29 maj 2022

Själv

 













Titel:
Själv

Författare: Marika Andersson
Utgiven år: 2022
Förlag: Lava förlag

📖
Karin lämnar sitt förhållande och sin barnlängtan i Stockholm och åker upp till stugan i Hälsingland för att komma bort från allt. Men hennes spontana weekendresa råkar sammanfalla med en katastrof som är mycket större än hennes egen livskris och helgvistelsen blir mer långvarig och äventyrlig än hon tänkt sig. Snart är det kallt, mörkt och strömlöst i skogen. Andra människor blir det största hotet i en tillvaro där det är ont om mat. Är hon den enda överlevande? Eller är faran redan över? Har hon rentav inbillat sig allt? Hon kan inte veta, eftersom inga kommunikationer fungerar och det är farligt att närma sig byn några kilometer bort. Tillvaron blir avskalad, med svälten och svärtan som en darrande bordunton.


📖
I denna välskrivna och sparsmakade roman får man uppleva en samhällskatastrof utifrån en helt ensam människas perspektiv. Kommer Karin att klara sig? Skulle du göra det? En spännande roman som var lättläst och med ganska korta kapitel som gjorde att det flöt på ganska bra och man läste ut den snabbt (i alla fall jag) för att få veta hur det går i historien. Hur ska det gå att leva i en stuga mitt i skogen, utan kommunikationer, brist på mat, ingen el och att du kanske är den enda överlevande människan? Jaa du får läsa den här boken som jag tyckte var hisnande bra och man kan riktigt känna paniken som karaktären Karin har. Fina miljöbeskrivningar och en historia som kan bli/vara sann. En katastrof som man inte är beredd på!

Tack till @lavaforlag och Marika Andersson för att jag fick möjlighet att läsa boken 💓

Inga kommentarer:

Lögnspiran - Marduriens ljus 1

  Titel: Lögnspiran – Marduriens ljus 1 Författare: Joseph A. Davis Utgiven år: 2021 Sidantal: 334 Förlag: Pärlan Vinst 📖 Ke...

Populära inlägg