30 maj 2024

Vykort från en bortglömd prins

 













Titel: Vykort från en bortglömd prins
Författare: Kristina Appelqvist
Utgiven år: 2024
Sidantal: 373
Förlag: Piratförlaget
Recensionsexemplar
📖
Efter en konferens fastnar Nina Storm i ett samtal med en okänd kvinna vid hotellfrukosten. Den pratglada bordsgrannen ber Nina vakta hennes otympliga handväska medan hon uppsöker damrummet, men när kvinnan inte kommer tillbaka måste Nina skynda till tåget. Väskan tar hon med sig.
På jobbet har hon flera akuta kriser att hantera. Inte nog med att Diana Wikman gör vad hon kan för att krossa Nina, som övertagit rollen som generaldirektör på myndigheten. Det stormar dessutom på intranätet och en förslagen rånarliga stjäl konst på landets myndigheter. Nina inser att säkerheten genast måste förbättras.
Samtidigt söker hon väskans ägare. Spåren leder till Mjöbäck och prästgården som Nina nyligen fått ärva. Medan hon gräver djupare i en gammal gåta om en stulen förmögenhet upptäcker hon att fler personer följer i samma spår. Och i skuggorna skymtar en bortglömd prins.
__________
Spännande pusseldeckare!
Det här är en mysig pusseldeckare utan ond bråd död och våld som fångade mig nästan direkt. Välskriven mysdeckare som är lättläst och spännande med både humor och allvar.
Karaktärerna är härligt gestaltade och mycket sympatiska, ja förutom en av dem då 😀 Miljöbeskrivningarna är målande och utspelar sig i en spännande myndighetsmiljö.
Det här är den tredje delen om Diana Wikman som jobbar på myndigheten för kulturstöd. Historien tar upp drömmar, vänskap, relationer och hemligheter!
Tidigare böcker i den här fristående serien är: ”Klänning för korta kvinnor” & ”Lögnaren i skafferiet”
Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tusen tack @piratforlaget och @kristinaappelqvist för recex och för att jag fick läsa
__________

Inga kommentarer:

Se inte bort

  Titel: Se inte bort Författare: Emma Olofsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 364 Förlag: Saga Recensionsexemplar 📖 Sonja Ljung...

Populära inlägg