11 oktober 2021

Slumra in

 













Titel: Slumra in – Sofia Winther: 2
Författare:
Åström & Sandlund
Kategori: Spänningsroman
Utgiven år: 2021
Sidantal: 336
Förlag: Bokfabriken

>><< 

Boken:

Sofia Winter försöker bygga upp ett nytt liv efter att hon och hennes lillasyster Alva fritogs från extremiströrelsen Ekoportalen. Varje dag lever de i rädsla för deras vedergällning.

För att skingra tankarna går Sofia upp i arbetet hos polisen i Piteå, där hon är delaktig i att utreda ett fall med en drunknad pojke. Det verkar handla om självmord, men utredningen utvecklas till något långt snårigare, och när ytterligare en tonåring visar sig ha avlidit under märkliga omständigheter leds teamet in på en slingrig väg kantad av sorg, ilska och skam. 
Samtidigt börjar någon skicka anonyma meddelanden till Sofia. Och vem är egentligen mannen som har en förmåga att dyka upp överallt?

 >><< 

Mina tankar:

Det här är andra fristående uppföljaren till ”Vid skogens slut” och den har jag inte läst utan jag lyssnade på den innan jag började läsa denna. Och den första var ju såå bra också. Slumra in bjuder på riktig spänning genom hela boken som långsamt stegras och kryper in under huden. Boken är otroligt välskriven och stundtals smärtsam, ruggig, obehaglig och med mycket driv som för historien framåt på ett skickligt sätt. Vill man ha spänning och en riktig nagelbitare så ska man verkligen läsa den här boken. Men vad hände i slutet? Behöver nästa bok NU!

Omdöme: 5/5


Inga kommentarer:

Mörkrets cirklar - 3

  Titel: Mörkrets cirklar – Del 3 Författare: Lou Berg Utgiven år: 2024 Sidantal: 443 Förlag: Piratförlaget @piratforlaget Bokvinst...

Populära inlägg