21 december 2022

Att orka lite till

 












Titel: Att orka lite till
Författare: Bianca Zenonsson

Utgiven år: 2022
Sidantal:
263
Förlag: Vulkanmedia
Recensionsexemplar

📖
Biancas uppväxt kantades av fruktansvärda trauman. Vuxenvärlden valde att inte se vad som pågick och ignorerade hennes rop på hjälp. Efter föräldrarnas skilsmässa förlorade hon kontakten till sin pappa och sexuella övergrepp av tre förövare pågick hemma som borta i åratal. Separationen mellan mamman och den nya sambon ledde till moderns psykos, vanvård och mycket mer. Bianca tvingades stänga av sina känslor för att överleva. En period var allt lugnt, Bianca pluggade och hade framtidsplaner. Men när hon var 19 år blev modern åter psykotisk vilket utlöste ett okontrollerbart kaos där det förflutna nu kom ikapp henne. Hon vände sig till psykiatrin i hopp om hjälp, men även där valde man att varken förstå eller hjälpa.
Biancas kamp att orka lite till beskriver verkligheten när vården, samhället och föräldrar på alla sätt sviker, men också hur en obeskrivligt lojal kärlek mellan henne och maken, en man som aldrig lämnade hennes sida, bar henne genom elden mot ljuset.

_________

Välskriven & viktig

Det här är en gripande berättelse som verkligen inte är någon lätt läsning men otroligt viktig. Boken är välskriven och har ett lätt språk som gör att sidorna flyger fram men jag fick pausa många gånger för att hämta andan och reflektera.  Jag har otroligt svårt att sätta orden rätt så jag säger bara LÄS BOKEN!

__________

 


Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg