23 oktober 2023

Tistlar på min grav

 













Titel:
Tistlar på min grav
Författare: Ellinor Wikman

Utgiven år: 2023
Sidantal:
348
Förlag: BOD Sverige
Recensionsexemplar

📖
Sanna, 19 år
Sannas hallmatta är full av räkningar som hon inte har råd att betala. Hon har sagt upp kontakten med sin pappa och ångrar sig, men är för stolt för att ringa honom.
Ett jobb är enda lösningen på hennes problem, men vill hon verkligen arbeta på ett äldreboende med gaggiga gamla människor?


Ellen, 92 år
Ellens ensamhet växer sig allt starkare på äldreboende Gyllene kroken. Signe har förlorat sig i demens och Holger talar bara om krig.
Ellen längtar efter samtal om livet och drömmer om att få uppleva barndomsminnen som kortspel och ordlekar innan hon dör.

__________

Rörande & Fin med en gnutta humor!

Det här är en rörande och fin historia där jag som jobbar i vården med äldre människor känner igen mycket av vad boken handlar om. Olika situationer, människor och händelser.
Huvudkaraktärerna är den unga tjejen Sanna som möter den gamla damen Ellen som bor på boende, men även en kille vid namn André dyker upp och personalen så klart.  

Ellinor har lyckats gestalta karaktärerna äkta och trovärdigt och miljöbeskrivningarna är fint beskrivna. Boken har stor text och korta kapitel och varje kapitel berättar Sanna och Ellen växelvis sina tankar och även André har egna kapitel. Tycker du om relationsromaner och berättelser från vardagen så kan jag varmt rekommendera den här boken 💕

Tack snälla @ellinor_wikman_author för att jag fick möjlighet att läsa din fina bok 🤗💕

 Omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️+/5

__________


Inga kommentarer:

Segla på ett moln

  Titel: Segla på ett moln Författare: Birgitta Bergin Utgiven år: 2024 Sidantal: 354 Förlag: Piratförlaget Recensionsexemplar ...

Populära inlägg