29 augusti 2022

Något är fel i universum

 












Titel: Något är fel i universum
Författare: Stefan Olsson

Utgiven år: 2022
Sidantal:
176
Förlag: Visto

📖
Jerry var mycket olycklig för att han hade glömt pelargonen på den blå planeten från början och Jennifer hade upp repade gånger bett om ursäkt för att hon tagit den. Desmond försökte förklara för dem att det inte spelade någon roll. Mixtrar man med universum så händer det konstiga saker. Eller, det h änder konstiga saker i universum helt enkelt. Så är det bara.

På planeten som kallas jorden, men egentligen heter Tellus, vandrar en ensam man i regnet. Han är på väg till något, men har ingen aning om vad. I en stad, inte så långt från den ensamma mannen, packar en kvinna inför en resa. Samtidigt, på en grön planet på andra sidan universum, sitter en tokig man inlåst och väntar på något. På samma planet vankar en frustrerad härskare runt i ett trekantigt rum. Dessa fyra har till synes ingenting gemensamt, mer än att de är ovetande om att de alla har en viktig roll att spela i de kosmiska katastrofer som nalkas. Detta är berättelsen om dem. Men också om en hårig hund, en försvunnen kung, en vildsint best och om en pelargon som äntligen fick komma ut och se sig omkring lite.

__________

Klurig & Humoristisk!

Språket är bra och passar genren. Jag märker att jag skrattar väldigt ofta under läsningen och det är helt omöjligt att räkna ut var vi ska hamna i slutändan. Det är snyggt gjort med många kluriga vändningar och inga lösa trådar som hänger kvar. Detta är en riktigt smart story med klurig upplösning. Lite för stort persongalleri för att jag ska hänga med ordentligt och jag måste tänka till flera gånger. Det är en spännande resa genom tid och rymd och jag tycker om att tiden inte är linjär utan att saker kan hända i olika tidsrymder men ändå påverkas av varandra. En lättläst, intressant och välskriven bok!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @vistoforlag för recensionsexemplar

__________


Inga kommentarer:

Lögnspiran - Marduriens ljus 1

  Titel: Lögnspiran – Marduriens ljus 1 Författare: Joseph A. Davis Utgiven år: 2021 Sidantal: 334 Förlag: Pärlan Vinst 📖 Ke...

Populära inlägg