11 november 2022

BRF Kramsnö (1) & Grannar & Fiender (2)

 













Titel: BRF Kramsnö
Författare: Jens Hellström

Utgiven år: 2021
Sidantal:
225
Förlag: Ekström & Garay
📖
Ingela behöver träffa en ny man, tycker Bodil. Det är nätdejting som gäller och Bodil hjälper gärna till, snickrar ihop en profil och tar hand om de kontaktförfrågningar som strömmar in. Bodil chattar och sorterar, och när hon vaskat fram en bra kandidat så meddelar hon Ingela att det är dags för blinddejt, givetvis under diskret övervakning. Ingela är skeptisk till upplägget, men går ändå med på att försöka. Hon har liksom inget bättre för sig.
__________

Det här är författarens debutbok och handlar om vänskap och kärlek, och om att en god intention inte alltid är tillräcklig. Boken är välskriven, lättläst och svår att lägga ifrån sig. Jag skrattade gott många gånger och tyckte det var en rolig och charmig historia. Träffsäkra karaktärer som man bara älskar. Så levande och trovärdiga. Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

Titel: Grannar & Fiender
Författare: Jens Hellström

Utgiven år: 2022
Sidantal:
172
Förlag: Ekström & Garay
📖
Ingela har inte gett upp nätdejtingen. Tvärtom - hon har utökat sökområdet. Nästa blinddejt blir med en man som är bosatt i Paris, och de ska träffas utanför självaste Notre-Dame. Det får bli en weekendresa till den franska huvudstaden. Bodil ska med såklart, som resesällskap och stöd, och inte minst som kritisk övervakare. Samtidigt på hemmaplan råder det en djup konflikt mellan de två falangerna i bostadsrättsföreningen, något som Peder varit lyckligt ovetande om ända fram till nu. Som nyligen invald i styrelsen kastas han rakt in i konfliktens epicentrum: Ska han bli tvungen att välja sida? Båda falangerna försöker värva Peder, och innan han vet ordet av har han allierat sig med båda två.

__________

Här fortsätter tråden från förra boken. Det är också en dråplig och härlig bok med hög igenkänningsfaktor. Med härlig humor och mycket kärlek och jag sitter och småler hela tiden. Härliga karaktärer som känns både trovärdiga och levande och fina miljöbeskrivningar!  LÄS Båda!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

__________

Tack @jenshellström för recex & att jag fick möjlighet att läsa 💕

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg