19 februari 2024

Tjuvlyssnaren

 













Titel: Tjuvlyssnaren
Författare: Maria Ernestam

Utgiven år: 2024
Sidantal:
140
Förlag: LB
Recensionsexemplar

📖

Karl-Gunnar Hammarkvist är 64 år, revisor och ensam. Så hade det nog förblivit om han inte tvingats lämna lägenheten han bott i under nästan hela sitt liv för att tillbringa några veckor i en provisorisk våning. Här gör han sig hemmastadd och ser det hela som ett rätt trevligt avbrott i vardagen tills han en kväll råkar höra ett samtal som pågår på andra sidan väggen. Det han uppfattar skär rakt igenom det pansar han byggt upp omkring sig sedan årtionden, och han blir besatt av att hitta kvinnan som sagt det hon sagt hos grannen. I jakten på den okända tvingas Karl-Gunnar ompröva allt sitt arbete, sina relationer och sin moral. Framför allt konfronteras han med det han så länge förträngt. Det fruktansvärda misstag som ledde till en katastrof och till att kärleken för alltid försvann ur hans liv.
Men är det möjligt att försonas också med det värsta? Går det att börja om på nytt?

__________

Finstämd & Tänkvärld!

Tjuvlyssnaren är berättelsen om ett liv som blev som det blev på grund av omständigheterna och att det inte går att göra något åt. Tills den dag det gör det.

En välskriven, finstämd och lättläst bok, men tragisk och lågmäld på ett fint sätt. Den är annorlunda och jag kan inte sluta läsa även om det inte händer så mycket.
Mycket av nyfikenhet så läser jag ut den ganska snabbt och mycket stannar kvar efteråt! Tycker om karaktären Karl-Gunnar och alla hans kloka tänkligheter
💕

En annorlunda och läsvärd bok!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @lbforlag och @mariaernestam för att jag fick möjlighet att läsa 🙏💕

__________


Inga kommentarer:

Elva smaker av kärlek

  Titel: Elva smaker av kärlek Författare: Frida Gråsjö Utgiven år: 2024 Sidantal: 206 Förlag: Modernista Recensionsexemplar 📖...

Populära inlägg