09 augusti 2022

Åskmakaren

 












Titel: Åskmakaren
Författare: Tina N Martin

Utgiven år: 2022
Ljudbok:
Lo Kauppi / @storytelsverige
Förlag: Polaris

📖
Det är 22 minusgrader ute när en man hittas död och lemlästad på isen. Den döde identifieras snart och det visar sig vara få personer som sörjer honom. När Idun Lind ska utreda fallet får hon hjälp av Tareq Shaheen. Det blir en utredning som tar dem till en värld fylld av pengar, våld och makt. En värld där unga kvinnors liv är en handelsvara. Många år tidigare får vi följa Peter och Silje, två barn i utkanten. Peter är ett ständigt mobbningsoffer i skolan, Silje en flicka som bara önskar att få bli lämnad ifred. De bildar starka vänskapsband och varje dag blir en ny dag då de kan överleva tillsammans. Till sist knyts nu och då ihop och blir till en intensivt spännande kriminalroman där värdet av ett människoliv väger alltför lätt.
__________

Spännande, berörande & välskriven!

Åskmakaren är 2:a delen i bokserien om kriminalinspektör Idun Lind i Luleå, den första boken heter Befriaren och den tyckte jag mycket om så jag hade höga förväntningar på den här och jag blev absolut inte besviken, tvärtom så är den här snäppet bättre. Boken är spännande, välskriven, gripande, otäck, berörande, och en riktig bladvändare med flera historier i boken som till slutet vävs samman. Och den var helt oförutsägbar, i alla fall för mig. 

Rekommenderar den här boken, och även den föregående. Ser fram emot fler böcker av författaren Tina N Martin, och gärna om Idun Lind och hennes kollegor. 

Omdöme: 5/5

__________

Inga kommentarer:

Livet går vidare

  Titel: Livet går vidare Författare: Maria Wensund Utgiven år: 2024 Sidantal: 372 Förlag: Polaris Recensionsexemplar 📖 Näst...

Populära inlägg