17 april 2024

Närmare himlen

 













Titel: Närmare himlen
Författare: Biljana Savic Lundell             

Utgiven år: 2023
Sidantal:
312
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Isabella Crona är en känd och välbärgad före detta affärskvinna. Hon befinner sig tillsammans med sina tre barn på ett skyddat boende på en okänd ort i Sverige. Vad händer med en människa som alltid sprungit fort i maktens korridorer som plötsligt står still och har enbart sina inneboende demoner och minnen att tas med? Hon är rädd att inte behövas längre. Att inte vara någons Du. I väntat på den stundande rättegången söker hon svaren om sitt liv hos Gud men han vill inte lyssna. Istället skickar han henne tillbaka till Vadstena Kloster och till det barn som föddes där för decennier sedan. Ett besök med ett dramatiskt slut.

Ett målsägandebiträde från Stockholm kallas till det skyddande boendet. När hon redogör för Isabella om den stundande rättegången har Isabella svårt att urskilja vad som är vad. Är hon den kyliga ensamma kvinnan som ingen kom riktigt nära eller en under ytan en misshandlad kvinna? Men en sak är alldeles säkert, Isabellas parallella liv har en sak gemensamt, det förflutna.


Närmare himlen är en stark och övertygande roman om en kvinna som i fyrtioårs-ålder upptäcker att det går att börja om - och att bli någons Du.
__________

Stark & Fängslande

Jag tyckte mycket om debutboken ”Allt till rätta” och jag blev inte besviken på den här heller. Boken är en fortsättning där man får följa Isabella.

Riktigt bra och välskriven med ett fint språk som är känslosamt och varmt.
 Fint gestaltade karaktärer och målande miljöbeskrivningar.

Huvudkaraktären besitter en enorm styrka och visar även sina sköra sidor. Viktigt ämne tas upp om våld i nära relationer!

En bok som dröjer sig kvar efter jag slagit ihop boken. Mycket fin berättelse som jag varmt rekommenderar!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @biljanasaviclundell för en fin läsupplevelse 💓

__________


Inga kommentarer:

Spelet - Off Campus 1

  Titel: Spelet – Off Campus 1 Författare: Elle Kennedy     Utgiven år: 2021 Sidantal: 405 Förlag: Bookmark 📖 Hannah Wells har änt...

Populära inlägg