04 december 2021

Innan juldagsmorgon glimmar – Del 1 I serien ”Alla sina dagar”

 













Titel: Innan juldagsmorgon glimmar – Del 1 I serien ”Alla sina dagar”
Författare: Hanna Christensson @hannamariachristenson
Utgiven år: 2021
Förlag: Saga Egmont @sagaegmont
Ljudbok: Hanna K. Schmitz

📖 📖
Boken:
I hela Ellas tjugofyraåriga liv har det varit hon och hennes pappa Artur. Men när han drabbades av Alzheimers förändrades allt och Ella har ägnat de senaste åren åt att ta hand om sin pappa hemma i lägenheten i norrländska Vinterdal. Just som årets första snöstorm drar in händer det som inte får hända. I ett obevakat ögonblick får Artur tag på bilnycklarna och ger sig iväg i snöyran. När Ella äntligen hittar honom står hon plötsligt i skuld till en ung, och minst sagt otrevlig, godsägare. I ren desperation tvingas hon ta anställning på den dystra herrgården där all form av julstämning tycks vara strängt förbjuden. Vad har hänt den unge herr Wittenberg som gjort honom så kall och avståndstagande? Lite ljus och julefrid har väl ingen dött av ... eller?

📖 📖
Mina tankar:
Det här är en riktig pärla, såå mysig, varm, tankeväckande, lättläst och med ett vackert språk. Hela boken igenom så kom jag på mig själv med att le och den gjorde mig varm i hjärteroten. Serien är inspirerad av klassiska berättelser, som här får möta dagens ljus i nya tappningar. Den handlar inte bara om mys utan även om hur sjukdom kan bryta ner en person och att det inte alltid är så lätt att hjälpa. Men kärleken är stark och den kan bryta ner murar som man byggt upp. Ska bli riktigt roligt att få fortsätta läsa fler böcker i serien av den här författaren.

Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg