14 november 2022

Det som inte syns

 












Titel:
Det som inte syns
Författare: Benny Haag & Lennart Karlsson

Utgiven år: 2022
Sidantal:
303
Förlag: Ordfront
Recensionsexemplar

📖
Wollter och Bergström är knarkspanare med Sergels torg och Klarakvarteren som huvudsaklig arbetsplats. Vid ett tillslag hittas en langares kontaktuppgifter till olika köpare i Stockholmstrakten. Högt uppsatta män i samhället, till och med inom den egna kåren, hittas i registret. Wollter och Bergström märker snart att det har en tendens att tystas ner från högsta ort. De bestämmer sig för att tillsammans med åklagaren Dorte Jacobsen börja bedriva egna spaningar vid sidan om. Snart öppnas en värld för dem som de bara anat förut men inte förstått vidden av. Det handlar inte bara om narkotika utan även om afghanska pojkar som utnyttjas i en helt omänsklig lek. Allt enligt principen "det som inte syns finns inte". Det som inte syns är en verklig hetsnära polisdeckare om Stockholm idag. Det är en skildring där man känner dofterna från gatorna, de kalla vindarna som viner runt gathörnen, men också värmen från några poliser som ända försöker göra rätt i en ojämlik värld.
__________

Spännande & trovärdig bladvändare

Det här är en tänkt serie av narkotikapolisen Lennart Karlsson och Benny Haag, skådespelare, föreläsare. Den här boken är deras första gemensamma. Lättläst bladvändare som är mycket trovärdig och välskriven och med ett fantastiskt persongalleri och miljöbeskrivningar. Historien fångade mig från första sidan och höll mig i ett fast grepp med sin spänning men historien är även mycket tragisk och otäck och jag känner i hjärtat. Jag ser mycket fram emot att få läsa nästa del i serien. Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack @karlssonohaag för att jag fick läsa den här fantastiska boken 💕

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg