03 september 2022

Sönderfall – Hundberget del 1

 












Titel: Sönderfall – Hundberget del 1
Författare: Axel Hellby

Utgiven år: 2022
Sidantal:
270
Förlag: Lava

📖
Filip gillade rock och bärs. Nu är han död. Albert är som folk är mest, frånskild och lite för snäll. Nu har han hittat ett lik. Och en geigermätare. Stina är sjuksyster och kaxig. För kaxig, verkar anabolakollegan tycka. Maggan är en liten tant som jobbar på skolan. Tursamt nog för Stina är hon också aikidofantast. Alla bor de i Hundberget, en liten kommun i nordvästra Sörmland med gamla pengar och urholkad arbetsmarknad. Nånstans ute bland granarna norr om stan finns dessutom en alldeles ny och hemlig industritomt bakom taggtråd. Sönderfall är del ett av två i en spänningshistoria om kärnkraft, våld och vanligt folk.
__________

Välskriven & aktuell

En spännande, välskriven, intressant och rolig bok. Bra flyt rakt igenom och ett snyggt och rappt språk. Karaktärerna tyckte jag om, speciellt Maggan. Dom kändes äkta och författaren gestaltar dom otroligt bra. Målande miljöbeskrivningar som gör att jag blir nyfiken på Hundberget även om det är en fiktiv ort. 

Boken är lättläst och en riktig bladvändare! Spännande handling och intriger som gjorde den lite läskig men det gillade jag mycket. Nu vill jag veta mer om Hundberget då den slutade med en cliffhanger! Rekommenderas varmt! Finns även som ljudbok.

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

 Tack @lavaforlag och @hellby_skriver för spännande läsupplevelse 💕

__________


Inga kommentarer:

Släppa taget?

  Titel: Släppa taget? Författare: Marie Sammeli Utgiven år: 2024 Sidantal: 269 Förlag: Harper Collins Recensionsexemplar 📖 ...

Populära inlägg