12 oktober 2024

Ebba och Mary

 












Titel: Ebba & Mary
Författare: Camilla Dahlson
Utgiven år: 2024
Sidantal: 348
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar
📖

Året har hunnit bli 1932. Ebba har skapat sig ett liv i Chicago, som sällskapsdam åt Mary April vars chokladföretag blir allt mer framgångsrikt. Men det skaver att behöva hålla kärleken till Frank, familjens chaufför, hemlig. Kan det finnas en chans för dem att få leva tillsammans och ändå behålla sina jobb? Mary oroar sig för sin man Joe som arbetar på tok för mycket. Det är inte bara chokladtillverkningen utan även byggandet av den nya hästfarmen. Hon bokar in en kort men lyxig semesterresa där de ska kunna koppla bort alla tankar på jobbet och bara njuta av varandras sällskap samtidigt som Ebba åker på ett efterlängtat besök hos familjen i Sverige. Men efter resan blir inget sig likt.
Ebba och Mary är den andra boken om svenska Ebbas liv i tjugo- och trettiotalets Amerika.
__________

Lättläst bladvändare!
Det här är andra delen i Tranåstrilogin. Då jag och min släkt är från Tranås så är det extra roligt att få läsa dessa böcker. Den första i serien heter ”Från Tranås till Chicago”
Boken kan jag beskriva som en blandning av feelgood och historisk roman. Den berör och rör om. Spännande och intressant handling.
Den här boken är mycket välskriven och lättläst så sidorna bara flyger fram i ett lugnt och behagligt tempo.
Karaktärerna (som bygger på verkliga personer) känns genuina, spännande och äkta och miljöbeskrivningarna är målande som ur en film.
Nu väntar jag med spänning på del tre. Har du inte läst den här boken eller den första så rekommenderar jag dom verkligen!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Stort tack till @camilladahlson & @lindochco för recensionsexemplar 💕 🙏

__________


Inga kommentarer:

Frälsarkransen

  Titel: Frälsarkransen – Del 4 Författare: Kristina Ohlsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 500 Förlag: Forum Recensionsexemplar "Frälsar...

Populära inlägg