20 augusti 2022

Avgrunden

 













Titel:
Avgrunden
Författare: Yrsa Sigurdardottir

Utgiven år: 2022
Sidantal:
345
Förlag: Harper Collins

📖
En ung, rik investerare hittas hängande i en snara på den gamla avrättningsplatsen Gálgahraun - ett lavafält strax utanför Reykjavik. När kroppen tas ner blir det uppenbart att det inte rör sig om ett självmord. På mannens bröstkorg sitter en bit av en papperslapp med ett bleknat meddelande, fastnaglad med en spik. Polisen Huldar skickas till den döde mannens lägenhet där han till sin förvåning hittar barnpsykologen Freyja tillsammans med en fyraårig pojke som inte kan förklara varför han befinner sig där. Det enda han kan berätta om sig själv är sitt förnamn, och hans teckningar visar något högst oroväckande. Medan Huldar letar efter mördaren måste Freyja gå till botten med pojkens bakgrund och hitta hans föräldrar - innan det är för sent.
__________

Spännande med bra driv. En riktig bladvändare!

Såå spännande den här var. Jag kunde inte släppa taget om boken. Vilket driv och intriger blandat med mystik. Karaktärerna är fint beskrivna och det är fantastiska miljöbeskrivningar. Island har jag alltid velat åka till och nu ännu mer! Slutet var helt oväntat och gjorde det hela sååå mycket bättre. Det här är en bok man inte får missa. Glöm inte doom tidigare böckerna i serien! Avgrunden är fjärde fristående delen i Yrsa Sigurdardóttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja.

Omdöme: 5/5

Tack @harpercollins_sverige för en fantastisk läsupplevelse 💕

__________


Inga kommentarer:

Spelet - Off Campus 1

  Titel: Spelet – Off Campus 1 Författare: Elle Kennedy     Utgiven år: 2021 Sidantal: 405 Förlag: Bookmark 📖 Hannah Wells har änt...

Populära inlägg