29 maj 2022

Breven som länkar oss samman

 












Titel:
Breven som länkar oss samman

Författare: Anne-Lie Högberg
Utgiven år: 2022
Förlag: LB förlag

📜
Maria älskar sitt lilla faluröda pensionat som ligger vid Mälarens strand. Stället hon drivit i tio års tid. När det tillfälligt måste stängas ner rasar hennes tillvaro och hon tvingas fylla sin tid med annat. Av en slump hittar hon ett brev i sin mormors gamla sekretär, ett brev som hennes mormor själv har skrivit och som aldrig nådde mottagaren. Mysteriet blir som en drog för Maria och hon börjar gräva i sin mormors förflutna. Axel bestämmer sig för att lämna Rödeby och den fattiga tillvaro som han och hans mor och syskon hamnade i när fadern dog. I tron om att hans flytt är det enda som kan rädda familjen, kliver han ivrigt och naivt på ångfartyget till New York endast arton år gammal. Bit för bit lägger Maria pusslet av sin släkthistoria och snart framkallas en bild av ett mörkt familjedrama, som kommer att ta henne över havet till 1900-talets Amerika.


📜
Breven som länkar oss samman är en relationsroman om att gå vidare efter en tragedi och om hur en familj kan hitta tillbaka till varandra trots att det skiljer flera årtionden och ett hav mellan dem. En mycket finstämd historia om att hitta både sig själv och sitt förflutna. Inspirerad av sin egen släkts historia berättar Anneli Högberg om relationer och om ett liv som utvandrare som inte alltid blev som man tänkt sig. Historien varvar både dåtid och nutid för att mycket fint länkas samman på slutet. Boken är mycket välskriven och fängslande. Det är en varm och gripande släktroman som är lättläst och har ett vackert språk och intressanta karaktärer. Rekommenderas varmt!

Tack till @anneliehogberg och @lbforlag för att jag fick möjlighet att läsa den här fina boken 💕

Inga kommentarer:

Stormvakt

  Titel: Stormvakt – Del 1 Strindbergserien Författare: Kristina Ohlsson Utgiven år: 202 Sidantal: 490 Förlag: Forum 📖 Efter...

Populära inlägg