04 december 2021

De sammanbundna

 












Titel: De sammanbundna
Författare: Stacey Halls
Utgiven år: 2021
Sidantal: 328
Förlag: Bokfabriken

>><<
Boken:
I 1600-talets England är det farligt att vara kvinna. Misstankar och anklagelser finns överallt. Fleetwood Shuttleworth, husmor på Gawthorpe Hall, är 17 år gammal, gift och gravid för fjärde gången. Men inget av hennes barn har överlevt, och hennes man Richard är angelägen om en arvinge. Fleetwood hittar ett undangömt brev från läkaren som förlöste hennes tredje dödfödda barn, och läser där att det inte är troligt att hon överlever ytterligare en graviditet. Av en slump träffar hon Alice Gray, en ung barnmorska. Alice lovar att hjälpa henne att föda ett friskt barn och att bevisa att läkaren har fel. Alice anklagas för att vara en häxa och Fleetwood riskerar att förlora allt för att hjälpa henne. De två kvinnornas liv blir oupplösligt sammanbundna medan den legendariska rättegången i Lancaster närmar sig, och Fleetwoods mage fortsätter att växa. Tiden håller på att rinna ut, och bådas liv står på spel. De är de enda som vet sanningen. Ingen annan kan rädda dem.

>><<
Mina tankar:
Jag tyckte mycket om förra boken, Hittebarnet av den här författaren och den fick full pott. Hade därför ganska höga förhoppningar om den här boken. Den kom inte riktigt upp i samma nivå men den är inte på något vis dålig, tvärtom så var det en intressant historia om hur dåtidens kvinnor levde i fara och fattigdom. Stacey Hall är suverän på att skildra fattiga och rika, kvinnor och mäns olika sätt att vara under den tidsepoken. Och miljöbeskrivningarna och språket är så vackert. Början av boken gick lite trögt men den tog sig i slutet och blev mycket bättre och spännande att jag var tvungen att sträckläsa. Mycket läsvärd om du tyckte om hennes förra bok och även om man gillar historiska romaner. Böckerna är helt fristående!
Omdöme: 4/5

Inga kommentarer:

Livet går vidare

  Titel: Livet går vidare Författare: Maria Wensund Utgiven år: 2024 Sidantal: 372 Förlag: Polaris Recensionsexemplar 📖 Näst...

Populära inlägg