08 april 2023

Veronas dotter

 













Titel:
Veronas dotter
Författare: Alyson Richman

Utgiven år: 2023
Sidantal:
361
Förlag: Polaris
Recensionsexemplar

📖
Portofino, Italien, 1943. Elodie vet hur hon ska försvinna obemärkt i mängden av människor som, liksom hon, anlänt till den vackra kuststaden med båt. Men skräcken för att de tyska officerarna i hamnen ska granska hennes dåligt förfalskade identitetshandlingar får henne att stå som fastfrusen på kajen och trots tyskarnas rytande uppmaningar får hon inte fram ett ord. Plötsligt tar en okänd man Elodie under sina vingar och i desperat behov av någonstans att bo följer hon med honom till hans hem vid Portofinos klippor. Bara några månader tidigare var Elodie Bertolotti en lovande cellist i Verona, obekymrad om allt som pågick i omvärlden. Men när Mussolinis terrorvälde drabbar hennes familj lockar Luca, en ung bokhandlare, in henne i motståndsrörelsen. I Portofino får Elodie en fristad hos doctor Angelo Rosselli. Han är en man som bär på sina egna svåra hemligheter, fyllda av skuld och ånger. Men Elodies ankomst väcker hopp och glädje, något som Angelo trodde var förlorat för alltid.
__________

Fängslande, gripande & spännande

Det här är den tredje boken som jag läser av Alyson Richman och jag blir alltid positivt överraskad då författaren får mig att bli helt tagen av alla känslor. Det är en intressant story, lite mörk men motståndsrörelsen och krig var ju ingen dans på rosor. Vackra miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer.

Boken är välskriven, intressant, lättläst och kapitlen är fint indelade och lagom långa. Den är fint och vackert skriven med hopp, kärlek, djup och musik, för musiken ligger i fokus i den här boken.

Andra världskriget är en period som jag är mycket intresserad av så den här boken blev en riktig bladvändare. Spännande och fängslande historia som innehåller det mesta.

Det kanske blev lite för mycket romantik i slutet av boken men det kan man ju överleva 💕
Rekommenderas!

Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Tack @bokforlagetpolaris & @alysonrichman för en fin läsupplevelse 🙏

__________


Inga kommentarer:

Elva smaker av kärlek

  Titel: Elva smaker av kärlek Författare: Frida Gråsjö Utgiven år: 2024 Sidantal: 206 Förlag: Modernista Recensionsexemplar 📖...

Populära inlägg