29 juli 2024

Häxknuten

 













Titel: Häxknuten
Författare: Diana Lindgren
Utgiven år: 2024
Sidantal: 358
Förlag: Lava
Recensionsexemplar
📖
Vid en bäck intill skogen i Finspång år 1611 blir en ung flicka vid namn Elin brutalt våldtagen och lämnad åt sitt öde. Hennes räddning för henne djupare in i Östergötlands skogar där hon introduceras till en för henne helt ny värld. Hon lär sig att använda naturens krafter och medel och blir vad andra skulle kalla en häxa. Men all kraft och kunskap kommer med ett pris. Snart befinner sig Elin, tillsammans med dem hon håller kära, på en farlig stig.
Häxjakten tar sin början och kvinnorna tvingas fly för sina liv. Drygt fyrahundra år senare söker Elin kontakt med sin ättling Alice för att göra henne uppmärksam på det dolda arvet. Alice, en ung kvinna i 2020, ser sitt liv ta en oväntad vändning. I skuggan av corona tar hon ett frilansjobb i Finspång, där en sedan länge död släkting kräver hennes uppmärksamhet. Folktro tar plötsligt en ny plats i hennes tillvaro, och oförklarliga visioner leder henne på en sökning.
I sällskap med vännen Henke gräver Alice djupare i gåtan kring hennes övernaturliga upplevelser. Hon dras obönhörligt närmare sanningen om sitt arv och det hjärtskärande öde som förbinder henne med Elin.
__________
Magisk & Fängslande!
I boken får man följa två tidslinjer. Nutid (en person som härstammar från en av linjerna) och dåtid (Häxor, häxbränningar och väsen)
Det är en spännande och välskriven bok som fångar mig nästan från start och den är svår att lägga ifrån sig längre stunder.
Bra tempo som flyter på och det händer en del oväntade saker. Jag tror själv på väsen, andar och häxor så det var en fin läsupplevelse.
Det är en helt magisk bok som väckte många känslor i mig.
Älskar bokomslaget 😍
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Tusen tack @forfattare_diana_lindgren & @lavaforlag för att jag fick läsa och recensera 🙏❤️
__________

Inga kommentarer:

Skuggnamn

  Titel: Skuggnamn Författare: Chris Smedbakken Utgiven år:   2024 Sidantal: 294 Förlag: Vulkan Recensionsexemplar 📖   En...

Populära inlägg