27 maj 2024

Ett oönskat arv

 













Titel: Ett oönskat arv
Författare: Malin Lundskog

Utgiven år: 2024
Sidantal:
234
Förlag: Lava
Recensionsexemplar

📖
Planeringen inför treårsfirandet av hälsoverksamheten Mariannes mirakel i Göteborg är igång och de två systrarna Helén och Caroline, som äger verksamheten, är oense om det mesta. Tillsammans åker de ut till den lilla ön Knippla i södra Bohuslän för att planera både firandet och framtiden. Där möter de Tekla, som med sina menande blickar och kloka ord tycks veta mer om systrarna än de själva gör. De blir också bjudna på nyfångad fisk av Magnus, men när han hör vad de heter i efternamn blir han upprörd och avslutar middagen. Varför?

Ju mindre systrarna känner igen sig själva, desto mer närmar de sig varandra. Men kommer de någonsin att bli som de systrar de önskar? Och vad ska de göra med sitt oönskade arv?


__________

Tänkvärd & lättläst!

Den här boken är en fristående uppföljare till ”Mariannes mirakel” som jag läst och tyckte mycket om och den här är inget undantag!

I den här boken får vi återse systrarna Caroline och Helen. Det är inte alltid så lätt att komma överens med sin syster. Men dom träffar Tekla på ön som kommer med (goda) råd.

Handlingen utspelar sig på härliga västkusten och är en riktigt bra feelgoodroman med dom rätta ingredienserna. Systerskap, humor, allvar, djup och om härliga medelålders kvinnor.

Karaktärerna är fint gestaltade och miljöerna är underbara. Man kan riktigt känna havet och alla dofter. Boken är lättläst och och välskriven och en riktig sträckläsarbok

Omdöme: ⭐⭐⭐⭐/5

Tack @lavaforlag & @malinlundskog för en härlig läsupplevelse 💓🙏

__________


Inga kommentarer:

Se inte bort

  Titel: Se inte bort Författare: Emma Olofsson Utgiven år: 2024 Sidantal: 364 Förlag: Saga Recensionsexemplar 📖 Sonja Ljung...

Populära inlägg