02 december 2022

X

 












Titel: X
Författare: Pascal Engman

Utgiven år: 2022
Sidantal:
623
Förlag: Bookmark
Recensionsexemplar

📖
Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption. En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent. X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen. Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.
__________

Spännande & intressant bladvändare

Den här boken är femte delen i serien om Vanessa Frank. Pascal är absolut en av dom bästa författarna just nu som skriver spänning/thrillerromaner. Ämnet i boken handlar om "spelet bakom spelen", matchfixning, hot, fusk, korruption, och våld och är mycket intressant och jag har fått lära mig en massa nytt som jag inte hade en aning om.

Jag bara älskar böckerna om Vanessa Frank och den här är inget undantag även om jag inte är någon sportfantast. Pascal Engman är såå skicklig på att fånga mig som läsare och hålla mig fast till sista sidan. Boken är spännande, intressant och med ett härligt driv och full fart. Huvudkaraktären Vanessa är fantastiskt gestaltad liksom alla andra karaktärer i den här boken och miljöbeskrivningarna är fantastiska.

Det märks att det ligger otroligt mycket research bakom den här boken och många av karaktärerna är personer som Pascal träffat på i verkliga livet. Jag var på ett författarsamtal i Värnamo tidigare i höst och fick då höra Pascal berätta om bakgrunden och händelser kring boken, mycket intressant. Så har du missat dom tidigare böckerna om Vanessa Frank så läs dom innan den här och gärna i ordning för att lättare lära känna karaktärerna. Rekommenderar verkligen böckerna!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

Tusen tack @pascalengman & @bookmark_forlag för ännu en fantastisk läsupplevelse 🤗💕

__________


Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg