14 februari 2023

Den rosa stadens hemligheter

 













Titel:
Den rosa stadens hemligheter
Författare: Alka Joshi

Utgiven år: 2022
Sidantal:
432
Förlag: Harper Collins
Recensionsexemplar

📖
Tidlös familjesaga om kärlek och maktkamp i 1960-talets Indien. Jaipur 1969. Malik har precis avslutat sin utbildning i Shimla i norra Indien, där han också har mött sitt livs kärlek. När han erbjuds en praktikplats vid det kungliga palatset i Jaipur återvänder han ensam till sin hemstad.

Snart märker han att få saker har förändrats i den rosa staden. Makt och pengar rör sig fortfarande sömlöst i den rika överklassen. När en olycka inträffar på stadens nya biograf under öppningskvällen misstänker Malik att en större konspiration ligger bakom. Tillsammans med sin tidigare arbetsgivare Lakshmi bestämmer han sig för att gå till botten med de hemligheter som Jaipurs välbeställda gör allt för att dölja. Samtidigt hamnar Lakshmi mitt i en härva av smuggling och våld i de ödsliga bergstrakterna - och riskerar sitt liv för att sanningen ska vinna.

__________


Indiskfödda Alka Joshi är tillbaka med den andra myllrande och sinnliga delen i Jaipurtrilogin. Debutboken Hennakonstnären filmatiseras nu för Netflix.
Det här är en helt underbar och magisk bok 💕 Författarens fantastiska beskrivningar av mat, färger och konst gör boken till en ren njutning och man känner dofterna och ser alla vackra färger framför sig. 

Spännande och intressanta karaktärer och miljöbeskrivningar som gör att man häpnar och där befinner jag mig. Historien är spännande och handlingen berättas utifrån olika karaktärers perspektiv.

Man får en inblick i en del av Indiens kultur och historia. Det landet har alltid intresserat mig och jag önskar att få komma dit någon gång. Boken är mycket välskriven och lättläst och storyn är gripande och vacker.
Kapitlen är lagom långa vilket gör att jag bara ska läsa ett kapitel till och ett till. Så svår att lägga ifrån sig. I slutet av boken finns det recept på Indisk mat och en ordlista. Mycket uppskattat
🙏

En bok som jag varmt rekommenderar 💓

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tusen tack till @harpercollins_sverige för en fantastisk läsupplevelse 🙏💕

__________


Inga kommentarer:

Nomaden

  Titel: Nomaden Författare: Pascal Engman & Johannes Selåker Utgiven år: 2024 Sidantal: 350 Förlag: Forum Recensionsexemplar ...

Populära inlägg