24 juli 2024

En sång för oss (I moll & dur)

 













Titel: En sång för oss i moll och dur
Författare: Susanne Fellbrink
Utgiven år: 2024
Sidantal: 405
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar
📖
För tio år sedan slogs Noras dröm om att bli musikal-artist i spillror. Nu lever hon ensam och jobbar som musikpedagog på äldreboenden. När körledaren på Solglittragården vid Ångerman-älven plötsligt slutar, samtidigt som Nora hastigt och olustigt blir av med jobbet, hoppar hon in som vikarie. Sommargästerna, alla med olika bagage, får prova på allt från körsång till nattliga bastubad, yoga och matlagning. Det är ett minst sagt brokigt gäng, som inte alltid drar jämnt. Efter en brand på gården hittas ett gammalt skrin, vars innehåll legat gömt för världen i decennier. Upptäckten innebär nya möjligheter för både Nora och de andra på Solglittragården, på sätt ingen av dem kunnat ana.
__________
Mysig & Hjärtevärmande
Att Susanne är otroligt duktig på att skriva deckare är inget nytt och att hon nu ger sig i kast med att skriva feelgood gör det extra spännande och hon gör det med bravur 😍
Det här är en mycket mysig bok med fint gestaltade karaktärer och miljöbeskrivningar som är otroligt målande. Körsång och musik är en gemensam nämnare som jag tycker mycket om.
Som i alla Susannes böcker så får de olika karaktärerna komma till tals och i den här boken har dom en gemensam nämnare och det är att komma till en lugn och avkopplande miljö och läka på olika vis.
Parallellt med nutid finns en historia som är ett mysterium genom hela boken och som fint knyts samman i slutet där man får veta allt.
Susanne är så skicklig på att gestalta karaktärer som känns så varma, genuina och äkta och jag får en varm känsla i kroppen.
Den här berättelsen och bokserien I Moll & Dur går verkligen upp och ner i känslor och händelser. En finstämd roman som går in i hjärtat och stannar kvar.
Nu ser jag mycket fram emot nästa del i serien I moll & dur ❤️
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tusen tack @susannefellbrink & @bokfabriken för en fantastisk läsupplevelse 🙏🥰
__________

Inga kommentarer:

Revor av ljus

  Titel: Revor av ljus Författare: Jenny Elfving Utgiven år: 2024 Sidantal: 360 Förlag: Historiska media 📖 Den ensligt beläg...

Populära inlägg