Mäki

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
400
Förlag: Historiska media
Recensionsexemplar

📖
Det är februari 1940 i finska Karelen. Tjugotreåriga Alli har två önskningar: att undkomma kriget och att få leva som fiskare som sin far. Men livet tar inte hänsyn till hennes drömmar.

Finska vinterkriget slutar med en dyrköpt fred och stora delar av Allis älskade Karelen tillfaller Sovjetunionen. Hon tvingas lämna sitt hem och fly västerut.
Väl i Österbotten väntar ytterligare utmaningar – nya levnadsvillkor, stora kulturella skillnader och vardagen på ett militärsjukhus.
I Karelen är stränderna tomma och de enda som vänder åter är fåglarna.
Kan en fiskardotter, van vid sjön Ladogas friska vindar och låga vågor rota sig på nytt i Österbottens flacka landskap?
__________

Vacker, Stark & Gripande!

Innan fåglarna vänder åter är finska Merja Mäkis glimrande debutroman om tillhörighet, exil, krigets brutalitet och människans förunderliga förmåga att knyta nya band.

Vilken vacker bok, både på utsidan och insidan. Den grep tag i mig och mitt hjärta svämmade över av känslor allt eftersom jag kom in i boken. Blev djupt berörd 💕

Det här är en oerhört gripande berättelse om svåra livsförhållanden och överlevnadsförmåga under kriget och Karelen i Finland. Vacker trots all smärta.
Jag lärde mig mycket om Karelen och Finland som jag inte visste något om och det var mycket lärorikt!

Språket är fantastiskt och boken är lättläst. Karaktärerna fint gestaltade och kändes mycket trovärdiga. Sen var miljöbeskrivningarna otroligt målande.

En oerhört magisk och stark läsupplevelse. Tycker man om historiska romaner och mångas liv under kriget så missa inte den här fantastiska boken 💕


Omdöme:
 ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack till @historiskamedia & @merja.e.maki för att jag fick möjlighet att läsa 💕🙏

_________

 

Titel: Djävulsdansen
Författare: Kiran Millwood Hargrave

Utgiven år: 2023
Sidantal: 
313
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

📖

En het sommardag i Strasbourg 1518 börjar en ensam kvinna dansa på torget. Och hon slutar inte, hon dansar i dagar. Fler och fler kvinnor ansluter och snart är de flera hundra. Myndigheterna kallar in musiker för att spela Djävulen ur kvinnorna. En bit utanför staden bor Lisbet med sin man och svärmor där de är verksamma som biodlare. I kölvattnet efter danspesten på stadens gator återvänder Lisbets svägerska Nethe från bergen där han avtjänat ett straff för ett brott som ingen vågar nämna. Lisbet är fast besluten att avslöja Nethes hemlighet. Medan staden rämnar under tusen stampande fötter trasslar hon in sig i ett nät av svek och hemlig passion men det är en dans med farliga steg.
__________

Fängslande & Gripande bladvändare!

Jag är mycket fascinerad över författarens sätt att skriva, så välskrivet och vackert språk som trollband mig och jag kunde knappt lägga den ifrån mig.
Boken är baserad på verkliga händelser som gör den extra intressant och fängslande!

Det här är en bok med gripande kvinnoöden. Det var verkligen brutalt att vara kvinna på den här tiden!

Boken innehåller passion, vänskap, sorg och längtan, maktlöshet, familjehemligheter, satthet och förbjuden kärlek,

Har du inte läst den så rekommenderar jag den varmt om du tycker om historiska romaner 💕

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bokfabriken för att jag fick läsa den här fängslande boken 💕

__________

 

Titel: Tjuvlyssnaren
Författare: Maria Ernestam

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
140
Förlag: LB
Recensionsexemplar

📖

Karl-Gunnar Hammarkvist är 64 år, revisor och ensam. Så hade det nog förblivit om han inte tvingats lämna lägenheten han bott i under nästan hela sitt liv för att tillbringa några veckor i en provisorisk våning. Här gör han sig hemmastadd och ser det hela som ett rätt trevligt avbrott i vardagen tills han en kväll råkar höra ett samtal som pågår på andra sidan väggen. Det han uppfattar skär rakt igenom det pansar han byggt upp omkring sig sedan årtionden, och han blir besatt av att hitta kvinnan som sagt det hon sagt hos grannen. I jakten på den okända tvingas Karl-Gunnar ompröva allt sitt arbete, sina relationer och sin moral. Framför allt konfronteras han med det han så länge förträngt. Det fruktansvärda misstag som ledde till en katastrof och till att kärleken för alltid försvann ur hans liv.
Men är det möjligt att försonas också med det värsta? Går det att börja om på nytt?

__________

Finstämd & Tänkvärd!

Tjuvlyssnaren är berättelsen om ett liv som blev som det blev på grund av omständigheterna och att det inte går att göra något åt. Tills den dag det gör det.

En välskriven, finstämd och lättläst bok, men tragisk och lågmäld på ett fint sätt. Den är annorlunda och jag kan inte sluta läsa även om det inte händer så mycket.
Mycket av nyfikenhet så läser jag ut den ganska snabbt och mycket stannar kvar efteråt! Tycker om karaktären Karl-Gunnar och alla hans kloka tänkligheter 
💕

En annorlunda och läsvärd bok!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lbforlag och @mariaernestam för att jag fick möjlighet att läsa 🙏💕

__________


 

Titel: 
Tills jag hittar dig
Författare: Harlan Coben

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
361
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
För fem år sedan levde David och Cheryl Burroughs ett enkelt liv i sitt drömhus tillsammans med sin treåriga son Matthew. Aldrig kunde de föreställa sig den fruktansvärda tragedi som snart skulle ske. Men nu har Cheryl gift om sig och David avtjänar ett livstidsstraff för att ha mördat sin son. David hävdar sin oskuld men efter de hårda åren i fängelse har han förlorat hoppet om upprättelse - och tilltron till sig själv. Kan han verkligen vara säker på vad som hände den där natten?


