08 september 2024

 












Titel: Skuggläge
Författare: Kristina Ohlsson
Utgiven år: 2023
Sidantal: 500
Förlag: Forum
📖

Efter "Stormvakt" och "Isbrytare" är Kristina Ohlsson tillbaka med den tredje boken i den älskade Strindbergserien. Sommaren står i blom, havet glittrar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men så rullar plötsligt dimman in, och samtidigt skakas idyllen av att en man hittas hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödsfallet väcker snabbt misstankar hos kriminalinspektören Maria Martinsson och hennes kollegor inom polisen. Vem är mannen och vad har fört honom till Hovenäset?
Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem på Hovenäset. Dömdes verkligen rätt gärningsman den gången? Och hur långt är de som vill att det förflutnas hemligheter ska få vara i fred beredda att gå?
__________
Spännande bladvändare!
Det här är tredje delen i Strindbergserien. Jag tyckte mycket om dom två tidigare böckerna och den här är inget undantag!
Kärt återseende med August, Maria, Ray-Ray och Gunnar med vänner och poliskollegor i Hovenäset nära Smögen i Bohuslän.
Spännande, lättläst, underhållande och välskriven. Komplexa personligheter i kombination med hemligheter och brott från förr, samt trovärdig och väl beskriven miljö.
Trots sina 500 sidor så kändes den inte lång. Jag slukade boken. Bra tempo och driv i storyn. Härlig pusseldeckare när det är som bäst.
Nu ser jag fram emot att snart läsa den fjärde delen ”Frälsarkransen” som ligger i min tbr!
Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
Boken är utgiven av @bokforlagetforum 📚
__________

Inga kommentarer:

Bättre än på film

  Titel: Bättre än på film Författare: Lynn Painter Utgiven år: 2024 Sidantal: 286 Förlag: Modernista Recensionsexemplar Liz Buxbaum är en...

Populära inlägg