24 juli 2024

Innan kaffet kallnar

 













Titel: Innan kaffet kallnat
Författare: Toshikazu Kawaguchi

Utgiven år: 2024
Sidantal:
239
Förlag: Mius förlag
Recensionsexemplar

📖
På en bakgata i Tokyo ligger det mytomspunna kaféet Funiculi Funicula. Det sägs att det där går att återvända till det förflutna genom att dricka en kopp av deras omsorgsfullt tillagade kaffe. Men en viktig regel måste följas: tidsresan behöver avslutas innan kaffet har kallnat. 


Innan kaffet kallnat får vi möta fyra personer som av olika skäl utnyttjar möjligheten att resa i tiden. Det ger dem insikten att nuet är viktigare än det förflutna. Precis som med kaffet bör varje klunk av livet avnjutas.
__________

Annorlunda liten pärla!

I den här lilla söta boken får man läsa fyra olika berättelser om fyra personer och som utspelar sig på samma ställa, ett litet kafé i Tokyo.

Att kunna resa tillbaka i tiden är något som jag skulle vilja göra om det var möjligt och på den här platsen i boken är det möjligt.

Det är lätt att känna empati med dom fint gestaltade karaktärerna och miljön är ju begränsad då hela boken utspelar sig på ett och samma ställe men den här historien behöver inte varken mer eller mindre.

Boken startar lite segt men det släpper i slutet då man förstår hela poängen med allt. Tankeväckande och gripande historia som lämnar en varm känsla i kroppen när boken är slut.

Rekommenderas varmt!

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @miusforlag för att jag fick läsa och recensera den här lilla pärlan 😍🙏

__________


Inga kommentarer:

Revor av ljus

  Titel: Revor av ljus Författare: Jenny Elfving Utgiven år: 2024 Sidantal: 360 Förlag: Historiska media 📖 Den ensligt beläg...

Populära inlägg