Men när David får ett oväntat besök av Cheryls syster Rachel vänds hans värld upp och ned. Med sig har Rachel ett foto som en av hennes vänner har tagit inne på en nöjespark. I bakgrunden, mitt framför bergochdalbanor och karuseller, står en pojke. Det tar inte många sekunder för David att inse det omöjliga - pojken på bilden är Matthew.
__________

Olidligt spännande bladvändare!

Att läsa en bok av Harlan Coben är magi. Jag blir aldrig besviken. Han är en mästare på att bygga upp spänningen och få mig i sitt grepp från första sidan!

Den här boken är olidligt spännande och jag satt med andan i halsen flera gånger. Vilken mardröm att bli av med sitt barn.

Coben är en mästare på att väva samman intriger, mörk humor och oförutsägbara vändningar och historier man sent ska glömma.

Boken är mycket välskriven och lättläst och det är ett bra tempo i handlingen. Karaktärerna är fint gestaltade och miljöbeskrivningarna är målande.

Det är en tankeväckande, gripande och adrenalinstinn thriller och jag skulle gärna se den här som film. Harlan Coben´s många böcker har ju blivit film och jag har sett dom, kan ses på bland annat Netflix.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack för recex  @bookmark_forlag & en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________

 

Titel: Alla mord jag begått
Författare: Johanna Sernelin

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
374
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

📖
Människor har en tendens att dö omkring dig , säger en av poliserna. Men allt Andreas gör är att älska för mycket. Han ska ju inte alls skilja sig. Ändå ligger de där på köksbordet, skilsmässopappren som hans fru Elin redan undertecknat. För att få henne att återvända måste han ta till alltmer drastiska metoder. Till slut ska Elin inte ha något annat val.

Alla mord jag begått är första delen i en trilogi, en klaustrofobisk relationsthriller om människan bakom morden. En huvudperson att INTE heja på.


__________

Stegrande spänning och rysligt nervkittlande!

Ja det här är en otrolig bok där huvudkaraktären Andreas under all yta är en trasig person med många tankar. Tycker han är en obehaglig och manipulativ karaktär 😁
Handlingen utspelar sig i kvarter som jag känner igen mig i och jag tycker mycket om att boken handlar om vanliga människor, människor som kan vara vem som helst av oss.

Boken är välskriven, lättläst och har ett fantastiskt språk som flyter fram som vågorna på vattnet! Du är fenomenal Johanna att få till orden och en massa känslor, smärta, och humor!

Boken har ett lite lugnare tempo i början men sen sätter det fart igen och slutet gör ju att man bara längtar till fortsättningen! En klaustrofobisk thriller som kryper under skinnet!

Det här är en riktig bladvändare och nyfikenheten över hur det ska sluta gör att jag sträckläser boken i kombination att lyssna och den är slut på en dag 😁 Viktor Åkerblom gör en fantastisk inläsning.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @johannasernelin för att jag fick möjlighet att läsa den här otroligt spännande boken 🤗💕

__________
 Titel: De förbjudna böckernas bibliotekarie
Författare: Brianna Labuskes

Utgiven år: 2024
Sidantal: 
352
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Kärleken till böcker kan övervinna allt

Berlin 1933. Efter framgångarna med sin debutroman får den amerikanska författaren Althea James en inbjudan från självaste Joseph Goebbels att delta i ett kulturutbytesprogram i Tyskland. För Althea är Berlin gnistrande och spännande, en möjligheternas stad. Men den föreställningen förändras snabbt när hon möter Dev, en kvinna som visar henne det riktiga Berlin.

Paris 1936. Hanna Brecht har flytt Tyskland och förföljelsen efter att ha förlorat allt hon hållit kärt. Paris är inte den fristad hon tänkt sig, men på De förbjudna böckernas bibliotek fylls hennes liv sakteliga med ny mening.
New York 1944. Sedan Vivian Childs man dödades i striderna mot nazisterna har hon fört ett eget krig mot den politiker som beslutat att avbryta hennes hjärteprojekt: att tillhandahålla väl utvalda böcker till miljontals soldater utomlands. Hon måste få senatorn att dra tillbaka beslutet och till hjälp tar hon en alldeles särskild bibliotekarie.

__________

Intressant bladvändare!

Det här är en bok som känns mycket aktuell i vår egen tid. Älskar ju historiska romaner, såå fängslande och intressant!

Gedigen research gör boken trovärdig och realistisk. Den håller mig på sträckbänken från början till slut .En riktig bladvändare.

Karaktärerna är intressanta och fint gestaltade. Underbara miljöbeskrivningar. Välskriven med ett fint språk som flyter fram.

Vi kan väl alla hålla med om att kärleken till böcker övervinner allt 💕

 

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @harpercollins_sverige & @brilabuskes för att jag fick läsa den här fina boken 🤗

__________

Inga kommentarer:

Markus bok

  Titel: Markus bok Författare: Birgitta Kallenberg Nilsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 228 Förlag: Lava Recensionsexemplar Upptäck Markus b...

Populära inlägg