01 november 2022

Den falske schamanen

 













Titel:
Den falske schamanen
Författare: Eva Brenckert

Utgiven år: 2022
Sidantal:
260
Förlag: Ordberoende
Recensionsexemplar

📖
Sektens innersta krets berättar.
En man kommer till ett litet samhälle i norra Sverige strax före milleniumskiftet. Han kallar sig schaman och säger sig kunna läsa av människors inre och med sin kosmiska visdom vill han hela deras sjukdomar och trauman. Ensamma, par och familjer dras till mannen med en förhoppning om att hitta den rätta vägen och i förlängningen rädda världen. Steg för steg lägger de sina liv i mannens händer. De fastnar i en tillvaro av underkastelse, psykisk terror och övergrepp. En berättelse om längtan efter mening, förnekelse, grupptryck och grymhet. Men också om vägen ut ur sektens makt.

__________

En mycket välskriven, lättläst, intressant och skrämmande bok som fick mig att sträckläsa för att få veta hur det skulle gå. Jag har alltid varit intresserad av olika sekter och hur dessa människor kan bli så hjärntvättade utan att fatta vad som verkligen händer. Fängslande historia och en sekt som jag aldrig har hört talas om tidigare.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️/5

Tack @ordberoendefrlag för recex och intressant läsning

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg